Evolucija vs Kreacija

ti blesavi naucnici umeju da racunaju starost na mnogo nacina. i svi nacini koje oni upotrebe, daju iste rezultate. NIKADA ne daju oprecne rezultate.

mozda ako ih upotrebljavaju kreacionisti, koji tada NAMERNO ne koriste procedure za merenja, i NAMERNO dobijaju pogresne rezultate.
(covek staje na vagu, pri tom noseci i sina. evo vaga vara 30kg!)
Svako ko nije kreacionista dobija tacne rezultate.
Evo nekih od metoda za racunanje starosti:

Superposition
Stratigraphy
Dendrochronology
Radiocarbon C14
Radiometric Dating Methods
Obsidian Hydration Dating
Paleomagnetic/Archaeomagnetic
Luminescence Dating Methods
Amino Acid Racemization
Fission-track Dating
Ice Cores
Varves
Pollens
Corals
Cation Ratio
Fluorine Dating
Patination
Oxidizable Carbon Ratio
Electron Spin Resonance
Cosmic-ray Exposure Dating

Naucnici iz svih zemalja Seveno i Juzno Koreanci, Englezi, Nemci, Rusi, Kinezi, Brazilci, Egipcani,.... svi oni dobijaju iste rezultate
(osim par kreacionista iz amerike i prepisivaca).
Znaci tu je na delu svetska zavera naucnika svih fela.
Fizicari, hemicari, geolozi, biolozi, geneticari,... svi oni su izmislili evoluciju i pokusavaju da nam prodaju laz da ista postoji starije od 6000 godina.

Ovo je ono što ne štima u evoluciji zar ne? Pa se kroz laži želi uklopiti po svaku cenu... Imaš u najstarijim pisanim spisima, sumerskim pločicama, da je prvo postojao monoteizam, a tek kasnije imamo politeizam.

Da li ti uopšte znaš kakvu si glupost napisao...
Gde je to kod starih Sumera postojao ...monoteizam...:dash:
Očito je da ti pojma ali pojma nemaš o drevnoj sumeranskoj mitologiji jer da su ti poznate barem elementarne stvari takvu glupost ne bi mogao napisati.

Drevni Sumeri niti su imali jednog boga niti su uopšte znali šta je monoteizam.

Neki od sumerskih bogova su...Ea-Enki kao bog vode i mudrosoti, Anu kao bog neba i otac svih bogova, Elil kao bog zemlje i vetra, Šamaš kao bog sunca i pravde, Nanar kao bog meseca. A imali su i boginju Ištar kao boginju ljubavi i rata.

A što se tiče monoteizma prvi koji je osmislio monoteizam bejaše
staroegipatski faraon Amenofis IV, poznat još kao Ekhnaton ili Ekhetaton koji je uveo monoteističku veru u boga Atona-sunčev disk, 1387 godine pre Isusa.

Misliš na one koje je tvoj bog onako genocidno satirao ...zbog čega li...

Nije valjda samo zbog toga što su tvog starozavetnog boga smatrali ...jedinim...

P.S. Uozbilji se malo ...stari pravoslavni verniče...

Ијјј, `си ти неки агресиван човек. Полако, сабери се, смири се. Диши. :mrgreen:

Кад се смириш одговори ми на питање. Где су били Јевреји пре 1387. пре Христа и да ли су уопште постојали? Само то да одговориш. Нисам ти тражио да ми причаш о страдању Јевреја.

Ијјј, `си ти неки агресиван човек. Полако, сабери се, смири се. Диши. :mrgreen:

Кад се смириш одговори ми на питање. Где су били Јевреји пре 1387. пре Христа и да ли су уопште постојали? Само то да одговориш. Нисам ти тражио да ми причаш о страдању Јевреја.

Pazi ovako. Na ovu temu sam svratio samo da Servantu objasnim da drevni Sumeri nisu bili monoteisti.

A onda si ti 1387 godinu pre Isusa kao godinu kada je faraon Amenofis IV sagradio grad Akhetaton u slavu boga Atona a zbog uvodjenja monoteističkog verovanja u istog, stavio u kontekst ...

Ма шта какиш. Шта је са Јеврејима пре 1387. год пре Христа? Нису ни постојали?

A kada sam ti odgvorio ovako...
Misliš na one koje je tvoj bog onako genocidno satirao ...zbog čega li...
Nije valjda samo zbog toga što su tvog starozavetnog boga smatrali ...jedinim...
P.S. Uozbilji se malo ...stari pravoslavni verniče...

nešto kao pametuješ o mojoj agresivnosti i tome sličnom...

P.S. Kako ova tema nema veze sa biblijom, pa kako ne bih da je spamujem bilo kakvom biblijskom pričom, o svemu u vezi sa biblijom možemo pričati na temi...biblija...

A radovaće me ako si i ti neki biblijski ekspert...:bye:

Pazi ovako. Na ovu temu sam svratio samo da Servantu objasnim da drevni Sumeri nisu bili monoteisti.

A onda si ti 1387 godinu pre Isusa kao godinu kada je faraon Amenofis IV sagradio grad Akhetaton u slavu boga Atona a zbog uvodjenja monoteističkog verovanja u istog, stavio u kontekst ...

Ставио сам у контекст због овога:

staroegipatski faraon Amenofis IV, poznat još kao Ekhnaton ili Ekhetaton koji je uveo monoteističku veru u boga Atona-sunčev disk, 1387 godine pre Isusa.

Кажеш да је Екхнатон први осмислио монотеизам. А ја сам те питао шта је са Јеврејима који су такође монотеисти и да ли су постојали у то време и пре 1387. пре Христа.

nešto kao pametuješ o mojoj agresivnosti i tome sličnom...

P.S. Kako ova tema nema veze sa biblijom, pa kako ne bih da je spamujem bilo kakvom biblijskom pričom, o svemu u vezi sa biblijom možemo pričati na temi...biblija...

A radovaće me ako si i ti neki biblijski ekspert...:bye:

Важи брате мој. Свратићу на тему о Библији, па ћемо причати о Библијским причама. А овде ја не спомињем Библијске приче, већ само питам шта је са Јеврејима пре Екхнатона. То би била историја, подаци о народу и слично, не Библијска прича. Ја нисам нигде споменуо Библију.

Иначе, нисам неки библијски експерт, признајем да је нисам ни целу прочитао. Али Библија ми је занимљива и покушавам да откријем њене мистерије, јер за мене је веома тајанствена књига.
О Библијским причама можемо сутра да причамо, сад немам времена. Само ако можеш да одговориш на питање шта је са Јеврејима пре 1387. Одговор ћу погледати сутра, имам сад важна посла. :mrgreen:

Ставио сам у контекст због овога:

Кажеш да је Екхнатон први осмислио монотеизам. А ја сам те питао шта је са Јеврејима који су такође монотеисти и да ли су постојали у то време и пре 1387. пре Христа.

Naravno da su postojali ali u to vreme nisu bili monoteisti. Kada bi znao kada je bio onaj izlazak Jevreja iz ropstva u Egiptu sve bi ti bilo jasno. A to je bilo ...tu negde...

Само ако можеш да одговориш на питање шта је са Јеврејима пре 1387. Одговор ћу погледати сутра, имам сад важна посла. :mrgreen:

Možda su sinovi Izraela bili u Egiptu sa sve Mojsijem...:think:
A možda je Mojsijev Judaizam kao prva velika monoteistička religija nastao pod uticajem faraona o kojem smo pričali...

Ovo definitivno nije priča za ovu temu. Odlazim odavde definitivno.

Prelaznih vrsta, kažu, ima veoma mnogo, samo ih ti ne priznaješ, i to je veliki problem za evoluciju. I ja mislim da će TE brzo da propadne zato što je balkanski pravoslavci ne priznaju. I znam, onda ćeš ti da likuješ.:D
Pa Božija slugo zar ne vidiš da je sve više i više onih koji uzvikuju, kad je u pitanju Tvorac, "o pa kralj je go"? Spasite obraz pa se prećutno odreknite Boga-tvorca a na sav glas protežirajte Boga-pokretača, i eto ne bi bilo ovde nikakvih nesuglasica.
Da, kažu...:lol: A nikako da izađu na svetlo dana. :roll:
Ne znam koje naočare koristiš, kada govoriš o obrazu. :lol:

Da li ti uopšte znaš kakvu si glupost napisao...
Gde je to kod starih Sumera postojao ...monoteizam...:dash:
Očito je da ti pojma ali pojma nemaš o drevnoj sumeranskoj mitologiji jer da su ti poznate barem elementarne stvari takvu glupost ne bi mogao napisati.

Drevni Sumeri niti su imali jednog boga niti su uopšte znali šta je monoteizam.

Neki od sumerskih bogova su...Ea-Enki kao bog vode i mudrosoti, Anu kao bog neba i otac svih bogova, Elil kao bog zemlje i vetra, Šamaš kao bog sunca i pravde, Nanar kao bog meseca. A imali su i boginju Ištar kao boginju ljubavi i rata.

Ko je to rekao? Samo kažem da se u sumerskim pločama spominje da je u početku postojao monoteizam, a da se kasnije pojavljuje politeizam...to koje su sumerani bogove imali me savršeno ne zanima.
A evo zanimljivih linkova: http://www.custance.org/old/evol/2ch1/2ch1.html http://www.creationism.org/csshs/v07n2p18.htm

Ko je to rekao? Samo kažem da se u sumerskim pločama spominje da je u početku postojao monoteizam, a da se kasnije pojavljuje politeizam...to koje su sumerani bogove imali me savršeno ne zanima.
A evo zanimljivih linkova: http://www.custance.org/old/evol/2ch1/2ch1.html http://www.creationism.org/csshs/v07n2p18.htm

Na sumerskim pločicama ima zanimljivih stvari ali nema ništa o monoteizmu. Stari Sumeri su verovali u više bogova a nikako jednog.

Pa mislim da sve ovde zanima tvoji proračuni vezani za izlazak Izraelaca iz Egiota... I potrebno je samo da napišeš broj od četiri cifre, ili u vreme čije vladavine...nema tu mnogo filozofije.

Ne radi se o nekom mom proračunu. Odvojiš malo više vremena malo se edukuješ u vezi istorije jevrejsksog naroda, pogledaš malo jevrejsku enclikopediju, pročitaš neke knjige kao onu od Simona Dubonova pa češ nešta i naučiti.

Ko je i zašto izbrisao moje postove?
A to se Сале žalio, zar ne?
Ja ću opet da mu postavim pitanje: zašto se Bog našalio kada mu je ugradio preko 95% isti genom kao kod šimpanze.
U međuvremenu sam saznao da je sazdan od crvene zemlje, pa na to pitanje ne mora da mi odgovori.

ја сам се жалио, али не знам ко их је брисао.
постављај питање и даље, доћићеш једног дана до одговора као и за црвену земљу.

Back