Evolucija vs Kreacija

Tacno sam znao da si Neca Smeca.:lol:

Greška nisam ma koliko ti se čini.

- - - - - - - - - -

Pa mnogo je jednostavno da ne da bih nekog zadivio nego se bojim da se neko ne nađe uvređen što se toga nije mogao sam setiti. No, dobro. Ne želim da udivim nikoga već samo da budem što jednostavniji i jasniji.

Hajde onda jedno pitanje. Može li nešto nastati iz ničega? Ako je postajo period kada nije bilo NIŠTA može li se dogoditi da iz tog ništa nastane nešto? Pa možemo posle dalje? Doći ću i do večnosti :D

ps...očekujem odgovore i volim da čujem nekoliko mišljenja...svakako što više to bolje. Samo kratko i jasno ako može...tipa. "iz ničega može nastati nešto" ili "ne može..." i kratko zašto tako se misli...ali što jasnije i jednostavnije.

Svako dobro

I ti odmah to je Bog. A nisi pomislio na druge opcije i mogućnosti.

Evo postaviću drugo pitanje. Da li smatrate da je materija večna? Ono što možemo videti je da to nije slučaj. Materija u bilo kom obliku je propadljiva ili raspadljiva što znači da nije mogla oduvek postojati već je morala nastati. To pak nastajanje materije je moralo da usledi jedino putem stvaranja. Stvaranje je "iz ničega" jer materija sama po sebi nema kapacitet da postoji nezavisno od stvaranja. On je morala nastati putem stvaranja jer samu sebe nije mogla načiniti.

Da li se možemo složiti oko ovoga ili ima drugačijih mišljenja?

Pozdrav.

sta je materija

skup atoma

koji su sastavljeni od svojih elemenata

i vezuju se proizvoljno

( ne bas ali prilicno tacno)

to sto nesto ne vidis a posle vidis , ne znaci da je to stvoreno iz niceg

stvaranje je i hemijska reakcija

sta je materija

skup atoma

koji su sastavljeni od svojih elemenata

i vezuju se proizvoljno

( ne bas ali prilicno tacno)

to sto nesto ne vidis a posle vidis , ne znaci da je to stvoreno iz niceg

stvaranje je i hemijska reakcija

Hvala na odgovoru. Svakako pitanje je bilo da li samtaraš da je materija večna? I sama hemijska reakcija podrazumeva da postoji već neka materija. No, pitah da li možemo zaključiti da je materija mogla oduvek postojati? Moje zaključivanje je da je to nemoguće jer materija je raspadljiva a kao takva nije mogla postojati od večnosti kao što neće postojati sama od sebe ni u večnosti. Da li se slažeš sa ovim?

Takođe...čekam i druge odgovore.:)

opet brkas pojmove , izjednacavas elemente i materiju

[

Voleo bih da mi konkretno odgovoriš je li materija večna ili ne? Jel može konkretno samo? Da ne ulazimo u sporadične rasprave. Hvala.

ps. i atomi su "materija" jer i oni se sastoje iz delova itd...i atomi propadaju i nestaju. Zato ih ubrajamo u materiju.

Dakle, ima li šta večno od atoma pa do najvećih mogućih svemirskih objekata?

Poslednja izmena:
materija NIJE vecna

nema nista sto je vecno , u obliku kakvog je u nekom trenutku

svemir ce se rasiriti ,za 10 ili 15 milijardi ce se ohladiti i ugasiti

E hvala. Upravo sam to želeo čuti. Ok, sačekaću još nekoga ko želi da kaže nešto o ovome pa ćemo dalje.

Do sad sam mogao dobiti dva odgovora ili dve konstatacije a to je:1) da iz ničega ne može nastati nešto tj. bilo šta, 2) da sve što postoji nije večno. To znači da nije od večnosti postojalo tj. da je moralo nekada nastati.

Pošto sve ono što postoji ne može samo sebi biti uzrok možemo zaključiti da je to neko morao stvoriti i načiniti.;)

Evo postaviću drugo pitanje. Da li smatrate da je materija večna? Ono što možemo videti je da to nije slučaj. Materija u bilo kom obliku je propadljiva ili raspadljiva što znači da nije mogla oduvek postojati već je morala nastati. To pak nastajanje materije je moralo da usledi jedino putem stvaranja. Stvaranje je "iz ničega" jer materija sama po sebi nema kapacitet da postoji nezavisno od stvaranja. On je morala nastati putem stvaranja jer samu sebe nije mogla načiniti.

Da li se možemo složiti oko ovoga ili ima drugačijih mišljenja?

Pozdrav.

Materija jeste večna ona samo menja svoj oblik i nakon uništenja. A da li ona nastaje iz ničega? Naravno da ne. Ali materija se oblikuje prema sasvim prirodnoj fizičkoj reakciji.

- - - - - - - - - -

materija NIJE vecna

nema nista sto je vecno , u obliku kakvog je u nekom trenutku

svemir ce se rasiriti ,za 10 ili 15 milijardi ce se ohladiti i ugasiti

Otkud ti znaš koliko će svemir da traje? To niko živ ne zna!

Materija jeste večna ona samo menja svoj oblik i nakon uništenja. A da li ona nastaje iz ničega? Naravno da ne. Ali materija se oblikuje prema sasvim prirodnoj fizičkoj reakciji.

- - - - - - - - - -

Materija po mom shvatanju nije večna jer se njen resursi troše što je sasvim očigledno. Sve propada i nestaje. U Fizici to je drugi zakon termodinamike. No, ono što ovde želim istaći je da materija nije večna tj. da je morala nastati nekada jer nije mogla nastati sama od sebe u nekom periodu kada nije postjala. To važi za sve čestice od kojih je sastavljena materija.

- - - - - - - - - -

Materija po mom shvatanju nije večna jer se njen resursi troše što je sasvim očigledno. Sve propada i nestaje. U Fizici to je drugi zakon termodinamike. No, ono što ovde želim istaći je da materija nije večna tj. da je morala nastati nekada jer nije mogla nastati sama od sebe u nekom periodu kada nije postjala. To važi za sve čestice od kojih je sastavljena materija.

Eto lepo si rekao da menja oblik. to što tebi recimo propada kuća je materija koja menja oblik. Kuća je izgrađena od materijala koji se lako nalaze u prirodi ako se ne menjaju delovi i ne održava oni se vraćaju u izmenjenom obliku prirodi.. Pa i te čestice menjaju oblik.

Eto lepo si rekao da menja oblik. to što tebi recimo propada kuća je materija koja menja oblik. Kuća je izgrađena od materijala koji se lako nalaze u prirodi ako se ne menjaju delovi i ne održava oni se vraćaju u izmenjenom obliku prirodi.. Pa i te čestice menjaju oblik.

Ne, to je tvoj komentar gore da menja oblik...nego nije mi dobro razgraničen tvoj komntar od mog. Greškom. Ja govorim o propadljivosti svega kako materije tako i njenih elemenata. Oni su svi propadljivi i nisu večni. Takođe nisu od večnosti u prošlosti postojali i nadam se da se tu možemo složiti i logika nas na to upućuje.

Ne, to je tvoj komentar gore da menja oblik...nego nije mi dobro razgraničen tvoj komntar od mog. Greškom. Ja govorim o propadljivosti svega kako materije tako i njenih elemenata. Oni su svi propadljivi i nisu večni. Takođe nisu od večnosti u prošlosti postojali i nadam se da se tu možemo složiti i logika nas na to upućuje.

To "propada" ona ne propada nego menja oblik. Oduvek je postojala materija. Odakle onda druge planete i sunca?

- - - - - - - - - -

Otkud ti znaš koliko će svemir da traje? To niko živ ne zna!
http://www.blic.rs/slobodno-vreme/v...agrade-predvidaju-ledenu-smrt-svemira/bsk3wdt

ili ce se ohladiti kad se udalje objekti

ili ce neka sila delovati pa ce poceti skupljanje i novi * veliki prasak*

meni se cini da ce se ohladiti kad se potrosi gorivo

posto nase sunce svoje gorivo trosi za milijardu i po

10 puta duzi period je , po meni , neko vreme , u kojem ,

i ako u svemiru ostane malo toplote , negde ,

nece biti bitna,

daljina ce pobediti

To "propada" ona ne propada nego menja oblik. Oduvek je postojala materija. Odakle onda druge planete i sunca?

Kao i sve, moralo je nastati tj. biti stvoreno. Jer samo sebe nije stvorilo. Materija nije večna a ni supstanca materije nije postojala oduvek. Morala je nastati tj. biti stvorena. Seti se na početku tvog odgovra. Iz ništa ne može nastati nešto.

Kao i sve, moralo je nastati tj. biti stvoreno. Jer samo sebe nije stvorilo. Materija nije večna a ni supstanca materije nije postojala oduvek. Morala je nastati tj. biti stvorena. Seti se na početku tvog odgovra. Iz ništa ne može nastati nešto.

Naravno samo što to nije Bog. Vi vernici odmah skočite kada nešto nema objašnjenja to je Bog!

Naravno samo što to nije Bog. Vi vernici odmah skočite kada nešto nema objašnjenja to je Bog!

Još nisam došao do Boga:D. Upravo želim logički da dođemo do razumevanja stvari. Dakle, kao što smo mogli zaključiti materija ni njeni elementi NISU NASTALI SAMI OD SEBE jer namaju kapacit da stvore sami sebe. Uzrok postojanja mora da bude izvan materije i njene supstance....

Back