Тихи
Starosedelac
- Poruka
- 187.978
upravo tako vlast je uvek ogledalo naroda i glupi i debilni narodi imaju u 99% slucajeve i glupe i debilne vlasti
gde ce kruska , no pod krusku...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

upravo tako vlast je uvek ogledalo naroda i glupi i debilni narodi imaju u 99% slucajeve i glupe i debilne vlasti

bezveze prodaju devize.
prodace sve rezerve za dzhabe
Али у погрешно време...ja sam ti vec objasnjavao al ti ne kapiras....
ja bih se prvi radovao da je taj rast dinara zasnovan na realnoj privrednoj aktivnosti - ali nije.
rast dinara je bio vestacki, zasnovan na besomucnom zaduzivanju u inostranstvu i konvertovanjem tog novca u finansijski sektor mesto da se taj novac ulagao u proizvodnju i infrastrukturu . drugo vlast je podigla referetnu kamatnu stopu u nebo i na taj nacin privukla spekulativni evro kapital u zemlju , a kamatu na pozajmicu tog kapitala placamo mi gradjani. i mesto da se novcem iz budzeta grade putevi mostovi i skole mi otplacujemo kredite , i isplacujemo kamate ino poveriocima....
prakticno bacamo pare u vetar zato sto je neko u vrhu drzave odlucio da mi treba da imamo jak dinar - jer to odgovara miskovicu i uvoznicima.....
sada dinar mora da oslabi da bi srpska privreda krenula da se oporavlja ....
sa oporavkom srpske privrede krenuce da se povecava zaposlenost i ekonomija ce krenuti da jaca....
samo tako, realnim putem moze se ici do boljeg zivota - a ne uzimanjem kredita i privlacenjem spekulativnog kapitala kao sto to radi sadasnja vlast...
i normalno je da se radujem sto njihova politika puca - jer sto duze oni rade ovo sto rade to ce posledice po narod i drzavu biti teze. a to ti ne razumes
Гастарбајтери ће слати много мање новца због кризе на Западу и ето зла...Ajde i da ne bude taj scenario "zamrzavanje kursa" i krah celog sistema...
Bankrot jedne velike banke.
U četiri nedelje u oktobru iz zapisa NBS "izašlo" je 56 milijardi dinara, odnosno oko 670 miliona evra. U tom periodu dinar je depresirao oko 11% i u tom periodu se intervenisalo na međubankarskom tržištu sa 270 miliona evra. Da nisu intervenisali evro bi sada bio oko 90 dinara. Prepostavimo da banka bankrotira sutra i da ima depozite u vrednosti od 670 miliona evra. Obraćunaće vam po kursu donošenje rešenja - recimo 86 dinara za evro. Pare možete da podignete za mesec dana. U međuvremenu ostale banke prodaju zapise istim tempom kao i u oktobru - potražnja za još 670 miliona evra. Evro dogura do 100. Podižete pare posle mesec dana, već u panici jer ste izgubili više od 10%. Još 670 miliona evra "nestaje" na tržištu i jedan evro vredi već 110 dinara. I spirala je već otpočela - iako bi NBS u ovom scenariju morala da potroši pola milijarde evra, ali ne za vašu štednju, već za "održavanje" kursa.
Bolje bi bilo da ostave stari zakon - 3000 evra, ali u evrima i ljudi makar znaju na čemu su.
U ovo vreme na jačanje dinara su ranije uticali i gastrabajteri, zatim troškarenje rezervi za slave i proslave, jesenje kupovine i krediti, trinaeste plate... Verovatno će svega toga biti manje ove godine.
Не браним ММФ, али лепо су говорили да трошимо ненормално.ja ne mogu da verujem , ovo sto ova danica popovic radi je mozda i krivicno delo , svesno obmanjuje narod da je MMF neka dobrotvorna organizacija za pomoc decacima u nevolji i ko nije sa MMF-om u dilu nije covek i slicno a realnost je da kad god neka drzava potpise aranzman sa MMF-om to dovodi do povecanja nezaposlenosti u zemlji i dovodi drzavu u jos tezu ekonomsku situaciju
Не браним ММФ, али лепо су говорили да трошимо ненормално.
Том лудилу мора доћи крај.
Када не можеш нигде да се задужиш, мораш негде, а ММФ је последња истанца. Нема ту неке филозофије, што и сам знаш.

Ма слажем се ја са тобомa ko ce da vraca te kredite? ajd da uzimaju kredite pa da ulazu u neku proizvodnju pa ce onda tom proizvodnjom da vracaju kredit ne bih imao nista protiv, al uzimati kredit i POTROSITI GA , to radi samo neko lud ili krajnje neodgovoran. Naravno demokrate boli uvo, nece te kredite koje su pouzimali da vracaju Tadic, Jelasic i Dinkic, vec mi gardjani Srbije, ovce , kroz povecane poreze, akcize, pdv i ostale namete. Nama ce da otmu pare da bi krpili rupe koje su sami napravili.
. Тако су урадили у Мађарској, Украјини (Исланд је посебна прича, њих је УК намерно с**бала), сад се видим смеши Летонији...
Погледај мој нови потписPrvo zato sto ovu drzavu u ovom trenutku smatram neprijateljskom prema svakom casnom i postenom srpskom patrioti, smatram se okupiranim Srbinom u okupiranoj Srbiji pod marionetskom vlascu rezima Borisa Tadica i smatram da je u mom interesu da ovaj rezim padne jer samo sa padom ovog rezima Srbija moze da krene u oporavak i u oslobodjenje.
.Dragaš tvrdi i da sve što radi, guverner radi po inostranom nalogu:
- On je deo lobija koji je doveden da radi protiv interesa srpske privrede i države! Da zaštiti četiri milijarde evra špekulativnog kapitala koji je ušao u zemlju. Promenili su evre u dinare, a dinare plasirali u repo-hartije NBS, na čijem je čelu upravo taj referent-guverner. Godišnje zarađuju više od 400 miliona evra, i to pred očima cele javnosti.
od kada tebe fascinira taj djindjićev savetnik?![]()
pa nema sta da me fascinira, i sta ako je djindjicev savetnik bivsi?
covek govori istinu...
eto izracunaj sam 17.75% kamatna stopa kolika je to zarada godisnje na 4 milijarde eura?

jerry tvoje pitanje nema smisla, zašto bih računao kad imamo tebe
Inače dragaš je bio i uspešan bankar jel da?![]()
minimum

Inače dragaš je bio i uspešan bankar jel da?![]()
Al sta te briga - nisu tvoje.