Evro ide na 110 dinara!

Last Update:84,83 (-0,03%)

znaci jelasic se razmahao i deli devize bankama i sakom i kapom :mrgreen:

verovatno se okurazio sa ovih 2 milijarde sto racuna da ce da mu legnu na racun uskoro pa ko veli moze da pojaca trosenje deviznih rezervi na pumpanje vestackog kursa dinara...

upravo tako vlast je uvek ogledalo naroda i glupi i debilni narodi imaju u 99% slucajeve i glupe i debilne vlasti

gde ce kruska , no pod krusku...

Sad su Srbi glupi i debilni?
Pa gde se ti izrodi tako pametan? Ko da te je siptar pravio.

Kako dodje dan posle izbora,tako guverneru ne valja narod.
Idi onda negde drugo gde valja.
Mozda ce ti sunarodnici tvog vojvode,hrvati,vise odgovarati.

bezveze prodaju devize.
prodace sve rezerve za dzhabe

danas je volumen prodaje deviza izmedju banaka bio NULA EURA

tacnije nijedna banka nije nijednoj drugoj kod nas prodala ni 1 euro za dinare a traznju za eurom je podrzala narodna banka srbije tako sto je pustila jos deviza iz deviznih rezervi na trziste kapitala...

naravno svakom sa 2 grama mozga je jasno da ce to trajati dok se devizne rezerve ne istope i da je ovo na duzi rok neodrzivo resenje

al demokrate su sami sebe svojom antidrzavnom ekonomskom politikom uveli u taj zacarani krug...

sad sta god da urade - lose je

ja sam ti vec objasnjavao al ti ne kapiras....

ja bih se prvi radovao da je taj rast dinara zasnovan na realnoj privrednoj aktivnosti - ali nije.

rast dinara je bio vestacki, zasnovan na besomucnom zaduzivanju u inostranstvu i konvertovanjem tog novca u finansijski sektor mesto da se taj novac ulagao u proizvodnju i infrastrukturu . drugo vlast je podigla referetnu kamatnu stopu u nebo i na taj nacin privukla spekulativni evro kapital u zemlju , a kamatu na pozajmicu tog kapitala placamo mi gradjani. i mesto da se novcem iz budzeta grade putevi mostovi i skole mi otplacujemo kredite , i isplacujemo kamate ino poveriocima....

prakticno bacamo pare u vetar zato sto je neko u vrhu drzave odlucio da mi treba da imamo jak dinar - jer to odgovara miskovicu i uvoznicima.....

sada dinar mora da oslabi da bi srpska privreda krenula da se oporavlja ....

sa oporavkom srpske privrede krenuce da se povecava zaposlenost i ekonomija ce krenuti da jaca....

samo tako, realnim putem moze se ici do boljeg zivota - a ne uzimanjem kredita i privlacenjem spekulativnog kapitala kao sto to radi sadasnja vlast...

i normalno je da se radujem sto njihova politika puca - jer sto duze oni rade ovo sto rade to ce posledice po narod i drzavu biti teze. a to ti ne razumes
Али у погрешно време...

Ajde i da ne bude taj scenario "zamrzavanje kursa" i krah celog sistema...
Bankrot jedne velike banke.
U četiri nedelje u oktobru iz zapisa NBS "izašlo" je 56 milijardi dinara, odnosno oko 670 miliona evra. U tom periodu dinar je depresirao oko 11% i u tom periodu se intervenisalo na međubankarskom tržištu sa 270 miliona evra. Da nisu intervenisali evro bi sada bio oko 90 dinara. Prepostavimo da banka bankrotira sutra i da ima depozite u vrednosti od 670 miliona evra. Obraćunaće vam po kursu donošenje rešenja - recimo 86 dinara za evro. Pare možete da podignete za mesec dana. U međuvremenu ostale banke prodaju zapise istim tempom kao i u oktobru - potražnja za još 670 miliona evra. Evro dogura do 100. Podižete pare posle mesec dana, već u panici jer ste izgubili više od 10%. Još 670 miliona evra "nestaje" na tržištu i jedan evro vredi već 110 dinara. I spirala je već otpočela - iako bi NBS u ovom scenariju morala da potroši pola milijarde evra, ali ne za vašu štednju, već za "održavanje" kursa.

Bolje bi bilo da ostave stari zakon - 3000 evra, ali u evrima i ljudi makar znaju na čemu su.

U ovo vreme na jačanje dinara su ranije uticali i gastrabajteri, zatim troškarenje rezervi za slave i proslave, jesenje kupovine i krediti, trinaeste plate... Verovatno će svega toga biti manje ove godine.
Гастарбајтери ће слати много мање новца због кризе на Западу и ето зла...
А пошто је овде сада скупље живети него на Западу, мање ће овде и боравити и трошити, што се већ дешава.

ja ne mogu da verujem , ovo sto ova danica popovic radi je mozda i krivicno delo , svesno obmanjuje narod da je MMF neka dobrotvorna organizacija za pomoc decacima u nevolji i ko nije sa MMF-om u dilu nije covek i slicno a realnost je da kad god neka drzava potpise aranzman sa MMF-om to dovodi do povecanja nezaposlenosti u zemlji i dovodi drzavu u jos tezu ekonomsku situaciju
Не браним ММФ, али лепо су говорили да трошимо ненормално.

Том лудилу мора доћи крај.

Када не можеш нигде да се задужиш, мораш негде, а ММФ је последња истанца. Нема ту неке филозофије, што и сам знаш ;).

Не браним ММФ, али лепо су говорили да трошимо ненормално.

Том лудилу мора доћи крај.

Када не можеш нигде да се задужиш, мораш негде, а ММФ је последња истанца. Нема ту неке филозофије, што и сам знаш ;).

a ko ce da vraca te kredite? ajd da uzimaju kredite pa da ulazu u neku proizvodnju pa ce onda tom proizvodnjom da vracaju kredit ne bih imao nista protiv, al uzimati kredit i POTROSITI GA , to radi samo neko lud ili krajnje neodgovoran. Naravno demokrate boli uvo, nece te kredite koje su pouzimali da vracaju Tadic, Jelasic i Dinkic, vec mi gardjani Srbije, ovce , kroz povecane poreze, akcize, pdv i ostale namete. Nama ce da otmu pare da bi krpili rupe koje su sami napravili.

I zato ja uzivam u svakom trenutku kad mogu da izbegnem da ovoj drzavi nesto ne platim.

Prvo zato sto ovu drzavu u ovom trenutku smatram neprijateljskom prema svakom casnom i postenom srpskom patrioti, smatram se okupiranim Srbinom u okupiranoj Srbiji pod marionetskom vlascu rezima Borisa Tadica i smatram da je u mom interesu da ovaj rezim padne jer samo sa padom ovog rezima Srbija moze da krene u oporavak i u oslobodjenje.

Zato sam danas tako slatko sipao benzin po 50 dinara u lesku da nemas pojma :super:

da se vratimo na temu . jelasic se okurazio sa ovim 2 milijarde sto treba da mu legnu na racun i deli devize bankama iz deviznih rezervi i sakom i kapom. naravno to se precutkuje i krije ali sutra dinar jaca prema euru za 0.37%

Last Update:84,52 (-0,37%)

a ko ce da vraca te kredite? ajd da uzimaju kredite pa da ulazu u neku proizvodnju pa ce onda tom proizvodnjom da vracaju kredit ne bih imao nista protiv, al uzimati kredit i POTROSITI GA , to radi samo neko lud ili krajnje neodgovoran. Naravno demokrate boli uvo, nece te kredite koje su pouzimali da vracaju Tadic, Jelasic i Dinkic, vec mi gardjani Srbije, ovce , kroz povecane poreze, akcize, pdv i ostale namete. Nama ce da otmu pare da bi krpili rupe koje su sami napravili.
Ма слажем се ја са тобом ;).
То је као бенседин. Болови прођу, али је пацијент и даље болестан :mrgreen:. Тако су урадили у Мађарској, Украјини (Исланд је посебна прича, њих је УК намерно с**бала), сад се видим смеши Летонији...

Зато ја подржавам Кркобабића да истраје у повећању пензија, па нека све оде под лед већ једном... :super:

Prvo zato sto ovu drzavu u ovom trenutku smatram neprijateljskom prema svakom casnom i postenom srpskom patrioti, smatram se okupiranim Srbinom u okupiranoj Srbiji pod marionetskom vlascu rezima Borisa Tadica i smatram da je u mom interesu da ovaj rezim padne jer samo sa padom ovog rezima Srbija moze da krene u oporavak i u oslobodjenje.
Погледај мој нови потпис :klap:.

branko dragas je izneo podatak pre neki dan da od 10 milijardi koliko su bile rezerve devizne srbije pre pocetka krize, preko 5 milijardi je tzv spekulativni kapital, tj kapital koji su investirali stranci u srbiju tj u blagajnicke zapise narodne banke sa referentnom kamatom od fantasticnih 17.75% . I kaze dalje Branko Dragas da za tih 5 milijardi pozajmljenih para stranci uzmu svake godine 400 miliona eura samo na ime kamata! Tako kaze Branko Dragas barem

Dragaš tvrdi i da sve što radi, guverner radi po inostranom nalogu:
- On je deo lobija koji je doveden da radi protiv interesa srpske privrede i države! Da zaštiti četiri milijarde evra špekulativnog kapitala koji je ušao u zemlju. Promenili su evre u dinare, a dinare plasirali u repo-hartije NBS, na čijem je čelu upravo taj referent-guverner. Godišnje zarađuju više od 400 miliona evra, i to pred očima cele javnosti.

a ako izracunamo kamatu od 17.75% godisnje na 4 milijarde eura ispada da oni zarade i vise....

jerry tvoje pitanje nema smisla, zašto bih računao kad imamo tebe:mrgreen:
Inače dragaš je bio i uspešan bankar jel da?:lol:

minimum 500-600 miliona eura mi dajemo strancima godisnje kao kamatu na taj pozajmljeni kapital

to je cista drzavna izdaja i enormna legalizovana pljacka drzavne kase

eto kako Jelasic kupuje kucu od 20 miliona eura na dedinju za 2 meseca. dignes referentnu kamatnu stopu na najvisi nivo u evropi , zamrznes kurs dinara, i onda investitori da ti se oduze kupe ti kucerak od 20 miliona eura na dedinju

za 8 godina po 400-600 miliona to je iznos od 3-4 milijarde bacenih u vetar

da smo samo 2 godine ustedeli te pare , mogli smo od tog novca da napravimo autoput Horgos - Pozega :thumbdown:

nema vecih neprijatelja Srba i Srbije od demokrata :thumbdown:

Back