Evro ide na 110 dinara!

znaci predao se jos u 3 popodne :lol:

koja je to prevara ovaj jelasic pa kurs bi trebalo da se objavi po zatvaranju berze tek u 18 sati

vidim ja jelasic prodaje al to obara dinar tek za koju paru dole prema euru :lol:

Poslednja izmena:
ma da, naivan, glup, zivim u iluziji i tako dalje

mislim garant sam glup sto se ne radujem da samo na osnovu kursa dobijam vise para nego ranije?

Sustina je da ne posmatras samo svog dlakavog buljsona i da ti je tu nesto bar kao stalo do toga na sta ti zemlja lichi, ali dok ima takvih sto zamecu evro u slamaricu za svaki slucaj danas 10 sutra pet bez cak i namere ili ma kakvog lucidnog plana da idu iz zemlje nije ni cudo

licno moze da bude i 100 dindzi evro, sta je sa dolarom, koji je isto tako vishe nego ikad do sad pa cak i prema evru

ameri se pametno izvlace iz krize, ojacala im valuta cime pokrivaju manji izvoz a i sitne jadne zemljice sa svojim gradjanima kmetovima se naloze da stekaju njihovu umesto svoju valutu i eto ti oporavka za jake

to je taj deo da ce ekonomsku recesiju da pregrcaju siromasne nacije..

well whatever

Odo da promenim par hiljada dolara da spasem kurs dinara, ide kendvi, za pljuge i vinjak..

Poslednja izmena:
ma da, naivan, glup, zivim u iluziji i tako dalje

mislim garant sam glup sto se ne radujem da samo na osnovu kursa dobijam vise para nego ranije?

Sustina je da ne posmatras samo svog dlakavog buljsona i da ti je tu nesto bar kao stalo do toga na sta ti zemlja lichi, ali dok ima takvih sto zamecu evro u slamaricu za svaki slucaj danas 10 sutra pet bez cak i namere ili ma kakvog lucidnog plana da idu iz zemlje nije ni cudo

licno moze da bude i 100 dindzi evro, sta je sa dolarom, koji je isto tako vishe nego ikad do sad pa cak i prema evru

ameri se pametno izvlace iz krize, ojacala im valuta cime pokrivaju manji izvoz a i sitne jadne zemljice sa svojim gradjanima kmetovima se naloze da stekaju njihovu umesto svoju valutu i eto ti oporavka za jake

to je taj deo da ce ekonomsku recesiju da pregrcaju siromasne nacije..

well whatever

Odo da promenim par hiljada dolara da spasem kurs dinara, ide kendvi, za pljuge i vinjak..

burazeru u ovoj drzavi ako se covek ponasa kako ti pricas obicno zavrsi rascepanog analnog otvora, iskaran od pozadi i sa gacama ispod kolena

Johny nikad jachi nisam bio i srecan sam sto sam takav

Kako ko zavrsi je stvar licne sudbine ne toliko stvar zemlje u kojoj zive jeste da ovde ima dosta otezavajucih okolnosti ali ne zbog ljudi ko sto sam ja vec zbog onih drugih..

mozda je vam sto kupujete 10, 20 i tome slichno apoena strane valute da bi ih zabili u gushchije perje jastuka iz miraza sve zivo na ovom svetu shtekanje i frka sa shta ce biti sutra, meni je relativno svejedno

PS ova konverzacija ne govori o tome koliko ste vi svesni a ja naivan vec koliko sam ja patriota a vi izdajnici

Da imate neshto hrabrosti u gatjama umesto paranoje da cete izgubiti to sto ionako nemate sve bi izgledalo mnogo bolje

ali to je opet neka druga pricha

samo napred shta god da vas lozi jachanje ili slabljenje dinra, kupi, prodaj, prodaj, kupuj, sve je to ionako cirkus. Samo podelite odgovornost zajedno sa vojvodjanskom bankom nemojte da nazivate guvernera retardom sto covek pokusava da spasi situaciju iako ima vise gnjida u svom taboru nego problema koji dolaze spolja

svako ko mi se tu neshto hvali da steka evre jer se tesko zivi i niko ne zna sta ce da bude je na mom spisku gnjida sto nema muda da se suoci sa zivotom

sincerely,
G_F

Johny nikad jachi nisam bio i srecan sam sto sam takav

Kako ko zavrsi je stvar licne sudbine ne toliko stvar zemlje u kojoj zive jeste da ovde ima dosta otezavajucih okolnosti ali ne zbog ljudi ko sto sam ja vec zbog onih drugih..

mozda je vam sto kupujete 10, 20 i tome slichno apoena strane valute da bi ih zabili u gushchije perje jastuka iz miraza sve zivo na ovom svetu shtekanje i frka sa shta ce biti sutra, meni je relativno svejedno

PS ova konverzacija ne govori o tome koliko ste vi svesni a ja naivan vec koliko sam ja patriota a vi izdajnici

Da imate neshto hrabrosti u gatjama umesto paranoje da cete izgubiti to sto ionako nemate sve bi izgledalo mnogo bolje

ali to je opet neka druga pricha

samo napred shta god da vas lozi jachanje ili slabljenje dinra, kupi, prodaj, prodaj, kupuj, sve je to ionako cirkus. Samo podelite odgovornost zajedno sa vojvodjanskom bankom nemojte da nazivate guvernera retardom sto covek pokusava da spasi situaciju iako ima vise gnjida u svom taboru nego problema koji dolaze spolja

svako ko mi se tu neshto hvali da steka evre jer se tesko zivi i niko ne zna sta ce da bude je na mom spisku gnjida sto nema muda da se suoci sa zivotom

sincerely,
G_F

burazeru i ja sam patriota al kad ti dajes a drugi kradu i zive na racun tvog patriotizma taj tvoj patriotizam se vise ne zove patriotizam nego idiotizam

a posto ne volim da budem i ispadam idiot onda izbegavam situacije u kojima mogu da zavrsim kao prevareni gradjanin.

upravo zato i nazivam guvernera retardom jer on to jeste. on otvoreno radi protiv interesa ove drzave, stoga ja ne mogu da podrzavam to sto on radi kad ja to vidim da nam to nanosi samo stetu.

Tixi nije to idiotizam to je solidarnost meni pare ne znace mnogo i necu ko funjara da zaradjujem na slabljenju sopstvene valute iako bi mogao..

radije potrosim ili poklonim novac nego sto cu zajedno sa vojvodjanskom bankom da legnem na drzavnu kasu ko neki raspomamljeni vampir i da povlachim shibice dokle ce shta da ide uzivajuci u nacionalnoj katastrofi

guverneru svaka cast neko reche ranije u threadu treba da opali dok ima kinte u kasi ako je ima nek proda sve strano shto ima i svo tozla ako to moze da zaustavi i preokrene rast stranih valuta.

i svi su ljaljani sto kupuju evro kad ga prodaju da izgube pare a ne da se laktaju sa nekim evrima a 100km nisu u zivotu presli

burazeru niko ovde ne zaradjuje na slabljenju dinara, nego ljudi samo izbegavaju da GUBE .

a ne vidim sta ima lose , izbegavati gubitke.

kada bi drzao svu ustedjevinu u dinarima ti bi dugorocno gubio . gubis donekle ako drzis i evre (kroz inflaciju u eurozoni) al daleko vise gubis ako drzis dinare.

eto da si drzao recimo svu ustedjevinu u dinarima recimo 1 milion dinara da si drzao u dinarima danas bi sa tih milion dinara mogao da kupis 15% manje nego pre 3 meseca .

zato ljudi kupuju evre da izbegnu da im kursna razlika i inflacija pojedu ono sto su teskom mukom zaradili i ustedeli.

Poslednja izmena:
Tixi nije to idiotizam to je solidarnost meni pare ne znace mnogo i necu ko funjara da zaradjujem na slabljenju sopstvene valute iako bi mogao..

radije potrosim ili poklonim novac nego sto cu zajedno sa vojvodjanskom bankom da legnem na drzavnu kasu ko neki raspomamljeni vampir i da povlachim shibice dokle ce shta da ide uzivajuci u nacionalnoj katastrofi

guverneru svaka cast neko reche ranije u threadu treba da opali dok ima kinte u kasi ako je ima nek proda sve strano shto ima i svo tozla ako to moze da zaustavi i preokrene rast stranih valuta.

i svi su ljaljani sto kupuju evro kad ga prodaju da izgube pare a ne da se laktaju sa nekim evrima a 100km nisu u zivotu presli

Pa kad bi se to desilo onda bi stvarno pukli! A ti bi bio jedan od retkih sa deviznim primanjima (kako kazes) koji be ziveli dobro.
Ali bitno je da si ti "pravi patriota". :klap:

Tvoja procena da NBS opet intervenise iz sfere javlja mi se ili ........?
Zasto bi ti verovali kada si i juce tvrdio isto pa se na kraju ispostavilo da NBS nije juce intervenisala?

kad god krene dinar da jaca na medjubankarskom deviznom trzistu to je zato sto je jelasic otvorio trezor i pustio devize . to znam zato sto sve domace banke pate od hronicnog nedostatka deviza, jer zbog svetske finansijske krize ne mogu da uzmu u inostranstvu skoro ni 1 euro kapitala . to mi je potvrdio i stric koji je direktor filijale jedne beogradske banke :ok: . zato domace banke u nedostatku inostranih sredstava , nas ovih dana bombarduju reklamama u kojima nude gradjanima i do 9.5% kamate na orocena sredstva na 6 ili 12 meseci. banke zbog nemogucnosti da nabave sredstava za plasmane u inostranstvu, nude gradjanima da oni kreditiraju same banke i pozajmljuju im svoj kapital u zamenu za fantasticnu kamatnu stopu od 9.5% godisnje na orocenu deviznu stednju u eurima.

To sto ti nisi cula na vestima da NBS nije intervenisala ne znaci da zaista nije oni te informacije kriju i samo s vremena na vreme objave kad potrose pare. Inace trose 5 puta vise novca nego sto objavljuju.

Da je to tako govori i podatak da Jelasic nije izneo jos od juna ove godine , informaciju kolika je trenutna visina deviznih rezervi Srbije. Kada bi znali kolika je ta vrednost, znali bi koliko je do sada Jelasic sprcao para na odbranu sarene laze zvane jaki dinar.

kad god krene dinar da jaca na medjubankarskom deviznom trzistu to je zato sto je jelasic otvorio trezor i pustio devize . to znam zato sto sve domace banke pate od hronicnog nedostatka deviza, jer zbog svetske finansijske krize ne mogu da uzmu u inostranstvu skoro ni 1 euro kapitala . to mi je potvrdio i stric koji je direktor filijale jedne beogradske banke :ok: . zato domace banke u nedostatku inostranih sredstava , nas ovih dana bombarduju reklamama u kojima nude gradjanima i do 9.5% kamate na orocena sredstva na 6 ili 12 meseci. banke zbog nemogucnosti da nabave sredstava za plasmane u inostranstvu, nude gradjanima da oni kreditiraju same banke i pozajmljuju im svoj kapital u zamenu za fantasticnu kamatnu stopu od 9.5% godisnje na orocenu deviznu stednju u eurima.

To sto ti nisi cula na vestima da NBS nije intervenisala ne znaci da zaista nije oni te informacije kriju i samo s vremena na vreme objave kad potrose pare. Inace trose 5 puta vise novca nego sto objavljuju.

Da je to tako govori i podatak da Jelasic nije izneo jos od juna ove godine , informaciju kolika je trenutna visina deviznih rezervi Srbije. Kada bi znali kolika je ta vrednost, znali bi koliko je do sada Jelasic sprcao para na odbranu sarene laze zvane jaki dinar.

Opet si malo resio da lazes?
Evo ti izjava iz oktobra:
BEOGRAD, 8. oktobra (Tanjug) - Bankarski sektor u Srbiji je likvidan i za sada nema potrebe za reagovanjem države, a građani ne treba da brinu za svoje štedne uloge, ocenjeno je danas na forumu "Globalna finansijska kriza i uticaj na region i Srbiju". Iza štednje građana od 5,7 milijardi evra stoje devizne rezerve centralne banke od 10 milijardi evra, podsetio je na skupu guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić.

http://www.vesti.rs/jelasic-devizne-rezerve-drzave.htm

Ali dobro,nema veze,sta ti znas sta je jun,sta oktobar,tebi je to sve isto..

Kako je to zanimljivo,kada nbs objavi da je intervenisala to je istina,kada objavi da nije e to je onda laz .

jelasic prica gluposti shooteru. Narodna Banka Srbije nije iznela zvanican podatak o visini deviznih rezervi jos od juna. To sto on prica da imamo 10 milijardi ne znaci nista dok institucija NBS ne iznese zvanican podatak.

ono sto sigurno znamo jeste da su se devizne rezerve smanjile za najmanje 700 miliona eura, i to preko informacija koje je objavila nBS ,tj potrosili su zvanicno skoro 400 miliona evra na odbranu kursa + su pustili bankama 350 miliona evra po osnovu depozita.

Znaci devizne rezerve su sada ako samo citamo jelasiceve i NBS informacije negde na 9 milijardi a Jelasic i dalje oprica o nekih 10 milijardi sto je glupost.

Pa ako ima 10 sto ne iznese zvanican podatak?
To je isto ko kad ciganin na pijaci prica da njegov konj vredi 1000 evra....

jelasic prica gluposti shooteru. Narodna Banka Srbije nije iznela zvanican podatak o visini deviznih rezervi jos od juna. To sto on prica da imamo 10 milijardi ne znaci nista dok institucija NBS ne iznese zvanican podatak.

ono sto sigurno znamo jeste da su se devizne rezerve smanjile za najmanje 700 miliona eura, i to preko informacija koje je objavila nBS ,tj potrosili su zvanicno skoro 400 miliona evra na odbranu kursa + su pustili bankama 350 miliona evra po osnovu depozita.

Znaci devizne rezerve su sada ako samo citamo jelasiceve i NBS informacije negde na 9 milijardi a Jelasic i dalje oprica o nekih 10 milijardi sto je glupost.

Pa ako ima 10 sto ne iznese zvanican podatak?
To je isto ko kad ciganin na pijaci prica da njegov konj vredi 1000 evra....

Ebiga,opet lazes

saopstenje narodne banke srbije od 11.11.2008.

11.11.2008.

Стање девизних резерви и кретања на међубанкарском девизном тржишту у октобру

Девизне резерве Народне банке Србије су у октобру смањене за 346,6 милиона евра и на крају октобра су износиле 9.346,5 милиона евра, или изражено у доларима 11.974,7 милиона. Такав ниво девизних резерви обезбеђује покривеност новчане масе M1 од 348 одсто.

Уз девизне резерве банака, које су последњег дана октобра износиле 704,9 милиона евра, укупне девизне резерве земље су износиле 10.051,4 милиона евра, односно 12.877,8 милиона долара.

До смањења девизних резерви Народне банке Србије у октобру дошло је због тога што је, на основу мера Народне банке које су имале за циљ повећање девизне ликвидности банкарског сектора, банкама враћено 473,9 милиона евра. Поред тога, инокредиторима је на име измирења обавеза исплаћено 21,8 милиона евра.

Прилив у девизне резерве Народне банке остварен по основу нето откупа ефективног страног новца од мењача износио је 55,0 милиона евра, што представља повећање од 30,3 милиона евра у односу на претходни месец.

Обим трговине девизама реализован на међубанкарском девизном тржишту забележио је у октобру рекордан износ од 3.993,2 милиона евра. У првих десет месеци ове године у међубанкарској трговини је реализовано 22.064,9 милиона евра.

У току октобра Народна банка Србије је дневно пратила кретање на међубанкарском девизном тржишту и благовремено предузимала мере да би ублажила негативне последице утицаја светске финансијске кризе на монетарно-финансијски систем Србије. Ради обезбеђивања ликвидности и несметаног функционисања девизног тржишта, као и ублажавања претераних дневних осцилација курса динара, Народна банка је током октобра продала 269 милиона евра.

У октобру је динар номинално депресирао према евру за 9,9%.

Кабинет гувернера

http://www.nbs.rs/internet/cirilica/scripts/showContent.html?id=2950&konverzija=no

ajde sad da cujemo neko opravdanje....

nema zvanicnog podatka . vidis da pise na sajtu wikipedije da je zadnji zvanican podatak bio u februaru 2008

pise lepo Serbia $ 15,864 February 2008

a rusija recimo svakog meseca objavljuje podatak o visini deviznih rezervi.

pogledaj ovaj link

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_foreign_exchange_reserves

ko sto vidis svi podaci su iz septembra, oktobra i novembra 2008

sve evropske centralne banke objavljuju svaki mesec ili svaka dva meseca podatke o visini deviznih rezervi ,a srbija to nije uradila od februara 2008

a evo jelasic opet trosi devize

ISIN: EURRSD Last Update:88,14 (+0,70%)

oborio je kurs za 60 para cenim da ce ove devize da traju do 16 casova a onda opet sledi rast na 89 :lol:

Back