Koliko ja znam, naveo sam jednu od definicija mita. Dakle, to nisu reči bez smisla.Daj, lebac ti se ogadio, gukni vec jednom koje su to osobe, ideje, pojave ili institucije. Ne redjaj reci bez smisla.
Odakle potiče sva ta frustracija koju ispoljavaš?

Ne, to je činjenica u koju se lako možemo uveriti, a kao primer mogu da posluže i poruke korisnika na ovom podforumu.Zar ovo ne zvuci debilno?
S obzirom da sam ga definisao, očito to znam da uradima, tako da može da stoji ergo.”Ergo” bi bio samo onda ako bi znao da definises sta je ateisticki mit.

Definiciju (jednu od priznatih) mita sam već naveo, a što se tiče ateizma, ateizam je neverovanje u božanstva, ništa više, ništa manje.Ti ovim dokazujes da ne znas ni sta je mit niti ateizam.
Ti ovim dokazuješ da si nesposoban da mi argumentovano odgovoriš, pa moraš da pribegneš vređanju.

Zaista ti je raspon pažnje veoma mali ili koncentracija slaba. Diksutujemo o ateističkom mitu koji je pomenuo Sizif, nekoliko poruka ranije. Potrudi se malo da pratiš raspravu, ako već želiš da učestvuješ u istoj.Kakav je to suludi mit u koji “najcesce pominju i u njega veruju”.
Razlika je u pristupu raspravi, za koju ne shvatam zbog čega je uvek spuštaš na nivo vređanja sagovornika.Gomila reci bez smisla. Kakve popularne price, kakva verovanja, kakve budalastine covek moze da izvaljuje.
Daj, ne budi sujetan kao nedeflorisana usedelica.Specijalno ili ne specijalno, kakva je razlika? Kakva je razlika izmedju specijalnog iritiranja od obicnog, odnosno opsteg.
Misliš da će time nešto postići osim potpuno diskreditacije svoje pozicije?

Ne bi bilo loše da ponovo pročitaš moju poruku, pa i više puta, pa mi navedeš gde ja to pominjem pustoš tamo gde je ateizam.To je argument samo za neuke. Kada budes znao o cemu govoris, onda bi i znao i da objasnis kakav je to “razvoj naucnih dostignua”. Da li je u pitanju nauka koju je tvoja na djubriste odbacena paganska religija unapredjivala. Sta je ta davno otkazena paganska religija razvijala kod slovenskih plemena, a tamo gde je “carovao” ateizam je bila pustos

OK, sutra ću ti naći citat.Navedi sta si to nasao kod Platona (citiraj ii navedi reference).
Naravno da gresis samim tim sto si pomenuo Platona. Zasto ga nisi citirao, odnosno naveo te tragove “ateistickog mita”, ako uopste znas o cemu govoris.
I ne tumačim, samo iznosim šta je ateizam. Uostalom, i drugi ateisti se slažu sa ovim što sam izneo:Ucis oca kako se prave deca. Ti ne mozes jednom ateisti tumaciti sta njegov stav prema teizmu predstavlja.
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=7623352&postcount=1
Zbog čega bih gubio vreme na to, kada nije bitno za diskusiju u toj meri?Ja, naprimer, negiram postojanje bilo kakvog bozanstva, pa i te tvoje na djubristu istorije davno odbacene paganske bogove. Uzgred, negiranje i poricanje mu dodje na isto, ali ti ne mozes a da ne izvalis neku “specijalnu” glupost, koja me “specijalno” iritira. Takodje me narocito “specijalno” iritira kada neko koristi strane izraze ciji smisao ili ne zna ili ih u pogresnom kontekstu stavlja. Ajde, de, objasni mi sta si hteo da kazes sa recenicom: “Razlika je na prvi pogled samo semanticka, ali je zapravo fundamentalna.”

Tvoj prethodni komentari više nego jasno svedoče o tom zajedničkom interesu i bolji mi primer ne treba.Ne pitam te da li si ti netacan ili sulud, vec kakav to zajednicki interes jedan ateista moze da ima sa teistima, ne po nekom pitanju, vec da se udruzuje protivu drugog teiste. Zaista, ne samo da je suluda kombinacija vec i totalno debilna.

Koliko ja znam, Ajnštajn je bio fizičar, pa njegovi stavovi po pitanju religije imaju istu težinu kao stavovi nekog laika.Ko zna, mozda i jeste ateisticki mit. Svidelo mi se izlaganje, odnosno Ajnstajnovo objasnjenje kako je nastala religija, pa sam ucinio greh i njegovo izlaganje sublimirao u mom prethodnom postu. Ali, dobro, ti si pametniji od A.A. Zapravo, ti si najpametniji od svih intelektuarlnih velikana. Sta je A.A. u odnosu na tebe. Ti pa ti, i niko vise!
U svojoj poruci na koju sam odgovorio. Gubiš se i ne znaš više ni sam šta pišeš.Hej, zar te nije sram da lazes. Gde ja to rekog da je “smrt bila nesto nepoznato?” Sluzis se podmetanjem. To je podlo.

U svojoj poruci na koju sam odgovorio. Gubiš se i ne znaš više ni sam šta pišeš.U intelektualnoj nemoci, poceo si i da haluciniras. Gde si procitao da sam pokusao da prikazem ljude od pre svega par hiljada godina kao mentalno zaostale osobe… itd. itd.

Hm, Egipat, na primer.O kojim religijama ti govoris, koja su to podrucja u kojima nema vulkana, a zemljotresi su veoma retki.

Zapravo, i same religije su podložne evoluciji, te će se u mlađim religijama svakako naći nešto od koje su im prethodile. Komparativna mitologija vrlo lepo obrađuje tu pojavu.Ti ne shvatas da religije nastaju i nestaju, stare se “odbacuju”, a nove nastaju.
Gde sam ja tvrdio da u nekom području nema religijskih verovanja?Daj, reci u kom podrucju nema religijsko verovanje.

Aha... samo ti veruj u ateističke mitove, koji pojednostavljuju stvari do banalnosti.Bujna masta lupa svasta. Ritual ima magijska dejstva, to zna svaki vrac u Africi, a nekmo li civilizovani Grci, Rimljani, pa i paganski zreci varvarskih, slovenskih i drugih plemena.![]()

Слобода, Истина, Достојанство су врхунски принципи које дубоко поштујем, према којима живим и делујем (што не мора да те занима!) Али, ти и појединци са ове теме не поштујете ниједан!!!
Због тога ћу на крају теби и твојим истомишљеницима пренети једну малу поруку која веровао или не долази директно из виших димензија (свесно овде себе излажем подсмеху)

Замисли постоји нешто око чега се слажемо, а то је да су тадашњи и садашњи људи исти.