Evolucija vs Kreacija

Odlično, aj' mi onda pokaži danjašnju formu koja je negde u toku prelaza iz ribe u gmizavca ili pticu, sisara... koje to odlike mora da ima, odlike ribe ili sisara, npr?
Anatomske promene su jedno, kao i sve ostale nastale prilogođavanjem uslovima okoline.
Tako. Konačno si shvatio! Znači, prilagođavanje uslovima sredine nema nikakve veze sa evolucijom, već sa anatomskim promenama. Zato i nema prelaznih oblika. Riba se rodi kao riba, pa se onda anatomski promeni i počne da diše na pluća. :kafa:

Odlično, aj' mi onda pokaži danjašnju formu koja je negde u toku prelaza iz ribe u gmizavca ili pticu, sisara... koje to odlike mora da ima, odlike ribe ili sisara, npr?
Anatomske promene su jedno, kao i sve ostale nastale prilogođavanjem uslovima okoline.

Ptice i sisari već postoje, tako da mogu ponovo evoluirati samo u nekom paralelnom univerzumu, kako će teći njihova dalja evolucija možemo samo da nagadjamo. Riba i vodozemaca na prelazu iz vodenog na kopneni način zivota ima i trebalo bi da imaju odlike disanja u vodi i na suvom, udove za kretanje u oba terena itd... samo sto lično smatram da je sada konkurencija na suvom prevelika za neke napretke.

Anatomske promene nastale prilagođavanjem su deo evolutivnog procesa.

Tako. Konačno si shvatio! Znači, prilagođavanje uslovima sredine nema nikakve veze sa evolucijom, već sa anatomskim promenama. Zato i nema prelaznih oblika. Riba se rodi kao riba, pa se onda anatomski promeni i počne da diše na pluća. :kafa:

A ima i riba koja diše na pluća? Da nema i neka koja je toplokrvna? Neka sa krilima, možda?
Evolucija jeste prilagođavanje, a ne kako neki veruju, prelazak iz ribe u pticu.

- - - - - - - - - -

Ptice i sisari već postoje, tako da mogu ponovo evoluirati samo u nekom paralelnom univerzumu, kako će teći njihova dalja evolucija možemo samo da nagadjamo. Riba i vodozemaca na prelazu iz vodenog na kopneni način zivota ima i trebalo bi da imaju odlike disanja u vodi i na suvom, udove za kretanje u oba terena itd... samo sto lično smatram da je sada konkurencija na suvom prevelika za neke napretke.

Anatomske promene nastale prilagođavanjem su deo evolutivnog procesa.

Ne postoji riba koja ima odlike vodozemca, kao ni vodozemac koji ima odlike riba (to što neko leti, ne čini ga ticom, kao što nije riba sve što pliva).

A ima i riba koja diše na pluća? Da nema i neka koja je toplokrvna? Neka sa krilima, možda?
Evolucija jeste prilagođavanje, a ne kako neki veruju, prelazak iz ribe u pticu.
Već smo naširoko raspravljali o disajnom organu riba tako da nema potrebe da se vraćamo na to. Polu-toplokrvnih riba zapravo ima, naši evolutivni preci nisu bile toplokrvne ribe, to je došlo kasnije.

Ne postoji riba koja ima odlike vodozemca, kao ni vodozemac koji ima odlike riba (to što neko leti, ne čini ga ticom, kao što nije riba sve što pliva).
Imaju zajedničke odlike. Ovo znači da si pitao onako bezveze. Kao što rekoh ranije, da si živeo pre više miliona godina, pričao bi isto.. za tebe bi arheoptriks bio samo pernati dinosaurus bez šanse da evoluira u tamo neku smešnu pticu.

Naravno da nema potrebe jer ne postoji riba sa plućima, a sve ribe dvodihalice su i dalje ribe, sa svim odlikama riba.
Ne zna se šta je bio i da li je, uopšte, bio arheopteriks. Mada ima dosta lepih crteža i animacija, iako ga niko nikad video nije.

398757787.jpg

Oni koji to veruju zovu se kreacionisti. :kafa:

Nije u nazivima već u tačno određenim, naučno definisanim, osobinama i karkateristikama organa (anatomski). Zna se šta su krila, i nema ribe koja ima krila. Čak ni organ koji imaju slepi miševi nisu krila kakva imaju ptice. I nikad prica neće postati sisar, koliko god se trudila da hoda, ili sisar neće postati ptica, koliko god leteo.

Nije u nazivima već u tačno određenim, naučno definisanim, osobinama i karkateristikama organa (anatomski). Zna se šta su krila, i nema ribe koja ima krila. Čak ni organ koji imaju slepi miševi nisu krila kakva imaju ptice. I nikad prica neće postati sisar, koliko god se trudila da hoda, ili sisar neće postati ptica, koliko god leteo.
A zašto bi sisar postao ptica?

Koje su to naučno definisane osobine krila?

A veliko slovo? Bar jednom da ti se omakne, čisto da vidimo dokaz evolucije? :sad2:
Ne znam kako zamišljaš da bi vas vaš Bog napravio bez potrebe za hranom, nisam pristalica vaše religije, izvini.
Visak... kao radiestezija ili kao onaj što koriste na građevini?

potreba za hranom je potreba koja garantuje da ce i najvrliji ciniti zlocin ako se suoce sa tim da oni ili potomci umiru zbog nedostatka iste.

sta je to veliko slovo , to je oholost

vidi ja znam pravopis ja sam bolji od tebe , sva slova su stvorena jednaka ;)

gradzevinski

Au nebuloze, ptice male ,a dinosaurusi ogromni.
Daklem, :hahaha:

:

Da li se salis ? Ne znam da li si se potrudio da bar proveris da li je postojalo vise vrsta dinosaurusa ili su postojali samo ogromni ( mada to i deca znaju ) . :)

Ne samo da su postojali oni koji su velicine danasnjih ptica , nego su imali i mnoge druge karakteristike ptica ( kao na primer perje ).

https://en.wikipedia.org/wiki/Feathered_dinosaur

Back