Тихи
Starosedelac
- Poruka
- 187.684
blago nama kad nam ekonomija zavisi od toga dal ce gastarbajter pojesti jedno ili dva praseta
(ines, 3. decembar 2008 08:03)
najjaci komentar
(ines, 3. decembar 2008 08:03)
najjaci komentar

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

imam svoje izvore.Чекај, јел то курс био "опао" због "интервенције" и онда опет порастао?????
П.С. Где читаш то стање курса???
imam svoje izvore.
da kurs je opao privremeno zbog intervencije tj upumpavanja deviza iz deviznih rezervi NBS od strane Jelasica.
Al ko sto vidis te devize su vrlo kratko trajale i kurs je nakon 10-tak minuta nastavio opet da raste....
pa ako jelasic ne bi intervenisao kurs bi kao od sale dosao na 100 din do kraja nedelje .
no sobzirom da ce on i dalje da baca drzavne pare , verujem da ce do kraja nedelje biti negde na 92-3
Shta ce jadnik, mora da intervenishe. Chemu drugom devizne rezerve sluzhe nego za odbranu kursa?
Shta ce jadnik, mora da intervenishe. Chemu drugom devizne rezerve sluzhe nego za odbranu kursa?
devizne rezerve sluze odbranu monetarne politike tj sprecavanje spekulativnog kapitala da utice na kurs
Bili mi ovo mogao pojasniti, poshto sam glup (nije fraza, stvarno sam glup).
recimo miskovic soros ili neki drugi milijarder odluci da mu je u trenutku odredjenom odgovara recimo da dinar oslabi , i miskovic recimo za ogromne kolicine dinara koje ima u jednom danu kupi devize i to neminovno utice na slabljenje dinara jer se povecava dinarska novcana masa na trzistu a smanjuje deviza. i u tom slucaju drzava treba da uskoci i plasira devize da bi sprecila miskovica da na kursnim spekulacijama ostvari zaradu tj profit. samo u tom slucaju treba trositi devizne rezerve.
a ako ti je trosenje deviznih rezervi regularna dnevna operacija to znaci da sa monetarnom politikom drzave nista nije u redu i da ce sve kad se te rezervre potrose - da se srusi.

A tako...slazhem se.![]()
Dodao bih josh da drzhava treba da pokusha sprechiti jachanje kursa kupovavshi devize kad je dinar jak, jer jak dinar ne odgovara izvozu..
tacno. recimo to je uradila centralna banka japana pre nekoliko dana kad je jen krenuo da jaca.
to su uradili da bi povecali konkurentnost sopstvene privrede i izvoz .
svaka normalna drzava radi ono sto ide na korist sosptvene privrede i izvoza.
samo srpska monetarna vlast radi u korist uvoza a na stetu domacih proizvodjaca i izvoznika.

13:07:24
91,9590
hahah, Индикативни курс на дан 03.12.2008: 91.7554

Званични средњи курс за дан 04.12.2008: 91.6317
sutra u menjacnicama 91 prodajni 92-3 kupovni
ajmo jelasicu trosi narodne pare boli te qurac![]()