Evroliga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel moze neko da mi objasni ovu SMEJURIJU od juniorske "Evrolige", u kojoj ucestvuje jedan azijski tim, i to ne klub, vec reprezentacija Kine!!!??? Mislim dajte malo ozbiljnosti, jel ovo isto neko smesno takmicenje koje organizuju Englezi ne bi li populisali kosarku kod njih ili sta, ozbiljno???

Bravo Pero Delijo :D

00100669.jpg

Poraz Barselone je sve samo ne očekivan, pošto je poznato da Real godinama ne uspeva da ih dobije u nekoj iole bitnijoj utakmici, dobili su jednom onaj Superkup i to je to. Da Barseloni nije nedavno oboleo Pit Majkl, verovatno ne bi ispali. Utakmicu je prelomio tajmaut posle nekih +7 za Barsu, kada je Real zaigrao maksimalnu odbranu, a u napadu ih rasturio 2 na 2 zahvaljujući Ćaćo Rodrigezu, kao i ofanzivnim skokovima pre svega Rejesa koji je odigrao doktorski.

Što se Ante Tomića tiče, čovek je uz Krstića statistički najbolji centar EL ove sezone, eksplodirao je u TOP16 fazi, i tu nema greške.

Poraz Barselone je sve samo ne očekivan, pošto je poznato da Real godinama ne uspeva da ih dobije u nekoj iole bitnijoj utakmici, dobili su jednom onaj Superkup i to je to. Da Barseloni nije nedavno oboleo Pit Majkl, verovatno ne bi ispali. Utakmicu je prelomio tajmaut posle nekih +7 za Barsu, kada je Real zaigrao maksimalnu odbranu, a u napadu ih rasturio 2 na 2 zahvaljujući Ćaćo Rodrigezu, kao i ofanzivnim skokovima pre svega Rejesa koji je odigrao doktorski.

Što se Ante Tomića tiče, čovek je uz Krstića statistički najbolji centar EL ove sezone, eksplodirao je u TOP16 fazi, i tu nema greške.

Ali svi Tomićvi koševi su samo prikucavanja na podvaljivanje bekova posle probijanja prve linije. Daleko više tehnike je pokazao Raško Katić nego Ante Tomić. Za Pekovića je Tomić šaka jada. Kad je Real uspeo da zatvori prvu liniju Tomić je ostao potpuno odsečen i tu je bio kraj. Po meni je bilo očekivano da Real pobedi, iako nema igrača koji visinom može da parira Tomiću, zbog atletskih sposobnosti na bekovskim pozicijama.

Istina, ali zato Tomić nije prvi i glavni igrač Barse nego su to oni koji zaista igraju, kreiraju, vode utakmicu - Marselinjo, Šaras, Navaro, da je Majkl tu i on bi bio u toj grupi. Tomić ima veliku visinu i dobro je koristi generalno gledano, zato je statistički gledano prvi igrač i našao je svoje mesto u idealnoj petorci EL. Mada to možda govori i o tome kakva je kriza sa centrima u EL. Sa jedne strane Tomić i Džavai, sa druge Mirza i Sloter, Olimpijakos ima Hajnsa koji igra centra sa visinom nižeg beka, Šermadinija i Pauela koji su ispod svakog EL proseka, a Krstić i Kaun bi trebali da su ubedljivo najbolji, ali videli smo ih na delu...

Dobro, da je Mikel tu, druga bi priča bila.
Generalno je u svetu kriza sa centrima, a u Evropi je ostalo ono što nije pokupio NBA gde isto kvalitetne centre možeš prebrojati na prste jedne ruke.

Jedno od najboljih finala ikada. Igrale su se sjajne odbrane, a opet je ubačeno skoro 190 poena.
Evo i Ejsi Lo je postao igrač i odigrao je utakmicu života. Real se skoncentrisao da zatvori Spanulisa, pa ostalo više prostora za Loa i Slukasa koji su to sjajno iskoristili. A ukoliko Spanulisa krene njegovo ludilo nemoguće ga je čuvati i to se videlo u drugom poluvremenu. Antić i Hajns sjajni, Papanikolau i Peproglu na nivou. Jedino je Printezis malo podbacio, al da ne cepidlačimo :D
Sa druge strane, Laso je usrao stvar sa forsiranjem Slotera umesto Begića koji je zatvorio reket u prvoj četvrtini. Drugi krivac za poraz je Serhio Ljuj koji se usrao kao grlica kad je Olimpijakos počeo da igra. Morao je više... Fernandez i Rodrigez na nivou, ostali sve lošiji kako je utakmica odmicala kraju.

Kako me nervira ova neznalica od Ilije Kovacica. Ide mi na k.

užasan je, u rangu dende. pravo mučenje

inače, mislim da je format takmičenja pogrešan. završni f4 je glupost, gde cela sezona stane u taj jedan meč..... lepo neka bude best of 5 i polufinale i finale, pa da vidimo ko je jači, a ne da trenutno nadahnuće ili loš dan prelamaju pobednike... jer pre toga su odigrali 30 mečeva a onda da od jednog meča sve zavisi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back