Express Entry / Expression of Interest Canada

Društvo,

da li sam ja ovo dobro shvatio, da supruga/suprug mogu da donesu maksimalno 40 poena, odnosno 30 ako izuzmemo Canadian work expiriance?
I to u sledećem opisu:
1) Spouse’s or common-law partner’s level of education................................................................max 10 points
2) Spouse's or common-law partner's official languages proficiency - first official language................max 20 points
3) Spouse's Canadian work experience........................................................................................max 10 points (ovo verovatno nema 99% prijavljenih)

Čovek bi mislio da i suprugina masters diploma vredi više od 10 bodova, zar ne?

Da li Boske u tom slucaju znaci da mora da se prevode i master i bachelor diploma ili moze samo master?
Evo ja sam u sitaciji da mi je univerzitet u Beogradu izdao master, a nije bachelor. :)

I ja sam zavrsio integrated bachelor and master studies, i dobio samo master diplomu... ali je WES u svom equivalency naveo - Bachelor's and Master's degree...

bilo bi extra da draw bude danas... ali ne brinite i ako ne bude, bila su dva zaredom, meni vise vuce da ce da bude sledeci petak... u svakom slucaju - dobri ste, bice tu lepe vesti uskoro... :)[/Q

bas tako kako naguraste :think: ja onda ne racunam dobro...

Ma verovatno racunas, nego sam mislio da das detalje. Mozda sam ja nesto prevideo. Hvala ti unapred :-)

Blago vama. Daj detalje kako naguraste toliko. Mi se ubismo za nekih 370.

Master diploma, 32 godine, CLB 9+ na svim vestinama na IELTSu, muz 33 godine, bachelor (ima master ali mu WES priznao to kao bachelor jer je iz arhitekture), IELTS muza: R7.5 L8 S6.5 W5.5., 6+ godina radnog iskustva oboje.

- - - - - - - - - -

bilo bi extra da draw bude danas... ali ne brinite i ako ne bude, bila su dva zaredom, meni vise vuce da ce da bude sledeci petak... u svakom slucaju - dobri ste, bice tu lepe vesti uskoro... :)

Daaa, iskreno se nadamo lepim vestima pa kad god došle- dobrodošle :)

Master diploma, 32 godine, CLB 9+ na svim vestinama na IELTSu, muz 33 godine, bachelor (ima master ali mu WES priznao to kao bachelor jer je iz arhitekture), IELTS muza: R7.5 L8 S6.5 W5.5., 6+ godina radnog iskustva oboje.

- - - - - - - - - -

Daaa, iskreno se nadamo lepim vestima pa kad god došle- dobrodošle :)

Ja onda nisam pametan. Ja i supruga imamo 29 godina, oboje bachelor. Doduse test engleskog nismo radili ali bice slican rezultat kao vas. A radno iskustvo sam izgleda prevideo. Video sam da boduju rad u inostranstvu i u Kanadi. Ja imam 5 godina iskustva. Ne znam uopste na kraju ni koliko bodova imam.

Ja onda nisam pametan. Ja i supruga imamo 29 godina, oboje bachelor. Doduse test engleskog nismo radili ali bice slican rezultat kao vas. A radno iskustvo sam izgleda prevideo. Video sam da boduju rad u inostranstvu i u Kanadi. Ja imam 5 godina iskustva. Ne znam uopste na kraju ni koliko bodova imam.

Dobijaju se dodatni poeni i na radno iskustvo ali opet u kombinaciji sa dobro polozenim engleskim, to je onaj deo transferability, lepo procitajte.
Tu moze da se dobije max 100poena, na osnovu skole +engleski, i radno iskustvo+engleski.
Probajte i na canadavisa.com, imaju njihov assesment i na mejl posalju koliko poena imate.
Pozzzz

Društvo,

da li možda neko od vas zna kako se tretira nečija diploma sa ekonomskog fakulteta u Beogradu?
Da li će to prilikom nostrifikacije biti bečelor ili master? Ili pak nešto treće.

Hvala unapred.

pozdrav,

Ako je diploma master - onda ce biti master... ako je regularni cetvorogodisnji fakultet sa zvanjem "diplomirani bla bla", onda je to bachelor (4 years) ... napomenu da su studije duze trajale, ali je i dalje bachelor i tako se posmatra u CICu...

pozzz...

Boske pitanje za tebe jesi li placao nesto kada si aplicirao tj. pre nego si usao u pool...490 dolara po osobi deca valjda ne placaju...ili se to posle placa kada se dobije ITA??

ne placa se nista od fees za CIC sve dok se ne dobije ITA... troskovi su jezik, ECA, i sve ostalo...
processing fee i RPRF se placaju ili zajedno - kad se dobije ITA, da bi se ubrzala procedura, ili se plati samo processing, a onda RPRF na kraju - sto je malo sporije... cenim da je oko 2 meseca ubrzanje ako se sve plati unapred...

Ja popunio formular za bodovanje na sajtu canadavisa.com. Dobio sam odgovor da zasad ne ispunjavam uslove, osim ako nemam job offer iz Kanade. Pa sa tim bih dobio odmah 600 poena, pa mi nije jasno zasto mi to uopste i kazu, jer job offer dolazi tek kasnije, a prvo skupljas poene. A nisu mi cak ni odgovorili koliko bih eventualno imao poena. Ima li nekog ko moze da razjasni? Da li to znaci da i ne pokusavam da se uvucem u pool?

Ja popunio formular za bodovanje na sajtu canadavisa.com. Dobio sam odgovor da zasad ne ispunjavam uslove, osim ako nemam job offer iz Kanade. Pa sa tim bih dobio odmah 600 poena, pa mi nije jasno zasto mi to uopste i kazu, jer job offer dolazi tek kasnije, a prvo skupljas poene. A nisu mi cak ni odgovorili koliko bih eventualno imao poena. Ima li nekog ko moze da razjasni? Da li to znaci da i ne pokusavam da se uvucem u pool?

Koliko sam shvatila IELTS jos niste polagali? Koje ocene ste upisali? Probajte da pronadjete bodovanje po starom kada je trebalo 67 od 100, to je zapravo minimum poena da bi se uopste kvalifikovali za iseljenistvo. Pa po tom bodovanju proverite koliko poena imate, mozda je to problem. Postoje raniji postovi u temi kako do kana.iselje. gde se spominje to bodovanje i da bez obzira na novo CRS, i dalje je tih 67poena neophodno. Neka me neko ispravi ili doda ako nesto gresim.

Koliko sam shvatila IELTS jos niste polagali? Koje ocene ste upisali? Probajte da pronadjete bodovanje po starom kada je trebalo 67 od 100, to je zapravo minimum poena da bi se uopste kvalifikovali za iseljenistvo. Pa po tom bodovanju proverite koliko poena imate, mozda je to problem. Postoje raniji postovi u temi kako do kana.iselje. gde se spominje to bodovanje i da bez obzira na novo CRS, i dalje je tih 67poena neophodno. Neka me neko ispravi ili doda ako nesto gresim.

Aha. Pokusacu da pronadjem. Mada sam mislio da ce mi odgovoriti po express entry bodovanju.

Back