Express Entry / Expression of Interest Canada

Pozdrav svima,

Imam jedno pitanje za iskusnije u ovoj temi. Naime da li je potebno da supruznik koji nije nosilac aplikacije ima na IELTS testu sve četiri šestice, znam da to utiče na ukupnu količinu bodova po CRS bodovanju ali ako nosilac ima CLB9 a supruznik ima po neku peticu i u ukupnom skoru imaju preko trenutne granice 450 poena da li ce dobiti ITA?

Pozdrav i hvala unapred na odgovoru.

Pozdrav svima,

Imam jednu nedoumicu, naime da li je potrebno da supruznik nosioca aplikacije ima sve 6-ce na IELTS testu. Na primer zena ima CLB 9 a ja imam dve petice a u ukupnom bodovanju po CRS imamo preko trenutne granice, pa me zanima da li neko zna hoce li te petice uticati na ITA?

Pozdrav.

Nije potrebno - spouse moze da ne zna ni rec engleskog i da nema ni dan skole. Ali ce onda naravno biti manje poena.

CRS poeni se drugacije racunaju za with/without spouse... PA dobija max 560 poena ukoliko je u aplikaciju ukljucen spouse, dok spouse moze da dobije jos potencijalnih 40 na sledece kategorije:
1. Level of education 10
2. Official language proficiency 20
3. Canadian Work Experience 10

Za jezik konkretno, poeni se dodeljuju po sledecoj skali:
CLB 4 or less 0
CLB 5 or 6 1
CLB 7 or 8 3
CLB 9 or more 5

trenutna granica od 450 CRS poena je bila bas to - granica na dan draw-a, i svi koji su bili u poolu na taj dan i imali 450 ili vise poena su dobili ITA. Sad, do sledeceg drawa se opet ne zna granica, i tako. Ukoliko sad udje u pool neko sa preko 1000CRS poena, morace da saceka do sledeceg drawa da bi dobio ITA - nece je dobiti automatski zato sto je nekad ove godine granica bila 450 poena.

Ljudi ovo je sve toliko jasno napisano na osnovnim CIC stranicama vezanim za EE koje su i ovde cak okacene nekoliko puta... Bilo bi super da te stranice cita i tumaci osoba koja ima CLB9, i onda nema nikakvih nedoumica jer je sve napisano apsolutno jasno i nedvosmisleno.

Pozz
B

Hvala puno Boske na odgovoru.
Bio sam u SUP NS prije par sedmica pa su mi rekli da ne mogu izdati uvjerenje o nekaznjavanju ako nisam bio prijavljen.
Uglavnom hvala na odgovoru, pokusacu nekako da se prijavim pa da nabavim police check.

Pozdrav i sretno

Bila sam u Novom Sadu ... ne mogu da izdaju nikako ako nisam bila prijavljena, a cak i ako se prijavim sada na izdatom uvjerenju ce jasno pisati za koji period se izdaje police check, tj. vidjece se da nije izdat za period studiranja. Sad me ovo jako brine.

Bila sam u Novom Sadu ... ne mogu da izdaju nikako ako nisam bila prijavljena, a cak i ako se prijavim sada na izdatom uvjerenju ce jasno pisati za koji period se izdaje police check, tj. vidjece se da nije izdat za period studiranja. Sad me ovo jako brine.

pa gde ste bili prijavljeni? ... ne mora se prikazati CICu adresa u NS, vec adresa gde ste bili prijavljeni i police check...

Pozdrav poštovani forumaši;)

Nov sam na ovoj temi i želeo bih da se informišem o svemu.
Ja i moja partnerka želimo da se prijavimo za odlazak u kanadu,ali nismo sigurni koji je od programa najbolji za nas. Naime, ona ima 30god i već duže vreme radi u apoteci. Ja imam 31 i zaposlen sam kao socijalni radnik u domu za stare. Najviše nas interesuju poslovi vezani za rad sa starim osobama, a od gradova Vankuver. Čitali smo dosta o care giver programu, ali nam se čini da će nas neki od uslova tog programa mnogo ograničiti. Dodatno, ja sam pre par godina bio na Work and travel programu u New Yorku, tj. prošao sam sve neophodne provere za dobijanje Američke vize... Pored toga posedujemo određena finansijska sredstva koja smo spremni da prikažemo kao garanciju ili ih tamo uložimo...

Unapred hvala

Pozdrav svima. Kako sam nov u ovome, ukratko da se svima predstavim. Ja sam rudarski inženjer, sa radnim iskustvom od 10 godina u ovom poslu. Trenutno radim na jednom kopu kao Tehnočki rukovodilac, a imao sam vise radnih mesta i pozicija kako po kopovima tako i po naučnim ustanovama. Imam 38 godina, i hteo bih svoje iskustvo da primenim u Kanadi, da deci omogućim bolje školovanje. u Kanadu bih prvo išao sam, a nakon nekog vremena prebacio bih i porodicu (ženu i dve ćerke, koje imaju 6 i 10 godina). Prijavio sam se u Express Entry. Molio bih za malo pomoci, pošto je sve ovo za mene novina, kako funkcioniše Express Entry, gde se polaze engleski, i na sta treba da obratim pažnju. Takodje, da li je uopšte moguće da ja sa ovim referencama i godinama, i sam, uopšte dobijem vizu. Hvala unapred svima

Ja i moja partnerka želimo da se prijavimo za odlazak u kanadu,ali nismo sigurni koji je od programa najbolji za nas. Naime, ona ima 30god i već duže vreme radi u apoteci. Ja imam 31 i zaposlen sam kao socijalni radnik u domu za stare. Najviše nas interesuju poslovi vezani za rad sa starim osobama, a od gradova Vankuver. Čitali smo dosta o care giver programu, ali nam se čini da će nas neki od uslova tog programa mnogo ograničiti. Dodatno, ja sam pre par godina bio na Work and travel programu u New Yorku, tj. prošao sam sve neophodne provere za dobijanje Američke vize... Pored toga posedujemo određena finansijska sredstva koja smo spremni da prikažemo kao garanciju ili ih tamo uložimo...

Unapred hvala

Pozdrav svima. Kako sam nov u ovome, ukratko da se svima predstavim. Ja sam rudarski inženjer, sa radnim iskustvom od 10 godina u ovom poslu. Trenutno radim na jednom kopu kao Tehnočki rukovodilac, a imao sam vise radnih mesta i pozicija kako po kopovima tako i po naučnim ustanovama. Imam 38 godina, i hteo bih svoje iskustvo da primenim u Kanadi, da deci omogućim bolje školovanje. u Kanadu bih prvo išao sam, a nakon nekog vremena prebacio bih i porodicu (ženu i dve ćerke, koje imaju 6 i 10 godina). Prijavio sam se u Express Entry. Molio bih za malo pomoci, pošto je sve ovo za mene novina, kako funkcioniše Express Entry, gde se polaze engleski, i na sta treba da obratim pažnju. Takodje, da li je uopšte moguće da ja sa ovim referencama i godinama, i sam, uopšte dobijem vizu. Hvala unapred svima

Pretpostavljam da obojicu zanima FSW program... Za pocetak - uradite eligibility test da vidite da li uopste mozete da konkurisete za permanent residence... to se nalazi ovde - http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who.asp

nakon toga - trebate proceniti svoje poznavanje engleskog i preracunati koliko uopste CRS poena mozete da imate u EE pool-u, i to ce vam dati uvid u ono sto je potrebno... CRS tabela je ovde - http://www.cic.gc.ca/english/express-entry/grid-crs.asp

Da bi uopste upali u pool - morate da polozite IELTS i da nostrifikujete diplome, a preporucljivo je i da skupite vecinu potrebnih dokumenata unapred, ukoliko ocekujete brzo dobijanje ITA... to sve opet zavisi od tog CRS skora...

Zeljko - stvarno ne znam nista o caregiver programu, bazirao sam svoj research na putanje koje su meni bile primamljive za dobijanje PR (PNP, FSW, TFW, Student....)... to mozda moze neko drugi da pomogne, ali sumnjam da na ovoj temi iko zna ista o tome... istrazi malo indijski forum - tamo sigurno sve pise o tome...

Mito - ovo je specific za vas... sa 38 godina ste vec izgubili prilican broj poena u Core/Human capital factors... medjutim - vasa sansa je da konkurisete direktno na poslove u Kanadi, i pokusate da obezbedite job offer sa LMIA koji ce vam doneti dodatnih 600 poena, i samim tim i prolaz kroz pool... obratite paznju da eligibility (67/100 minimum) i dalje mora da bude zadovoljen...

Srecno...

Unapred hvala

Caregiver program vam donosi PR posle dve godine rada ali ako se ti zaposliš tvoja partnerka nema prava na dolazak u Kanadu na osnovu tebe, i obrnuto. Znači morate oboje naći posao ili eventualno da jedan nađe posao u nekom skill zanimanju koje će ovom drugom doneti otvorenu radnu dozvolu. Tako je za child caregiver a pretpostavljam da nema razlike ni kada je nega odraslih u pitanju.

U toku su prijave za US Diversity Visa Program za 2017. godinu (Green card lotery).

Da li neko zna da li bi mi prijava u ovaj progaram mogla kasnije predstavljati problem oko EE i uopšte oko apliciranja za PR?

Mislim da kada radiš onaj eligibility check na cic-u da postoji pitanje vezano za GC (da li si u procesu ili tako nešto). Da li bi to predstavljalo neki problem... nemam pojma zaista. Možda sam i nešto pobrkala, najbolje je da proveriš.Možda je to bilo ranije.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.

Danas sam uocio promene na ECAS-u. Pojavio se i peti red:

1. We received your application for permanent residence on August 26, 2015.
2. We sent you correspondence acknowledging receipt of your application(s) on August 26, 2015.
3. We started processing your application on August 31, 2015.
4. Medical results have been received.
5. We sent you correspondence on September 1, 2015. If you have not yet provided the information or the requested documents, please do so as soon as possible. Please wait until you receive the correspondence before sending us additional information, as the correspondence will outline all information that is required.

Koliko vidim, nista posebno se nije izmenilo. Proverio sam aplikaciju na CIC-u i tamo nema izmena. Da li neko zna, iz svog ili iskustva drugih ljudi, sta to moze da znaci?

Pozdrav.

Pozdrav svima, spremamo se da šaljemo papire za WES i imamo par nedoumica oko toga, pa ako nam neko može pomoći?

Prvo, vezano za slanje koverti: možemo li slati i svoju i kovertu sa fakulteta u jednu zajedničku umjesto da šaljemo dvije posebno jer naravno više košta. Sad, neki na forumu su pisali da se može tako slati, neki da ne može. Da li je neko skoro slao i kako?

Drugo, ja sam završio FTN u Novom Sadu, a trenutno živim i radim u BiH, pa ne znam da li da pošiljku šaljem iz Srbije ili iz BiH? Da li je to uopšte bitno? Opet zavisi da li se šalju dvije ili jedna, jer ako je zaista neophodno da se odvajaju kao da faks šalje svoju, onda bi trebalo njihovu s obrascem i transkriptima slati iz Novog Sada, a svoju bih onda mogao i iz BiH. U suštini nam je bitno samo da ne pogriješimo u vezi slanja. Vidimo da je emiuki slala dvije, a boske jednu.

Pozdrav svima, spremamo se da šaljemo papire za WES i imamo par nedoumica oko toga, pa ako nam neko može pomoći?

Prvo, vezano za slanje koverti: možemo li slati i svoju i kovertu sa fakulteta u jednu zajedničku umjesto da šaljemo dvije posebno jer naravno više košta. Sad, neki na forumu su pisali da se može tako slati, neki da ne može. Da li je neko skoro slao i kako?

Drugo, ja sam završio FTN u Novom Sadu, a trenutno živim i radim u BiH, pa ne znam da li da pošiljku šaljem iz Srbije ili iz BiH? Da li je to uopšte bitno? Opet zavisi da li se šalju dvije ili jedna, jer ako je zaista neophodno da se odvajaju kao da faks šalje svoju, onda bi trebalo njihovu s obrascem i transkriptima slati iz Novog Sada, a svoju bih onda mogao i iz BiH. U suštini nam je bitno samo da ne pogriješimo u vezi slanja. Vidimo da je emiuki slala dvije, a boske jednu.

Bolje ne rizikovati...U principu jednu kovertu saljes ti a drugu bi trebalo da posalje fakultet sa svojim pecatom na poledjini....zato ide 2.

Back