Евролига 2025-26

Иако се евролигашка сезона захуктала, подоста евролигаша није комплеторало саставе, истина имају сви 13-14 играча и више, но како ће ово бити јако захтјевна сезона, гдје ће водећи европски тимови у свим такмичењима одиграти 90+ званичних утакмица, мечева јаког интензитета, сваки тим тежи проширити ротацију и саставе попунити играчима који ће одиграти ЕЛ мечеве на потребном нивоу.

Чекало се и почетак НБА сезоне да ен-би-еј тимови комплетирају саставе дозвољеном квотом (15+ 3 са двосмјерним уговорима), не би ли ту нашли ваљана рјешења. Међу тим играчима који се низу изборили за ен-би-еј уговоре, има занимљивих играча за евролигу на спољним позицијама, играча који су имали и добре каријере. Тако је Бајерн већ "уграбио" комбо бека Спенсера Доинвидија, једно од најзвучнијих имена које се опробало у ЕЛ, играча који је зарађивао и по 20+ мил. $ по сезони, Звезда је "уграбила" комбо бека Џереда Батлера, доста младог играча који је имао сасвим добру претходну сезону, има још подоста занимљивих играча на бековским позицијама који се нису изборили за НБА уговор, мада неки ће радије остати у џи лиги иако зараде нису на нивоу евролигашких, како би били више на радару НБА тимова.

Зато је "понуда" од играча на поз. 4-5 који се нису изборили за ен-би-еј уговор више него оскудна. Тек неколико имена, Прешиус Ачиува, Чарлс Бејси, Мо Бамба, Алекс Лен и то је то. Ачиуву који је "четворка" али велика енергија и у ЕЛ и поред висине (203 цм) може покрити и поз.5 би сваки евролигаш пожелио, код овог момка за ЕЛ потребе готово да нема грешке, али он је поручио да нема намјере у Европу и да ће сачекати прилику у ен-би-еју током сезоне, што ће вјероватно и дочекати.
Реал, јавна је тајна, није задовољан Бруном Фернандом, са којим ће раскрстити сарадњу, наводно је "загризао" (овдје) зса Алекса Лена. Нисам сигуран да је то добро рјешење у систему који форсира Реал и Скариопло, њима под кошем треба снага и енергија, но видјећемо има ли истине у гласинама.
Чарлс Бејси и посебно Мо Бамба, опасне предиспозиције, но постоји разлог зашто се нису нашли међу (око) 540 играча којиу су се изборили за ен-би-еј уговоре. А ЕЛ је захтјевна, јако захтјевна, добре предиспозиције нису довољне.

Остаје и питање. Куда ће Бруно Фернандо ако раскине Реалом? Да ли је Партизан заинтересован? Епизода у Реалу далеко од блиставе, али имао је добрих тренутака, знао би дати потребну енергију у рекету.

Тако, ситуација на поз.4-5 у евролиги, потражња је велика, понуда оскудна, барем када су у питању играчи који ће ЕЛ одиграти на потребном нивоу, претходних сезона се показало да много играча, посебно на поз.4-5 који су имали баш добре сезоне у еврокупу или националним лигама, једноставно нема потребан квалитет за ЕЛ.

šta je bre gane, šta odmah odgovaraš? viš da je krenulo kk ćacadu, nemo si nervozan
"опозиционар" љуби те Остоја лимар из Чачка директно из Главног Одбора СНС-а а придружује му се и "опоцизионар" Расим Љајић које 25 година на власти нон стоп :hahaha: и председник РК Партизан, Владимир Мандић и он је "опоцизија" исто као члан ГО СНС-а као лимар Остоја....

šta je bre gane, šta odmah odgovaraš? viš da je krenulo kk ćacadu, nemo si nervozan
"тешка опозиција" само су им председници ЈСД-а и осталих клубова КК, ФК и РК чланови ГО СНС-а а ММА борци Партизана предводе батинаше СНС-а, напиши нешто о Евролиги генерално и о свом клубу ако имаш 🤡

1761303805678.png

"тешка опозиција" само су им председници ЈСД-а и осталих клубова КК, ФК и РК чланови ГО СНС-а а ММА борци Партизана предводе батинаше СНС-а, напиши нешто о Евролиги генерално и о свом клубу ако имаш 🤡

Pogledajte prilog 1805576
gde si ti video politiku ja ne znam, ali generalno gani su odavno za hospitalizaciju

gde si ti video politiku ja ne znam, ali generalno gani su odavno za hospitalizaciju
кад је предсеник ЈСД-а, КК, ФК и РК члан ГО СНС-а то онда "није политика" и власт, ви сте "тешка опозиција" само из ГО СНС-а
па рекох ти напиши нешто о свом клубу и Евролиги генерално....не ти пишеш да су цигани "окупирали форум"
ПС хоспитализуј оног што те направио

"опозиционар" љуби те Остоја лимар из Чачка директно из Главног Одбора СНС-а а придружује му се и "опоцизионар" Расим Љајић које 25 година на власти нон стоп :hahaha: и председник РК Партизан, Владимир Мандић и он је "опоцизија" исто као члан ГО СНС-а као лимар Остоја....
:mazi::mazi::mazi:

кад је предсеник ЈСД-а, КК, ФК и РК члан ГО СНС-а то онда "није политика" и власт, ви сте "тешка опозиција" само из ГО СНС-а
па рекох ти напиши нешто о свом клубу и Евролиги генерално....не ти пишеш да су цигани "окупирали форум"
ПС хоспитализуј оног што те направио
taj šta me napravio je na orlovači od 2003. godine, nevaspitana ciganšturo

не интересује ме, одна нађи неког другог из фамилије ко није тамо па њега хоспитализуј, циганштура те направио, ти некоме кажеш да је неваспитан, тролујеш тему све време итд итд

кад смраду кажеш да смрди он се онда љути, ти можеш некоме да кажеш да је за хоспитализацију и то генерално, кад си се одговори онда кукњава као нарикаче које сте довлачили својевремено на ЈНА, дакле човече ако имаш нешто о кошарци, евролиги напиши ако не онда не постављај ти "дијагнозе" ни појединачно и генерално јел ћеш увек добити одговор

Душко Ивановић добио ПАО у Болоњи
Турски дерби припао Фенеру
Олимпијакос лако у Минхену
Париз лако са Партизаном у Београду, убацио им стотку

Back