Evro ide na 110 dinara!

Evo za Huga Chaveza....

http://reports.aiidatapro.com/SBC/Foreign_Exchange_Reserves_Oct_2008.pdf

devizne rezerve Srbije su bile 16 milijardi dolara 1 januara 2008

A 1 decembra 2008 spustile su se na samo 11 milijardi dolara

Znaci izgubili smo 5 milijardi dolara deviznih rezervi ove godine

Jos najsmesnije od svega jeste sto su devizne rezerve 31.10 bile 12.8 milijardi a sada su 11.6 sto znaci da je Jelasicu pobeglo 1.2 milijardi iz kase samo u mesecu Novembru :hahaha:

Jelashic bar nije procentualno izgubio koliko guverner Rusije. 8. avgusta je Rusija imala 598 milijardi dolara, a sad samo 455 milijardi.
http://www.cbr.ru/eng/print.asp?file=/eng/statistics/credit_statistics/inter_res_08_e.htm

Poslednja izmena:
kako nije kad su mu se devizne rezerve smanjile za 1/3

rusija je imala skoro 600 milijardi sto znaci da bi propali vise od nas treba devizne rezerve da im se smanje sa 600 milijardi na ispod 400 milijardi

inace sto se tice kursa kurs je upravo preskocio psiholosku granicu od 85

11:30:25
85,0010

pa nisam ja shizofrenicar leceni vec ti po licnom priznanju tako da ne znam sto bi trazio pomoc doktora....

drugo u svim zemljama sveta se devizne rezerve obracunavaju u milijardama DOLARA a ne eura. U svim

stoga ova jelasicev dupli prikaz nije nista drugo do obicna manipulacija.

Rusija, koja sve radi u dolarima i za dolare ima svega 44% deviznih rezerva u dolarima.
Mi, poshto trgujemo sa EU uglavnom, u dolarima sigurno nemamo vishe od 30% rezervi.

http://en.rian.ru/russia/20081119/118393947.html

kako nije kad su mu se devizne rezerve smanjile za 1/3

rusija je imala skoro 600 milijardi sto znaci da bi propali vise od nas treba devizne rezerve da im se smanje sa 600 milijardi na ispod 400 milijardi

inace sto se tice kursa kurs je upravo preskocio psiholosku granicu od 85

11:30:25
85,0010

Rekoh ti da to nije nishta strashno. Ukrajinska hrivna je pala sa 6.8 na 9.8 hrivni za evro za samo 2 meseca. To je pad od 45%. Dinar je pao sa 75 na 92 za evro, a to je 22%.

Rusija, koja sve radi u dolarima i za dolare ima svega 44% deviznih rezerva u dolarima.
Mi, poshto trgujemo sa EU uglavnom, u dolarima sigurno nemamo vishe od 30% rezervi.

http://en.rian.ru/russia/20081119/118393947.html

placanje 90% roba u svetu se vrsi u dolarima i obracunava u dolarima bez obzira dal trgujes sa EU Ili ne

svi materijali i metali koji se prodaju na berzama se takodje izrazavaju, prodaju i kupuju u dolarima.

tek ce da padne kad se istrose sve devizne rezerve.

pao je dinar za samo 22% zato sto je jelasic potrosio par milijardi u odbrani kursa

inace da nije trosio te pare dinar bi pao preko 50%

Kako majku mu, kad je u novembru potrosheno svega 360 miliona evra za odbranu kursa, to mozhesh videti u toj tabeli shto sam ti dao link. Takodje mozhesh videti da je najvishe deviznih rezervi ''potrosheno'' u oktobru tako shto je evro gubio vrednost prema dolaru a nashe rezerve su vecinom u evrima.

Kako majku mu, kad je u novembru potrosheno svega 360 miliona evra za odbranu kursa, to mozhesh videti u toj tabeli shto sam ti dao link. Takodje mozhesh videti da je najvishe deviznih rezervi ''potrosheno'' u oktobru tako shto je evro gubio vrednost prema dolaru a nashe rezerve su vecinom u evrima.

sto su se devizne rezerve onda smanjile u novembru za 1.2 milijarde dolara ako je potrosheno "svega 360 miliona" ? :lol:

da te podsetim 31.10 devizne rezerve su bile na 12.8 milijardi dolara a 30.11 su dosle na 11.6 milijardi dolara :lol:

za tih mesec dana kurs dolara je bio manje vise stabilan. znaci jelasic je za samo mesec dana potrosio 1.2 milijarde stvarnog novca.

gde je isparilo ovih 1.2 milijarde za mesec dana? :think:

sto su se devizne rezerve onda smanjile u novembru za 1.2 milijarde dolara ako je potrosheno "svega 360 miliona" ? :lol:

da te podsetim 31.10 devizne rezerve su bile na 12.8 milijardi dolara a 30.11 su dosle na 11.6 milijardi dolara :lol:

za tih mesec dana kurs dolara je bio manje vise stabilan. znaci jelasic je za samo mesec dana potrosio 1.2 milijarde stvarnog novca.

gde je isparilo ovih 1.2 milijarde za mesec dana? :think:

Pomeshao si rezerve NBS sa ukupnim rezervama NBS+domace banke.
U novembru devizne rezerve NBS su pale sa 11974 na 11682 a ukupne (NBS+domace banke) su pale sa 12877 na 12657 miliona dolara.
http://www.nbs.rs/export/internet/english/80/80_2/devizne_rezerve_2008e.pdf

Ti si poredio oktobarske ukupne devizne rezerve sa novembarskim u NBS. A shta znachi ovo rezerve u domacim bankama, iskreno ne znam.

Covece,pa ti si podvojena licnost.Sta se desava?!Srecan si sto Jelasicev "podvig" nije uspeo ili zato sto mu fora prolazi.Ne razumem

srecan sam sto je trziste jace od bilo kojeg spekulanta ukljucujuci i jelasica i miskovica

ja sam iskreno mislio da do nove godine kurs dinara nece slabiti prema euru al sam se izgleda prevario

jelasicevih 700 spekulantskih miliona nije trajalo ni nedelju dana :ok:

15:48:04
85,4330
1,48%

pad dinara u odnosu na prethodni dan je 1.48%

eto tako je to kad imate spekulanta za guvernera imate konstantnu monetarnu nestabilnost nikad ne znas kao obican gradjanin dal ce kurs ici gore ili dole , jer nikad ne znas sta ce ovaj spekulant od guvernera uraditi - sem ako nisi miroslav miskovic , onda guvernera drzis u malom dzepu i govoris mu kad da kurs obori ili pusti da ga trziste odredjuje.

srecan sam sto je trziste jace od bilo kojeg spekulanta ukljucujuci i jelasica i miskovica

ja sam iskreno mislio da do nove godine kurs dinara nece slabiti prema euru al sam se izgleda prevario

jelasicevih 700 spekulantskih miliona nije trajalo ni nedelju dana :ok:

Fora je da Jelashicev srdenji kurs ni banke ni menjachnice ne priznaju. Danas je srednji zvanichno 84.01 ali u menjachnicama je srednji od 84.5 do 85 tako da ispod 85.5 ne mozhesh kupiti evro!

15:48:04
85,4330
1,48%

pad dinara u odnosu na prethodni dan je 1.48%

eto tako je to kad imate spekulanta za guvernera imate konstantnu monetarnu nestabilnost nikad ne znas kao obican gradjanin dal ce kurs ici gore ili dole , jer nikad ne znas sta ce ovaj spekulant od guvernera uraditi - sem ako nisi miroslav miskovic , onda guvernera drzis u malom dzepu i govoris mu kad da kurs obori ili pusti da ga trziste odredjuje.
I treba neko da pritisne ovog guvernera. Ima tolike devizne rezerve a on shtedi. Da sam na njegovom mestu prodavao bi devize dok ne bi naterao kurs na 75 kao letos.

Fora je da Jelashicev srdenji kurs ni banke ni menjachnice ne priznaju. Danas je srednji zvanichno 84.01 ali u menjachnicama je srednji od 84.5 do 85 tako da ispod 85.5 ne mozhesh kupiti evro!

ne chavez nisi u pravu.

nego ljudi u menjacnicama imaju informacije o sutrasnjem kursu kao sto ih imam i ja i ako je razlika suvise velika ko u ovom trenutku sto je 1.5% oni nece da prodaju evro danas , da ne bi gubili na zaradi....

Back