Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. (Nemačka)

Koja reprezentacija osvaja prvenstvo?

• Ukupno glasova
    22
  • Anketa je zatvorena .
Е тако потшо см осе отарасили шкартова и бункераша сад нам сотаје уживање. Ко бре жели да гледа словачку и словенију у четвртфиналу ?
,ада словаци и играју док не дају гол док не поведу а онда се погубе и сви назад грчевито се бранити...

да тај шешко тутубан из словеније нечему вреди он је морао погодити онај поклон пепеа.

пљували су овде хрватску и пенале њихове. али за пенале мораш бити и ментално јак али и знати да шутнеш

словенци су покаѕали да су тутубани. дали су максимум ишли на икс и извукли га.

ок а сад ај здраво иш кући и да се не гледамо

E jbga, Slovenci baš zasraše motku na kraju, na stranu to što ne znaju da izvedu penal i što su 3 penala zaredom promašili nego ona šanša Šeška kada je sam izašao na 1 na 1 sa golmanom da je onako traljavo i amaterski odreagovao, mislim da su izvukli random lika iz publike i stavili ga u tu situaciju na 1 na 1 golmanom da ne bi tako traljavo to odradio.

Inače stvarno šteta za Slovence, zaslužili su prolaz (iako ne mogu reći ni da su Portugalci prosli nezasluzeno), mislim odigrali su baš hrabro, borbeno, disciplinovano, taktički gotovo savršeno i baš su pokazali zube Portugalcima, bio je to egal meč dve ravnopravne ekipe, definitivno nije izgledalo onako kako je većina očekivala da će Slovenci da se brane sve vreme i kao neka tipična utakmica kada izrazit favorit igra protiv autsajdera, naprotiv, Slovenci su itekako držali balans svo vreme i odigrali egal utakmicu.

Mislim uprkos odličnoj utakmici i odličnom prvenstvu za Slovence sa kojeg odlaze na kraju neporaženi i na koje mogu biti ponosni mislim da opet imaju za čim da žale, mislim ta šansa Šeška u drugom produžetku je nešto što će dugo pamtiti (kao mi Mijatovićevu prečku), jer realno za jednog napadača takva šansa je čak i izlednija nego penal, ali jbga šta je tu je, siguran sam da je i on imao najbolju nameru, biće valjda opet prilika.

Inače po meni jedno vrlo dosadno prvenstvo, ono intenzitet i kvalitet fudbala su u redu, prosek golova je isto u redu ali po meni fali tu uzbudjenja, fali iznenadjenja, fali heroja odnosno igrača koji postaju heroji i zvezde na ovakvim prvenstvima, recimo eto imali smo tu Gruziju koja je dobila Portugal, Slovence koji su odigrali dobro, Austrijance koji su završili kao prvi u grupi ispred Francuske i Holandije , Slovake koji su u prvom kolu dobili Belgiji i juče ih sekunde delile od senzacije protiv Engleske ali opet sve je to nekako na kašičicu i kratkog daha.

Mislim ok ono gledamo utakmice, malo kratimo ove vrućine i ubijamo vreme ali generalno ovo je jedno od onih prvenstava koje verovatno ni po čemu posebnom nećemo upamtiti i koje čim prodje momentalno ćemo zaboraviti na njega.

Mada recimo i ubedljivo najdosadnije Svetsko prvenstvo ikad (barem od kad sam ja gledao, a to je od SP 1994. u SAD pa na ovamo) je bilo ono 2006. u Nemačkoj (iako mi je drago što su Italijani osvojili), ono bilo je baš jezivo dosadno i nezanimljivo prvenstvo, pa eto možda nekako po pravilu kad se prvenstvo održava u Nemačkoj predodredjeno je da bude dosadno, nezanimljivo i za zaborav.

Recimo najzanimljive EP u novijoj istoriji je bilo ono 2004. u Portugalu koje je bilo vrlo specifično i posebno, recimo od ovih novijih ono 2016. u Francuskoj (kao sto je i ono SP 1998. u Francuskoj bilo isto vrlo zanimljivo i za pamćenje, pa moguće da je bilo i najjače i najbolje prvenstvo dosad, bilo je baš pregršt gotivnih i pre svega izuzetno jakih ekipa prepunih zvezda) je isto bilo zanimljivo gde smo imali dosta dobrih utakmica i dosta iznenadjenja i gde smo imali ekipe kao što je Island koji je pobedio Engleze u 1/8 finala, pa imali smo i tada sjajni Vels (isto kao i Island tada debitant na EP) koji je stigao čak i do 1/2 finala pobedivši u 1/4 finala tada vrlo moćnu Belgiju sa 3:1 (Belgiju koja je tada bila na nekom svom vrhuncu kao reprezentacija i mozda i glavni favorit na tom prvenstvu), pa onda i Madjari koji su odigrali sjajno u grupi (pobedili Austriju 2:0, odigrali sa Islandom 1:1 i odigrali onu ludu utakmicu sa Portugalcima 3:3) i prosli kao prvi u grupi, pa i Hrvati koji su odigrali odlično u grupi, pobedili Tursku, odigrali zanimljiv meč sa Češkom 2:2 i pobedili Špance sa 2:1 u poslednjem kolu, da bi onda eto u 1/8 finala uprkos boljoj igri i dosta promašenih šansi ispali od Portugala (golom Rikarda Kvarežme pred kraj drugog produžetka kad su već svi bili spremni za penale) koji je kasnije i osvojio to prvenstvo a Hrvati svojom igrom i kvalitetom možda i nagovestili ono što su kasnije uradili u Rusiji pa u Kataru , pa i onaj gol Edera u finalu , u produzetku za titulu koji ga je proslavio, iako se očekivalo početak njegove slave desilo se skroz suprotno i nekako zagubio se nakon tog prvenstva i mozda malo prerano i neprimetno okončao karijeru, kao i recimo onaj mali sa dredovima Renato Sančez tada klinac od 18,19 godina koji je bio glavna mlada zvezda tog prvenstva i nagoveštavao čuda, delovalo je da bi mogao da bude novi Mesi ali eto nista od toga, nakon tog prvenstva presao je u Bajern gde se bas nije proslavio, posle je promenio par klubova, bio malo i na pozajmicama, eto i proslu sezonu je proveo na pozajmici u Romi za koju bas i nije bio standardan i za koju je odigrao samo 12 utakmica za celu sezonu i eto već sad sa samo 26 godina već ima status samo bivšeg reprezentativca) , pa eto ni proslo EP nije bilo loše (iako je zbog kovida odigrano malo u čudnim okolnostima).
Eto hajde malo i njega da se podsetimo (da ne ispadne sad kako samo kukako za nekim starim vremenima i šta je bilo pre 20 godina) , imali smo odličnu Dansku koja je bila hit i dosla do 1/2 finala, pa recimo Čehe koji su u 1/8 finala pobedili Holandiju (koja je u grupi imala 9 bodova uz gol razliku 8:2) sa 2:0 i onda u 1/4 ispali baš od Danske, pa onda i Švajcarce koji u 1/8 finala izbacili Francusku posle penala, pa eto i Ukrajinu koja je stigla do 1/4 finala, pa onda opet hrabre Madjare koji su u “grupi smrti” sa Francuskom, Nemačkom i Portugalom skupo prodali svoju kožu i osvojili 2 boda odigravši 1:1 sa Francuskom i 2:2 sa Nemačkom (i to beše Nemci nesto pred kraj dali gol za 2:2 i tako za dlaku ostavili Madjare bez nokaut faze ponovo), pa onda i ona luda utakmica u 1/8 finala Hrvatska - Španija i oni produžeci kada je bilo 3:3 u regularnom delu, pa na kraju eto Italija kojoj niko nije davao šanse osvojila na kraju, totalno ono mimo svih očekivanja.

E to je ono što mi fali na ovom prvenstvu, fali mi više uzbudljivih i ludih utakmica punih preokreta, fali mi više momenata za pamćenje, fale mi u nokaut fazi ekipe kao što su bili Island, Vels ili Madjarska 2016. ili Danska ili Češka na prošlom EP, fali mi jedna uzbudljiva ekipa kao Hrvatska koja uvek donosi uzbudjenje i daje poseban štimung i šmek tim velikim takmičenjima.

Mislim sad ono iako ima toga sve je to nekako na kašičicu i ono formalno ok je ono intentitet fudbala, prosek golova, sve je ono u granicama korektnog ali nekako sve je to ono u biti za zaborav i trlababalan i ubijanje vremena i nekako nije to ono nista specijalno i neki praznik za fudbalske sladokusce i fudbalske gurmane i nešto što smo mogli samo da poželimo i kao što rekoh kako prodje ovo prvenstvo tako će pasti u zaborav.

E jbga, Slovenci baš zasraše motku na kraju, na stranu to što ne znaju da izvedu penal i što su 3 penala zaredom promašili nego ona šanša Šeška kada je sam izašao na 1 na 1 sa golmanom da je onako traljavo i amaterski odreagovao, mislim da su izvukli random lika iz publike i stavili ga u tu situaciju na 1 na 1 golmanom da ne bi tako traljavo to odradio.

Inače stvarno šteta za Slovence, zaslužili su prolaz (iako ne mogu reći ni da su Portugalci prosli nezasluzeno), mislim odigrali su baš hrabro, borbeno, disciplinovano, taktički gotovo savršeno i baš su pokazali zube Portugalcima, bio je to egal meč dve ravnopravne ekipe, definitivno nije izgledalo onako kako je većina očekivala da će Slovenci da se brane sve vreme i kao neka tipična utakmica kada izrazit favorit igra protiv autsajdera, naprotiv, Slovenci su itekako držali balans svo vreme i odigrali egal utakmicu.

Mislim uprkos odličnoj utakmici i odličnom prvenstvu za Slovence sa kojeg odlaze na kraju neporaženi i na koje mogu biti ponosni mislim da opet imaju za čim da žale, mislim ta šansa Šeška u drugom produžetku je nešto što će dugo pamtiti (kao mi Mijatovićevu prečku), jer realno za jednog napadača takva šansa je čak i izlednija nego penal, ali jbga šta je tu je, siguran sam da je i on imao najbolju nameru, biće valjda opet prilika.
Ko ne zna da izvodi penale i nije za fudbal.

Tri promašaja. Vozi kući

milo mi za raspale Slovence..
kaže forumaš: zaslužili su prolaz?? čime? borili su se?? pa normalno da su se borili jbt nisu igrali rekreaciju nego evropsko prvenstvo..
30 % lopte u nogama.. 32 napada za 130 minuta naspram Portugalovih 95!! 1 ili dva šuta u okvir gola za 130 minuta fudbala..120 plus produžeci .. piše statistika dva al ja pamtim samo jedan..ok aj da kažemo dva.. pa oni su gori od nas jbte..ajmo one gluposti: Hrabro smo izgubili.. tipa kad Zvezda pop uši Evroligu
3 penala niko ne zna go da pogodi.. da su još dvojica šutirala i oni bi promašili.. amaterski.. ok desi se jedan da promaši ali tri od tri to msm da nikad u životu nisam video..
reko sam pre prvenstva: Portugal ili Španija..šteta što se sastaju pre finala

Poslednja izmena:
Словенци јесу одиграли неки безвезан фудбал али за Грузију се не бих сложио. Итекако су понудили атракцију нарочито против Турске.

Иначе, улога селектора на великим репрезентативним такмичењима је КЉУЧНА. Кек је одвео словенце у осмину финала и Кек их је избацио из осмине финала погрешним потезима у одсутним моментима.

Португал је био ближи испадању синоћ јер Мартинез није успео да се реши два ветерана и то ће га коштати бољег резултата. Генерално Португал годинама има тај проблем Пеналда који их кочи али је превелико име и ауторитет и међу играчима и у очима народа и не можеш да га изоставиш, а у ствари је криптонит за национални тим. Ја се сећам финала Португала и Француске када се повредио на старту и кад смо сви у глас рекли - е сад Португал осваја. Муку муче са њим, са његовим егом. Лик се хвата за сваки слободњак, а не може да погоди ништа деценијама. Баш тежак психо и да сам ја селектор сигурно не бих прихватио да водим Португал са Пеналдом. Мада колико га не подносим са једне стране толико му се дивим јер је направио каријеру која далеко превазилази његов таленат и његовом менаџеру свака част, човек је махер, просто да те задиви на који је начин он њега прогурао и направио да га сматрају једним од најбољих играча икада. Ти да имаш ту срећу да 10 врхунских играча (Реал) ради само за тебе сваку утакмицу годинама - за то стварно треба пропаганда озбиљна и ту је за мене његов менаџер много већи лик од њега, човек ја Мамић пута 1000.

Poslednja izmena:
Словенци јесу одиграли неки безвезан фудбал али за Грузију се не бих сложио. Итекако су понудили атракцију нарочито против Турске.

Иначе, улога селектора на великим репрезентативним такмичењима је КЉУЧНА. Кек је одвео словенце у осмину финала и Кек их је избацио из осмине финала погрешним потезима у одсутним моментима.

Португал је био ближи испадању синоћ јер Мартинез није успео да се реши два ветерана и то ће га коштати бољег резултата. Генерално Португал годинама има тај проблем Пеналда који их кочи али је превелико име и ауторитет и међу играчима и у очима народа и не можеш да га изоставиш, а у ствари је криптонит за национални тим. Ја се сећам финала Португала и Француске када се повредио на старту и кад смо сви у глас рекли - е сад Португал осваја. Муку муче са њим, са његовим егом. Лик се хвата за сваки слободњак, а не може да погоди ништа деценијама. Баш тежак психо и да сам ја селектор сигурно не бих прихватио да водим Португал са Пеналдом. Мада колико га не подносим са једне стране толико му се дивим јер је направио каријеру која далеко превазилази његов таленат и његовом менаџеру свака част, човек је махер, просто да те задиви на који је начин он њега прогурао и направио да га сматрају једним од најбољих играча икада. Ти да имаш ту срећу да 10 врхунских играча (Реал) ради само за тебе сваку утакмицу годинама - за то стварно треба пропаганда озбиљна и ту је за мене његов менаџер много већи лик од њега, човек ја Мамић пута 1000.
Lakše je protiv turske igrati nego protiv srbije engleske Danske portugala.... Isti su, anti fudbal

Cuo sam da su im 3 penala odbranjena, cudo bi bilo da nsu ispali.

nažalost mi smo sise za njih, gruzine i slovake i ne možemo da se poredimo s njima, jedna lestvica niže
video sam kad smo igrali sa njima
razvališe nas jbg 1:1
daj brt dosta veličanja tih malih reprezentacija..
ispušili oni, ispušili mi.. doduše oni su u nekom raspletu prošli grupu al šta su jbno sinoć pokazali?
najbolji igrač izlazi 1 na 1 sa golmanom, golman pao na travu on ga pogađa u nogu.. pa ono bi ja dao jbt žmurećki a on plaćen 10 miliona..osramotio se.. driblaj ga, bocni je.. kakav je ono debilan šut?? to je odlika malih ekipa i reprezentacija..kada treba samo malo oni se us eru.. i oni i slovaci koji primaju go u 95 tom iz auta..
posle toga slovenci tri promašena penala itd.. krac od ekipe.. borili su se..kog boli krac kad si popušio.. kad ne znaš

ispušili oni, ispušili mi.. doduše oni su u nekom raspletu prošli grupu al šta su jbno sinoć pokazali?
najbolji igrač izlazi 1 na 1 sa golmanom, golman pao na travu on ga pogađa u nogu.. pa ono bi ja dao jbt žmurećki a on plaćen 10 miliona..osramotio se.. driblaj ga, bocni je.. kakav je ono debilan šut?? to je odlika malih ekipa i reprezentacija..kada treba samo malo oni se us eru.. i oni i slovaci koji primaju go u 95 tom iz auta..
posle toga slovenci tri promašena penala itd.. krac od ekipe.. borili su se..kog boli krac kad si popušio.. kad ne znaš
veruj mi da želim za života videti da se i mi osramotimo u nokaut fazi

ovo što pričam o malim reprezentacijama.. imam super drugara Slovaka.. išo ja njemu na svadbu, dolazio i on meni.. evo dolazi avgusta sa porodicom
ja ono posle engleza da ga utešim, napišem: Stano brate odlični ste bili malo je falilo sreće..
on napiše: ne jbi me brate.. bili smo ko krac.. engleska nikad gora umesto da im damo dva gola mi se povukli, primamo go u 95 tom itd.. očajni smo bili
e to je realan lik a ne ovi što fantaziraju o hrabrim porazima i odličnim igrama jbt ko da nisam gledao sinoć utakmicu..

То што су прошли групу је довољно да немамо право да им ссеремо. Ми нисмо прошли групу на петом великом такмичењу заредом. Имају селектора - ми имамо будалу, имају савез - ми имамо картел. Џаба играчи кад немаш вођство.

da ne pričam o veličanju hrvatske jbt..
kad protiv Belgije ne pređu centar a Lukaku promaši 4 prazna gola i prođu grupu a kasnije sa penala se vuku do polufinala, finala onda je to ok.. sreća prati hrabre
a kada protiv očajne Italije primiš u 98 mom i popušiš onda kukanje na sudije
hah jbni licemeri..

Back