Evolucija vs Kreacija

Ljudi ne umiru od gripa.
Сваке године умре око 250 хиљада људи од грипа, како не умиру? :lol:
Prosečan životni vek je 75 godina
. Некада је био и по 100 година, сећам се баба и деда по селу које су живеле преко 100 година, скоро цело село такво и свуда по Србији, по селима је знало тако бити, данас је то наравно мање. Зашто? Па њихова деца и унуци отисли у градове. Нездрава храна, загађена средина, куд ћеш горе.
Nema više ropstva.
Ја бих рекао да има, и те како :mrgreen:
Praktično svakome su dostupni lekar, škola i računar, odnosno obrazovanje.
Лекар који ће да се побрине за тебе ако му даш коју пару више, што више даш, то ће се боље бринути о теби, или умреш. А неко нема пара :(

Nisi? Dobro. Jesi li video neki dokaz postojanja Boga?

Јесам :D Довољно је да изађем напоље и куд ми већи доказ, пред носом ми стоји. Неко или нешто је морало да створи овај свет, живот на њему, а тај неко је Бог, неки Креатор, ста год да је, па и да је ђаво, опет га је створио. Није могао сам настати, никако. Мозак логички то не може да разуме. Како нешто може само од себе да настане.

'oću da znam šta je to svet u kome ne postoji greh :besna:

Па јел знаш шта је грех, шта не ваља? Е па замисли да тога нема и добићеш такав свет :D

Molim Vas napišite nam šta bi Vama nedostajalo u tom savršenom svetu?
Kad bi jelen imo krila,
To bi brza ptica bila.

Kad bi lutka znala šiti,
Mogla bi mi švalja biti.

Kad bi hlebac pado s neba,
Svak bi imo kol’ko treba.

Kad bi mlekom tekla Sava,
Sir bi bio zabadava.

Kad bi uvek bio maj,
Pećima bi bio kraj.

Kad bi Dunav bio vreo,
Svak bi riblje čorbe jeo.

Kad bi .......... al’ što ne mož biti,
O tom nemoj govoriti!

I posle se čudite kad vašeg boga poredimo sa Crvenkapom. :lol:

Dakle, greh je kršenje zakona?
дa.
Svet u kome nema greha bi bio onaj u kome nema zakona, pa ih nije ni moguće prekršiti?

Не. Видиш овако. Сам Сатана, кад је био још херувим и највећи међу анђелима и уживао у свим тим лепотама Царства Небеског који се заснива на тим законима као што се планета заснива на законима физике који ако се прекрше настају катастрофе. Кад се побунио, својом слободном вољом, он је почео да доживљава катастрофе, као и свет са њим. Што би значило: Прекршиш ли закон, падаш у грех и доживећеш последице и катастрофу. Слично и са законима природе. Прекршиш ли закон природе, осетићеш последицу у виду катастрофе.

Не. Видиш овако. Сам Сатана, кад је био још херувим и највећи међу анђелима и уживао у свим тим лепотама Царства Небеског који се заснива на тим законима као што се планета заснива на законима физике који ако се прекрше настају катастрофе.
Možeš li da navedeš primer neke katastrofe koja je nastala usled kršenja zakona fizike?

Кад се побунио, својом слободном вољом, он је почео да доживљава катастрофе, као и свет са њим. Што би значило: Прекршиш ли закон, падаш у грех и доживећеш последице и катастрофу. Слично и са законима природе. Прекршиш ли закон природе, осетићеш последицу у виду катастрофе.
Svet je počeo da doživljava katastrofe jer se Satana pobunio protiv avramskog boga? Zašto?
Da li se katastrofe dešavaju i kada se ne prekrše zakoni prirode?

Poštovani g. Zazijavalo

Prvo nećete da odgovorite na pitanje koji Vam je smisao života, na temi:

Смисао вечног живота?
http://forum.krstarica.com/showthre...ног-живота?p=22627615&viewfull=1#post22627615

... a ni sada nećete da priznate šta bi Vam nedostajalo u svetu gde više nema greha?

Zar je greh toliko obuzeo Vašu dušu da ne želite da se zaustavite?

Zar Vam je toliko teško da uputite Bogu par reči?

Zar ne možete da kažete STVORITELJU...

POMOZI MI...

oprosti mi grehe!

...

Poslednja izmena:

Back