Evroliga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bred Oleson, klasican bek suter ali dobar trojkas. Samo sto je zadnji put dobro igrao pre dve, mozda i tri sezone. Dugo je bio i povredjen vise puta.

Slabo mu nesto idu te trojke. Odbrana nula. A vrh akcija: sam dobio loptu na tri metra od kosa, mogao lagano ici na lej-up, baca od tablu i naravno promasuje.

- - - - - - - - - -

Otvorene trojke moras da ubacis. Himki pokazuje kako se to radi, Barselona pokazuje kako se ne radi...isto kao i Real juce.

Efes katastrofalan, kao i Unikaha. Losa utakmica u Istanbulu, LOKO lagano odradjuje Efes koji samo baca frljoke za 3p i gubi lopte. Ni 30 poena za poluvreme. Barcokas cak ni ne mora da koristi Rendolfa, sedi mu na klupi celu drugu cetvrtinu.

Mozda u jednoj situaciji, al ono kad je Duda dobio tehnicku, bio je faul Korkmaza il Balbaja, ko ce vec prepoznati te turske "talente". Smesni su, ne bi presli ni 50 poena da se Lokomotiva nije za'ebavala. Duda je zavrsio sa Efesom, a vrlo moguce i sa ozbiljnom kosarkom - na sta mu lici tim od 20 milki budzeta.

Ovo je sad cista situacija za Pantere i PAO, samo svojim neocekivanim porazima mogu da izgube mesto u TOP8. A to su dve prosecne ekipe koje imaju cistu situaciju pet kola pre kraja, smejurija od grupe. Unikahin trener ladno izjavio da ih EL vise ne interesuje, samo spansko prvenstvo, boli ih dupe - imaju A-licencu na 10 godina. Ova druga satro "jaca" grupa, samo neizvesnija, pa se tu zna samo da Zalgiris i verovatno Brose nece ici dalje.

Po meni, ove sezone jedino Fenjer igra na nekom visem nivou, i ajde CSKA drzi nivo. Ovo ostalo sve u blagom raspadu, valjda ce se neko podici do F4 da ne gledamo setnju Fenjera do titule. CSKA ce naravno da se u.sere. :mrgreen:
I moram da odam pocast Lokomotivi da su ekipa koja igra zanimljivu kosarku, run'n'gun na mali broj poseda i solidnom odbranom, al ne znam dal imaju iskustva i mentalne snage za nesto vise.

Uglavnom, ovo kolo teski ocaj od kosarke. Sutra ce najverovatnije Fenjer da odradi Zvezdu osim ako panteri ne polude, Simon ne ustane iz zimskog sna itd (Zeljkovi su sigurno malo i zasiceni trenutno), a Olimpijakos ce da podavi Laboral isto ukoliko ovi ne polude kao sto umeju. Mislim da su ih iznenadili tako jednom prosle sezone.

Hm, ovde pise da imaju: http://www.euroleague.net/news/i/63...rlines-euroleague-licence-allocation-criteria
Ali da se od ove sezone gleda da ista zemlja nema vise od 3 A-licence. Ne znam sta su tu napravili.
Evo nasao sam:
** Following the limitation of three A-Licences per country that the ECA Shareholders Meeting approved in Barcelona on July 9, 2014, Unicaja Malaga, as the lowest-ranked A-Licence team participating in the Spanish League has lost its A-Licence. Unicaja gains a spot in the 2015-16 Euroleague thorugh a B-Licence, being the best ranked team in the Spanish Domestic League without an A-Licence.

Da, secam se pre neku nedelju da sam citao kako ce Unikaha i jos poneki spanski klub gledati da hvataju FIBA LS... Mada, to su vec price na dugom stapu.

Zvezda je generalno odradila najveci deo posla oko top8.
Vidim nesto se loze da dobiju Panatenaikos i time budu eventualno treci i izbegnu CSKA.
Ja opet mislim da bi Zvezda u top8 jedino mogla da prodje bas CSKA.
Zvezda lose igra sa timovima gde je kvalitet rasut na mnogo strana, i gde protivnik igra sa mnogo igraca.
CSKA je klub koji 90% vuku dvojica De Kolo i Teodosic, a to je prica koju Zvezda moze da dobije.
Daleko od toga da je to lako, ali ako je danas raspala Unikaha tukla CSKA u gostima, to ce i Zvezda zasigno moci.
S druge strane Panatenaikos se dobro pojacao, kad vec imaju para za bacanje na razne Kalatese.
Sad vec izgledaju kao ozbiljan tim, sa izuzetkom Raduljice i Kuzmica kao centarskog para, ali dobro.......
Veceras sam zacrtao dvojke na Bamberg i Laboral u kladionici.
Ne kazem da ce doci ali su kvote takve da mora da se proba.

Bogdanovic i moc navike...
FBU je bio malo istrosen, CZT na 100% motivacije i agresije pa ih ubise prvo poluvreme, al onda su Datome i Bogdan napravili razliku. Kakva odluka Radonjica da izabere Lazica da cuva Datomea i tako bukvalno razigra coveka... Ovaj ne moze da bude jednak s njime ni kad stoje jedan pored drugog, jer je skoro 10cm nizi.

OLY vec razbija LBO, nadao sam se uzbudljivijoj utakmici.

Kako Željko vlada ovako usranim utakmicama gde ekipe ne mogu da pređu 65 poena. Ima sigurno 90% uspešnosti u takvim utakmicama.
Bogdan jedini nešto odigrao. Fener će teško do finala sa CSKA ako mu se uskoro ne oporave Slukas i Antić. Hikman juče ništa pametno nije uradio, a Veseli umalo nije umro od iscrpljenosti.

Sudija na Barselona-CSKA toliko navlaci za Ruse da je to prosto sramota. Jebbem li mu seme, ciji god da je... G*vno jedno.

Manje ocigledno se navlaci u zonskoj ligi nego u Evroligi. Kriminal....

Poslednja izmena:
Proslogodisnji Tomic bi protiv mrtvog Frilenda i preniskog Hajnsa nakupio 14p i 20 indeksa dosad.
Nebitno kad tim dobro igra kao sad, samo gledam njega kao pojedinca.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back