Evropa gori, a mi se češljamo!

Koja Evropa? Rusija je i bez azijskog dela najveća država Evrope a Moskva najveći evropski grad. Misliš li da su oni u panici da će ih EU vojno napasti? Ili?
Pa Rusija je samu sebe izopštila iz evrope

Ne u smislu da su uradili nešto loše

Pa ih Evropa izbacila

Nego su oni odlučili da im Evropa ne treba

U stvari ne treba im niko

Rusija kao najveća zemlja ne svetu je dovoljna sama sebi

Imaju dovoljno resursa zaliha i svega

Da tako životare hiljadu godina

Ako sam ja dobro shvatio rusku politiku

Ako je to u pitanju, dobro je. Mislim da nije. Nešto se sprema.

Screenshot_20251002-083629~2.jpg

Pa Rusija je samu sebe izopštila iz evrope

Ne u smislu da su uradili nešto loše

Pa ih Evropa izbacila

Nego su oni odlučili da im Evropa ne treba

U stvari ne treba im niko

Rusija kao najveća zemlja ne svetu je dovoljna sama sebi

Imaju dovoljno resursa zaliha i svega

Da tako životare hiljadu godina

Ako sam ja dobro shvatio rusku politiku

Svima je tako nešto logično za Rusiju. Imaš državu najveće površine na svetu. I to ubedljivo. I tu je 95% neiskorišćeno. I onda umesto da se okreneš sebi i razvijaš, ti šefuješ okolim državama, trošiš resurse i praviš neprijateljstva. Pa jednima se mešaš u izbore, drugima postavljaš vlast, trećima donosiš zakone (o stranim agentima), četvrtima bacaš bombe itd... Dakle jedna potpuno sumanuta politika agresije koja nema neki koristan cilj. Jer neko ko radi na sebi, on privlači ostale prirodnim putem, ne mora to da radi silom. EU/NATO se širi na dobrovoljnoj osnovi, a ko želi da istupi, slobodan je da to uradi u bilo kom trenutku. Kad porediš zapad sa Rusijom, tačno možeš da primetiš razliku između civilizacije i srednjeg veka.

Svima je tako nešto logično za Rusiju. Imaš državu najveće površine na svetu. I to ubedljivo. I tu je 95% neiskorišćeno. I onda umesto da se okreneš sebi i razvijaš, ti šefuješ okolim državama, trošiš resurse i praviš neprijateljstva. Pa jednima se mešaš u izbore, drugima postavljaš vlast, trećima donosiš zakone (o stranim agentima), četvrtima bacaš bombe itd... Dakle jedna potpuno sumanuta politika agresije koja nema neki koristan cilj. Jer neko ko radi na sebi, on privlači ostale prirodnim putem, ne mora to da radi silom. EU/NATO se širi na dobrovoljnoj osnovi, a ko želi da istupi, slobodan je da to uradi u bilo kom trenutku. Kad porediš zapad sa Rusijom, tačno možeš da primetiš razliku između civilizacije i srednjeg veka.
Nisam ja shvatio da oni hoće da šefuju drugim državama
Oni samo "pomažu"
"Pomagali" su i "pomažu" asadu venecueli kubi ronhilu žva-la-vom

Rusija je sada svet za sebe
I što je gore ostatku svetu to je rusima bolje
Tako sam ja shvatio ruse

Nisam ja shvatio da oni hoće da šefuju drugim državama
Oni samo "pomažu"
"Pomagali" su i "pomažu" asadu venecueli kubi ronhilu žva-la-vom

Nije pomaganje ako silom namećeš svoj uticaj.

I obrati pažnju, ovde dogovorim o komšijama. Ne o nekim tamo državama u svetu koje su udaljene. Zapad ima imperialističke namere na Srednjem Istoku, Rusija u Africi itd... ali ne govorim o tome već o komšijama.

Nećeš videti da se zapad agresivno ponaša prema svojim komšijama. Niko normalan ne želi neprijateljstvo na sopstvenim granicama jer je to teret za svaku državu i vuče te na dole. I kad pogledaš malo bolje, jedine dve države u Evropi koje imaju tenzije i ratove sa komšijama su upravo Srbija i Rusija. I po tome tačno znaš gde je problem.

Ne sprema se nista.

Svaka zemlja (pa i Srbija) ima zakon o civilnoj zastiti, i na osnovu tog zakona moraju da se odrade neke stvari, kao sto je vodjenje racuna o robnim rezervama u slucaju rata ili teskih elementarnih nepogoda, kao i to da se mora imati odredjeni broj skolnista za odredjeni broj stanovnika.
Zatim tu su sirene za uzbunu kao i druge razne logisticke stvari.

Na primer, desi se poplava i 50.000 ljudi mora da se evakuiše.
Onda vidis da neka ekipa im organizovala smestaj u nekim halama i odjednom u tim halama se stvorilo 50K poljskih kreveta.
Sta mislis odakle je to? Pa upravo jer se civilna zastita pobrinula na vreme da sve to bude spremno u slucaju takvih stvari.

Jednostavno, rade ljudi na tome da ispostuju sopstvene zakone.
Kakve robne rezerve i civilna zaštita Frede? Probudi se pa onda piši.

Не. Све си побркао. То што си навео нема везе са европским вредностима.

Европске вредности су мир и сарадња, владавина права, демократија, људска права, слобода и толеранција, солидарност и социјална правда.

Ове вредности, свакако, имају своје изазове. Али, увек морамо да тежимо идеалу.

Јасно је да на другој страни нема ничега од наведеног.

По томе се Европа разликује од неевропе.

Мир и сарадња, владавина права, демократија, људска права, слобода и толеранција, солидарност и социјална правда.
Толеранција? То ми се нешто не уклапа.
А шта је ЕУ спремна да толерише? Да ли се допушта да неко направи конзервативно друштво?
И жели ли се уопште равноправна сарадња са било ким? Турци, а ни Руси, се неће сагнути и покорити бриселократији. Зато и нису чланови ЕУ. Источноевропска боранија (што смо и ми, без разлике) је наврат-нанос потрпана унутра, иако неки од њих нису испуњавали оно што ми данас имамо, а нисмо чланови.

Социјална правца и слично... То је било много боље решено у социјализму / комунизму него у садашњим условима.

Мир? Не видим мир нигде. Видим само трпање милијарди и оружја Украјинцима, да би пуцали на Русе.
Да не желе да пуцају на Русе, не би добили ништа.
Ко то не види... није слеп код очију, него врши слепу пропаганду.
Граница Русије и Украјине је више постојала на карти света него у пракси. Путовало се слободно, привреде су сарађивале скоро као да границе ни нема. Два пуча касније, Украјинци су пожелили да се посвађају са Русима. Наравно, колико год да су неспособни и непромишљени, они то не би спровели да их нису са запада затрпали лажним обећањима.

О сарадњи... па то ми је тешко да коментаришем. Логика по којој се треба одвојити од јефтине енергије, тржишта и којечега још, зарад остваривања војних циљева који су пука машта - јер нико не може да покори нуклеарну силу, то је пут ка крају овог света...

"Сарадња" ЕУ са Русима се из Брисела види као покоравање Руса, окретање њих против Кинеза и изгибеније у рату са истим. Да не би Европљани гинули, него Руси.
Једнако како данас слепи Украјинци гину, и изгинуће до последњег, у сукобу са Русима који могу само да изгубе.

За толеранцију погледај у БРИКСУ - конзервативни православци, конзервативни будисти, хиндуисти, либерални католици, муслимани... Сви различити, свако на своју страну, а нема мешања, сољења памети, покоравања.

Док запад не уме ништа осим да покори. Да униформише на један стандард све. Једна култура, један стандард, један... рајх?

Nije isto liberalizam i ultra-liberalizam.

Nikakav ekstremizam ne valja.

To što nekakav ekstremizam ne valja ne znači da ne valja ni umerena opcija.
Умерени либерализам не би направио карамбол који гледамо.

Али слепо и фанатично наметање ултралиберализма... То је средство за прављење ратова.

Мени, са конзервативним погледом на свет, не смета много ако постоје нестандардни случајеви... да их назовем тако.
Али увек ће ми сметати ако се један поглед намеће као једини исправан (а остали треба да се преваспитају).

Ми смо у целини конзервативно друштво, али не видим да се то нешто посебно рекламира било где.
Може да шета или парадира било ко, било кад и скоро било где - ако од тога не прави нешто за нервирање већине.
Обичан народ ће мислити шта хоће, али се неће мешати. То је за мене сасвим довољно толеранције.

Мањине имају право да опстану, а већина има право да остане већина.

Платин

Ми смо у целини конзервативно друштво,
Свако је такво, са ретким изизецима, које донесе декаденција, која је -још ређе!- продуктивна.

Обичан народ ће мислити шта хоће, али се неће мешати. То је за мене сасвим довољно толеранције.
То је нешто за шта фашизам нема толеранције, јер му не даје шансу за пречицу до власти.
Мањине имају право да опстану
Не, ако су нелојалне и реметилачки фактор; од кад је света, тако је.

Back