Evro ide na 110 dinara!

nego gde li je big bang nesto ga nema danas? :think:

big bang gde si javljaj se :)

Dakle 700 miliona evra je trajalo 3 dana!!! :mrgreen:

A evo samo za tebe Tihi, izvestaj sa berze koji, zamisli, sadrzi informacije koje nisu objavljene na sajtu NBS. :mrgreen:

Serbian C-bank Sells Euro as Dinar Starts Weakening – Dealers

BELGRADE (Serbia), December 10 (SeeNews) – Serbia’s central bank, NBS, sold some 12 million euro on Wednesday as the dinar started weakening after gaining over 10% in the previous four sessions, dealers said.

“The central bank intervened at 85.00 dinars per euro, selling some 12 million euro ($15 million) as there was big demand,” a local dealer told SeeNews, quoting an exchange rate of 85.20-86.20 dinars per euro after the intervention at 1340 GMT versus 84.50–85.50 at Tuesday's close.

“The dinar started losing ground yesterday after it reached 82.00 and some banks started buying probably considering it a low enough mark,” another dealer said, quoting a dinar/euro rate of 86.00 at 1400 GMT versus 84.50 in the last trade on Tuesday.

:hahaha::hahaha::hahaha:
:super::super::super:

ako je 700 miliona evra potroseno za samo 3 dana ovo znaci da je realan kurs dinara prema euru sigurno preko cifre od 250

i meni je stvarno neobjasnjivo i neverovatno da se 700 miliona eura potrosilo u samo 3 dana! :hahaha:

ja sam licno smatrao da ce ove pare trajati do nove godine

gde li je sad dellboy , bio je ovde u petak kad je bio peak ove vestacke mere da me pita dali znam koliko je narodna banka tog dana otkupila deviza da spreci preterano jacanje dinara i odgovor je bio 6 miliona.

otkupili su jos 3-4 u ponedeljak i to je to.

vec danas su morali da potrose 12 sto znaci da su od tih 10 sto su bili u plusu potrosili sve i jos su u minusu 2 miliona :hahaha:

gde li je sad dellboy , bio je ovde u petak kad je bio peak ove vestacke mere da me pita dali znam koliko je narodna banka tog dana otkupila deviza da spreci preterano jacanje dinara i odgovor je bio 6 miliona.

otkupili su jos 3-4 u ponedeljak i to je to.

vec danas su morali da potrose 12 sto znaci da su od tih 10 sto su bili u plusu potrosili sve i jos su u minusu 2 miliona :hahaha:

A pogledaj na sajtu NBS, ni reci o prodaji 12 miliona. Jelasicu Jelasicu poceo si krijes informacije :mrgreen:

kanadska nacionalna banka je objavila danas da je privreda kanade u recesiji i smanjila je kamatnu stopu na samo 1.5% godisnje!

To je najnizi nivo kamate u Kanadi u poslednjih 50 godina. Naravno to su uradili da bi pojacali potrosnju i zaduzivanje i pokrenuli privredu

U svim zemljama zapada to rade sve nacionalne banke. Rezu kamatne stope i olaksavaju uzimanje kredita da bi se pokrenule posustale privrede.

Istovremeno u Srbiji Jelasic podigao referentnu kamatnu stopu sa 10% na 17.75% i povecao obaveznu rezervu sa 20% na 40% . I jos sad imamo ko slag na tortu stupanje SSP-a jednostrano od 1 januara i to ce uz skup kapital i dizanje rata za kredite da nas sahrani

Ludak nenormalni

pa prosto od prvog januara krece liberalizacija jednostrana prema EU i uvozni proizvodi ce jos da pojeftine samim tim domaci proizvodjaci ce da budu u jos tezem polozaju jer ce njihovi domaci proizvodi da budu manje konkurentni. cim su manje konkurentni slabije prodaju ono sto proizvode a cim slabije proizvode moraju da odpustaju radnike.

Nista se jos tacno ne zna u vezi liberalizacije ........

Ukoliko se to odnosi samo na uvoz repromaterijala.........to je OK i neophodno za ozivljavanje domace privrede i proizvodnje, ali ukoliko bude liberalizacija u vezi uvoza gotovih proizvoda..........onda smo pukli :dash:

Nista se jos tacno ne zna u vezi liberalizacije ........

Ukoliko se to odnosi samo na uvoz repromaterijala.........to je OK i neophodno za ozivljavanje domace privrede i proizvodnje, ali ukoliko bude liberalizacija u vezi uvoza gotovih proizvoda..........onda smo pukli :dash:

heheh kako guras vodu na svoju vodenicu :lol:

naravno da se ne odnosi samo na repromaterijal vec u najvecoj meri na gotove proizvode.

Није ми јасно,

ЧЕМУ СЕ ВИ ЖУТИ радујете?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Back