Evro ide na 110 dinara!

smrdibuba ti baba!
vidish braticu, gledano u stranoj valuti, a po kursu od pre 5 dana
imamo najvece cene u evropi!
a neki od nas su placeni u stranoj valuti,
i rade neshto korisno, smanjuju spoljnotrgovinski deficit.

kad sam pocheo, bio je 47.2 :)
"povishica" od preko 20%. fino fino...
ako ako... samo neka nastavi

u ovoj kvazidrzavi,
kad evro skochi
neke cene skoche, ali ne sve.

kad evro padne
NI JEDNA CENA NE PADNE ! ! !

imas moju punu podrsku :ok:

dosta je bilo sa demokratskim secikesama dinar je krenuo nezadrzivo ka cifri 200 :super:

Najjace je , kada se smrdibube vesele devalvaciji sopstvene valute.........:dash:

A svi se, mahom , deklarisu kao srBski patriJoti......:mrgreen:.........yebote , nema u srbiji gradjevinskog zemljista dovoljno da se izgrade ludare za ove pacijente:think:

Panika u Srbiji, zemlji blagostanja i opste srece.....hoce li evro skociti za 30%:hahaha:
U zemlji koja je imala inflaciju od 100 000 % dnevno, gde gologuzija ne sanja da jednog dana ima pare, nego sanja kako mu komsija nema kao ni on.........:roll:

Pored ovakvih patriJota, shabanija je trebala 1999 da bude sravnjena sa desetak nuke bombi, da se ne koti dalje ovo sto se zapatilo u srbiji........kolateralne stete su prihvatljive, za dobrobit covecanstva:think:
pre samo pet minuta.............:"smrdibuba ti baba!"..........:mrgreen:

em si glup , em si izlapeo, yebote......ne znas sta si napisao pre par minuta...:sad2:
yebe te neki alchajmer, ili si samo glup???:???:

glupa ti baba
nadam se da je bar ovaj put, prvi put
dzeri u pravu
i to za 2 stvari

prva je da ce tek da pada dinar
a druga je, da si ti uzo "povoljan" kredit na 20 godina :D :D :D

pa... srecno.

Zar ovde ima onih koji se raduju padu dinara? Pa onda su oni stvarno pukli i uopste se ne razumeju u ekonomska desavanja i posledice istih. Smesno je da neko i pomisli da ce devalvacijom nacionalne valute u perspektivi imati vise para od svoje ovdasnje devizne platice. Samo ce mu ta devizna platica manje rupa pokrpiti i to je to. Cene mu nece padati sa dinarom, naprotiv.

Не треба се радовати, треба
1. Поставити питање одговорности актуелне власти
2. Демаскирати параноју коју су ширили како ће берза отићи у к...., евро скочити, а камате порасти само ако дођу радикали. Нема радикала, па се то ипак догађа ;)

Zar ovde ima onih koji se raduju padu dinara? Pa onda su oni stvarno pukli i uopste se ne razumeju u ekonomska desavanja i posledice istih. Smesno je da neko i pomisli da ce devalvacijom nacionalne valute u perspektivi imati vise para od svoje ovdasnje devizne platice. Samo ce mu ta devizna platica manje rupa pokrpiti i to je to. Cene mu nece padati sa dinarom, naprotiv.

pa sta i zasluzili smo kako glasamo............i treba........

ti si inache poznata po dubioznim razmishljanjima :D

ovde cene rstu kako Mishko kaze
a najvishe su porasle
kad je euro krenuo od 83 ka 74

sad se vratio na 80, i josh uvek nishta nije poskupelo.
verovatno oce, pitanje je samo shta i koliko

ali, a 100% sam siguran, da je od 74 pao na 60

NI JEDNA CENA NE BI PALA ! ! !

a to znachi da bi od najskuplje zemlje postali joshskuplja zemlja ;)

Не треба се радовати, треба
1. Поставити питање одговорности актуелне власти
2. Демаскирати параноју коју су ширили како ће берза отићи у к...., евро скочити, а камате порасти само ако дођу радикали. Нема радикала, па се то ипак догађа ;)

saurone
opet si, po 1000 put, promashio temu

cena eura je veshtachka, ne zavisi od privrede, vec od volje vlasti.

ono shto treba narod da se pita
zashto je u poljoprivrednoj srbiji zejtin 1.5 evra, i to sad kad je "skochio"
a u nemachkoj 0.8? zashto je hrana, u globalu, duplo skuplja od ostatka evrope?

zashto je najnekvalitetniji benzin na svetu
ujedno i najskuplji?

zato, ja se radujem rastu cene deviza,
jer u prodavnici mi traze dinare,
i josh uvek mi traze isto kao pre nedelju dana.

Najjace je , kada se smrdibube vesele devalvaciji sopstvene valute.........:dash:

A svi se, mahom , deklarisu kao srBski patriJoti......:mrgreen:.........yebote , nema u srbiji gradjevinskog zemljista dovoljno da se izgrade ludare za ove pacijente:think:

Panika u Srbiji, zemlji blagostanja i opste srece.....hoce li evro skociti za 30%:hahaha:
U zemlji koja je imala inflaciju od 100 000 % dnevno, gde gologuzija ne sanja da jednog dana ima pare, nego sanja kako mu komsija nema kao ni on.........:roll:

Pored ovakvih patriJota, shabanija je trebala 1999 da bude sravnjena sa desetak nuke bombi, da se ne koti dalje ovo sto se zapatilo u srbiji........kolateralne stete su prihvatljive, za dobrobit covecanstva:think:

:klap:

braticu
kao shto napisah na prethodnoj stranici
kad raste euro
neke cene rastu

kad euro pada
ni 1 cena ne padne.

sve je jasno ko dan...al'...mislim da ce taj raspon biti josh veci ako krene divljanje dinara...
...no...da vam svima poruchim...ovo stanje dinara...je trenutna igrarija...napisah to i pre 2 dana...a dinar do kraja godine nece preci 81...mozhda bude oko 82...

pozdravljam VAS sve...i ljubitelje pada...i protivnike pada...
pishemo se po ovom pitanju...prvih dana januarskih praznika...:bye:

Uvek je leti i za zimske praznike nizi kurs jer je veca ponuda na trzistu a tada se nasi privatnici prave blesavi i nece da spuste cene nego kad opet skoci euro a oni podignu jos vise cene. Znaci da generalno nije problem u vlasti nego u narodu. Treba evro da bude 200 din realno.

naravno da se radujemo :super:

dosta ste vi prosvetari ziveli na grbaci onih koji jedino nesto rade u ovoj zemlji i pune budzet :super:

Шалиш се... или можда палиш
А ти би да ти плата буде 100 евра, а?

pa ako je to realno - neka bude.

jedan od nasih najjacih ekonomista je pisao pre jos 4-5 meseci da bi realan kurs dinara trebao da bude 160 dinara za 1 euro. sobzirom da smo jos imali i inflaciju veliku i poskupljenja to znaci da bi danas realan kurs trebao biti izmedju 160 i 200 dinara za 1 euro...

da ova lopovska vlast ne trosi devizne rezerve drzave na gluposti odbrane kurs veruj mi da bi toliko i bio.

pa ako je to realno - neka bude.

jedan od nasih najjacih ekonomista je pisao pre jos 4-5 meseci da bi realan kurs dinara trebao da bude 160 dinara za 1 euro. sobzirom da smo jos imali i inflaciju veliku i poskupljenja to znaci da bi danas realan kurs trebao biti izmedju 160 i 200 dinara za 1 euro...

da ova lopovska vlast ne trosi devizne rezerve drzave na gluposti odbrane kurs veruj mi da bi toliko i bio.

Josh nema odgovor ...struchni od tebe...shta bi bilo da su krezubi na vlasti...potroshili bi devizne rezerve za nedelju dana...:mrgreen:

saurone
opet si, po 1000 put, promashio temu

cena eura je veshtachka, ne zavisi od privrede, vec od volje vlasti.

ono shto treba narod da se pita
zashto je u poljoprivrednoj srbiji zejtin 1.5 evra, i to sad kad je "skochio"
a u nemachkoj 0.8? zashto je hrana, u globalu, duplo skuplja od ostatka evrope?

zashto je najnekvalitetniji benzin na svetu
ujedno i najskuplji?

zato, ja se radujem rastu cene deviza,
jer u prodavnici mi traze dinare,
i josh uvek mi traze isto kao pre nedelju dana.

TAKO JE!

I ja se tome radujem! Dokle vise da nas bagra pljacka??

AJMO DINAR NA CIFRU 200! :super:

JOS 2007 SU ISTAKNUTI SRPSKI EKONOMISTI GOVORILI DA JE REALAN KURS EVRA 160 do 170 DINARA ZA 1 EURO!

A danas je skoro kraj 2008 i sobzirom da smo u medjuvremenu imali velika poskupljenja i debelu inflaciju realan kurs je oko 200 dinara za 1 euro!

http://arhiva.kurir-info.co.yu/Arhiva/2007/jul/01/V-08-01072007.shtml

Sagovornici Kurira, međutim, ističu da je realna i prava vrednost dinara u ovom času između 160 i 170 dinara, što ćemo u Srbiji osetiti do 2009. godine, kada dinar više neće biti moguće "držati na uzdi iz patriotskih razloga". Ekonomista Danijel Cvjetićanin ističe za Kurir da na variranje kursa evra trenutno utiče to što je dosta naših građana koji žive u inostranstvu počelo da stiže u Srbiju na odmor.

I Dragaš misli da sadašnji kurs dinara nije realan, jer su sve cene od prvog januara 2001. godine pa do danas skočile za oko 160 odsto.

- Realan kurs trebalo bi da bude 160 ili 170 dinara za evro. Trenutno je srpska valuta precenjena, ali sve će to dinar nadoknaditi 2009. godine, kada više neće biti moguće održavati ga na sličnom nivou. Inače, srpsko tržište je plitko, tako da ga svaka promena kursa dinara ili bilo čega drugog zatalasa - objasnio je sagovornik Kurira.

--------------------------

Branko Dragas je inace bio pocetkom 2000te godine savetnik Zorana Djindjica za ekonomska pitanja! Znaci jos u julu 2007 dinar je trebao da bude realno na 160-170 dinara a 1 euro ! Danas je ta cifra negde oko 200

Back