Express Entry / Expression of Interest Canada

Meni to zvuči Ok. Možda samo još malo proširiti opis posla, u skladu sa NOC-om naravno. Imaš sve: period zaposlenja, radno vreme, zaradu, opis dužnosti, kontakt poslodavca. To je sve što traže. Eto, samo još možeš malo eventualno prodzužiti opis posla, ali uvek pazi da bude u skladu sa opisom tog NOCa.

Hvala Mighty :) Opis posla je siri nego sto sam tu napisala ali kako sve u svemu tri osobe rade na tome sto i ja, da sam napisala kako je inace, mogla sam i svoj CV da stavim :) Zato sam ga skratila i malo zamaskirala :) Bitno mi je da su svi generalni podaci tu i da pismo zvuci ok da prihvate, a cini mi se da jeste.

Ej AemiliaPaula
hvala na odgovoru
Ovo nam znaci jer prvo onda nemamo trosak da nam fax izda tu potvrdu a drugo nema fotokopiranja, overavanja i prevodjenja kod sudskog tumaca.

Zasto sam ovo pitao. supruga i ja smo zavrsili Sumarski fax-prerada drveta. 4 god. a ja baksuz sam zavrsio 4 god i jos dve god magistarskih (po starom nastavnom planu a to je mnogo ispita) bi sam i student generacije ...ali imadoh puno problema sa mentorom i nisam zavrsio samo magistarski ispit (tuzna prica a radio sam nekoliko godina kao asistent)
Rekose nam da mogu da nam daju potvrdu o polozenim ispitima sa planom i programom rada, potvrdu o izjadnacavanju sa masterom i jos meni potvrdu o polozenim ispitima na magistarskim studijama.

Ocigledno je to sve uzaludno.. ali sta da se radi

E da a ja jos zavrsio visu trenersku skolu pa me interesuje da li u WES da saljem posebno sa sumarskog a posebno sa vise trenerske ili to nekako moze zajedno samo onda nisam siguran sta da im platim ako takva opcija postoji.

hvala na dosadasnjim odgovorima svima
pozzz

Zdravo Slavene asistente nas,
Trebalo mi je vremena da skapiram da si to ti,a nisam Bosanac ☺
Javi se da razmenimo iskustva.
Pozdrav Milan...brat Zoran blizanci...

bio je novi draw...
Determination — number of invitations

1. (1) For the purposes of paragraph 10.2(1)(b) of the Immigration and Refugee Protection Act, the number of invitations that may be issued during the period beginning on September 18, 2015 and ending on September 19, 2015 is 1,545.

Required rank

(2) Foreign nationals who, on September 18, 2015 at 14:51:28 UTC, have been assigned a total of 450 points or more under the Comprehensive Ranking System that is set out in the Ministerial Instructions Respecting the Express Entry System, as published in the Canada Gazette, Part I, on December 1, 2014 and as amended from time to time, occupy the rank required to be invited to make an application for permanent residence.

Pozdrav drugari,
pratim ovu temu vec neko vreme a tek sad se registrovao. Ja bi trebalo da idem u Kanadu u decembru, upisao "mator konj :) " neke studije, a u sustini to ce mi biti ulaznica , idem u Otawu, pa me zanima da slucajno neko od vas ne ide tamo pa da mu treba cimer za stan, bas su skupi su stanovi za jednu osobu ,pozz
Sta studiras i koja je cena studija?

Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje u vezi WES reference number-a. Citala sam o proceduri ovde sve, kao i na njihovom sajtu, i dala dokumenta na prevodjenje. Nije mi jasno kada se dobija taj reference number? Jer ako dobro kontam, treba ga napisati na posiljku, i na onaj obrazac sa sajta - tako pise na onom Document checklist-u sa sajta. Jel se taj broj dobija nakon sto uplatim fee, pa tek onda saljem? Jer vidim da su ljudi prvo slali pa uplacivali, a da su neki i obrnuto radili, svakako ne pregledaju dok e dobiju kintu, to kapiram. Ali oko ovog broja mi nije jasno :(

Mala nedoumica, a koja bi se možda mogla protumačiti kao mispresentation, a što bih u svakom slučaju želio da izbjegnem i po cijenu manje CRS poena.

Naime, ja sam diplomirani inženjer hemijske tehnologija sa preko 10 godna radnog staža i od prije dvije godine magistar tehničkih nauka iz oblasti zaštite životne sredine. Dvije na izgled nekompatibilne profesije, ali za obe sam stekao zvanja na istom fakultetu i radim posao više od 10 godna koji uključuje i jedno i drugo zanimanje.

Pitanje 1: koliko godina radnog staža mogu čekirati da imam u ovom trenutku?
Pitanje 2: šta mislite kako ću proći kod WESa sa ove dvije diplome?

Mala nedoumica, a koja bi se možda mogla protumačiti kao mispresentation, a što bih u svakom slučaju želio da izbjegnem i po cijenu manje CRS poena.

Naime, ja sam diplomirani inženjer hemijske tehnologija sa preko 10 godna radnog staža i od prije dvije godine magistar tehničkih nauka iz oblasti zaštite životne sredine. Dvije na izgled nekompatibilne profesije, ali za obe sam stekao zvanja na istom fakultetu i radim posao više od 10 godna koji uključuje i jedno i drugo zanimanje.

Pitanje 1: koliko godina radnog staža mogu čekirati da imam u ovom trenutku?
Pitanje 2: šta mislite kako ću proći kod WESa sa ove dvije diplome?

po meni:
1. Cekiras 10 godina radnog iskustva. Spremis papire za oba posla, a kao osnovni NOC izaberes onaj gde imas vise godina radnog iskustva, i to je to...
2. Zavisi koji je univerzitet.... nasi drzavni su prepoznati i master je master, sa druge strane privatni budu "Master's from unrecognized institution" i to se tretira kao da se nisi ni skolovao :)

procitaj malo indijski forum na temu experience in different NOCs, ali EE je NOC-agnostic - jedino treba obratiti paznju koji NOC izabrati i da su reference letters u skladu sa izabranim...

po meni:
1. Cekiras 10 godina radnog iskustva. Spremis papire za oba posla, a kao osnovni NOC izaberes onaj gde imas vise godina radnog iskustva, i to je to...
2. Zavisi koji je univerzitet.... nasi drzavni su prepoznati i master je master, sa druge strane privatni budu "Master's from unrecognized institution" i to se tretira kao da se nisi ni skolovao :)

procitaj malo indijski forum na temu experience in different NOCs, ali EE je NOC-agnostic - jedino treba obratiti paznju koji NOC izabrati i da su reference letters u skladu sa izabranim...

Hvala Boske, ako neko nešto zna onda si to ti, nadam se da ćeš imati vremena i kada odeš tamo preko da ponekada posjetiš ovaj forum. Tvoja iskustva su i biće nam dragocijena na ovom putu.

Veseli me i tvoj odgovor da ipak mogu računati na ovih 10 godina iskustva, iako je sa nižim stepenom obrazovanja.
Nadam se da će mi WES priznati Magistarsku diplomu kao Master, jer sam za nju odslušao četiri semestra, položio 8 ispita i uradio magistarski rad i sve to na javnom, državnom univerzitetu koji se može naći kao prepoznat na WESovim stranicama i njihovim pretraživačem. Brine me samo to što mi postdiplomske studije nisu baš logičan nastavak osnovnih studija i šta li će biti konačan Educational Credential Assessment.

Hvala Boske, ako neko nešto zna onda si to ti, nadam se da ćeš imati vremena i kada odeš tamo preko da ponekada posjetiš ovaj forum. Tvoja iskustva su i biće nam dragocijena na ovom putu.

Veseli me i tvoj odgovor da ipak mogu računati na ovih 10 godina iskustva, iako je sa nižim stepenom obrazovanja.
Nadam se da će mi WES priznati Magistarsku diplomu kao Master, jer sam za nju odslušao četiri semestra, položio 8 ispita i uradio magistarski rad i sve to na javnom, državnom univerzitetu koji se može naći kao prepoznat na WESovim stranicama i njihovim pretraživačem. Brine me samo to što mi postdiplomske studije nisu baš logičan nastavak osnovnih studija i šta li će biti konačan Educational Credential Assessment.

Ma to nema veze nikakve, pa barem u Kanadi ljudi menjaju profesije kako stignu... :)
Ako je fakultetu to bilo logicno, logicno je i Kanadi, tako da nemas brige za to...

Kod radnog iskustva obrati samo da ti je NOC u kategorijama 0, A ili B, i da reference letter sadrzi sve elemente koji su navedeni...

Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje u vezi WES reference number-a. Citala sam o proceduri ovde sve, kao i na njihovom sajtu, i dala dokumenta na prevodjenje. Nije mi jasno kada se dobija taj reference number? Jer ako dobro kontam, treba ga napisati na posiljku, i na onaj obrazac sa sajta - tako pise na onom Document checklist-u sa sajta. Jel se taj broj dobija nakon sto uplatim fee, pa tek onda saljem? Jer vidim da su ljudi prvo slali pa uplacivali, a da su neki i obrnuto radili, svakako ne pregledaju dok e dobiju kintu, to kapiram. Ali oko ovog broja mi nije jasno :(

Moras da uplatis da bi dobila ref number. Prvo uplatis i dobijes broj onda popunjavas onaj obrazac. Nista ne mozes poslati prije nego sto dobijes taj broj, ne znam kako mislis da su neki to radili, moras taj broj pisati i na formular i na koverte.

Nasla sam na canadavisa forumu, da je taj broj u stvari onaj broj od 7 cifara, koji se pojavljuje u delu gde se placa fee. I taj broj se vidi pre placanja, to je broj tvog naloga na wes sajtu. Znam da su neki ljudi prvo slali pa potom placali, jer poznajem jednu osobu koja je to uradila i uspesno prosla evaluaciju. A i na temi su isto iskustvo pisali pojedini bas aktivni clanovi, koji su pisali dosta pametnih stvari, i hvala im na tome :) Bas zato hocu da cujem jos misljenja o ovom problemu. Hvala na odgovoru, vot.

Upravo sam dobila rezultate sa Generala od 12.septembra, polagala u Bg, vidim da je jos jedna devojka iz Sarajeva, vox cini mi se... Elem, znam sve, ali mi opet treba neko da mi ponovi, zato.... Listening 6, Reading 7, Writing 5,5 Speaking 6, overall 6. To nije dovoljno jer je 5,5 pisanje, zar ne? U pitanju je, naravno, iseljenje u Kanadu :-)

Jos mi ne omogucavaju da saljem poruke, pocetnik...
Da li neko polaze IELTS 4.10. u BG?
Sve smo procitali na CIC sajtu i pratimo forum, samo mi nije jasno kako da dobijem CLB 9...bas je tesko.

za FSW eligibility je minimum CLB7, tj ocene na ielts-u 6.0 u sve 4 kategorije...

Medjutim - eligibility je samo minimum da se upadne u Express Entry pool - da se dobije ITA je sasvim druga prica...

Minimum CRS poena koji su do sada ove godine dobili ITA je bio 450 poena u poslednjem draw-u, i do sada se CRS prag vrti negde tu izmedju 450-460... da li ce padati - to niko ne zna...

Za FSW kandidate je ovaj rezultat misaona imenica ukoliko se ne dobije maksimalnih 100 poena na Skill Transferability sekciji, i da - to podrazumeva 3+ godine radnog iskustva + CLB9 u sve 4 kategorije, plus min 2 diplome ili master + CLB9 u sve 4 kategorije... takodje - razlika za PA izmedju sve 4 CLB9 i sve 4 CLB10 je 12 poena, sto takodje igra ulogu u ovoj strukturi pool-a...

Za sad su takvi kriterijumi, da li ce se menjati (poostravati ili olaksavati) ostaje da vidimo...

pozz

Hvala Boske!
Ja sam nosilac aplikacije jer bolje znam jezik. Biolog sam, na NOC listi sam, imam 8god staza u struci, suprug dipl.saobr inz master, isto toliko staza. Da se dobijaju poeni na decu, imali bismo maksimum, troje dece :-). Dosta smo upoznati sa svim, ozbiljno ucim engleski, ali nakon proslog roka cini mi se da je misaona imenica imati CLB 9. Imamo i onih 67(tako nekako) minimalnih bodova, imamo ujaka u Torontu. Jedino sto nas muci su moje godine, 38. Da li imamo ikakve sanse da udjemo u pool, po tvom misljenju?

Hvala Boske!
Ja sam nosilac aplikacije jer bolje znam jezik. Biolog sam, na NOC listi sam, imam 8god staza u struci, suprug dipl.saobr inz master, isto toliko staza. Da se dobijaju poeni na decu, imali bismo maksimum, troje dece :-). Dosta smo upoznati sa svim, ozbiljno ucim engleski, ali nakon proslog roka cini mi se da je misaona imenica imati CLB 9. Imamo i onih 67(tako nekako) minimalnih bodova, imamo ujaka u Torontu. Jedino sto nas muci su moje godine, 38. Da li imamo ikakve sanse da udjemo u pool, po tvom misljenju?

Uf ajd da pocnem ispocetka, posto vidim da ste se malo zbunili i da mesate stvari koje su bile do 1.1.2015. i nakon 1.1.2015....
Elem - po starom FSW programu koji vise nije aktivan, postojala je NOC lista zanimanja koja Kanada prihvata, i onda nakon toga je uslov bio da se ima tih 67/100 poena... procedura je trajala 1-3 godine, i dobijao se PR...
Po novom sistemu za upravljanje aplikacijama - Express Entry - postoji vise koraka i procedura ima dodatni korak - poredjenje kandidata medju sobom... medjutim, obrada aplikacije traje do max 6 meseci (u praksi trenutno oko 3 meseca), i takodje se dobija PR...

Koraci za EE su sledeci:
1. Minimum requirements: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who.asp ... tu se mora ispuniti SVE da bi se uslo u pool. Ovo ukljucuje i tu skalu 67/100 + minimum iskustva + minimum jezika itd...
2. Nakon sto se ispune minimum requirements, radi se potpuno novo bodovanje - to se zove CRS http://www.cic.gc.ca/english/express-entry/grid-crs.asp ... tu se gledaju samo stvari koje postoje u ovoj tabeli, i taj rezultat se koristi za poredjenje aplikanata izmedju sebe - svi aplikanti koji se porede vec ispunjavaju minimum requirements, ali Kanada daje prednost onima sa vise CRS poena...

Po meni - sa 38 godina, 0 bodova na francuski, bez PhD i engleskog sve 4 CLB10 - tesko je jako da se nakucka tih magicnih 450 poena koliko je granica trenutno i prodje samo sa poenima iz Core / human capital factors sekcije... sa druge strane - ukoliko uspete da pronadjete job offer sa LMIA, onda dobijate dodatnih 600 poena i prolazite pool bez problema... takodje - neke provincije nude PNP nominacije i bez job offer-a, kao sto su Sask i Ontario (za Ontario je bilo potrebno imati min 400 CRS poena u junu ove godine), i nominacija takodje donosi 600 dodatnih poena...

Obratite paznju da stvari sada stoje tako - niko ne zna sta donosi vec sledeci draw, i koja ce biti donja granica... ovde se nalaze rezultati svih dosadasnjih izvlacenja - http://www.cic.gc.ca/english/department/mi/ita.asp

eto, nadam se da sam pomogao...pozzz

Back