Express Entry / Expression of Interest Canada

Za Self-Employed - pogledajte ovaj video

samo savetuju da se pozuri sa aplikacijom, jer je to jedini program za imigraciju koji funkcionise isto kao i pre 15 godina
i ne zna se da li ce ga u buducnosti promeniti ili ugasiti - verovatno da hoce

Pogodan je za sportiste, umetnike (muzicare, plesace, dizajnere, fotografe...), kao i za farmere. Jedini uslov jeste da morate u Kanadi da nastavite da se bavite istim poslom i morate biti self-employed (ne mozete se zaposliti u firmi / agenciji...)

ps. za ovaj program nije obavezan IELTS!

Poslednja izmena:
Minut,

Pogledao sam prošle poruke i video kako i šta se dešava. Odavno je bio Schedule for additional docs, čudno da se do sada ništa ne dešava. Nadam se da ćete uskoro da dobijete vizu!
Pratio sam spreadsheet na https://myimmitracker.com/en/trackers/permanent-residency-tracker-all-programs gde se vidi jedno 600 case-a ljudi koji su od kraja 2015 krenuli da popunjavaju i može se tamo videti koliko je kome trajao proces, i kojih su ti ljudi struka.
Meni se takođe nije ništa mrdnulo već dva meseca, ali po statistici drugih ljudi to je od prilike svima isto, svi čekaju kao i ja. Lakše bi mi bilo da su mi tražili neku dodatnu dokumentaciju bar da znam da se nešto dešava...

Pozdrav,

Minut,

Pogledao sam prošle poruke i video kako i šta se dešava. Odavno je bio Schedule for additional docs, čudno da se do sada ništa ne dešava. Nadam se da ćete uskoro da dobijete vizu!
Pratio sam spreadsheet na https://myimmitracker.com/en/trackers/permanent-residency-tracker-all-programs gde se vidi jedno 600 case-a ljudi koji su od kraja 2015 krenuli da popunjavaju i može se tamo videti koliko je kome trajao proces, i kojih su ti ljudi struka.
Meni se takođe nije ništa mrdnulo već dva meseca, ali po statistici drugih ljudi to je od prilike svima isto, svi čekaju kao i ja. Lakše bi mi bilo da su mi tražili neku dodatnu dokumentaciju bar da znam da se nešto dešava...

Pozdrav,

Mnogo se oduzilo, ali treba izdrzati. Jedina svetla tacka je da me jos nisu odbili. Valjda ce sve ispasti dobro,videcemo.
Samo budite strpljivi,nadam se da ce vama lepe vesti mnogo brze stici. Puno srece!

Pozdrav svima! Dugo pratimo forum,suprug i ja pa da se oglasimo :D
Mi smo upoznati sa programom pred pocetak ee i krenuli smo u realizaciju od januara 2015. kad su se stvari i promenile,odnosno kad je program ee i krenuo.
Odradili smo evaulaciju za supruga,jer on ima 5 godina iskustva ali bachelor diplomu i na IELTSu ocenu 6 ,sto u ovom trenutku nista ne znaci i gotovo je nemoguce. Ako bih ja aplicirala i bila principal aplicant,imam master i 6,5 na IELTSu (ali bi to moglo dosta bolje,uz dobro spremanje isla bih do 9) opet ne bi imali nikakve sanse u ovom trenutku jer nemam dovljno godina radnog iskustva.
Jedini spas trenutno vidimo u IT-ju jer po onom clanku koji je izbacio cika mancic, Kanadska vlada se razmislja da ukine LMIO za IT strucnjake ukoliko nadju poslodavca.
Sta mislite,koji su jos nacini? Da li neko on-line studiranje na recimo nekom Kanadskom univerzitetu moze da se racuna kao neka vrsta diplome u Kanadi pa da se dobiju dodatni bodovi?
pozdravi :mrgreen:

Pozdrav svima! Dugo pratimo forum,suprug i ja pa da se oglasimo :D
Mi smo upoznati sa programom pred pocetak ee i krenuli smo u realizaciju od januara 2015. kad su se stvari i promenile,odnosno kad je program ee i krenuo.
Odradili smo evaulaciju za supruga,jer on ima 5 godina iskustva ali bachelor diplomu i na IELTSu ocenu 6 ,sto u ovom trenutku nista ne znaci i gotovo je nemoguce. Ako bih ja aplicirala i bila principal aplicant,imam master i 6,5 na IELTSu (ali bi to moglo dosta bolje,uz dobro spremanje isla bih do 9) opet ne bi imali nikakve sanse u ovom trenutku jer nemam dovljno godina radnog iskustva.
Jedini spas trenutno vidimo u IT-ju jer po onom clanku koji je izbacio cika mancic, Kanadska vlada se razmislja da ukine LMIO za IT strucnjake ukoliko nadju poslodavca.
Sta mislite,koji su jos nacini? Da li neko on-line studiranje na recimo nekom Kanadskom univerzitetu moze da se racuna kao neka vrsta diplome u Kanadi pa da se dobiju dodatni bodovi?
pozdravi :mrgreen:

Pozdrav Bizz,

Dobrodošli na forum. Što se tiče škole u Kanadi nema dodatnih poena osim ako nije viši stepen od trenutne (bachelor u master npr), ali sve diplome koje se mogu nostrifikovati u celosti se isto boduju kao i kanadske, tako da tu nema poena.

Jedna od nedovoljno iskorišćenih opcija ovde je PNP (provincial nomination program). To je kada neka od 10 provincija garantuje za vas (izrazi želju da postanete stanovnik, što nema veze sa poslom niti isačim) i to vam daje dodatnih 600 poena kao i LMIA tj zagarantovan posao. Član Minut je uspeo da dobije jednu, i ima dosta ljudi koji ih dobijaju. Neke provincije koje su slabije naseljene nemaju previše uslova za dobijanje PNP-a. Jedini uslov je da budete tamo situirani bar neko prvo početno vreme (tj da živite u provinciji od koje ste nominovani).

Pozdrav,

Pozdrav svima.

Samo da ostavim ovde informaciju za one koji već čekaju vizu (a i one koji možda nalete na forum a nisu članovi) da postoji opcija da se zatraže detaljnije informacije oko statusa vize od onih koje vidimo na sajtu.
Usluga se zove GCMS notes i za 25$ se može dobiti na sajtu http://www.visafile.info/

Treba malo više od mesec dana da se dobiju, a ja sam svoje naručio danas. Kada mi stignu javiću kako to izgleda.

Pozdrav svima,hitno mi je potrebna pomoc oko programs za ulazak u Kanadu.Ukratko cu opisati moju situaciju.Frizer Sam po struci I imam preko 6 godina iskustva stim da Sam zadnje dve godine radila na preko okeanskom kruzeru kao frizer i iz Srbije sam.Takođe imam poslodavca iz Britanske kolumbije koji ima LMIA i hoće da me zaposli.Udata sam i imam dvoje dece skolskog uzrasta.trebali smo da pokrenemo proceduru preko Express Entry ali ta je varijanta otpala pre par dana jer nisam dobila sve 6-ice na IELTS testu sto znaci da ne ispunjavam osnovni kriterijum CLB7 za ulazak u pool.razmisljam i o mogućnosti preko radne vize pa u kanadi da sređujemo PR,ali me zbunjuje na CIC sajtu osnovni kriterijumi za radnu vizu:da moras da dokazes valjda na ulasku u kanadu da CES da se vratis u svoju zemlju posle isteka vize,da moras da prikazes pare da mozes izdrzavati porodicu...takođe me zanima ako idem preko radne vize da li mi treba nostrifikacija diplome?gledala sam i PNP BC ali mi izgleda mnogo komplikovano a pise da se ceka oko 8 meseci.isto tako sam nasla vizu Employer-specific work permit ako moze da mi neko pojasni oko toga i oko open work permit koja je razlika?već tri godine pokusavam posao da nađem i sad kad sam nasla valjda nisam toliki baksuz da neuuslovljavam nijedan program

Pozdrav svima,hitno mi je potrebna pomoc oko programs za ulazak u Kanadu.Ukratko cu opisati moju situaciju.Frizer Sam po struci I imam preko 6 godina iskustva stim da Sam zadnje dve godine radila na preko okeanskom kruzeru kao frizer i iz Srbije sam.Takođe imam poslodavca iz Britanske kolumbije koji ima LMIA i hoće da me zaposli.Udata sam i imam dvoje dece skolskog uzrasta.trebali smo da pokrenemo proceduru preko Express Entry ali ta je varijanta otpala pre par dana jer nisam dobila sve 6-ice na IELTS testu sto znaci da ne ispunjavam osnovni kriterijum CLB7 za ulazak u pool.razmisljam i o mogućnosti preko radne vize pa u kanadi da sređujemo PR,ali me zbunjuje na CIC sajtu osnovni kriterijumi za radnu vizu:da moras da dokazes valjda na ulasku u kanadu da CES da se vratis u svoju zemlju posle isteka vize,da moras da prikazes pare da mozes izdrzavati porodicu...takođe me zanima ako idem preko radne vize da li mi treba nostrifikacija diplome?gledala sam i PNP BC ali mi izgleda mnogo komplikovano a pise da se ceka oko 8 meseci.isto tako sam nasla vizu Employer-specific work permit ako moze da mi neko pojasni oko toga i oko open work permit koja je razlika?već tri godine pokusavam posao da nađem i sad kad sam nasla valjda nisam toliki baksuz da neuuslovljavam nijedan program

Uh, hairstylist, ala si ga zakomlikovala.
Best bet, sredi engleski, ali budi sigurna da imaš LMIA (pročitaj moj post oko toga, LMIA se vadi za svakog zaposlenog ponaosob).

Sve ostalo što si navela, ne samo da nije sigurno, već neke stvari nisu ni opcija. EE + LMIA je sigurcica ako imaš LMIA.

Pozdrav,

Hvala cika.mancic na odgovoru znam za LMIA da im treba na moje ime ssamo nisam sigurna koji jos program bih mogla osim express entry.NE znam koliko se menjala radna viza pre je moglo uz job offer i LMIA dobiti vizu i onda preko mene dobija i suprug otvorenu radnu vizu.da li je jos uvek tako?

Tako je. Ne samo otvorenu radnu, već permanent residency visa.

Nazalost frizeri nisu vise pod skilled trades samo zanimanja koja su naveli na sajtu za express entry i mi moramo ići preko skilled worker gde nemam dovoljne ocene iz engleskog.a poslodavac mi je poslao noćas mejl da vidim koji program da odaberemo gde LMIA moze da me podrzi za stalni boravak.toliko sam citala zadnja dva dana i od toliko informacija mi se sve smesalo u glavi

Pozdrav svima ! Supruga i ja pripremamo papire za borbu u EE pool-u i za dodatne poene :)
Da li neko ima iskustva kako WES rangira Visoku skolu elektrotehnike u Beogradu ? Zavrsio samje 2012 tako da imam diplomu Bachelor a i nakon togo imam zavrsene i Specijalisticke studije u trajanju od godinu dana. Da li je neko imao slicna iskustva ? Takodje, ima li veze ako sam prethodnih godina radio na poziciji inzenjera a bio prijavljen kao elektrotehnicar, utice li to na prijavu ? Stvaio bi kao najvisi nivo obrazovanja ono sto dobijem kao odgovor od WES-a ( nadam se da ce biti Bachelor ), da li bi to onda podrazumevalo prethodno radno ikskustvo koje imam samo sa tim stepenom obrazovanja ili moze i sa IV stepenom ako je zanimanje koje je na deficitarnoj listi zanimanja ?

Pozdrav svima,
Da li moze neko da mi objasni kako se aplicira za FSW ? Obrni, okreni uvek se vratim na EE..ili je to podkategorija u EE ? Kapiram da je lakse tako doci u Kanadu nego cekati izvlacenje ili ponudu poslodavca..

Pozdrav RPTraveler,

obrni-okreni -> uvek se dodje na EE... FSW kao pojedinacan program vise ne postoji, vec je sada samo kategorija unutar EE... upravo zato je ova tema izdvojena iz teme "Kako do kanadske iseljenicke vize", posto informacije tamo nisu up-to-date... Srecno u procesu ;)

Pozdrav, vec duze vrijeme pratim ovaj forum, sve u zelji da i meni kao i bosketu pise "LANDED":) Planiramo ici ja i devojka i vec smo radili na tome (odradjen WES i polozen IELTS, s tim da nisam zadovoljan ocenom, pa cu ponovo polagati). Posto imam bachelor diplomu i 4 godine radnog iskustva, situacija je gotovo nemoguca. Zbog toga planiram da zavrsim master, ali i u tom slucaju mogu dogurati do max 470-480 bodova, dakle opet nedovoljno. Zbog toga smo poceli razmatrati i druge opcije, LMIA i PNP. Cini mi se da je veca sansa pokusati sa PNP, pa bi mi koristio bio kakav savet u vezi toga, gde mogu pronaci vise informacija i slicno?! Unapred hvala na svakom odgovoru.

Back