Evroliga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Real gotov. :hahaha:

Jbt, oni ce ispasti iz grupe, svi su ih naguzili osim Bajerna, a oni nisu jer su prokockali sami...

CZT odigra najpametniju utakmicu da sam ja ikad gledao, skoro svaki napad su igrali preko koga treba. Doduse, Laso je kardinalno glup trener, ona sekvenca kada je stavio Rejesa na Milera je presudila po meni.

Real gotov. :hahaha:

Jbt, oni ce ispasti iz grupe, svi su ih naguzili osim Bajerna, a oni nisu jer su prokockali sami...

CZT odigra najpametniju utakmicu da sam ja ikad gledao, skoro svaki napad su igrali preko koga treba. Doduse, Laso je kardinalno glup trener, ona sekvenca kada je stavio Rejesa na Milera je presudila po meni.

Provuce se, imaju samo pobedu manje od Strasbura, Bajerna i Zvezde. Kod kuce igraju jos sa Fenerom i Strasburom i gostuju Bajernu.
Realno bi trebali proci dalje Fener, Himki, Zvezda i Real u toj grupi.

Zbog ovakvih utakmica kao što je bila Zvezda - Real, mi se ne sviđa ideja o NBA Evroligi sa 16 klubova i 11 pozivnica. Gudurić se popišao po njima na kraju i to je interesantno za gledati.

Bas bih voleo da u TOP8 idu Unikaha, Lokomotiva, Brose i ostala kompanija, a ovo sa Makabijem, Realom, EA7 je pisanje po Djordijevom konceptu. :hahaha:

OK, ima Real i dalje sanse, ja sam verovao da ce ih sudije terati do kraja, al sinoc nisu, vec su ih urnisali u prvom poluvremenu sa onim faulovima u napadu, tehnickim, nesportskom... Nesto od toga su vratili kasnije, al generalno, nisu se pecali na njihove fazone. Mislim da su dobili svega 2,3 faula na ono njihovo ciganisanje i flopovanje, sve u drugom poluvremenu.

A bas sam se nervirao sto su oni uzeli Evroligu prosle sezone, al poklopilo im se jednom u 100 godina... vidi se da je na silu, oni nemaju krstenog trenera, Laso je sablonjara najuzasnija. Sad mozda imaju na papiru jos jaci sastav, ali grdno su se zayebali bez Slotera i Drejpera. Odbrana im je sada gora nego Sasarijeva, nemaju kontru, nemaju oslonac u igri, samopouzdanje je time palo gadno, zasluzeno su najgori u grupi.

Bice zanimljivo u svakom slucaju gledati rasplet grupe.

Zbog ovakvih utakmica kao što je bila Zvezda - Real, mi se ne sviđa ideja o NBA Evroligi sa 16 klubova i 11 pozivnica. Gudurić se popišao po njima na kraju i to je interesantno za gledati.

Такође.И колико год то звучало сулудо,ја не жалим ако не играмо такву лигу.Ја волим спорт,а не бизнисспорт. А ти "велики" ако хоће да одвајају и буду ,не знам,нека супер раса...нека их.
Што ,зар треба да се некоме умиљавам да ме "удостоји" да играм против њега ?
Не знам коме је пало на памет да европа може бити америка.И да треба да буде америка.(мислим нба=евролига)То је сасвим друга прича .
Од дворана,навијача,играча...до новца....

Такође.И колико год то звучало сулудо,ја не жалим ако не играмо такву лигу.Ја волим спорт,а не бизнисспорт. А ти "велики" ако хоће да одвајају и буду ,не знам,нека супер раса...нека их.
Што ,зар треба да се некоме умиљавам да ме "удостоји" да играм против њега ?
Не знам коме је пало на памет да европа може бити америка.И да треба да буде америка.(мислим нба=евролига)То је сасвим друга прича .
Од дворана,навијача,играча...до новца....

Potpuno poramasen koncept. Evropa je kontinent sa velikom kosarkaskom tradicijom.

Problem je znatno dublji, ne radi se samo o kosarci. Jedan srbin, litvanac, italijan, spanac ima osecaj nacionalne pripadnosti (kakav takav). Dugogodisnjim ispiranjem mozga u americi je uspostavljeno jedinstvo gde su svi ameri prevashodno nebitno da li dolaze iz Kentakija, Arizone, Floride, Ilinoisa itd. Oni su, ili makar veruju da jesu, jeda narod i nemaju problem da navijaju za Golden Stejt iako su iz Springfilda. U evropi se to nikada nece postici, ukoliko srpski klub ne bude igrao evroligu pa ja je necu ni gledati. Ne mogu ja navijati za Real i Makabi, biti njihov fan i kupovati njihove dresove. To se nikad nece desiti ni ovde a ni u mnogim zemljama.

Nacionalna prvenstva pored prestiza bila su bitna i zbog toga sto donose evroligu. Obesmisliti nacionalne sampionate je cist kriminal i potpuno je nesportski. Zasto jedan navijac Valensije nema pravo da se nada da ce njegov tim igrati evroligu? Zasto to onemoguciti navijacima sirom evrope? Ne moze se razmisljati samo sa finansijskog aspekta, amerika nije evropa jednostavno ne funkcionise na takav nacin i koliko god se trudili da nas priblize to se ne moze desiti ovako brzo i nadam se potpunom fijasku ovog projekta, pre svega finansijskom jer ce ih jedino to naterati na razmisljanje.

Možda je to posledica odrastanja, možda sam jednostavno preosetljiv na ubijanje sportskog duha ali vrhunski sport sve manje pratim. Prestao sam da gledam LŠ, skoro pa prestao da pratim NBA a uskoro ću da potpuno batalim i Evroligu. Tu su reprezentacije, Olimpijada i praćenje karijere ponekog mladog igrača, više nego dovoljno za povremeno gledanje. Klupski sport je potpuno obesmišljen potpunom komercijalizacijom i nedodirljivim megaklubovima kojima je poslednji igrač na klupi milioner.

To nije sport to je zabava, cirkus. Titule u 'ligama bez briga' vrlo malo znače, pojedinačne utakmice skoro pa ništa. Problem je što se to prenelo i na igrače (većinom). Praćenje sporta se svelo na praćenje kladionice, pogotovo kod nas. Neću drugima da solim pamet, ali ja toj farsi ne želim da dajem legitimitet. Bolje rečeno, gadi mi se.

Možda je to posledica odrastanja, možda sam jednostavno preosetljiv na ubijanje sportskog duha ali vrhunski sport sve manje pratim. Prestao sam da gledam LŠ, skoro pa prestao da pratim NBA a uskoro ću da potpuno batalim i Evroligu. Tu su reprezentacije, Olimpijada i praćenje karijere ponekog mladog igrača, više nego dovoljno za povremeno gledanje. Klupski sport je potpuno obesmišljen potpunom komercijalizacijom i nedodirljivim megaklubovima kojima je poslednji igrač na klupi milioner.

To nije sport to je zabava, cirkus. Titule u 'ligama bez briga' vrlo malo znače, pojedinačne utakmice skoro pa ništa. Problem je što se to prenelo i na igrače (većinom). Praćenje sporta se svelo na praćenje kladionice, pogotovo kod nas. Neću drugima da solim pamet, ali ja toj farsi ne želim da dajem legitimitet. Bolje rečeno, gadi mi se.

Баш тако :ok: Ја се само плашим да ће то ући и у репрезентацијЕ(множина) и наше земље(о другима да не причам).Ја не бих никада волео да зарад успех боје моје земље брани неко ко нема везе са Србијом,ни
по баби и деди,ни по тетки,ни по ...,Да ми буде Клео или Нелсон Србин - колико год добри људи или спортисти били-ја то нећу.Ја тако мислим а што рече ти нећу другима да солим памет.

Potpuno poramasen koncept. Evropa je kontinent sa velikom kosarkaskom tradicijom.

Problem je znatno dublji, ne radi se samo o kosarci. Jedan srbin, litvanac, italijan, spanac ima osecaj nacionalne pripadnosti (kakav takav). Dugogodisnjim ispiranjem mozga u americi je uspostavljeno jedinstvo gde su svi ameri prevashodno nebitno da li dolaze iz Kentakija, Arizone, Floride, Ilinoisa itd. Oni su, ili makar veruju da jesu, jeda narod i nemaju problem da navijaju za Golden Stejt iako su iz Springfilda. U evropi se to nikada nece postici, ukoliko srpski klub ne bude igrao evroligu pa ja je necu ni gledati. Ne mogu ja navijati za Real i Makabi, biti njihov fan i kupovati njihove dresove. To se nikad nece desiti ni ovde a ni u mnogim zemljama.

Nacionalna prvenstva pored prestiza bila su bitna i zbog toga sto donose evroligu. Obesmisliti nacionalne sampionate je cist kriminal i potpuno je nesportski. Zasto jedan navijac Valensije nema pravo da se nada da ce njegov tim igrati evroligu? Zasto to onemoguciti navijacima sirom evrope? Ne moze se razmisljati samo sa finansijskog aspekta, amerika nije evropa jednostavno ne funkcionise na takav nacin i koliko god se trudili da nas priblize to se ne moze desiti ovako brzo i nadam se potpunom fijasku ovog projekta, pre svega finansijskom jer ce ih jedino to naterati na razmisljanje.
Исто тако лепо објашњење:ok: ...Само ја мислим да неће доживети фијаско баш због те" испраности мозгова"...Колико сада имаш "фанова" који луде за клубом у другој држави ?
Лепо си рекао,ја исто никада не бих куповао дрес Реала или било ког клуба,осим мог Партизана и Србије...па нек играју лепу кошарку(или фудбал...)колико год.Могу гледати утакмицу,али то није за навијање...

Ja to ne bih igrao. Moze da bude svasta, a mislim da najvise zavisi od toga koliko ovi "Rusi" imaju "onu stvar" da se snadju na vrucem gostovanju. Inace su nezgodan mec-ap svima pa i njima, sumnjiva odbrana (kao i cela grupa) ali mogu da igraju brzo i pokretljivo.

Ja odigrao h2 na Fener sinoc (-6.5), Fener izgubi 7. :mrgreen:

Ja to ne bih igrao. Moze da bude svasta, a mislim da najvise zavisi od toga koliko ovi "Rusi" imaju "onu stvar" da se snadju na vrucem gostovanju. Inace su nezgodan mec-ap svima pa i njima, sumnjiva odbrana (kao i cela grupa) ali mogu da igraju brzo i pokretljivo.

Ja odigrao h2 na Fener sinoc (-6.5), Fener izgubi 7. :mrgreen:

Lepa kvota...koja je usput pocela da pada. Kratko nakon sto sam odigrao tiket vidim pala sa 2,50 na 2,40.

U vezi tvoje sinocne opklade: desavale su mi se takve stvari vec...uzas.

Meni se desava svake druge nedelje, ako veceras pobedi Barsa, odgriscu si muda jer ce mi propasti tiket sa kvotom 20 zbog 1 poena. Zeznute su kladionice, znaju oni svoj posao, izmere marginu max precizno.
A ova kvota pada verovatno zbog velikog broja uplata na Zvezdu danas, nista vise.

Igra isto sto i prosle sezone, a to sto je izabran za najboljeg mladog igraca EL i prosle sezone samo govori o tome kako niko ne radi na mladim igracima.
Samo, ove sezone je on trebao malo i da napreduje, a on je totalni prosek. Mozda je stagnacija cak i blaga rec.

Zelena Gora upravo pravi iznenadjenje protiv favorizovane Lokomotive.

Zvezda ce ove veceras razbucati. Kvota 2,50...uglavnom ja sam odigrao. :mrgreen:

Prosao si, bilo je gusto, zato nisam ni hteo. Al ispostavilo se da "Rusi" nemaju jaje, zato su i izgubili i ovu i proslu od Bajerna. Uz to sto su forsirali u 2-om poluvremenu small ball protiv Cirbesa... Jbt, ova grupa je raj za over poene, niko zivi ne igra odbranu, a Real i Himki su zakuvali time sto igraju ispod svog renomea, ili bar ulozenog novca.

Ovde ce PAO da ubije Barsu, tako da mi nece tiket pasti zbog 1 poena, ako nista.

Poslednja izmena:
Prosao si, bilo je gusto, zato nisam ni hteo. Al ispostavilo se da "Rusi" nemaju jaje, zato su i izgubili i ovu i proslu od Bajerna. Jbt, ova grupa je raj za over poene, niko zivi ne igra odbranu, a Real i Himki su zakuvali time sto igraju ispod svog renomea, ili bar ulozenog novca.

Ovde ce PAO da ubije Barsu, tako da mi nece tiket pasti zbog 1 poena, ako nista.

Nije bitno da li sam prosao lagano ili ubedljivo. Zvezda je pobedila, i moj osecaj za filing me nije izneverio. :)

Himki nema nikakav renome...na nivou su debila koji su samo gledali Evroligu dok je Partizan punio PAO, Real, Barsu itd. Koji oni renome imaju? P*ckin dim, nista vise...nesto u rangu Bajerna, koji nije postojao u basketu do pre par godina. G*vna, koja su se docepala para i glume sad ludilo, bezi bre.

Sve u svemu - zacin C. :pivce:

Naravno da su na nivou klasicnog kluba iz predgradja po mentalitetu, al igrali su TOP16 pre 3, 4 godine i bili u igri za TOP8, i od tad cuvaju onu okosnicu Dejvis, Augustin, Koponen, Monja... Koju su sad malo nabudzili Svedom, Dragicem, Rajsom...
Veceras im je falio Pol Dejvis, jedini pravi centar (Augustin je vise cetvorka po svojoj igri).

Ovaj Navaro moze kao Kobi da napise jedno pismo za medije... Za razliku od njega, Dijamantidis moze jos da igra makar samo bitne stvari.

PS: Djordjevic prekida niz 9 uzastopnih poraza PAO od Barse. :ok:

Poslednja izmena:
Ne razumem ti se ja u materiju tako duboko kao ti, ja onako cisto po filingu....znam sa kim je Partizan bitke borio, nikakvog Himkija tu nije bilo. Napuse mi se k*rca razni Bajerni, Himkiji i ostale vestacke tvorevine. Ziveli. :pivce:

p.s.: mogu pare da se uzmu lagano na ovoj Evroligi. Racionalno, emocije pokusati ostaviti sa strane...pa i limenke moraju necemu da sluze. :)

Eto nam prilike da briljiramo u sledecem kolu, bice vaznih utakmica.

Interesantno, maltene sva pitanja su resena, osim paprikasa u grupi A gde se ne zna ko sta i koga. :mrgreen: Samo je Fenjer siguran, a ni Himski nije vise. 5 ekipa nije uspelo da ima procenat uspesnosti veci od 50%... Izvesno je samo da je Fener siguran, a da je Strazbur ovim porazom od Bajerna bitno posustao, oni su samo domacica klasicna i nece moci vise od 4 pobede.

Sto se ostalog tice, sve grupe imaju svoje putnike u TOP16, samo postoje 2 pitanja. Cedevita ili EA7, gde ce CDVti biti dovoljno da odbrani pobedu u Milanu, i Makabi ili Darusafaka, takodje. Jasno je da su Makabi i EA7 u potcinjenom polozaju, kaskaju 2 pobede i moraju da cekaju rezultate i savladaju direktne rivale vecim rezultatom.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back