Pa verovatno, ako su već tražili život, sigorno nisu bacali kockice po kojom planetama će tražiti život, već su pregledali sve planete. To što ti misliš da je problem, to je samo tehničko pitanje kako pronaći život. Vidiš naše, ljudsko, istraživanje svemira koje traje tek nekih 50 godina otkrilo je zaista mnogo, čak postoje mesta za koja znamo da ne postoji inteligentan život koji se služitehnikom sličnom našoj. Da napomenem da svi mi ovde uzimamo te informacije za istinu tog istraživanja koje treje 50 godina. Šta je mogla otkriti neka rasa koja ima takva istraživanja već 200 miliona godina ?
Verovatno da ostave neki verodostojniji dokaz svog bitisanja. A ne da razbijamo glavu da li je na fresci naslikan leteci tanjir,leteca serpa ili posluzavnik. Civilizacija koja postoji 200 miliona godina trebala bi da svoje postojanje otkriva gotovo bozanskim intervencijama po svemiru,ali ne,oni su izabrali da ih spoznaju samo odabrani.
Moj predlog je da se prouci istorija umetnosti od paleolita do danas. Stvari ce biti mnogo jasnije.
Čovek danas sa velikom sigurnošću zna da u radijusu od 20 svetlosnih godina ne postoji niko ko se služio elektromagnetnim talasima, odnosno radio, tv tehnikom i slično. Kažem služio, jer oni podaci od 20 svetlisnih godina daleko su stari 20 godina.
Mi danas imamo vrlo prostu metodu kojom možemo znati da li postoji inteligentan život u svemiru a da ni ne sletimo na tu planetu, to su radio talasi (pod pretpostavkom da i oni koriste radio talase, što ne mora da znači, jer ko zna kakvu tehniku koriste, za njih su možda radio talasi ko za nas kameno oruđe). Da si iole čitao o tome, čuo bi za SETI projekat.
Ne znam da li postoji covek koga zanima nauka,a da nije cuo za SETI projekat.
Iz danasnjeg ugla gledano,cisto bacanje para. To je na kraju uvidela i americka vlada.
Ali eto,da ne bude da i to nismo pokusali.
To je, što ti pričaš, kao kada bi čovečanstvo pokušalo da nađe život, naravno da na takvom tvom subjektivnom pretpostavljanju da su i vanzemaljci na sličnom ili istom tehnološkom stupnju kao i čovek. Ako mi ne možemo, ako mi ne znamo, onda i oni ne znaju, to je subjektivna pretpostvaka.
Mozda,ali je subjektivna pretpostavka i tvrditi da su vanzemaljci tehnoloski napredniji od nas,a bez ikakvih dokaza.
Evo zbog cega ja tvrdim da smo sami : Od milijardi vrsta (ne miliona i hiljada) koje su prodefilovale Zemljom,samo jedna se uzdigla toliko da moze sebi da postavlja ovakva pitanja i da istrazuje svet oko sebe.
Mozda i postoji zivot van Zemlje,mozda postoji u nekoj drugoj formi,a ne baziran na ugljeniku,medjutim smatram da je inteligencija mnogo redja pojava nego sto se misli.
Evo,neka nestanu svi ljudi na Zemlji i sva nasa zaostavstina,majmuni ni za 10 miliona godina nece dostici nas nivo (delfini ni za sto miliona,treba prvo izaci na kopno).
Hocu da kazem da to sto neki vanzemaljci postoje 200 miliona godina duze od nas ne mora nista da znaci. I ajkule postoje 300-400 miliona godina,pa nisu naprednije od nas.
Mislim da,ako nekakvi vanzemaljci i postoje,nisu nam ni do kolena,a kamoli da su jos i napredniji od nas.
Ono što sam ja učio fiziku kroz srednju i faks, uči se da postoje tehjoni koji idu brže od svetlosti, mada se retko gde pominje Tesla. Stoga to nije ništa novo i mnogi drugi naučnici to pominju. Nisam siguran, ali činimi se da je metoda do koje se najlakše dolazi do takvog zaključka jeste da nekim uređajima mogu da se očitava prisustvo tehjona koji takođe dolaze sa sunca, ustanovljeno je da stižu na zemlju pre svanjavanja, dakle brže od fotona.
To su hipoteticke cestice i nisu nikada detektovane. Ako mogu da se tako lako ocitaju,zar ne mislis da bi to neko vec uradio i dobio Nobelovu nagradu ? Ja nisam cuo da ih je neka ozbiljna laboratorija,opservatorija,institucija,detektovala. Mozda neki sarlatani sto su izvodili ko zna kakve eksperimente.
Razlog zbog koga nauka nije spremna da promeni stav o najvećoj mogućoj brzini jeste taj da bi time cela fizika pala. Znaš da Ajnštajnova teorija relativnosti počiva na pretpostvaci da je brzina svetlosti najveća moguća brzina. Ako bi to bilo drugačije teorija više ne bi bila tačna a time i celokupna relativistička fizika. Naučnici odavno pokušabvaju da konkretizuju Teoriju Svega koja kaže da svetlost nije najbrža...
Mislim da ovde jako gresis. Pocetkom dvadesetog veka su formulisane STR,OTR i kvantna mehanika. Njutnovska fizika je samo specijalan slucaj i sasvim lepo funkcionise za male brzine i makroskopske objekte.Fizika nije pala,vec se produbilo nase razumevanje prirode.
Drugim recima,toliko je naucnika zeljnih slave,da kada bi postojali iole neki dokazi da c nije najveca brzina,to bi na sva zvona bilo oglaseno.
Dalje,Ajnstajn nije verovao da je kvantna mehanika ispravna teorija ("bog se ne igra kockicama"),ali ta teorija je jedna od najdokazanijih i ispostavilo se da nije bio u pravu.
Autoriteti u nauci padaju kad dokazi pokazuju suprotno ("Platon je drag,ali je istina draza")
Tesla bi bio najveći naučnik da nije bio pod prisilom američkih obaveštajnih službi i da je obelodanio Opštu Teoriju Polja. Tesla je tvrdio da svoje izume nikada ne bi ostvario, nikada ne bi postojali u prirodi da ta priroda poštuje teoriju relativnosti. Naravno to štoje bio ortodoks i srbin, to ga je sve učinilo da se retko gde pominje a kamoli uči u školama i slično.
Tesla nije bio ni nas najveci naucnik (sta kazes za Milankovica ?),a kamoli svetski.
Ocigledno nije bas dobro razumeo teoriju relativnosti.
Ostalo necu da komentarisem,nisam pristalica teorija zavere.
Možda ga i jesu kolonizovali, a mi to ne znamo. Možda ih ima na Alfa Kentauri, a Zemlju i naš solarni sistem su poštedeli jer smo mi već "kolonizovali" pa su ostavili da vrše eksperimente i posmatranja na nama.
Mozda. A mozda sam ja samo jedan leptir koji sanja da je covek sto kucka po tastaturi.
Niko nije oborio činjenice koje je izneo Daniken i ostali zagovarači sličnih teorija. Ako ti imaš neki način da opovrgneš te freske i ostalo, daj iznesi na ovom forumu. Poenta cele priče da se toerija Drevnih vanzemaljaca niti može potvrditi niti može opovrgnuti. Zato što se ne zasniva na činjenicama i dokazima koji se mogu proveriti. Ja mogu da tvrdim da se na iznetim ikonama vidi leteći tanjir, zato što neverovatno potseća na leteće tanjire koje danas ljudi vide ili priviđaju, a ti možeš izaći sa nekom idejom da je to ko zna šta, meteor, kometa, kamen, rupa na platnu, bilo šta samo ne leteći tanjir.
Hocu,cim ti opovrgnes tvrdnju da se u orbiti oko Sunca ne nalazi cajnik toliko malen da ga ni najmocniji teleskopi ne mogu videti.
Izvinjavam se za neoriginalnost. Kao sto znamo,teret dokaza pada na onoga ko nesto tvdi da jeste,a ne na onog ko tvrdi da nije.
Dakle,dokazi koji idu u prilog teoriji Drevnih vanzemaljaca su plitki,pa se stoga nisam na njih mnogo ni obazirao. A nisi ti prvi koji je pokrenuo tu pricu,procesljaj malo po internetu,imas gomile postova koji obaraju tu teoriju. Nemoj sve ja da moram da radim

Saslusaj obe strane,a ne samo onu koja prica ono u sta ti verujes.
Kad bejah mladjan momcic,zainteresovao sam se za rupe u teoriji evolucije. Tada nisam ni znao za kreacionizam. O evoluciji sam znao samo ono sto smo ucili u skoli (ni sada nisam neki ekspert). Saslusao sam obe strane i dosao do zakljucka da je kreacionizam jedna suplja prica,bazirana na knjizi koja ima literarnu vrednost,ali malu istorijsku a nikakvu naucnu verodostojnost. Ko sto rekoh,saslusaj obe strane.