Evropski automobili

Nema sanse da je isao 400kmh.....pa ja na 280 ne bih pricao onako kao on- kao navijen.....
....mislim , sigurno on ide toliko (da ne bude zabune) ali u emisiji nije isao toliko.......mozda i jeste ali je malo snimak namontiran......

5070313.001.1L.jpg

gt500:
Nema sanse da je isao 400kmh.....pa ja na 280 ne bih pricao onako kao on- kao navijen.....
....mislim , sigurno on ide toliko (da ne bude zabune) ali u emisiji nije isao toliko.......mozda i jeste ali je malo snimak namontiran......
Mereno je GPS-om, čisto da ne bude da je cajger lagao. A na takvom autu se manje primeti velika brzina nego na ''običnijim''. Išao je toliko 100%. Vidiš da je preko 380 ućutao i jedva progovorio kad je stigao 407km/h.

Video sam jednog zaboravljenog pre neki dan - nije truo uopste, malo udaren u prednje desno krilo, hauba izguljena i polupani varovi (ocigledno nesto stajalo na njemu)...

Peugeot%20504.jpg

Pravio se od 1968 do 1983 (vise od 3 miliona napravljeno), a jos uvek se pravi u Keniji i Nigeriji i kosta izmedju 18500 i 22500 evra. Od motora je imao 1.8 i 2.0 (karburator i ajnspric), i 1.9, 2.1 i 2.3 dizele. Coupe i kabriolet su se mogli dobiti i sa 2.7L V6 motorom

mob246_1129625785.jpg

Superbird:
Video sam jednog zaboravljenog pre neki dan - nije truo uopste, malo udaren u prednje desno krilo, hauba izguljena i polupani varovi (ocigledno nesto stajalo na njemu)...

Peugeot%20504.jpg

Pravio se od 1968 do 1983 (vise od 3 miliona napravljeno), a jos uvek se pravi u Keniji i Nigeriji i kosta izmedju 18500 i 22500 evra. Od motora je imao 1.8 i 2.0 (karburator i ajnspric), i 1.9, 2.1 i 2.3 dizele. Coupe i kabriolet su se mogli dobiti i sa 2.7L V6 motorom

ovo je meni jedan od lepse dizajniranih modela automobila svih vremenA

yugo 45:
Superbird:

Peugeot%20504.jpg

ovo je meni jedan od lepse dizajniranih modela automobila svih vremenA
Nije valjda tako skup tamo? Imao sam ga inače kratko, prodadoh ga više zbog straha za delove. Dizel je bio samo 2,1 i 2,3, moj beše onaj slabiji. Lepo je bilo voziti se u njemu.

vozio sam se i u 504 komsijinoj ,to je bio auto, udoban relativno brz prostoran

a takodje i u 404 reponji
u bloku 70 nas je nastavnica muzickog vecito kupila sa autom i vozila do skole
kao ladja a unutra mesta kolo da igras
zadnja klupa taman za nocne aktivnosti i jutarnju gimnastiku

od novih pezoa iskreno ni jedan mi se nesvidja

Pravio se inače i u pick-up verziji, tako je bio naročito popularan u arapskim zemljama, pre svih bivšim francuskim kolonijama. Mislim da se ta verzija pravila u Alžiru, a izvestan broj je uvezen i kod nas. Takođe treba navesti da je, iako je fabrika planirala da ga ukine još 1979. predstavivši model 505 , proizvođen do 1984. u Francuskoj, a kasnije drugde. Jednostavno, tržište ga je volelo.

504 je predstavljen 1969 godine
1975 je prestala proizvodnja 404 u francuskoj ali je nastavio da se pravi u Argentini i Nigeriji do 1982 odnosno 1988 a celokupna produkcija u svim verzijama je bila preko 2,8 miliona!

moj favorit je cabrio... :wink:

accueil.jpg

Back