Exit '08

Evo malopre sam se vratio sa EXIT-a sav prljav i ulepljen,pa rekoh da ostavim par komentara vezanih za Nightwish.

Volim da gledam Emppu-a kako se glupira po bini,prelepu Anette kako peva,Jukku kako se gubi na bubnjevima...Ali,shta je,zaboga,sa ozvuchenjem ? Ozvuchenje je bilo KATASTROFALNO ! Nikada do sada gore ozvuchenje nisam chuo ! Znachi,samo se Marcov bass chuo (koji je,uzgred,odsvirao savrsheno) i Jukkini bubnjevi ! Znachi ono,kao da sam bio na Death Metal koncertu ! Jedino je poslednja pesma "Wish I had an Angel" ostavila malo bolji utisak,sve ostalo...Strashno.

Sve u svemu,koncert kao koncert je bio fenomenalan,atmosfera i sve to...jedino ih je zvuk ujebao.Ja sam,inache,bio oko 5-6m udaljen od bine i dosta toga sam slikao i snimio,pa cju mozhda neshto postaviti kasnije...Idem malo da odspavam ! :mrgreen:

E da,moram i organizaciju da pohvalim koja je bila savrshena.Jedino se za tokene jako dugo chekalo,ali to sam ja predvideo pa sam na pochetku qpio dosta njih i ostalo mie za sledecju godinu 5-6 komada. =)

Qpio sam EXIT majcu,sad mogu da se qrchim kako sam najvecji baja u selo. :mrgreen:

Tacno, gledao sam snimak na TV-u, u prvoj pesmi su se samo bubnjevi culi, ova Aneta se nije ni cula a nema ni pojma da peva!
Sta je Nightwish uradio od sebe, usro motku, neka vrate Tarju ili neka se raspadnu!

Otidoh, videh, bese OK ali dzaba dade onolke pare. . . Da mi nije oprastanje od bendova kontam da bi isao psolednbji dan, a ovako na sve. . . I ocekivano, ali najlepse, pozvali su ZBL! :worth: Tako da ipak je vredelo na neki nacin uzati kartu za sve dane. . . A i mumin je sinoc lepo uradio pposao moram priznati, moglo da bude jace, ali ipak lepo tako da ce mi i to ostati u lepom secanju. . .

Dzulijet je najblaze receno razvalila. malo je hvalilo da ne odem u subotu,ali sada vidim da nisam pogresio...sto se mene tice, to je najbolji koncert na kome sam ikada bio. jes' da im bas i sviranje ne ide od ruke, ali nikada nisam video bend sa tako velikom kolicinom energije.

Sad ustadoh. . . Ono je bilo previse. . . Ne secam se da sam posle i jednog exita na kome sam bio ovako umoran. . . Cak ni onog od 7-9 dana. . . KUD Idijoti juce uradise fin posao, kao sto je bilo za ocekivati. Patka je rabila, ogomna kolicina energije, dobar nastup. . . Sve u svemu posle 27 godina ne sviranja nisu se obrukali pred fanovima (izostavicu svirku u rutu 66 jer to je bilo za novinare i sl.). A sto se tice Sex Pistols, sada svi mozemo da kazemo da smo ih videli i to je to. Energija, nista, nula. . . Po meni nisu ispunjena ocekivanja. . . Moglo je to biti puno, puno energcnije i bolje. Ali sta sad, njima to i ovako nije povratnciki ili neki drugi specijalan koncert osim prvog u nas. . . Pa malo i za ocekivati da i ne daju bas sve od sebe i da im nastup bas i ne bude neki. A sto se tice poslednjeg bisa, kad je masa pocela da odlazi. U pocetku mi je izgledalo da su se odusevili pa su morali da izadju jos malo, ali kad sam posle bisa cuo uvodnu numeru da se opet vrti, e izetega i vi. . . Dakle na neki nacin predvidjeno. . . Sve u svemu kao sto sam i pp, Patka je bila zvezda veceri i zbog nje se itekako isplatilo ici (naravno i KUD Idijota), a SP nista narocito. A da ne zaboravim i Marky-a. Na njega se nisam zurio da ga odgledam i da po svaku cenu stignem na pocetak, ali ne prakticno je bilo sto su stavili da pocinje odma kad ovi zavrse. Ne moze se od Main-a do fusion-a za par minuta. . . Ali kad sam vec stigao imalo se sta cuti samo sto sam vec bio toliko mrtav da sam samo mogao da sedim i slusam. . . A da sam bio bolje, sigurno bi se i sutao. . .

Evo malopre sam se vratio sa EXIT-a sav prljav i ulepljen,pa rekoh da ostavim par komentara vezanih za Nightwish.

Volim da gledam Emppu-a kako se glupira po bini,prelepu Anette kako peva,Jukku kako se gubi na bubnjevima...Ali,shta je,zaboga,sa ozvuchenjem ? Ozvuchenje je bilo KATASTROFALNO ! Nikada do sada gore ozvuchenje nisam chuo ! Znachi,samo se Marcov bass chuo (koji je,uzgred,odsvirao savrsheno) i Jukkini bubnjevi ! Znachi ono,kao da sam bio na Death Metal koncertu ! Jedino je poslednja pesma "Wish I had an Angel" ostavila malo bolji utisak,sve ostalo...Strashno.

Sve u svemu,koncert kao koncert je bio fenomenalan,atmosfera i sve to...jedino ih je zvuk ujebao.Ja sam,inache,bio oko 5-6m udaljen od bine i dosta toga sam slikao i snimio,pa cju mozhda neshto postaviti kasnije...Idem malo da odspavam ! :mrgreen:

E da,moram i organizaciju da pohvalim koja je bila savrshena.Jedino se za tokene jako dugo chekalo,ali to sam ja predvideo pa sam na pochetku qpio dosta njih i ostalo mie za sledecju godinu 5-6 komada. =)

Qpio sam EXIT majcu,sad mogu da se qrchim kako sam najvecji baja u selo. :mrgreen:
nije ozvicenje bilo katastroaflno nego anette nema glas da iznese ni jednu prokletu pesmu pa je nadglasaju i muski vokal i instrumenti i sve ostalo.

drago mi je sto sam videla nastup,jer sad definitivno znam da najtwish vise ne postoji :lol:

zena zna da peva,ali ne ovo za sta su je uzeli.btw i scenski nastup joj je los...

Ja sam malo neshto gledao NERD,ali nisam gledao u binu,nego u onaj video bim,poshto mi je sve bilo zaklonjeno,bio sam kod tezgi za pivo. :mrgreen:

Stavio sam "The Siren" na YT chim sam doshao,imam malo i Amaranth,ali me to mrzi da stavljam,pa ko voli,nek' izvoli:

Eo malo slika.

DSCN0663-1.jpg

DSCN0671-1.jpg

DSCN0664-1.jpg

Poslednja izmena:
Jaooo,a sad sam se setio ! Neki SHABANI kako su se pogubili na Petrovaradinu tamo posle mosta,njih dvoje otvorili sve prozore na stanu,stavili zvuchnike na prozore i pocheli da pushtaju techno neki,da se gube,da igraju...Ja sam se pocepao ! :hahaha:

Ја сам био последњег дана.
Амм...
Страшно се кајем што сам пропузстио KUD Idijote.
The Hives су звучали савршено,али ретко ко зна њихове песме.Ја сам певао,боли ме уво за друге.Фронтмен (заборавих му име) има савршен однос са публиком,обожавам га!
Рече : "Ми смо први пут у Србији и ви сте овде сведоци овог историјског тренутка.Причаћете својој деци о нама,а они својој деци и тако стотинама година!" Представио нам је сваког члана бенда како доликује.
The Hives су ме одушевили!

Остао сам на мејн-стејџу и када је Ministry изводио...што год да је изводио.
Док су они свирали,ја сам циркао.

А онда је дошао тренутак.....ПЕКИНШКА ПАТКА!
Чонта је поседњи изашао,уз заслужене поздраве. :)
Поздравио пристуне,и запевали Homburg (mirrors and their reflection...).
Не сећам се даље шта су певали,био сам пијан.
Знам да су момци у мом окружењу разваљивали,певали сваку песму,скакали,правили гурке...ма да вам не причам.
Кад смо већ код тога,сад сам прегледао звеничну Егзитову галерију и на једној слици сам нашао себе. (Чак штавише,мислим да сам ја био у првом плану.)
www.myexit.org/index.php?q=gallery&g2_itemId=51017&g2_imageViewsIndex=1
Мени се виде леђа,седим на раменима једној особи,имам палмицу на глави,рукави на раскопчаној кошуљи засучени изнад лакта,на левој руци ми је бројаница,десном витлам дуском који сам узео од једне девојке. (Ехх...да је моја.)
Елем,Патка је пржила панк,"подерала рок",дигла нас све на ноге! Отпевали "Шта је зближило нас" , "Контрацепција" и "Ја сам панкер у сакоу старом" невероватном жестином.
Онда своју химну - "Боље да носим кратку косу" ("Ај беда вер мај шорт хер",како каже проф. Чонта) и "Бити ружан,паметан и млад".
Када смо тражили још,вратили су се и још једном "опржили" "Кратковиди магарац".
Звучали су као на студијском албуму! :)

После Патке,тзв. "бомба" фестивала - Sex Pistols.
Страшно сам се разоарао у њих.Џони звучи ужасно лоше,стално је нешто кенјао,нису направили добру атмосферу...ма...мислим да их је само пар Британаца отпратило отпочекта до краја.
Док су они свирали,био је хаос у предњим редовима...гурке,шутке (очекивано :) )
Нисам их испратио до краја. На ливадици сам се мало глупирао док су свирали "Anarchy in the U.K.". Једино то, "E.M.I." i "God save the queen" ми се допало.

После сам отишао на Фјужн стејџ.

Marky Ramone и синови су пржили песме Ramonesa,било је весело!
Певач нас је снимао. ><
И за крај - Disciplin A Kitschme.
Одушевили су ме!
Тај бенд је...вау!
Свака има част,њихове свирке свакако треба видети.
Требало је бити ту када су изводили "Неко мора то да спречи"!

Поуст скриптум
Обавезно ме нађите на слиКи! :)

Poslednja izmena:
vaistinu lošiji.
06 i 07 su vrhunac što se tiče zezanja i kampa.
04 najbolji lineup.
ali ovaj jednostavno nije imao tu snagu kao poslednja dva, i uprkos panku.

ne vidim što su Pistolsi bili loši, meni je bilo sjajno, samo me je Džoni iznervirao sa onim 'Allah be praised, America be erased', koji površni debil.
no, pesme su bitne, svirali su sve što treba. ako ni zbog čeg drugog, onda zbog Sida. živeli!

Ја сам био последњег дана.
Амм...
Страшно се кајем што сам пропузстио KUD Idijote.
The Hives су звучали савршено,али ретко ко зна њихове песме.Ја сам певао,боли ме уво за друге.Фронтмен (заборавих му име) има савршен однос са публиком,обожавам га!
Рече : "Ми смо први пут у Србији и ви сте овде сведоци овог историјског тренутка.Причаћете својој деци о нама,а они својој деци и тако стотинама година!" Представио нам је сваког члана бенда како доликује.
The Hives су ме одушевили!

Остао сам на мејн-стејџу и када је Ministry изводио...што год да је изводио.
Док су они свирали,ја сам циркао.

А онда је дошао тренутак.....ПЕКИНШКА ПАТКА!
Чонта је поседњи изашао,уз заслужене поздраве. :)
Поздравио пристуне,и запевали Homburg (mirrors and their reflection...).
Не сећам се даље шта су певали,био сам пијан.
Знам да су момци у мом окружењу разваљивали,певали сваку песму,скакали,правили гурке...ма да вам не причам.
Кад смо већ код тога,сад сам прегледао звеничну Егзитову галерију и на једној слици сам нашао себе. (Чак штавише,мислим да сам ја био у првом плану.)
www.myexit.org/index.php?q=gallery&g2_itemId=51017&g2_imageViewsIndex=1
Мени се виде леђа,седим на раменима једној особи,имам палмицу на глави,рукави на раскопчаној кошуљи засучени изнад лакта,на левој руци ми је бројаница,десном витлам дуском који сам узео од једне девојке. (Ехх...да је моја.)
Елем,Патка је пржила панк,"подерала рок",дигла нас све на ноге! Отпевали "Шта је зближило нас" , "Контрацепција" и "Ја сам панкер у сакоу старом" невероватном жестином.
Онда своју химну - "Боље да носим кратку косу" ("Ај беда вер мај шорт хер",како каже проф. Чонта) и "Бити ружан,паметан и млад".
Када смо тражили још,вратили су се и још једном "опржили" "Кратковиди магарац".
Звучали су као на студијском албуму! :)

После Патке,тзв. "бомба" фестивала - Sex Pistols.
Страшно сам се разоарао у њих.Џони звучи ужасно лоше,стално је нешто кенјао,нису направили добру атмосферу...ма...мислим да их је само пар Британаца отпратило отпочекта до краја.
Док су они свирали,био је хаос у предњим редовима...гурке,шутке (очекивано :) )
Нисам их испратио до краја. На ливадици сам се мало глупирао док су свирали "Anarchy in the U.K.". Једино то, "E.M.I." i "God save the queen" ми се допало.

После сам отишао на Фјужн стејџ.

Marky Ramone и синови су пржили песме Ramonesa,било је весело!
Певач нас је снимао. ><
И за крај - Disciplin A Kitschme.
Одушевили су ме!
Тај бенд је...вау!
Свака има част,њихове свирке свакако треба видети.
Требало је бити ту када су изводили "Неко мора то да спречи"!

Поуст скриптум
Обавезно ме нађите на слиКи! :)

najzad dobar komentar....extra za hives-e...znao sam da ce biti dobri....

p.s.ne brini ja sam te odmah prepoznao ti si onaj shto mu se виде леђа,седиsh на раменима једној особи,имаsh палмицу на глави,рукави на раскопчаној кошуљи засучени изнад лакта,на левој руци tи је бројаница,десном витлаsh дуksом који si узео од једне девојке

haha...mix latinice i cirilice....

Back