Evolucija vs Kreacija

Pa i Boki 13 sebe smatra zenom, ali, kakve to veze ima s cinjenicom da ima prangiju? :think:

Analogija ti nije dobra. Poenta je u tome da pravoslavci tvrde da su najhrišćanskiji hrišćani. No, to im osporavaju JS tvrdeći da su to oni, i isključivo oni. Katolici, pak, tvrde da su samo oni u pavu, protestanti, ziloti...itd, itd.....a da naglasim, svi su hrišćani.
Dakle CrniĐavo neopravdano negira hrišćansku pripadnost onih koji bi opravdano tvrdili da on nije pravi hrišćanin.

Analogija ti nije dobra. Poenta je u tome da pravoslavci tvrde da su najhrišćanskiji hrišćani. No, to im osporavaju JS tvrdeći da su to oni, i isključivo oni. Katolici, pak, tvrde da su samo oni u pavu, protestanti, ziloti...itd, itd.....a da naglasim, svi su hrišćani.
Dakle CrniĐavo neopravdano negira hrišćansku pripadnost onih koji bi opravdano tvrdili da on nije pravi hrišćanin.

Jel to ti stvarno hoces da ronis u tamne vode poredjenja zilota i JS sa ljudima koji su rknuli atomku i pobili hiljade zena i dece?

Sama deklaracija Hrišćanin ne znači mnogo.
Hrišćanin je onaj, koji ispunjava Hrišćanske zakone.
Npr. postoje dva osnovna Hrišćanska zakona, a prvi kaže: ne čini drugome ono, što ne bi voleo Tebi da se čini.
Dakle, besmisleno je, npr. krstaškog inkvizitora, obučenog u Hrišćansko odelo, nazivati Hrišćaninom, kada je sasvim jasno da nema čoveka, koji bi voleo da bude mučen na način, na koji su to radili krstaški inkvizitori.
Kao što je besmisleno npr. ubicu ili monstruma, koji vrši tajne operacije nad ljudima, pričinjavajući im tako telesnu i duševnu bol, obučenog u beli mantil, nazivati lekarom.

Jel to ti stvarno hoces da ronis u tamne vode poredjenja zilota i JS sa ljudima koji su rknuli atomku i pobili hiljade zena i dece?

Ne, nego govorim o tome da neko osporava hrišćansku pripadnost onih koji su bacili bombu, dok oni, glat, mogu da nađu opravdanje u Bibliji i da tvrde da su sasvim dobri Hrišćani, tvrdeći, kako onaj koji njih osporava, nije dobar.

Sama deklaracija Hrišćanin ne znači mnogo.
Hrišćanin je onaj, koji ispunjava Hrišćanske zakone.
Npr. postoje dva osnovna Hrišćanska zakona, a prvi kaže: ne čini drugome ono, što ne bi voleo Tebi da se čini.
Dakle, besmisleno je, npr. krstaškog inkvizitora, obučenog u Hrišćansko odelo, nazivati Hrišćaninom, kada je sasvim jasno da nema čoveka, koji bi voleo da bude mučen na način, na koji su to radili krstaški inkvizitori.
Kao što je besmisleno npr. ubicu ili monstruma, koji vrši tajne operacije nad ljudima, pričinjavajući im tako telesnu i duševnu bol, obučenog u beli mantil, nazivati lekarom.

Da li si siguran da jedan inkvizitor ne bi mogao da pronađe biblijsko opravdanje za svoja dela, i da se samim tim smatra sasvim dobrim Hrišćaninom?

Ne, nego govorim o tome da neko osporava hrišćansku pripadnost onih koji su bacili bombu, dok oni, glat, mogu da nađu opravdanje u Bibliji i da tvrde da su sasvim dobri Hrišćani, tvrdeći, kako onaj koji njih osporava, nije dobar.

Ma covece, velim ti da neko ko pobije onolike ljude moze samo da sanja o tome da je hriscanin, dok su dve-tri razlicito protumacene recenice u Bibliji apsolutno nebitna stvar u poredjenju sa bombom, aman. Dzaba bombasu citati.

Pol Tibets je bio pilot i komandant bombaredera B-29 sa kojeg je bačena atomska bomba na Hirošimu. Pol Tibets je ...nisi znao... bio vernik.

Ali...Pol Tibets je samo izvršio narednje koje je dobio.

Da li znaš da su svi piloti koji su učestvovali u onom bombardovanju pod nazivom ''Milosrdni andjeo'' bili...vernici... Da li znaš da je naredbu za tu operaciju izdao američki predsednik sa poslednjim rečima...Neka bog čuva Ameriku...

Pa ti kažeš da komp ne može da evoluira...jer je nesvestan...a ovamo prihvataš teoriju da je nesvesna materija evoluirala. Zaista se pitam ko je ovde slep.

Da li me zezas?Teorija evolucije se NE BAVI nastankom zivota!Ona ne govori o evoluciji nesvesnog(bezivotnog),vec o evoluciji zivota.Dakle,kako je nastao zivot,da li ga je direktno stvorio Bog ili ne,to se TE ne dotice.

Pol Tibets je bio pilot i komandant bombaredera B-29 sa kojeg je bačena atomska bomba na Hirošimu. Pol Tibets je ...nisi znao... bio vernik.

Vernik?! A ucestvovao u masakru! Daj ne zasmejavaj me.

Ako ja verujem da sam Boris Tadic, hoces li mi ti verovati da sam Boris Tadic?

Ali...Pol Tibets je samo izvršio narednje koje je dobio.

Mogao je da ne izvrsi. Pa nek ide pred vojni sud, bolje i to nego da pobije zene i decu, ko ga bre ebe!

Da li si ti, Jerohinac, ikad video fotografije ljudi koji su preziveli atomku? Zena i dece? Kakvo bre naredjenje i kakav bre predsednik Amerike i koji Bog da cuva Ameriku?! Belzebub? Mozda...

Da li znaš da su svi piloti koji su učestvovali u onom bombardovanju pod nazivom ''Milosrdni andjeo'' bili...vernici...

Jesu, kolko sam ja Deda Mraz.

Vernik?! A ucestvovao u masakru! Daj ne zasmejavaj me.

Učestvovao u ratnim operacijama i izvršavao naredjenje.

Mogao je da ne izvrsi. Pa nek ide pred vojni sud, bolje i to nego da pobije zene i decu, ko ga bre ebe!

Mogle su i japanske kamikaze da ne izvrše masakr u Perl Harburu...

A da li bi ti na njegovom mestu izašao na preki sud čitaj streljački vod ili izvršio naredjenje...

Jesu, kolko sam ja Deda Mraz.

Piloti iz operacije ''Milosrdni andjeo'' veruju u istog boga u kojeg veruješ i ti. Vernici su u svom privatnom životu a kada su piloti onda su pod nekom zakletvom prema svojoj domovini.

Da li si siguran da jedan inkvizitor ne bi mogao da pronađe biblijsko opravdanje za svoja dela, i da se samim tim smatra sasvim dobrim Hrišćaninom?

čuj ne bi mogao da pronađe,
pa pre nego što je biblija postala "metafora" ako ne na svakoj, onda na svakoj drugoj stranici te iste biblije piše da neko zbog toga i toga treba da se ubije ili kamenuje.

Back