Evropska KINA: Radnici rade za Dolce Gabanu i Pradu za 200 evra mesecno!

Vidim pun si resenja, pa propitujes da ne prosipas pamet za dz.

Vidiš druže, meni je jasno što Prada u Srbiji daje 200 evra. Nije to ništa što meni pričinjava zadovoljstvo, jer znam kako ljudi žive sa 200 evra mjesečno.
Kada bih se ja pitao, ja bih ljudima dao više,.... najviše.

Ali imaš jednostavne zakone tržišta koji diktiraju određene stvari koje nemaju mnogo veze sa tom debilnom dogmom da EU nema alternativu.

Toliko je moje znanje. Očigledno je vrlo ograničeno, jer ja ne vidim kako se u trenutku plata sa 200 može povisiti na 1000, pa kontam, kad vi svi to toliko kritikujete, možda vi znate bolje. Zato pitam.

Da je Srbija Kina imala bi rast od 10 %.

Inace jos malo Kina nece biti eldorado za jeftinu radnu snagu, posto Kinezi u sve vise provincija mogu da biraju gde cu da rade.

Evropske države još uvek imaju prednost unasleđu koje su gradile vekovima dok je Kina bila izolovana. Međutim Kinei imaju sve više novca koji veoma uspešno koriste da pojeftine svog radnika. S druge strane, kinesko kupovno tržište je iskorišćeno tek u nekih 15%. Kineska ekonomija se već sada polako šaltuje an domaćue kupovne snage ali i okolinu koja takođe ima sve veći kupovni potencijal. Dok se svet ne izjednači, OVO neće stati. OSIM ako jedni ne unište druge i TOTALNO ne zadominiraju Svetom i njegovom ekonomijom ipolitikčkom scenom.
Misli mda ej to NEMOGUĆE jer su sada i Kinezi i Rusi isuviše jaki da bi to dozvolili a i druga strana takođe. MORAĆE da se dogovre i naprave neku sredinu, ravnotežu jednakosti.

mozda ulaganjem u nauku i obrazovanje, zastitom sopstvenih privrednih kapaciteta, sprecavanjem pljackaske privatizacije tako sto se prodaje svakakvom olosu za male pare koji otpusti radnike i rasproda imovinu i na tome zaradi, stvaranje izvozno orijentisane privrede, a ne forsiranje uvoznickih lobija, smanjivanjem korupcije....

ups., ali sve to je protiv europskih vrednosti koje nam se namecu od 2000.

Moje iskustvo o EU je da oni rade sve to što ti nabrajaš.

Možda se nismo dovoljno ugledali na njih.

Evropska Kina: Rade za Pradu i D&G, plata 200 evra

Jeftina radna snaga, niski porezi i lak transport do mnogih evropskih destinacija motivisali su kompanije da presele proizvodnju u Srbiju.

http://www.kamatica.com/scripts/********.php?src=/images/tekstil_b93.jpg&w=525&h=295&zc=1&q=65

Obuća i garderoba koju prodaju Luj Viton, Guči, Prada, Dolče i Gabana, gde svaki komad košta od 200 do 1.500 evra, napravljena je u Srbiji. Naši radnici, koji su to napravili, mesečno su „bogatiji” za nešto više od 200 evra.

- Oni daju model, a naši na osnovu toga izrađuju. Rade doradu za „Guči" ili „Pradu", na primer, i druge poznate firme. To rade jer je kod nas rad jeftiniji, a oni zatim izvoze proizvode načešće u Italiju ili na treća tržišta - kaže Darko Mamula iz Privredne komore Srbije.

Mamula smatra da je to dobra prilika za Srbiju da otvori radna mesta, jer je bilo puno ulaganja u odevnu i industriju obuće.

- Eto šta je nama adut, mnogo radnika dostupnih za male pare. Pa kad mogu Indonezija i Kina, što ne možemo i mi. I jeftiniji smo nego radnici u Kini, a još smo u Evropi. Postali smo „evropska Kina”. A ti ljudi koji su zaposleni za 200 evra biće fiksirani na tom nivou i to je pravo fiksiranje bede i kolonizacija Srbije - odbrusio je Milan Knežević, vlasnik konfekcije „Modus” i predsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća.

On je istakao da ono što nama ne ide u prilog jeste visoka stopa nezaposlenosti koja, kad se uračunaju i oni koji se ne prijavljuju na biro - iznosi oko 32 odsto.

- Zato smo i došli u situaciju da u fabrici „Fiorano” u Somboru koja proizvodi donji veš vidim da žene ceo dan rade stojeći. A te firme dobijaju i podsticaje države od 10.000 evra po radnom mestu, pa im radna snaga izađe za džabe - tvrdi Knežević.

http://www.kamatica.com/vesti/evropska-kina-rade-za-pradu-i-dg-plata-200-evra/6882

To su te "strane investicije" koje najavljuju Tadic, Dacic, Dinkic, Vucic i ostali CIA agenti u politickim strankama koje vladaju ovom nesrecnom zemljom. Plata od 200 evra u zemlji u kojoj ti za normalan zivot porodice treba minimum 1000 evra mesecno.

Pa to je jefitnije nego da imas SOPSTVENE ROBOVE.

Jer sad ja da pozelim da imam roba, mora prvo da ga kupim - to je minimum 5000 evra investicije za kupovinu roba. Onda mora roba da hranis, da ga oblacis, da mu nadjes smestaj, pa da hranis njegovu decu i zenu - sve ukupno za to ne moze da te zakrpi ni 1000 evra mesecno, tako da su prave gazde sveta skapirale odavno , da je mnogo jeftinije a i bolje , ukinuti robovlasnistvo i dati robovima platu od 200 evra. Onda ustedis na lancima, katancima, cuvarima , zatim rob sam mora da juri da radi i zaradi i da gladuje ako nema. Sve u svemu mnogo jeftinije i profitabilnije nego robovlasnistvo.

I sto je najskadaloznije preko 25% Srba danas u Srbiji radi za ovu platu od 200 evra ili manju.

A sta je tek sa onima koji nemaju nikakav posao? Kako oni tek zive ? To je tek tuzno i ispricati a kamoli gledati.

TO VAM JE NARODE REZULTAT POLITIKE "EU NEMA ALTERNATIVU"

Srbi su postali jeftinija radna snaga i od Kineza. Jer u Kini prosecna plata danas iznosi preko 400 dolara.

najskuplji komadi ovih nabrojanih firmi idu cak i do 15-20.000 eura. u luj vitonu je najjeftinija tasna 500 eura, prosek oko 1.000, cipele oko 400 pa navise. evropa nas guzi jer im se moze, narod je gladan a posla nema.

Skoro sam gledao neki prilog u kome se govori kako Kinezi grade unapred oblakodere, stanove i poslovni prostor kako bi podigli nivo GDP-a. Mislim da ej na CNN.
Prikayuju da su sada ti tržni centri i stanovi prazni i tako stoje već godinama.
Mislim da bi vlada u Pekingu trebala to da podeli sirotinji iz prigradskih Kambodža naselja. Besplatno ili na otplatu na 100 godina, tako nešto.

Moje iskustvo o EU je da oni rade sve to što ti nabrajaš.

Možda se nismo dovoljno ugledali na njih.

Rade u svojim zemljama, a drugima namecu najgore oblike tzv. liberalnog kapitalizma, podrzavaju najgori olos, unistavaju tvoju privredu da bi bio zavistan od njih, unistavaju obrazovni sistem da dobijes generaciju zaglupljenu medijima da to i ne primeti itd..Sve se to dogadja u Srbiji zadnjih godina. Potazi u recniku pod neokolonijalizam.

Rade u svojim zemljama, a drugima namecu najgore oblike tzv. liberalnog kapitalizma, podrzavaju najgori olos, unistavaju tvoju privredu da bi bio zavistan od njih, unistavaju obrazovni sistem da dobijes generaciju zaglupljenu medijima da to i ne primeti itd..Sve se to dogadja u Srbiji zadnjih godina. Potazi u recniku pod neokolonijalizam.
Bitno je samo da da nam je neko drugi kriv i da nismo došli ovdje gdje smo sopstvenim idiotizmom.
Kako kako?
Nacionalizacijom....konfiskacijom...
Fabrike radnicima, zemlja seljacima a lopove u rudnike.
Zamisli jedno 500 000 rudara koji rade za drzavu.
Verovatno bi se naso neki poso i za tebe.
Zivela bi Srbija ko Svajcarska.I jos bolje.

Imali smo sve to pola vijeka, pa eno kako se završilo.

Od kako je Sveta i veka, stalno imamo neke bolike kolonijalizma. Izgleda se mora živeti sa time. Ali i boriti protivu njega. Evropa pokušava da nas izkontroliše tako što će nas zadržati u svom korpusu. U isto vreme cilj joj je i da ima što veću populaciju i teritoriu u tom korpusu kako bi se nekako odupreli Kinezima.

najskuplji komadi ovih nabrojanih firmi idu cak i do 15-20.000 eura. u luj vitonu je najjeftinija tasna 500 eura, prosek oko 1.000, cipele oko 400 pa navise. evropa nas guzi jer im se moze, narod je gladan a posla nema.
file.php

Bitno je samo da da nam je neko drugi kriv i da nismo došli ovdje gdje smo sopstvenim idiotizmom.
.

Dobro da imamo nase europske prijatelje da nam pomognu, uprkos nasim glupostima...Pomagali su nam i pomoci ce nam, kao sto pomazu dobrom narodu Libije zednom demokratije i ljudskih prava, turim ih na q tako humane i pravedne,

Kako kako?
Nacionalizacijom....konfiskacijom...
Fabrike radnicima, zemlja seljacima a lopove u rudnike.
Zamisli jedno 500 000 rudara koji rade za drzavu.
Verovatno bi se naso neki poso i za tebe.
Zivela bi Srbija ko Svajcarska.I jos bolje.

Znači, ukrao bi ono što nije tvoje? Misliš li da je to dobar put?

Što bi trebali zaključiti iz ovih podataka?
Da smo daleko više zaduženi? To znamo.

Da li je to dobro ili loše?
Да позајмљују креиран новац који је у функцији подјармљивања држава и да их уопште није брига за солвентност.
Иначе дуг је зао друг.

@ tema

I ti si glasao za ovu vlast, prema tome, nemas pravo da kritikujes jer si time doprineo da bude ovako. Tacnije, najmanje imas to pravo.

Tzv. lon-poslovi jesu namanje placeni poslovi, ali nismo u poziciji da biramo. Tome je mnogo doprineo i Sloba sa njegovom tvrdoglavom politikom ratovanja po svaku cenu i rusenja privrede samim tim, ali i nestrucnosti i lopovluka u privatizacijama od narednih vlasti.

Dobro da imamo nase europske prijatelje da nam pomognu, uprkos nasim glupostima...Pomagali su nam i pomoci ce nam, kao sto pomazu dobrom narodu Libije zednom demokratije i ljudskih prava, turim ih na q tako humane i pravedne,

Još jedno pitanje: ako ti je zemlja u kurtzu, da li je kriv onaj koji je htio da to tako bude ili ti što si to dozvolio?

Ti sad kriviš EU zato što ona nije ispravila naše greške koje smo mi napravili u našoj zemlji.

Još jedno pitanje: ako ti je zemlja u kurtzu, da li je kriv onaj koji je htio da to tako bude ili ti što si to dozvolio?

Ti sad kriviš EU zato što ona nije ispravila naše greške koje smo mi napravili u našoj zemlji.
ЕУ је креирала окружење и привредно и политичко управо ѕато да би се десило ово што се десило и то не само у Србији.

A koliko placaju ruske kompanije u Srbiji, ako njih uopste ima izvan okvira energetike.
Толико да је НИС највећи појединачни уплатилац пореѕа у Србији и да је иѕвоѕ истог у ѕемље региона појединачно највећи, и коначно да је прошле године имао највећу појединачну инвестицију у Србији(око 200м евра у рафинерију Панчево)..
Јуче објављено на хроници Крстарице, прелистај и погледај ако је још тамо.

Толико да је НИС највећи појединачни уплатилац пореѕа у Србији и да је иѕвоѕ истог у ѕемље региона појединачно највећи, и коначно да је прошле године имао највећу појединачну инвестицију у Србији(око 200м евра у рафинерију Панчево)..
Јуче објављено на хроници Крстарице, прелистај и погледај ако је још тамо.

Pusti NIS pitam za firme koje su ista kategorija kao ovi gore.

Back