Evro ide na 110 dinara!

a bile su 16 milijardi skoro

jos ne racunamo ovo sto je u decembru potroseno znaci jelasic je sprcao od jula do danas skoro 5 milijardi

lepo sam ja ovde pricao da je potroseno vec 1/3 deviznih rezervi. a i ovo ostalo ce brzo da se istopi

inace kurs dinara opet pada.

pred zatvaranje berze

17:57:20
84,5500

Na ovom linku shto sam ti gore dao mozhesh prochitati da je NBS za odbranu kursa u novembru potroshila svega 357 miliona eura.

prema americkim top ekonomistima sadasnja ekonomska kriza ce da traje najranije do kraja 2010 . Amerikanci ocekuju u najoptimisticnoj varijanti da oporavak svetskih glavnih ekonomija pocne u 2011 godini

to znaci da je kriza prakticno na svom pocetku

I za 2 meseca krize , od pocetka novembra do danas Jelasic je smanjio devizne rezerve sa 16 milijardi dolara na samo 11 :lol:

Ako ovako nastavi do polovine 2009 imacemo 0 eura i 0 dolara u drzavnoj kasi

Retard glupi spekulantski i marionetski

Na sajtu NBS pise tvoja informacija ali na kajronu koji ide u emitovanju Beogradske hronike pise nesto drugo. Sta je tacno, JA ne znam.

ЈОПЕ, Друже мој,

Тихи је до сада био потпуно реалан у проценама и апсолутно сигуран у преношењу информација ...

У информације са РТС верују само још они који верују у Деда Мраза и Милосинкиног "малог" ... а таквих је заиста мало ...

pa to tako izgleda teoretski au praksi devizne rezerve su se smanjile sa 16 milijardi dolara na 11

Kad smo mi imali 16 milijardi dolara rezervi?
Jelashic jeste lopina chim ispunjava muzichke zhelje Mishkovica, ali na sajtu NBS pishe da je potrosheno samo 360 milion evra. Devizne rezerve ce sad porasti za 700 miliona plus ovo shto je kupio poslednjih nekoliko dana.

Kad smo mi imali 16 milijardi dolara rezervi?
Jelashic jeste lopina chim ispunjava muzichke zhelje Mishkovica, ali na sajtu NBS pishe da je potrosheno samo 360 milion evra. Devizne rezerve ce sad porasti za 700 miliona plus ovo shto je kupio poslednjih nekoliko dana.

evo ti ovde lista zemalja po visini deviznih rezervi

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_foreign_exchange_reserves

Srbija je na ovoj listi na 57 mestu sa skoro 16 milijardi dolara koliko su iznosile devizne rezerve u Februaru 2008 godine

57 Serbia $ 15,864 Feb 2008

lepo pise

sa 16 milijardi na 11 milijardi za samo 2 meseca :hahaha:

bravo Jelasicu - rokaj snimaj :super:

drugo devizne rezerve nece da porastu za 700 miliona evra vec samo za 6 miliona. Tj toliko je NBS otkupila od tih 700 miliona - samo 6 miliona

ostatak ce da ode na podmirivanje uvoza i potrebe banaka za otplacivanje kredita u inostranstvu.

zato je dinar privremeno ojacao jer je tih 700 miliona evra pusteno na trziste kapitala

Da je NBS sve te pare stavila u devizne rezerve dinar bi i dalje slabio jer bi ponuda deviza bila nikakva

Poslednja izmena:
evo ti ovde lista zemalja po visini deviznih rezervi

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_foreign_exchange_reserves

Srbija je na ovoj listi na 57 mestu sa skoro 16 milijardi dolara koliko su iznosile devizne rezerve u Februaru 2008 godine

57 Serbia $ 15,864 Feb 2008

lepo pise

sa 16 milijardi na 11 milijardi za samo 2 meseca :hahaha:

bravo Jelasicu - rokaj snimaj :super:

Prvo druzhe, kako od februara do decembra 2 meseca? To je 10 meseci.
Drugo, na Wikipediji mozhe da pishe shta god ko hoce, a da bi ti to dokazao, pogledaj shta sad pishe, kolike su rezerve Srbije? :hahaha:

ЈОПЕ, Друже мој,

Тихи је до сада био потпуно реалан у проценама и апсолутно сигуран у преношењу информација ...

У информације са РТС верују само још они који верују у Деда Мраза и Милосинкиног "малог" ... а таквих је заиста мало ...

Marko ne zajebavaj. Ja nisam rekao da verujem vec prenosim informaciju, kao sto to cine i mnogi drugi, pa i TIHI. Njemu svaka cast, uvek prenosi prave informacije. A da li treba verovati RTS (?) ili ne isto je i pitanje da li verovati tvojim drugovima-da su pokradeni (mandati), koji dosadise vise narodu.:super: Pozdrav, Od:heart: JA.

bila je informacija i iz jula 2008 da su rezerve bile 10 milijardi eura a to je na tadasnjem kursu dolar/euro bilo 16 milijardi dolara

sad ih ima 1/3 manje u kasi :lol:

Jesi vidio, shta radi Jelashic? U novembru rezerve oko 97 milijardi dolara.
A ti i dalje veruj Wikipediji.

Shto se tiche stanja deviznih rezervi, najbolje to gledaj na sajtovima centralnih banki ili CIA Factbook.

Izvini, simpatichan si, ali si i glup. Najveci deo rezervi je ''izgubljen'' zato shto je dolar ojachao, a mi u rezervama uglavnom imamo evre pa u dolarima sad to izgleda manje.

mali ovde si glup ti uostalom isprekakali su te ovde ljudi toliko puta da je mislim cisto gubljenje vremena upustati se sa tobom u neko dokazivanje

prvo vecina deviznih rezervi svake zemlje su u dolarima a ne u eurima i to pre svega zato sto je dolar svetska valuta u kojoj se vrsi placanje ogromne vecine dobara i usluga na svetskom nivou.

cene svih energenata, ruda, metala se na berzama izrazavaju i prodaju u dolarima.

zato sve drzave imaju vecinu rezervi u dolarima jer im ili placaju ili oni placaju drugom - u dolarima.

stajalo je 16 milijardi mesecma. nego je to ispravio na 97 , al taj neko ce cim to moderatori wikipedije vide da dobije ban na account i vise nece moci da se glupira :)

Ti si izgleda gluplji nego shto sam mislio.
Pravo stanje deviznih rezervi mozhesh naci ovde.
To ti je sa sajta NBS, uopshte nije bilo teshko naci a ti si se vezivao za glupu Wikipediju. Moderatori ispravljaju ako promenish neshto bitno, koga boli qratz za devizne rezerve Srbije. Ovo ce biti ispravljeno tek kad se pojavi izveshtaj na kraju godine. I niko me nece banovati zato shto imam dinamichku IP adresu.

Poslednja izmena:
mali ovde si glup ti uostalom isprekakali su te ovde ljudi toliko puta da je mislim cisto gubljenje vremena upustati se sa tobom u neko dokazivanje

prvo vecina deviznih rezervi svake zemlje su u dolarima a ne u eurima i to pre svega zato sto je dolar svetska valuta u kojoj se vrsi placanje ogromne vecine dobara i usluga na svetskom nivou.

cene svih energenata, ruda, metala se na berzama izrazavaju i prodaju u dolarima.

zato sve drzave imaju vecinu rezervi u dolarima jer im ili placaju ili oni placaju drugom - u dolarima.

Za ovo bi se morao potruditi da nadjem podatak, a ti uopshte nisi vredan truda. BubaCica je nedavno navodila primer Rusije koja oko 45% rezervi drzhi u evrima, 45% u dolarima i 10% u funtama. Drzhi se u razlichitim valutama da ne bi ispushio ako neka valuta naglo deprecira. Poshto mi uglavnom trgujemo sa EU, nashe rezerve su vecinom u evrima, sigurno bar 60%.

Back