Exit '08

И за крај - Disciplin A Kitschme.
Одушевили су ме!
Тај бенд је...вау!
Свака има част,њихове свирке свакако треба видети.
Требало је бити ту када су изводили "Неко мора то да спречи"!

Поуст скриптум
Обавезно ме нађите на слиКи! :)

''Tvoj lazni humor,koji stvara umor..'':D

Au,sto bih volela da sam cula to uzivo,super pesma!:D Nadjoh te,stvarno bi bilo cudno da nisam:p.

vaistinu lošiji.
06 i 07 su vrhunac što se tiče zezanja i kampa.
04 najbolji lineup.
ali ovaj jednostavno nije imao tu snagu kao poslednja dva, i uprkos panku.

ne vidim što su Pistolsi bili loši, meni je bilo sjajno, samo me je Džoni iznervirao sa onim 'Allah be praised, America be erased', koji površni debil.
no, pesme su bitne, svirali su sve što treba. ako ni zbog čeg drugog, onda zbog Sida. živeli!

svirka dobra.....dzoni jeo govna...i to stoji

14.07.2008 - 20:08
DEVOJKA POGINULA U EGZIT-KAMPU
14:35 - Dvadeseosmogodišnja Jelena Matić iz Paraćina preminula je danas od posledica povreda koje je zadobila u kampu Egzit-a kod Filozofskog fakulteta, kada je na šatore sa velike visine pala grana topole, izjavio je direktor Urgentne hirurgije Kliničkog centra Vojvodine Zoran Đermanov.

On je naveo da se u životnoj opasnosti usled teške povrede glave nalazi 22-godišnja Dafina Anastasova iz Skoplja. Povrede grudnog koša u istom nesrećnom slučaju zadobio je i Đorđe Markovski (23) iz Prilepa i on je prebačen u Institut za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici.

Generalni menadžer festivala Egzit Bojan Bošković rekao je da su organizatori pre početka festivala tražili od nadležnih gradskih preduzeća da izvrše sanitarni pregled drveća i poseku rizične grane u kampu, što je i urađeno. Gradonačelnik Igor Pavličić je rekao da će odgovorni iz ''Gradskog zelenila'' Dragan Šućak i Laketa Radonjić, kao Agneš Potkornjak iz ''Zavoda za izgradnju grada'' biti smenjeni.

Organizatori Egzita kažu da festival neće biti prekinut. (021)

Kakvi ste svi zadrti neki punkeri i metalci...
Kako niko da se javi da pomene Manu Chaoa? Covek je napravio apsolutno najbolji nastup ovog EXIT-a.
Odmah iza njega su Pistolsi, kojima je falila neka razumljiva komunikacija sa pubilkom, rekao bih. Al' dobro, dva bisa, sta reci vise, dobro im je bilo ocigledno.
Main after 2h: Roni Size, naravno i bez premca. Lik izgleda ne ume da pogresi pri izboru seta. Ne znam jedino kakav je bio Afrika Bambaataa, cuh samo delic... cenim da je bilo dobro!?
I niko da pomene Dance Arenu? C c c... Deep Dish je svakako imao najbolji nastup. Uz njih jos Francois K, eventualno. Ostali su mi bili malo monotoni.
Pobednici Fusion stagea su Kiril, koji je napravio instant zurku ko od sale i rekao bih Gentelman, koga sam slusao malo pred kraj, al' vidim da je atmosfera bila bash jaka... Plus dodao bih iz priche drugara, Marky Ramonea.

Poslednja izmena:
manu chao je bio fantastican,da ne kazem na nivou,al od njega nekako nisam ni ocekivala da omane.puna dva sata je odradio perfektno,publika je bila energicna,a on ko i uvek harizmatican :D

inace pistolsi su mi bili onako...smor...nekako ne da mi se slusati odrtavele pankere...ne ide mi jedno uz drugo :neutral: i to shvatih u trenutku kad sam ga videla kako peva...tako da nisam ni slusala ceo nastup.

ja bila samo 3.dan i to po Main stage-u uglavnom,jer me ostalo nije mnogo zanimalo.
Manu Chao jes' bio najbolji,nema shta,samo sam ja dok sam dochekala nastup vecj bila mrtva,izubijana i prljava ;p
Od bubnjara Dzhulijet end d liks sam dobila palicu,pravo u facu :lol: dobro,tad mi nije bilo smeshno,toliko me je zviznulo da sam prvo mislila da je neki kamen ili neshto :shock: dok ne videh palicu na zemlji.
Gogol Bordello su bili ochekivano veseli,zanimljivi...:D
a ubedljivo najnajnajvecja glupost su jebeni tokeni.Ja ne vidim nikakav smisao u onom djubretu i ne znam kako olakshava razmenu novca i bilo chega.

Concrete DJs prvog dana tj. jutra na HNS stejdzu su objasnili sta je tehno:super: ,a pored njih najbolji mi je bio i povratnicki nastup Pekinske patke mozda to iz emotivnih razloga:klap: , Pistolsi su malo smorili videlo se i u publici da nije bas odusevljena ,the Streets isto dobar ,a Sven Vath ocekivano nista posebno ,, jedino mi zao sto nisam Manu Chaoa slusao al dobro ne moze sve ,sve u svemu bilo je dobro mada ne ko prosle godine

ja bila samo 3.dan i to po Main stage-u uglavnom,jer me ostalo nije mnogo zanimalo.
Manu Chao jes' bio najbolji,nema shta,samo sam ja dok sam dochekala nastup vecj bila mrtva,izubijana i prljava ;p
Od bubnjara Dzhulijet end d liks sam dobila palicu,pravo u facu :lol: dobro,tad mi nije bilo smeshno,toliko me je zviznulo da sam prvo mislila da je neki kamen ili neshto :shock: dok ne videh palicu na zemlji.
a ubedljivo najnajnajvecja glupost su jebeni tokeni.Ja ne vidim nikakav smisao u onom djubretu i ne znam kako olakshava razmenu novca i bilo chega.

smisao je taj da onemoguce sankere da klepaju pare i da uopste dolaze u dodir sa njima kao sto je to bio slucaj ranijih godina.

''Tvoj lazni humor,koji stvara umor..'':D

Au,sto bih volela da sam cula to uzivo,super pesma!:D Nadjoh te,stvarno bi bilo cudno da nisam:p.

"Празна игра речи...неко мора то да спречи!"
"НЕКО МОРА ТО ДА СПРЕЧИ!"
АААА!

Иначе,слика је снимана кад је Патка свирала "Контрацепција" (АБ-створиће мир,АБ- купите сви,АБ- он је шампион,АБ- АНТИ БЕБОН!) :)

Бај д веј
И ја сам мислио да су токени срање,ал' се предомислих...уопште се не чека пуно за њих,купиш их једном,двапут и то је то...
Ко зна какве би биле гужве на шанку да их није било.

Poslednja izmena:
Kako niko da se javi da pomene Manu Chaoa? Covek je napravio apsolutno najbolji nastup ovog EXIT-a.Odmah iza njega su Pistolsi, kojima je falila neka razumljiva komunikacija sa pubilkom, rekao bih. Al' dobro, dva bisa, sta reci vise, dobro im je bilo ocigledno.Main after 2h: Roni Size, naravno i bez premca. Lik izgleda ne ume da pogresi pri izboru seta. Ne znam jedino kakav je bio Afrika Bambaataa, cuh samo delic... cenim da je bilo dobro!?
I niko da pomene Dance Arenu? C c c... Deep Dish je svakako imao najbolji nastup. Uz njih jos Francois K, eventualno. Ostali su mi bili malo monotoni.
Pobednici Fusion stagea su Kiril, koji je napravio instant zurku ko od sale i rekao bih Gentelman, koga sam slusao malo pred kraj, al' vidim da je atmosfera bila bash jaka... Plus dodao bih iz priche drugara, Marky Ramonea.
Био сам 4. дана.
Ману Чаа сам гледао на ТВ-у,баш ми се свидело.
Пистолси? :Ѕ
О каквом бису ти причаш?
Намештаљка...само болид је мислио да ће да оду без "Bodies" и "Anarchy in U.K".
Остатак - не знам.
Не идем на те "денс" ствари.

******,s moje strane,onda je trebalo bolje ostvariti tu ideju...ja sam se pogubila i mrzelo me da uopshte menjam pa sam pila vodu s cisterne.
pa ja sam uzimao odmah po 10 -15 komada za pivo posto nista drugo ni ne pijem od njihovih ponuda pa nisam imao tih problema ,jedino je sranje sto su mali pa moze covek lako da ih zagubi ,a iako je i meni to bezveeze znam da su bili prinudjeni na to posto je alternativa bila stampanje fiskalnih racuna sto se nikome ne bi isplatilo i samo bi dodatno zakomplikovalo stvar.

Kakvi ste svi zadrti neki punkeri i metalci...
Kako niko da se javi da pomene Manu Chaoa? Covek je napravio apsolutno najbolji nastup ovog EXIT-a.
Odmah iza njega su Pistolsi, kojima je falila neka razumljiva komunikacija sa pubilkom, rekao bih. Al' dobro, dva bisa, sta reci vise, dobro im je bilo ocigledno.
Main after 2h: Roni Size, naravno i bez premca. Lik izgleda ne ume da pogresi pri izboru seta. Ne znam jedino kakav je bio Afrika Bambaataa, cuh samo delic... cenim da je bilo dobro!?
Aj' da se nadovezem sa full rezimeom ipak... Idemo redom:

Prvi dan:

Nightwish... seronje. Na stranu sto mislim da ni stilski nisu nista posebno (sladunjavi i komercijalni). Ali ni nastup im nije bio nista posebno. Razredjivac ovde napisa da je ozvucenje bilo katastrofalno... Prvo, ne mozes da se nataknes na ogradu, na 3 metra od onolikih sub-woofera, a glavne zvucnike da slusas pod tako ostirm uglom i ocekujes perfektan zvuk. Na sredini stagea je bilo i vise nego vrhunski zvuk. Druga stvar, istina je da se stosta nije bas najjasnije culo, ali to nema veze s ozvucenjem nego s bendom koji se sakrio iza bubnjara i basa. Sto se obicno radi da se prikriju greske vokala, gitare, soliranja i sl, jer je ritam sekciji najteze da pogresi. Zato i kazem da su seronje. I vidim da pored mnogih zakletih slusalaca, ipak nisu uspeli da naprave bog zna kakvu atmosferu ni u prvim redovima. Al' dobro, kao bar je lepo gruvalo i to je nesto.
Dalje, ne bese nista specijalno sto me je interesovalo, tako da sam zujao do Bad Copya na Fusionu, na kojem ostadoh, na nagovor drugarice, jedno solidno vreme. Nja... nema neki komentar za njih. Ko ih voli, sigurno mu je bilo urnebesno. Svima ostalima je to, onako, ravna crta neka.
Onda se pokupih na Arenu, tamo Sven Vath, kome sam uvatio mozda zadnju trecinu. Tuc, tuc, blip, blip, truc, turc... jeeeeboteeee, opal'l tebe kad emocija? Daj malo muziku jbte... Smorio me je, ocekiva sam da ce malo da mu ga da po gruvanju vishe. Posle njega Francois K, daleko dinamiciji i zivlji! Zao mi je sto ga nisam vise slusao, ali moralo je da se pali.

Drugi dan:

Udjosmo nesto kasnije, pa su nam prvi na udaru bili Primal Scream. Tehnicka svirka bez atmosfere. Nista vise. Posle toga, Arena. Tiga me iznenadio nekomercijalnim nastupom, mada me nije ipak odusevio, ipak je bio malo monoton. Zapalio sam pre kraja, otishao da cujem Gentlemena, kome sam uleteo na zadnjih pola sata i zatekao bash veselu atmosferu. Dakle bi dobro. Posle, Main After2 i Roni Size, koji je... ko sto rekoh, ne ume da pogresi, jbga. Za kraj, Arena opet i Laurent Garnier, koji mi je u pocetku zvucao solidno, a zatim postao ipak monoton, pa sam posle nekog vremena posao lagano ća.

Treci dan:

Bas smo zaglavili u gradu, tako da se popesmo tek za Manu Chaoa. Ovo je za mene najbolji nastup ove godine, bez premca. Mada licno, misim da njihova muzika nije nista specijalno, live nastupi su im daleko drugacija prica, sto se ovde sada na EXIT-u i pokazalo. Opste veselje od prvog do poslednjeg reda i polasatni bis, govore sami za sebe. Ovo nije pitanje volite li ili ne njegovu muziku, nego dobrog vajba. Slag na tortu je bio Kiril, na Fusionu, koji je napravio onako, bas kvalitetan nastup s specificnom kombinacjom. Alal vera, iskakao sam se za sve pare. Dva vrhunska utiska, nismo hteli da kvarimo, tako da smo zapalili ranije.

Cetvrti dan:

Sex Pistols su biliiii... ko sto rekoh, tehnicki dobri, ali im je falio neki... s publikom. Nije mi jasno bas sta. A sto se tice bisa... pa realno, placeni su za sat i po festivalskog nastupa, ne znam sto bi radili za dzabe dalje, toliko, ako im se nije svidelo. Moglo je da se zavrsi i samo s jednom stvari na bis, forme radi. Posle pravac Arena, Booka Shade, koji je bio ono interesantan s nekom vrstom live acta, ali takodje su patili od blage monotonije. Na kraju Deep Dish, Sahram, pa Dubfire, su popravili utisak i napravili sigurno najjaci nastup na Tantze Areni ove godine.

Па...осмишљено је да они у последњим редовима фино чују.
Ако је тако,очекивано је да ће звук бити груб/нејасан и замућен bass-ом на неких 5,можда 10 до 15 метара од бине.

Pa ja sam bio po sredini,naspram bubnjeva,kakav crni oshtar ugao.

EDIT: Chek,msm da sam te razumeo. :lol:
Napisao si da si bio na 5-6m od bine. Za oonoliku binu, tj. onoliki raspon main zvuchnika to je malo. Nlazio si se u podrucju koje oni slabije pokrivaju. A ispred tebe je bilo tuce sub-woofera, da stvar bude jos gora. I plus na sve to, iz njihove svirke je najvise bio pojacan bass i bubanj. Kad sve saberes nije ni cudo sto si cuo samo tutnjanje basseva.

Aha, i nastup im je bio mozda najmasovniji ikad, pun stage + ljudi koji su pratili sa okolisa :lol: Bilo je preterano. Gadjali se sa slagom, kecapom (onaj ljuti). . . Uradili su postenu svirku i zaj. . . za sve prisutne :) Po meni najbolji bend 3 dana i ono, bukvalno vredeleo ih je cekati do 2 ujutro.

castim pice(gajbu):D.....ti sto si dobila palicu u facu hehehehehe....

Back