Express Entry / Expression of Interest Canada

Zdravo na site

Bi sakala da ve prasam nesto vo vrska so WES evaluacijata. Pred da se ispratat dokumentite kaj niv treba da imam reference number, dali toj broj go plakam pred da gi pratam dokumentite,koga popolnuvas aplikacija na sajtot ? I uste nesto me interesira, ako ja platam predvreme dostavata od 85 dolari, kako ke gi pratam ponataka dokumentite?

Vo vrska so uverenieto od fakultet, kako sto razbrav treba da bide isprateno od samiot fakultet zaedno so reference number ???

Vi Blagodaram z:)

Zdravo na site

Bi sakala da ve prasam nesto vo vrska so WES evaluacijata. Pred da se ispratat dokumentite kaj niv treba da imam reference number, dali toj broj go plakam pred da gi pratam dokumentite,koga popolnuvas aplikacija na sajtot ? I uste nesto me interesira, ako ja platam predvreme dostavata od 85 dolari, kako ke gi pratam ponataka dokumentite?

Vo vrska so uverenieto od fakultet, kako sto razbrav treba da bide isprateno od samiot fakultet zaedno so reference number ???

Vi Blagodaram z:)

MKD,

Kada se otvori nalog na WES sajtu i uplate sredstva za evaluaciju dobija se taj Reference Number. Nakon toga, dobije se i dokument koji treba da se popuni (gde se upisuje ovaj Reference Number) i taj dokument se šalje sa fakulteta u istoj koverti zajedno sa prevedenom diplomom.

WES sertifikat dobija se na kućnu adresu, a to je adresa koja se pupunjava kada se pravi WES nalog na početku.

Nadam se da sam malo pomogao.

Pozdrav,

Zdravo,

Vi blagodaram za odgovorot, za soprugot i za mene za evaluacija pretpotavuvam deka treba posedni refence broevi ?

I zaboraviv da prasam , za od srednoto obrazovanie dali isto taka treba da e prateno od samata istitucija uverenieto so ocenki ? :)

Golem Pozdrav

MKD,

Tako je. Za svakog treba napraviti poseban nalog i dobiti poseban broj.

Što se tiče WES-a, oni za pare koje traže rade evaluaciju dve diplome po izboru, za Kanadu je dovoljno samo najviši stepen, tako da ako je srednja najviši stepen, samo tada treba slati.

Nažalost, nisam slao iz srednje škole diplome i ne znam šta tu i kako ide.

Pozdrav,

MKD,

Tako je. Za svakog treba napraviti poseban nalog i dobiti poseban broj.

Što se tiče WES-a, oni za pare koje traže rade evaluaciju dve diplome po izboru, za Kanadu je dovoljno samo najviši stepen, tako da ako je srednja najviši stepen, samo tada treba slati.

Nažalost, nisam slao iz srednje škole diplome i ne znam šta tu i kako ide.

Pozdrav,

Dobro vecer Cika Mancic

Nie sme dvajcata so tehnicki fakultet, no me zbuni na sajtot za sredno sto baraa uverenie. Se nadevam ne ve zamaram so prasanjata.... no ste pominale niz istoto pa zatoa prasuvam. Mojot soprug e vo tek so masterot, e sega sakam da prasam dali znaete, ako sega ja evaluira diplomata od fakultet, posle so zavrsen master dali treba procedurata odpocetok da se napravi ili e avtomatski priznat, deka e od istiot fakultet ? Nie sakame da otvorime EE profil , pa koga ke ja zavrsi magisterskata, ako ne ne odberam vo meguvreme da ja dopolnime.

Prijatna vecer

Dobro vecer Cika Mancic

Nie sme dvajcata so tehnicki fakultet, no me zbuni na sajtot za sredno sto baraa uverenie. Se nadevam ne ve zamaram so prasanjata.... no ste pominale niz istoto pa zatoa prasuvam. Mojot soprug e vo tek so masterot, e sega sakam da prasam dali znaete, ako sega ja evaluira diplomata od fakultet, posle so zavrsen master dali treba procedurata odpocetok da se napravi ili e avtomatski priznat, deka e od istiot fakultet ? Nie sakame da otvorime EE profil , pa koga ke ja zavrsi magisterskata, ako ne ne odberam vo meguvreme da ja dopolnime.

Prijatna vecer

MKD,

Ako se završi master naknadno, mora sve iz početka. WES daje dve diplome po ceni jedne, tako da nećete morati da plaćate opet, ali moraće opet prevod i slanje master diplome od strane fakulteta ponovo.

Što se tiče EE profila, ako uradite evaluaciju master diplome na WES možete samo da dodate to na EE profil bez problema.

Pozdrav,

Pozdrav ljudi,

Sad sam dobio ITA! ???????????? ali imam jedan potencijalni problem
Ne znam da li je neko bio u takvoj situaciji, ee profil mi ističe 22 januara a sad mi je stigao ITA. Da li to sad ima neke veze, šta da radim?
Inače.... Tooooooo! U huuuuuu! ????????????????????????????????

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

Čestitam Pixy!!!

Što se tiče EE profila, on se svakako zatvara kada dobiješ ITA i otvara ti se novi Permanent Residency profil u kojem kačiš sada dodatnu dokumentaciju.
Bitno ti je samo dokle ti traje lekarski, pošto moraš da sletiš dok ti je lekarski i dalje validan (svakako, možeš novi lekarski da uradiš, nije ni to kraj sveta).

Ajde ako ti nije teško postavi u potpis, ili napiši, koliko si imao poena i koja ti je situacija, pomoći će ljudima ovde na forumu.

Pozdrav,

Čestitam Pixy!!!

Što se tiče EE profila, on se svakako zatvara kada dobiješ ITA i otvara ti se novi Permanent Residency profil u kojem kačiš sada dodatnu dokumentaciju.
Bitno ti je samo dokle ti traje lekarski, pošto moraš da sletiš dok ti je lekarski i dalje validan (svakako, možeš novi lekarski da uradiš, nije ni to kraj sveta).

Ajde ako ti nije teško postavi u potpis, ili napiši, koliko si imao poena i koja ti je situacija, pomoći će ljudima ovde na forumu.

Pozdrav,
Hvala prijatelju,

Nisam još radio lekarski, ne znam gde udaram! [emoji1]

CRS 459
ITA: 12.01.2017 Forum Krstarice

Pozdrav ljudi,

Sad sam dobio ITA! ???????????? ali imam jedan potencijalni problem
Ne znam da li je neko bio u takvoj situaciji, ee profil mi ističe 22 januara a sad mi je stigao ITA. Da li to sad ima neke veze, šta da radim?
Inače.... Tooooooo! U huuuuuu! ????????????????????????????????

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

Bravo Pixi !!!

Nisam siguran za to sto pitas, ali sigurno da su i na to mislili tako da nemas brige... imas sigurno na indijskom forumu i takve situacije :)

Cestitke od nas !!!

Ovako je kako je napisao cika.mancic, dobio sam 90 dana da rešim sve... Malo mi je frka sad gledam kako rođake da navedem pošto mi sestra od ujaka po njihovom nije sestra, ujak (nije rođeni) mi nije ujak, pa sad tražim šta da navedem

CRS 459
ITA: 12.01.2017

Pixy,

Ja sam naveo tetku, koja mi nije u stvari rođena tetka već su moja baba i njena mama rođene sestre, ali naveo sam kao tetku i samo okačio njen kanadski pasoš skeniran i sve bilo ok.

Ajde, ajde, neka se malo pokrene i ovde ljudima lagano, neka krene.

Pozdrav,

Cestitam izvucenima! Blago vama, odoste iz divljine :p
Nadam se da ce se nastaviti ovaj trend izvlacenja 5-6000 ljudi mesecno, u tom slucaju padaju poeni ispod 400 za nekoliko meseci. Pomoziboze.
Imam jedno prakticno pitanje: Kad saljem diplomu na evaluaciju WES-u, pise da kosta 200 dolara ali se dole navodi i postarina. Standard delivery je 7 dolara, a international courier service je 85. Koja je razlika izmedju ovo dvoje, jer je razlika prilicno velika? Da li je ta standard delivery samo za adrese u Kanadi? I da li je uopste neophodno imati WES izvestaj u papirnoj formi?
P.S. Da li da ja posaljem srpsku diplomu+prevedenu diplomu a fakultet da salje transkripte+prevedene transkripte ili sve da dam da salje fakultet?

Pixy,

Ja sam naveo tetku, koja mi nije u stvari rođena tetka već su moja baba i njena mama rođene sestre, ali naveo sam kao tetku i samo okačio njen kanadski pasoš skeniran i sve bilo ok.

Ajde, ajde, neka se malo pokrene i ovde ljudima lagano, neka krene.

Pozdrav,
Uuuu ovo mi je ekstra informacija!
Meni je kevin brat tamo (ujak), ali nije rođeni nego su njegova keva i moj deda bili rođeni brat i sestra...

Hvala još jednom... Malo ću da gnjavim sada ali vas molim za razumevanje... živeli :D

CRS 459

Ja se raspisao u poslednjih par dana...
Pitanje, jel realan ovaj travel history? Nema šanse da povežem svaki pečat, imam 1.000 raznih ulazaka/izlazaka + još partner (oboje radili za strane firme, išli milion puta Hrvatska, Bosna, Slovenija, Austrija...)
Da li neko zna malo više o tome, da navedem po 5-6 godišnje, da li bi bilo dosta?

CRS 459

Pixy, cestitam i sad samo polako. Kao sto ti je Boske napisao, mnogo vise informacija imas na stranim forumima. Normalno, uvek pokusaj ovde da dobijes odgovor, ali ako ga ne dobijes, bez frke, sigurno ces ih naci na njima. Svaki clan ovog foruma je i meni bio od velike pomoci, sto kroz direktna pitanja i odgovore, tako i kroz iscitavanje njihovih iskustava (Boske, Emiiluki, Cika Mancic itd)
Uglavnom, zelim ti puno uspeha i srece!

Ja se raspisao u poslednjih par dana...
Pitanje, jel realan ovaj travel history? Nema šanse da povežem svaki pečat, imam 1.000 raznih ulazaka/izlazaka + još partner (oboje radili za strane firme, išli milion puta Hrvatska, Bosna, Slovenija, Austrija...)
Da li neko zna malo više o tome, da navedem po 5-6 godišnje, da li bi bilo dosta?

CRS 459

Pixy1984,

Mi smo se potrudili da identifikujemo svaki pečat i da ga ispišemo u travel history. Možda nam je promakao poneki. Moj savet ti je da pokušaš da ispišeš sve, barem ćeš biti mirniji sam sa sobom.

Slobodno pitaj šta te buni, nama je svaki savet bio veoma značajan.
Pozdrav.

MKD,

Ako se završi master naknadno, mora sve iz početka. WES daje dve diplome po ceni jedne, tako da nećete morati da plaćate opet, ali moraće opet prevod i slanje master diplome od strane fakulteta ponovo.

Što se tiče EE profila, ako uradite evaluaciju master diplome na WES možete samo da dodate to na EE profil bez problema.

Pozdrav,

cika.mancic, da li mi možete reći da li je ovo 100% provereno što se tiče nostrifikacije dve diplome po ceni jedne? Ne mogu nigde da nađem tu informaciju. Znam da se duplikat može poslati nekoj instituciji besplatno,ali ne znam za dve različite diplome. Ja sam jednu nostrifikovala, sad bih još jednu,pa ako je to tako onda.... JUHU!!! :)

cika.mancic, da li mi možete reći da li je ovo 100% provereno što se tiče nostrifikacije dve diplome po ceni jedne? Ne mogu nigde da nađem tu informaciju. Znam da se duplikat može poslati nekoj instituciji besplatno,ali ne znam za dve različite diplome. Ja sam jednu nostrifikovala, sad bih još jednu,pa ako je to tako onda.... JUHU!!! :)

Dada,

Ne mogu da tvrdim 100%, davno je bilo 2014-te, ali ako već postoji nalog i plaćanje je prošlo samo pošaljite mail njima i oni će odgovoriti.

Pozdrav,

Pozdrav svima! Ja sam iz Crne Gore i imam par pitanja :) Sa suprugom i dvoje male djece planiram iseljenje u Kanadu. Idemo na Express Entry.
1. poslala sam diplome sa fakulteta i mastra na verifikaciju u ICAS. Da li neko ima iskustva sa njima? Na sajtu pise da je rok za izdavanje potvrde 7 mjeseci (sto je ocajno mnogo vremena)!
2. Kakvo je stanje sa zaposlenjem u turizmu? Ja sam magistar menadzmenta u hotelijerstvu i 11g radim u top menadzmentu najboljih hotela kod nas (operativni direktor, prodaja i marketing). Na osnovu ovoga dajte prijedlog za koju provinciju da se prijavim, gdje je turizam najvise razvijen?
IELTS planiram da uradim u maju jer ce tada biti dostupan i u Podgorici, sto mi je mnogo blize, ali ako imate kakvu info vezanu za ICAS, koliko stvarno traje procedura verifikacije, mozda onda da polazem ranije?
Hvala unaprijed!

Pozdrav svima! Ja sam iz Crne Gore i imam par pitanja :) Sa suprugom i dvoje male djece planiram iseljenje u Kanadu. Idemo na Express Entry.
1. poslala sam diplome sa fakulteta i mastra na verifikaciju u ICAS. Da li neko ima iskustva sa njima? Na sajtu pise da je rok za izdavanje potvrde 7 mjeseci (sto je ocajno mnogo vremena)!
2. Kakvo je stanje sa zaposlenjem u turizmu? Ja sam magistar menadzmenta u hotelijerstvu i 11g radim u top menadzmentu najboljih hotela kod nas (operativni direktor, prodaja i marketing). Na osnovu ovoga dajte prijedlog za koju provinciju da se prijavim, gdje je turizam najvise razvijen?
IELTS planiram da uradim u maju jer ce tada biti dostupan i u Podgorici, sto mi je mnogo blize, ali ako imate kakvu info vezanu za ICAS, koliko stvarno traje procedura verifikacije, mozda onda da polazem ranije?
Hvala unaprijed!

Taša,

Prvo ću ti poželeti puno strpljenja jer ovaj proces može da dosta da umori i izmori.

Jedino oko čega mogu ja da pomognem od svega što si navela je IELTS - polaži ovo kada se dobro spremiš. Jezik nosi jako puno bodova i bitno je da uradiš najbolje moguće, nemoj da žuriš sa polaganjem već se dobro spremi pre polaganja kako bi obezbedila maksimalno poena.

Pozdrav,

Back