Evro ide na 110 dinara!

Necemo biti na istom.Ili cemo povecati izvoz ili doziveti opsti krah!
Gradjanima Srbije je vec muka od svakodnevnog zaduzivanja Drzave.Postadosmo nedomacini,maltene smo ko neki svetski prosjaci!
Neka se zaduzuju preduzeca ako im se isplati a ne Drzava.
Da li ce privatizacija javnog sektora trajati jos 20 godina?

a ŠTA da izvozimo??? U srbiji nema nišega da valja, potpuno sve je srozalo kvalitet.

kurs treba da bude recimo 500 dinara za jedan euro a da ostanu ove cene :D

SAMO moramo da pronadjemo neki perpetum mobile... neki izvor energije koji ce da nas lisi najveceg uvoza i to onog iz Rusije :)

Ako energija bude dzabe kod nas... onda smo na konju :D

kurs treba da bude recimo 500 dinara za jedan euro a da ostanu ove cene :D

SAMO moramo da pronadjemo neki perpetum mobile... neki izvor energije koji ce da nas lisi najveceg uvoza i to onog iz Rusije :)

Ako energija bude dzabe kod nas... onda smo na konju :D

Ne pali se, demokrate bi to odma zavalile za procenat :cool:

Uvek ima sta da se izvozi(poljoprivreda,deo industrije,usluge,turizam ...)kada se to privrednicima isplati!

Poljoprivreda? Pa oru traktorima od pre 50 godina... Industrija? Pa recimo da je nema... Turizam? Jel se ti to zezash sa nama? Tek si pao sa marsa? :hahaha:

Poslednja izmena:
Ako hocemo trzisnu ekonomiju drzava vise nebi smela da se zaduzuje i da vestackim putem odrzava vrednost dinara.
Prezaduzene drzave dolaze u situaciju da izgube nezavisnost.Pa nama ovih dana sedi tutor u Beogradu i naredjuje nam sta moramo da uradimo.
Danasnja Politika javlja da SAD,najveca svetska sila,postupno gube dosadasnji status,jer Kinezima duguju stravicno visoki iznos novca.Mi nismo Amerika i nesmemo da vise tonemo.Zar ne vidimo da u susednoj Grckoj zadnjih dana ima nemira a povremeno i teroristickih akcija!?

једно питање: да ли је боље сад паре претварати у евриће или чувати у динарима ?

какве су ваше прогнозе поводом будућег периода, и шта ви планирате да ли да држите новац у динарима или у еврима ?

молим вас одговор :D

п.с. И Тихи да ми одговори обавезно!!!

једно питање: да ли је боље сад паре претварати у евриће или чувати у динарима ?

какве су ваше прогнозе поводом будућег периода, и шта ви планирате да ли да држите новац у динарима или у еврима ?

ma kakav cinar.. sve u euro i ne brini... :D

ili chf, moze i usd mada on fluktuira mnogo.. a moze i funte... moze i danske krune... biras...

uvek je bolje drzati stranu valutu nego domacu.

Evro tje pretji 100tku kad ostanemo bez dev rezervi a to tje biti tamo negde u maju.

za sad nece preci 100tku al si zato ti i jos 2 miiona drugih ostao bez pola penzije.

tacnije tvojih pola penzije kao i svih drugih primaoca penzija ce davati te pare na odrzavanje kursa i vracanje kredita MMF-a.

Sigurno si srecan zbog toga z:D

mislim sto se stabilnost dinara odrzava iz tvog dzepa

Pa i oće jer su primanja zamrznuta, onog trena kad nafuraju evro na 120 dindzi, ode pola penzije u vetar... A posto ce da naduvaju ovo sranje od hrane koje se porodaje po nasim prodavnicama - ostace ti 30% penzije ili plate od pre godinu dana. Da ne pominjem rate od kredita majko mila :mrgreen:

Pa i oće jer su primanja zamrznuta, onog trena kad nafuraju evro na 120 dindzi, ode pola penzije u vetar... A posto ce da naduvaju ovo sranje od hrane koje se porodaje po nasim prodavnicama - ostace ti 30% penzije ili plate od pre godinu dana. Da ne pominjem rate od kredita majko mila :mrgreen:

Ja vetj ne mogu da zhivim od penzije, da me ne platjaju za propagandu na forumu, ne znam kako bih prezhivljavao.

Gde si to chuo da tje se penzije smanjivati za 50%?

bila je moja tema na forumu. vlada Srbije je izasla sa predlogom MMF-u da se do 2013 godine penzije u Srbiji svedu na 40% prosecne plate - u proseku

to su uradili da bi imali pare u budzetu da vracaju kredite MMF-u koje uzimaju za odrzavanje kursa dinara.

sad su penzije iznad 70% prosecne plate u proseku

prosecna plata je 30.000 din navodno sto znaci da je 40% od plate 12.000 dinara u proseku

to znaci da ce penzije uskoro biti duplo nize nego danas - u proseku

bila je moja tema na forumu. vlada Srbije je izasla sa predlogom MMF-u da se do 2013 godine penzije u Srbiji svedu na 40% prosecne plate - u proseku

to su uradili da bi imali pare u budzetu da vracaju kredite MMF-u koje uzimaju za odrzavanje kursa dinara.

prosecna plata je 30.000 din navodno sto znaci da je 40% od plate 12.000 dinara u proseku

Ali tek 2013, a i to je veliko pitanje (s obzirom na smak sveta :p).

Ne verujem da tje smanjivati penzije, vetj tje ih drzhati zamrznute dok tje sledetje stvari rasti: plate, troshkovi zhivota i kurs evra. Tako da oni sa prosechnom penzijom netje imati leba da jedu. U tu grupu nazhalost spadam i ja, a slabo me platjaju za ovu forumsku aktivnost, tako da Tihi, poshto si ti biznismen, a moj si drug, molim te da me zaposlish.

Ali tek 2013, a i to je veliko pitanje (s obzirom na smak sveta :p).

smanjivace se to iz meseca u mesec. pa nece da ti smanje u decembru 2012 odma penzije za pola

nego polako, iz meseca u mesec malo po malo .

tehnologija kuvanja zive zabe

ako zabu ubacis u vrelu vodu ona iskoci iz nje

a ako zabu stavis u hladnu vodu pa lagano grejes zaba se na kraju ziva skuva

tako ce biti i sa penzionerima

jer kad bi im smanjili penzije za duplo odjednom izasli bi na ulice

a ovako dok ih lagano mrcvare i smanjuju iz meseca u mesec na kraju se nece buniti niko.

smanjivace se to iz meseca u mesec. pa nece da ti smanje u decembru 2012 odma penzije za pola

nego polako, iz meseca u mesec malo po malo .

tehnologija kuvanja zive zabe

ako zabu ubacis u vrelu vodu ona iskoci iz nje

a ako zabu stavis u hladnu vodu pa lagano grejes zaba se na kraju ziva skuva

tako ce biti i sa penzionerima

jer kad bi im smanjili penzije za duplo odjednom izasli bi na ulice

a ovako dok ih lagano mrcvare i smanjuju iz meseca u mesec na kraju se nece buniti niko.

:hahaha::hahaha::hahaha::zag: E, moj pametni Tihi!

Pa kad bi bre penzosi izasli na ulice?

Oni iovako jedva hodaju od pritiska i lekova, sta ti je bre?

Ne verujem da tje smanjivati penzije, vetj tje ih drzhati zamrznute dok tje sledetje stvari rasti: plate, troshkovi zhivota i kurs evra. Tako da oni sa prosechnom penzijom netje imati leba da jedu. U tu grupu nazhalost spadam i ja, a slabo me platjaju za ovu forumsku aktivnost, tako da Tihi, poshto si ti biznismen, a moj si drug, molim te da me zaposlish.

Član Radne grupa koja je izradila nacrt zakona, Rajko Kosanović iz Saveza samostalnih sindikata Srbije, kaže da će o načinu usklađivanja zarada biti odlučeno tokom boravka Misija MMF-a.

“U Nacrtu zakona o PIO predloženo je da se penzije usklađuju prema formuli koja uključuje procenat kretanja troškova života plus ukoliko je rast BDP-a veći od 4 odsto. Međutim za ovu godinu je rast BDP-a planiran na 1,5,sledeće godine 3 odsto, 2012te 5 odsto što znači da bi tek 2012-2013te penzioneri mogli da po ovom osnovu očekuju povećanje penzija”, kaže on.

Pošto bi penzije po ovoj formuli penzije rasle samo koliko i troškovi života i više ne bi pratile rast zarada, Samostalni sidikat je proračunao da bi 2013te prosečna penzija bila na nivou 40 odsto prosečne plate.

znaci kuvanje zive zabe - krece.

Back