Master diploma podrazumeva da imas i bachelor... to donosi situaciju da se imaju dve diplome posle srednje skole...
Aha, tako sam i mislio.....Mi ostajemo onda na 400 negde....pa se nadam da ce da spuste toliko i da jurim neku ponudu za posao....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Master diploma podrazumeva da imas i bachelor... to donosi situaciju da se imaju dve diplome posle srednje skole...
Skontao sam za 50 poena prvih, za skill transferability, ali zar ti za drugih 50 ne treba 2 diplome posle zavrsene srednje skole?
Ja imam 33, bachelor, 6+ godina iskustva, supruga university, ielts treba da radimo sad. Ako uradim dobro engleski a mislim da hocu, jel dobijam i ja tu 100 bodova?
Za sve koje mrzi da detaljno prodju kako se boduje EE, i koji nemaju JobOffer + LMIA (Labour Market Impact Assessment) onda nam je jedini spas visoke ocene na IELTS-u, obrazovanje i kolicina novca koju planiramo da ponesemo. Neka me neko ispravi ako gresim.
Pozdrav.
snenik, ne bih da te stresiram pred ispit ali ono sto je Boske hteo da kaze je da bi dobio 100 umesto 50 poena na skill transferability sekciji trebaju ti minimum sledece ocene na IELTS-u (http://www.cic.gc.ca/english/resources/tools/language/charts.asp)
CLB Level Reading Writing Listening Speaking
10 8.0 7.5 8.5 7.5
9 7.0 7.0 8.0 7.0
8 6.5 6.5 7.5 6.5
7 6.0 6.0 6.0 6.0
6 5.0 5.5 5.5 5.5
5 4.0 5.0 5.0 5.0
4 3.5 4.0 4.5 4.0
Na ovom sajtu (http://www.cic.gc.ca/english/express-entry/grid-crs.asp) pogledaj deo C. Skill transferability factors (Maximum 100 points for this section)
Ukratko kaze,
"CLB 9 or more on all four first official language abilities" nosi 50 poena u jednom i 50 poena u drugom delu.
"CLB 7 or more on all first official language abilities, with one or more under CLB 9" nosi 25 poena u jednom i 25 poena u drugom delu
Zakljucak, ako hoces 100 poena (sto mislim da je bilo presudno u Bosketovom slucaju da dobije ITA) moras da odradis IELTS za CLB 9 (R7, W7, L8, S7). Ako uradis za CLB7 onda dobijas po 25 tj. 50 ukupno.
Za sve koje mrzi da detaljno prodju kako se boduje EE, i koji nemaju JobOffer + LMIA (Labour Market Impact Assessment) onda nam je jedini spas visoke ocene na IELTS-u, obrazovanje i kolicina novca koju planiramo da ponesemo. Neka me neko ispravi ako gresim.
Pozdrav.
@Boske83 pitanje: Kada upload dokumente za radno iskustvo je li se skeniraju i ugovor o radu i pismo preporuke kao jedan dokument? Da to nije malo prevelika velicina?
Pitam zato jer citajuci sajt vidim da su naznacili kao da ce ostaviti mjesto samo da se upload po jedan dokument i da ako ih ima vise, kao npr. police checks da se sve stavi kao jedan dokument. Onda sam isla predpostavkom da bi vjerovatno tako i za radno iskustvo trebalo. Ako vec ne ostavljaju prostor da se svaki dokument posebno stavi. A kako onda planirate poslati dokumenta, ako cete samo pismo skenirati. Pitam jer mi je i meni malo taj dio nejasan i zamisljam to kao da bi se svi dokumenti trebali skenirati i poslati i da za svaki postoji opcija da se upload. To je samo moja pretpostavka bila toga kada se dobije ITA. Zato i pitam tebe, jer vidim imas iskustva vec s tim, pa da nas pripremis.![]()
Pa da i ja sam to tako shvatila i onda citajuci dodjem do dijela za radno iskustvo, gdje pise kao da dokazi o radnom iskustvu trebalo bi da budu svi kao jedan dokument. Zato sam u nedoumici da to nije malo prevelika velicina dokumenta, a jos pogotovo ako imaju dva poslodavca kao sto je slucaj kod mene. To me je jedino onako zaintegriralo.
Pa da... Znaci bez ugovora... Ok. Samo sam jos to htjela da vidim sa vama. A sto se tice medical oni posalju u okviru MyCIC formulare ili se kod doktora to popunjava, hocete li vi dobiti medical ili oni salji iz IOM? Nadam se da te nisam zatrpala pitanjima.![]()
Društvo pozdrav. Nov sam na forumu i temi i supruga i ja ozbiljno razmišljamo da se prijavimo za novi program. Ne znam ni odakle da počnem sa pitanjima ni sa prvim koracima u apliciranju. Nama je 29 godina i imamo bebca od godinu dana. Molim vas da mi odgovorite na nekoliko pitanja. Šta je prvo što bi trebalo da uradimo u apliciranju? Da li i ja i ona negde pre apliciranja treba da testiramo engleski jezik i imamo rezultate? Mi smo diplomirani novinari i na NOC listi sam našao da i to zanimanje dolazi u obzir (postoji šifra zanimanja). Kada sam informativno hteo da proverim koliko bismo bodova imali bilo je pitanja na koja sigurno ne znam odgovore u ovoj fazi (tipa gde bismo u Kanadi radili i rezultati testova što se tiče jezika), tako da nisma ni odradio to inicijalno testiranje.
Da li je potrebno da se u ovoj fazi nostrifikuje diploma i da li da ona i ja zasebno apliciramo (ja tako što ću staviti nju kao suprugu i ona tako što će mene staviti kao supruga) ili da sve to ide pod jednu aplikaciju?
Kao što vidite pitanja su mi prilično početnička, ali računam da su nekome laka za odgovor. Hvala mnogo!
Znam to, skontao sam...nego ja kad sam radio prvi put primer testa , iz 2014, imao sam ocene za L i R po 7.5.....tako da mislim da cu posle 2 meseca vezbanja sigurno izaci na 8...
Mene muci samo sto zato sto imam bachelor a ne master ne mogu izaci preko 450....
To sto malo fali, to devojci srecu kvari![]()
Moram da se nasalim ali i mene muci ista muka, imam bachelor i jedina mi je nada da ce za par krugova spustiti broj bodova na 400. Nadam se dok pozovu sve mastere da smo sledeci mi bachelori.
Ljudi shvatih sad da mi treba definitivno bolji rezultat na IELTS u pa posto smatram da su u Bg-u uzas molim za savet gde u okruzenju ste culi da je bolje? Skoplje, Sofija i sl??? Pozzz