Evroliga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po tome što, recimo, Vaskez, N'Dong i Perović utrojeni zvuče bolje od Džavaija i Tomića, a Čak Eidson bolje od Rabasede. A Real je imao i Veličkovića i Tomića, sad imaju Slotera.
Sve zavisi kako će se ta pojačanja pokazati i kako će se sve uklopiti, zato kažem MOŽDA su slabiji.

kad gledaš tako imena, zaista zvuči kao da su slabiji. a onda pogledaš kako su ti ljudi igrali prošle sezone i ukapiraš da ne mogu biti slabiji nikako. pogotovo ne Real koji će sada imati jednog Fernandeza tokom cele sezone.

Како су ови из Евролиге упрскали са овим групама, 2 по осам, боља била топ 16 фаза. Јес` било мање утакмица, ал неизвесније и борило се до последњег кола, овако после 4-5 кола се све зна, па више не буде занимљиво за праћење.

Ja ove godine ocekujem da Zalgiris daleko dogura, imaju stvarno odlicnu ekipu , maltene pola litvanske reprezrentacije Kaukenas, braca Lavrinovic, Javtokas, Jankunas, Klimavicius, Kuzminskas, takodje jos nekoliko odlicnih stranaca kao Marko Popovic, Lafajet (koji izgleda mnogo bolje nego svojevremeno u Partizanu ili kasnije u nekim drugim klubovima) , evo nakon sto su deklasirali Cedevitu u proslom kolu , danas dobise i Kahu Laboral u gostima..........takodje to su uglavnom tamo sve iskusni igraci koji se odlicno poznaju i iz litvanske reprezrentacije i vec su poprilicno uigrani.
Definitivno imaju potencijal da zaista daleko doguraju (pogotovo sad kad je bas dosta ekipa oslabljeno u odnosu na proslu sezonu i neke sezone pre)

Po meni ove godine favoriti bi bili : Barsa (ukoliko im Navaro i Saras budu bili zdravi) , ajd da kazemo Real , Fenerbahce se bas ozbiljno pojacao , CSKA (iako su im otisli Kirilenko i Sved koji su maltene bilo 60 % tima, ali eto doveli su par dobrih pojacanja i uspeli nekako da sastave pristojan tim i za ovu sezonu) i kao favorita iz senke ja vidim Zalgiris, mada i Himki bi mozda nekom mogao da pomuti racune.

Mislio sam da ce Fenerbahce dogurati daleko ali izgleda da nece biti tako. Nisam pratio EVRO-LIGU u poslednjih 30 dana ali verovatn oje Mekeleb povredjen ap zato Fener igra lose. Os ostalih.
Prvi favorit za titulu je realno Real. Tu je i Barselona kao i CSKA. Himki igra dobro i ako nema bas sve super poznate igrace. Po meni najpoznatiji je Smit koji je igrao za Kliperse. Efes igra sve bolje za razliku od prethodnih godina kad aje padao u formi kako takmicenje tece. Olimpijakos ima isti ili nesto bolji sastav u odnosu na proslu godinu ali sumnjam da mogu d aosvoje titulu ponovo. Panatinaikos jos manje. CSKA bi mogao do FINALNOG turnira. Montepaski ne. Od ostalih ne znam koj je jos u igri, nisam gledao takmicenje nesto posebno kao sto rekoh u poslednjih 30 dana.
Pardon. Nije Smit nego Dejvis. Pol Dejvis bivsi Kliperovac.

Poslednja izmena:
Mene zanima sta ce biti ako Partizan i Zvezda izbore Evroligu, hoce li onda obe ekipe da igraju u Pioniru ?

Dosad u Evroligi nisam video situaciju da dve ekipe igraju u istoj dvorani, mozda se varam

Polako sine, Zalgiris je koliko sam cuo tek izjednacio protiv Ritasa, znaci nije im sigurna titula, Bandvit hara po turskoj i tu se Efes/Fener dvojac izgleda jos manje pita za titulu, ne pratim Prokom ali poznavaoci kazu da su i oni u slicnoj poziciji kao Zalgiris, morace da se bore dobro za titulu, 1 od ovih kikseva da se desi i FMP ce Evroligu igrati kao i do sad sto je ... iz fotelje pred TV-om!!! ;)
A mislim da ne moze iz iste zemlje u istoj grupi, mi cemo takodje biti par sesira iznad njih pa ce vec znati u kojoj smo mi grupi i tu grupu skloniti pri biranju njihove, valjda...

Žalgiris vodi 3:0 u seriji protiv Ritasa.
Ne znam ni otkud ideja da će Limeni otpasti ukoliko bude one serije iznenađenja od strane klubova bez A licence, pre će Igokea ostati bez kvalifikacija.
A i to sve ništa ne mora da znači, videli smo šta je EL, ako im se bude uguravao neki bogati Rus ili Bajern, uguraće ga.

Nije otkud meni nego otkud ovima iz medija, na bar 3 mesta sam procitao isto, ako neki klub iz "jace" lige od ABA bez licence za EL, ili sa B licencom, osvoji titulu te lige, limenke ce u kvalifikacije sa Igokeom ili sta vec...

Znam da mediji to pišu, zato se i pitam otkud to, kad je pre nekoliko meseci, čim se pojavila priča u vezi famoznih "uslova za EL", od strane onoga koji je intervjuisan iz EL jasno rečeno da je teoretski moguće da ABA liga ostane bez mesta u kvalifikacijama ukoliko se dese iznenađenja u drugim evropskim ligama.
Znači na udaru je Igokea, a ne Zvezda-FMP.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back