Evolucija vs Kreacija

Eremita preporucio bih ti jednu knjigu,a i ostalima , zove se 'Pravoslavni pogled na svet' svestenik Timotije . Fascinantna je. U njoj imas naucno objasnjeno zasto teorija evolucije nije odrziva , zatim kako je tekla istorija od predistorije , ne ovako kako je zvanicno , termodinamicki zakoni u kosmosu...odlicna knjiga.
Uchini nam uslugu i citiraj nam neke od dokaza zastho Teorija Evolucije nije odrziva.

Najbolji primer je Kvantna Mehanika. Josh samo kad bi znao shta je to... ;)

Ja tvrdim da je religija u srzi odlichno oruzje manipulacije ljudima.

Religija je odgovorna za zaglupljivanje ogromnog dela stanovnishtva. Manipulacijom nauchnih chinjenica ona chini shtetu i nauci. Prvo ste im napunili glavu glupostima, sad ih josh shtitish od dobijanja istine.
Naziv teme je Evolucija vs Kreacija. Mi predstavljamo tabor Evolucija.

Ljiljana Cholic je htela da zameni Darvina kreacionizmom. Keracionizam je religijsko uchenje i nije mu mesto u shkoli, koliko god vi to zeleli. To mozete da uchite na studijama teologije ili u crkvi/manastiru.
Oni nisu nashli dokaz da Bog ne postoji, nego da Bog nije odgovoran za nastanak vrsta. Klasichno nepoznavanje materije od strane vernika
.

Ето, сам си се ЛЕГИТИМИСАО да представљате ТАБОР - ја о томе и причам...
и све ово што си написао заправо представља ваш антирелигиозни "манифест" - е сада, ми православни оног који се бори против Бога називамо Сатаном... Сатанила, тј.Сатану је збацио Архангел Михаил са војском анђела Божијих... па ти сада види шта ви то радите осим што покушавате да сваког иоле верски упућеног човека убедите ДА СТЕ У СТВАРИ САТАНИСТИ... значи у смислу некаквог "научног образовања" како се ви лажно представљате ваш резултат може бити само једна велика НУЛА...........:rtfm:

и све ово што си написао заправо представља ваш антирелигиозни "манифест" - е сада, ми православни оног који се бори против Бога називамо Сатаном... Сатанила, тј.Сатану је збацио Архангел Михаил са војском анђела Божијих... па ти сада види шта ви то радите осим што покушавате да сваког иоле верски упућеног човека убедите ДА СТЕ У СТВАРИ САТАНИСТИ... значи у смислу некаквог "научног образовања" како се ви лажно представљате ваш резултат може бити само једна велика НУЛА...........:rtfm:
To ubedjenje si dobio jer si prochitao u Bibliji, a ne znato shto ja govorim istinu(ne onu vashu naravno).
Edit: Opet manifestacija vasheg ispranog mozga. Svako ko dovodi u pitanje vashu veru je Satana.

Poslednja izmena:

Na koliko nacina treba reci, da teorija evolucije ne pobija postojanje Boga?:dontunderstand:

Zovi kako zelis, ali ako je teorija evolucije tacna, onda ti siris laz, a zna se ko siri laz. ;)

Evo jedan primer, zamisli da dodje najbogatiji svinjar drzave u skupstinu i pocne da se dere "ja ocu da sam premijer!"i pocne da potkupljuje, zastrasuje, vredja i koristi iskrivljenu logiku da bi dosao do te pozicije. To je sta kreacionionisti rade u naucnim i svim ostalim krugovima. To sto neko ovde oce ovo da objasni ne znaci da je satanista, mada ljudi pocnu mnogo da negoduju kada neko zeli da im rasprsne iluzije.

Зато што је ТЕОРИЈА..........
Hurr durr.

Jedino sto se protivi je teorija evolucije i Frojdova teorija psihoanalize,ali i to ne agresivno,nego iznosi svoje misljenje i dokaze koji te teorije pobijaju.
Genetiku podrzava , astronomiju podrzava , mikrobiologiju i medicinu takodje... Nadjite jedan materijalni dokaz ili dokument da su pravoslavni ometali naucni razvoj,spaljivanjem,zatvaranjem naucnika itd...

Ovaj, a koji su to dokazi da teorija evolucije nije tačna, a izneseni su od strane pravoslavaca? :think:
Pravoslavlje podržava genetiku i mikrobiologiju, koje su se razvile zahvaljujući teoriji evolucije, bez iste ne mogu nastave razvoj i koje pružaju obilje dokaza da je teorija evolucije tačna. :eek:

Pravoslavni koji su ometali naučni razvoj: Ljiljana Čolić

Ахам... а ви га "просвећујете", ма иди... свако тзв. епохално откриће је до сада доживело свој успон а затим свој ПАД на сметлиште науке... значи прво дрпите огромну лову за тзв.истраживања и своја достигнућа уградите у све могуће уџбенике ЗАГЛУПЉУЈУЋИ НАРОД ... а затим после извесног времена објавите ново откриће које дерогира сва претходна...

Možeš li da navedeš neki primer ovoga eremita ili i ti pažljivo listaš brošure Jehovinih svedoka? :per:
Postoji nešto što se zove naučni razvoj i niko ne drpi ogromnu lovu za istraživanja, nego naučni radnici uglavnom moraju da kukaju i moljakaju za bednu crkavicu i da se dovijaju na razne načine za finansije kako bi mogli da vrše eksperimente, koji služe da dokažu ili opovrgnu postojeće teorije i hipoteze.
Jako retko ćeš u nauci naći neko spektakularno otkriće koje pobija sva prethodna, zapravo koje pobija bilo koje prethodno. U preovalađujućoj većini slučajeva je reč samo o finim podešavanjima postojećij teorija, proširivanjima oblasti važenja preko dodavanja specijalnih uslova, itd.
I to nije jasno samo onima koji se o nauci informišu preko žute štampe i pamfleta raznih verskih denominacija.
Na primeru ovoga što si sada napisao upravo lepo vidimo kako se narod zaglupljuje, čim veruje u ovakve budalaštine koje ti iznosiš.

Још само фали да напишеш да је "религија опијум за народ" и да се потпишеш као Карл Маркс ... који је лукаво писао једно а онда се сам молио свом Богу Јахвеу о чему су сведочили његови савременици...

Vidiš, eremita, ovo što si upravo napisao jeste propaganda, jer nema nikakve veze sa onim što ja pišem, a ima za cilj da se teorija evolucije ili moj stav o istoj povežu sa nečim što ima negativne konotacije.

На основу тога што НАУЧНИМ ЧИЊЕНИЦАМА није место на пдф РЕЛИГИЈА, него на неком научном скупу, јер на тај начин вршиш пресију на вернике задирући у њихова најинтимнија осећања по питању религиозности и кршиш основа људска права људи о слободи вероисповести.

Zadirem ti u tvoja nežna osećanja bratske ljubavi u vaskrslom Hristosu, time što iznosim da su sisari nastali od reptila?
Kako si našao vezu između ta dva? :dontunderstand:
Znači činjenicama je mesto na naučnim skupovima... :think:
Upravo je to ono zaglupljivanje naroda o kome pišem, jer je izgleda vernike avramskih religija strah od obrazovanja.
Da nije možda greh da pročitaju knjigu, eremita? Javi se na pakibitija, pa im dopuni spisak. :roll:
Kršenje čega je iznošenje činjenica? :hahaha:
Pravoslavna šizofrenija na delu. :thumbdown:

Ја се не бавим науком - а да се бавим отишао бих на пдф природне науке... али сам религиозан и желим овде да са религиозним људима размењујем мишљења и искуства а не да ме малтретирају људи који се баве ћелијама, генима и науком.

Puno li te maltretiraju velikomučeniče? Ja sam mislio da hrišćani to vole, da im prija da ih muče zbog njihove vere. ;)
A kako to, eremita, tebe maltretiraju? Strah te je da bi mogao da nešto i naučiš i da nećeš ostati zatucan? Da nećeš biti dobar pravoslavni taliban? Ja bih veoma pazio na tvom mestu, jer znaš da čitaš i ćirilicu i latinicu, a to je već samo po sebi veliki greh. :roll:

Оптуживање Љиљане Чолић је потпуна глупост - она је позитиван лик....

Veoma "pozitivan" lik koji je pokušao da uvede učenje protestanskih i fundamentalističkih islamskih sekti, kao obavezno gradivo u škole. :hahaha:

а за ово друго си углавном у праву... али то опет не може да правда напор вас неколико безбожника да ми непрекидно објашњавате да сте под микроскопом "пронашли" ДА БОГА НЕМА - то је вређање верских осећања! :dash:

eremita, ti si prsao totalno, pa niko ne piše o tome kako bilo kog, pa i avramskog boga nema. Teorija evolucije se ne bavi bogovima, niti daje zaključke o njima.
Niko na temi nije tvrdio da teorija evolucije pobija postojanje boga ni na koji način, pogotvu ne neprekidno, ispod mikroskopa, itd.
Sve si samo umislio.
I opet ti mene prozivaš da sam bezbožnik, a ja imam više bogova od tebe. :rtfm:
A to što te vređaju neke činjenice je problem tvog (ne)obrazovanja i nedostatka razumevanja realnosti.

A sto se tice materijalnog dokaza o postojanju Boga , mislim da bi nam takav materijalni dokaz apsolutno svima oduzeo slobodnu volju. Kojom smo obilato obdareni i u kojoj bas vi treba da uzivate i da zivite svoj zivot umesto sto trosite vreme ganjajuci nas koji smo verni i volimo Gospoda.

Imaš neku maniju gonjenja? Paranoju? :dontunderstand:
Jadni vi progonjeni, zamisli da naučite nešto. :roll:

Nego, da ponovim još jednom, pošto vidim da ne razumete.
Teorija evolucije ne tvrdi da bog ne postoji, teorija evolucije se ne bavi bogom, teorija evolucije ne daje dokaza ni protiv ni za postojanje boga, teorija evolucije nema nikakve veze sa bogom.
Drugim rečima, samo si umislio neki progon vernika. Uostalom na temi se lepo vidi da oni koji zastupaju teoriju evolucije samo odgovaraju na kreacionističke budalaštine i razotkrivaju njihove laži, odnosno ako je neko progonjen to su razumni ljudi koji nisu u paničnom strahu od obrazovanja.

Razumem ja da vernici uopšte ne zanju šta teorija evolucije tvrdi, odnosno da ono što znaju o istoj se svodi na nekoliko izmišljotina koje su im servirane od strane kreacionista, ali nikako ne razumem na koji je način predočavanje činjenica, dakle nečega što je tačno, što bi se u krajnoj liniji moglo podvesti pod termin istina vređanje vernika, ili kršenje ljudskih prava? :dontunderstand:
Da li vam vaša vera nalaže da budete zatucani neobrazovani i da laži koje serviraju kreacionisti smatrate za nešto što je tačno? :think:

Teorija evolucije NIJE dokaz da Bog ne postoji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kako onda moze da vredja tvoja religiozna osecanja?

Покушаћу индиректно да ти одговорим што је доста проблематично јер се ја не бавим науком тј. ја много у науку не верујем... Видиш ову реч: ВЕРУЈЕМ то је једно ОСЕЋАЊЕ које постоји у већини људског рода на Планети. Е сада, када та ваша ТЕ буда доказала да је то моје осећање које није НАУЧЕНО него постоји у мени производ неке ХЕМИЈЕ или не знам чега и када буде произвела опет неки хемијски начин ДА РЕЛИГИЈУ ИЗБАЦИ ИЗ ЧОВЕКОВОГ МОЗГА - е онда нека се јаве.

Дотле, шат ап !

Покушаћу индиректно да ти одговорим што је доста проблематично јер се ја не бавим науком тј. ја много у науку не верујем...
Nisi morao ovo da nam kazesh, ochigledno je.
Видиш ову реч: ВЕРУЈЕМ то је једно ОСЕЋАЊЕ које постоји у већини људског рода на Планети. Е сада, када та ваша ТЕ буда доказала да је то моје осећање које није НАУЧЕНО него постоји у мени производ неке ХЕМИЈЕ или не знам чега и када буде произвела опет неки хемијски начин ДА РЕЛИГИЈУ ИЗБАЦИ ИЗ ЧОВЕКОВОГ МОЗГА - е онда нека се јаве.
Verovati je kada mislish da je neshto istina bez dokaza.
Vec pokushavaju da odgovore zashto tako mislite: http://www.andrewnewberg.com/qna.asp
Дотле, шат ап !
Stidi se.

Ja znam sta je. I sta ces s njom? Cak ni naucnici nisu sa svime nacisto s njom :lol: u svakom slucaju nit je sta dokazala niti pobila u vezi Boga.

Kvantna mehanika se ne bavi bogovima. :roll:
Uzgred, teorije kvantne mehanike su najbolje dokazane teorije u celokupnoj nauci. :bye:

Najinteresantnija meni u njoj je sila koja drzi kvarkove na okupu , i onaj eksperiment sa dve cestice koje su razdvojene , nalaze se u istom stanju i kada poremetis jednu bez obzira na udaljenost i druga oseca promenu. To je srushilo teoriju o tome da informacije ne mogu putovati brze od brzine svetlosti...a pre toga biste smatrali idiotom one koji veruju da moze...mislim tako je i sad.

Brkaš teoriju relativnosti i kvantnu mehaniku, kao i oblasti važenja istih. Drugim rečima, možda znaš šta je kvantna mehanika, ali si upravo demonstrirao da ne znaš najbolje čime se bavi.

Mislim da vam genetika i njena istrazivanja onako prilicno pobijaju Darvina, ali mrzi me o tome sada da pishem :)

Zapravo genetika pruža dokaze da je teorija evolucija tačna, koji su još kvalitetniji nego fosilni nalaz. ;)

Eremita preporucio bih ti jednu knjigu,a i ostalima , zove se 'Pravoslavni pogled na svet' svestenik Timotije . Fascinantna je. U njoj imas naucno objasnjeno zasto teorija evolucije nije odrziva , zatim kako je tekla istorija od predistorije , ne ovako kako je zvanicno , termodinamicki zakoni u kosmosu...odlicna knjiga.

Zanimljivo kako nijedan naučnik koji se bavi oblastima u kojima se primanjuje teorija evolucije nije čuo za zakone termodinamike... :roll:
Trebali da ti objašnjavamkoje godine su originalne ideje iz te knjižice objavljene u S.A.D., a koje u Saudijskoj Arabiji? :roll:
Nego, kad si već zapeo, slobodno navedi šta to pokazuje da teorija evolucije nije održiva.

Pravoslavna šizofrenija na delu. :whistling:

Зато што је ТЕОРИЈА..........:hahaha:

Neobrazovanje na delu.
Znaš li eremita šta u nauci znači teorija?
Teorija je model koji objašnjava određeni skup fenomena, teorija evolucije, teorija gravitacije, teorija kvantne mehanike, itd.
Reč je o modelima koji su proveravani i iznova se proveraju kroz merenje fenomena koje objašnjavaju i upoređivanjem dobijenih rezultata sa rezultatima koje je model predvideo. Ukoliko dolazi do neslaganja, model se ili odbacuje ili modifikuje.
U vezi teorije evolucije ne samo da nije nađeno neslaganje, nego su rezultati pokazali slaganje sa predviđanjima modela koja su data decenijama pre samog merenja.

Покушаћу индиректно да ти одговорим што је доста проблематично јер се ја не бавим науком тј. ја много у науку не верујем... Видиш ову реч: ВЕРУЈЕМ то је једно ОСЕЋАЊЕ које постоји у већини људског рода на Планети. Е сада, када та ваша ТЕ буда доказала да је то моје осећање које није НАУЧЕНО него постоји у мени производ неке ХЕМИЈЕ или не знам чега и када буде произвела опет неки хемијски начин ДА РЕЛИГИЈУ ИЗБАЦИ ИЗ ЧОВЕКОВОГ МОЗГА - е онда нека се јаве.

Дотле, шат ап !

Eremita mi se u tom pogledu slazemo. Vera je zasnovana na osecanjima. Nauka je zasnovana na logici. Dva potpuno razlicita nacina na koja ljudi sagledavaju svet. Zato i treba ostaviti prostora vernicima da veruju, ali onda ni vernici ne treba da se mesaju u nauku. Nerealno je da ocekujes da posmatranje prirode i logicko zakljucivanje donese zakljacuk koji ce se poklopiti sa tvojim osecanjima i da kad se pokaze da je tvoj osecaj bio pogresan okrivis nauku da je antireligiozna i zahtevas da se menja da bi udovoljila tvojim osecanjima. Tako se ponasaju deca.

Poslednja izmena:

Дотле, шат ап !

Neobrazovanje na delu i više od toga.
Nisi pročitao ni delić onoga što je napisano na temi, pre nego što si krenuo da lupetaš o stvarima koje nemaju veze sa teorijom evolucije.
eremita, teorija evolucije se ne bavi ovim što si ovde naveo.
Time se bavi psihijatrija (bez namere da vređam), psihologija, neurobiologija i srodne grane medicine.
Zbog čega bi nauka nalagala da se religija izbaci iz mozga ili šta si već zamislio?
Shvataš da tvoje pisanje nema nikakve veze ni sa onim što nauka tvrdi ni sa onim što tvrdi teorija evolucija, a samo demostrira koliko se avramske religije osećaju ugrožene obrazovanjem. Zbog čega je to tako? Možda su u strahu da više neće moći tako lako da manipulišu svojim ovcama ukoliko budu imale makar osnovna znanja? :think:
Na primer, ja ne verujem u teoriju evolucije, ja znam da je ona tačna.

Naleteo sam na ovu sliku koja veoma dobro objashnjava shta je teorija i kako religija objashnjava pojave u prirodi:
freligionm07cd607.jpg

Ovaj, a koji su to dokazi da teorija evolucije nije tačna, a izneseni su od strane pravoslavaca? :think:
Pravoslavlje podržava genetiku i mikrobiologiju, koje su se razvile zahvaljujući teoriji evolucije, bez iste ne mogu nastave razvoj i koje pružaju obilje dokaza da je teorija evolucije tačna. :eek:

Pravoslavni koji su ometali naučni razvoj: Ljiljana Čolić

Možeš li da navedeš neki primer ovoga eremita ili i ti pažljivo listaš brošure Jehovinih svedoka? :per:
Postoji nešto što se zove naučni razvoj i niko ne drpi ogromnu lovu za istraživanja, nego naučni radnici uglavnom moraju da kukaju i moljakaju za bednu crkavicu i da se dovijaju na razne načine za finansije kako bi mogli da vrše eksperimente, koji služe da dokažu ili opovrgnu postojeće teorije i hipoteze.
Jako retko ćeš u nauci naći neko spektakularno otkriće koje pobija sva prethodna, zapravo koje pobija bilo koje prethodno. U preovalađujućoj većini slučajeva je reč samo o finim podešavanjima postojećij teorija, proširivanjima oblasti važenja preko dodavanja specijalnih uslova, itd.
I to nije jasno samo onima koji se o nauci informišu preko žute štampe i pamfleta raznih verskih denominacija.
Na primeru ovoga što si sada napisao upravo lepo vidimo kako se narod zaglupljuje, čim veruje u ovakve budalaštine koje ti iznosiš.

Е, Цалибурн-е, Цалибурне, па зашто пишеш под клон-ником...:zcepanje: слободно се јави као модератор ендонуклеоза... чему мимикрија... а ?

Невероватно, па ви научЕЊаци у ствари кукате што Црква има пара а ви ЈОК... то је проблем. Грешка, народ свакако неће давати вама пара па чак и када би успели да уништите религију.

Vidiš, eremita, ovo što si upravo napisao jeste propaganda, jer nema nikakve veze sa onim što ja pišem, a ima za cilj da se teorija evolucije ili moj stav o istoj povežu sa nečim što ima negativne konotacije.

Zadirem ti u tvoja nežna osećanja bratske ljubavi u vaskrslom Hristosu, time što iznosim da su sisari nastali od reptila?
Kako si našao vezu između ta dva? :dontunderstand:
Znači činjenicama je mesto na naučnim skupovima... :think:

Upravo je to ono zaglupljivanje naroda o kome pišem, jer je izgleda vernike avramskih religija strah od obrazovanja.

Da nije možda greh da pročitaju knjigu, eremita? Javi se na pakibitija, pa im dopuni spisak. :roll:
Kršenje čega je iznošenje činjenica? :hahaha:

Pravoslavna šizofrenija na delu.
:thumbdown:

Па ево сам можеш да пребројиш ово болдовано и да уочиш (и не само ти) колико си увреда нанео сваком вернику и његовим религизним осећањима. То је оно што је недопустиво. Човече, ЈА СЕ МОЛИМ БОГУ.....ејјјјјј... заболе ме за твоје рептиле и сисаре............

Уопште не разумем шта ти значи ово "верници аврамских религија"...

Puno li te maltretiraju velikomučeniče? Ja sam mislio da hrišćani to vole, da im prija da ih muče zbog njihove vere. ;)
A kako to, eremita, tebe maltretiraju? Strah te je da bi mogao da nešto i naučiš i da nećeš ostati zatucan? Da nećeš biti dobar pravoslavni taliban? Ja bih veoma pazio na tvom mestu, jer znaš da čitaš i ćirilicu i latinicu, a to je već samo po sebi veliki greh. :roll:

Veoma "pozitivan" lik koji je pokušao da uvede učenje protestanskih i fundamentalističkih islamskih sekti, kao obavezno gradivo u škole. :hahaha:

Ево опет увреде - православце називаш талибанима само зато што немају интересовање да се замлаћују са рептилима...:roll::roll::roll:

eremita, ti si prsao totalno, pa niko ne piše o tome kako bilo kog, pa i avramskog boga nema. Teorija evolucije se ne bavi bogovima, niti daje zaključke o njima.
Niko na temi nije tvrdio da teorija evolucije pobija postojanje boga ni na koji način, pogotvu ne neprekidno, ispod mikroskopa, itd.
Sve si samo umislio.
I opet ti mene prozivaš da sam bezbožnik, a ja imam više bogova od tebe. :rtfm:
A to što te vređaju neke činjenice je problem tvog (ne)obrazovanja i nedostatka razumevanja realnosti.

Па за који мој онда промовишеш на овом пдф ТЕ ? све тврдећи да су верници НЕОБРАЗОВАНИ људи, а иначе када смо већ код образовања - примећујем да си када је у питању ОПШТЕ ОБРАЗОВАЊЕ у најмању руку инвалидан, да не кажем ретардиран. Опште образовање пре свега упућује на опште познавање религија, култура, историје, историје уметности, философије...итд.

Овде долазе ВЕРУЈУЋИ ЉУДИ, а ти би да причаш о рептилима...:zcepanje:

Успут - А КОЈИ СУ ТО ТВОЈИ "БОГОВИ" ?:rotf:

Imaš neku maniju gonjenja? Paranoju? :dontunderstand:
Jadni vi progonjeni, zamisli da naučite nešto. :roll:

Nego, da ponovim još jednom, pošto vidim da ne razumete.
Teorija evolucije ne tvrdi da bog ne postoji, teorija evolucije se ne bavi bogom, teorija evolucije ne daje dokaza ni protiv ni za postojanje boga, teorija evolucije nema nikakve veze sa bogom.
Drugim rečima, samo si umislio neki progon vernika.

Uostalom na temi se lepo vidi da oni koji zastupaju teoriju evolucije samo odgovaraju na kreacionističke budalaštine i razotkrivaju njihove laži, odnosno ako je neko progonjen to su razumni ljudi koji nisu u paničnom strahu od obrazovanja.

Razumem ja da vernici uopšte ne zanju šta teorija evolucije tvrdi, odnosno da ono što znaju o istoj se svodi na nekoliko izmišljotina koje su im servirane od strane kreacionista, ali nikako ne razumem na koji je način predočavanje činjenica, dakle nečega što je tačno, što bi se u krajnoj liniji moglo podvesti pod termin istina vređanje vernika, ili kršenje ljudskih prava? :dontunderstand:
Da li vam vaša vera nalaže da budete zatucani neobrazovani i da laži koje serviraju kreacionisti smatrate za nešto što je tačno? :think:

Ево, опет већ не знам која по реду УВРЕДА - на крају ћу те пријавити ГАЗДИ...:evil:

Ово што си сада написао о ТЕ ја сам написао неколико страница раније - баш као чињеницу због које уопште не разумем шта ћеш онда на овом пдф ? Али, наравно, ти си као професионални манипулатор већ у следећој реченици ову исту прву оповргао. Покушај да разумеш да то да ли ћу ја веровати креационистима или не ЈЕСТЕ МОЈА ПРИВАТНА СТВАР без обзира на образовање, које је код тебе крајње проблематично. Замисли колико си ти поремећен - тврдиш да је "образовање" то да ја ПРЕСТАНЕМ ДА ВЕРУЈЕМ У БОГА и да ПОЧНЕМ ДА ВЕРУЈЕМ ТЕБИ који исто само "верујеш" у некакве теорије ........ејјјјјјјјјјјјј....... баш си застранио.........:per:

Non stop se pozivash na toleranciju, sa druge strane pokushavate da nam nametnete veronauku u shkole.
Samim ti shto karakterishesh vashu religiju kao jedinu pravu i spise kao ultimativnu istinu, automatski diskvalifikujesh sve ostale religlije i sva nauchna saznanja.
Ochekujesh da sedimo skrshtenih ruku dok se u ime Boga rade loshe stvari?

Ako je za tebe Bog stvoritelj svega, zadrzi to za sebe i chuvaj u tvojoj glavi.
Kad dokazesh to, mozesh i javno da istupish.

Govoreci da ne znash nishta o Teoriji Evoluciji i u isto vreme govoriti da ta Teorija Evolucija nije dokazana govori sve o tvom kredibilitetu.

Jedan prijateljski savet: Bolje cutati i biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

. Покушај да разумеш да то да ли ћу ја веровати креационистима или не ЈЕСТЕ МОЈА ПРИВАТНА СТВАР без обзира на образовање, које је код тебе крајње проблематично. Замисли колико си ти поремећен - тврдиш да је "образовање" то да ја ПРЕСТАНЕМ ДА ВЕРУЈЕМ У БОГА и да ПОЧНЕМ ДА ВЕРУЈЕМ ТЕБИ који исто само "верујеш" у некакве теорије ........ејјјјјјјјјјјјј....... баш си застранио.........:per:

Da se ponovi jos jednom, teorija evolucije nedokazuje da nepostoji Bog, tako da iako je prihvatis mozes da verujes u Boga.

Verovanje ljudi je njihova privatna stvar i sloboda ispovedanje svoje vere je zakonom zagarantovana, tu nema sporenja.

Kreacionizam se predstavlja kao nauka, kao takav tvrdi da moze da DOKAZE svoje teze i samim tim izlazi iz kruga religije i ulazi u krug nauke. Sasvim je normalno da nauka odreaguje.
Nemojte da se mesate u nauku i nauka se nece mesati u religiju, vrlo prosto.

Non stop se pozivash na toleranciju, sa druge strane pokushavate da nam nametnete veronauku u shkole.
Samim ti shto karakterishesh vashu religiju kao jedinu pravu i spise kao ultimativnu istinu, automatski diskvalifikujesh sve ostale religlije i sva nauchna saznanja.
Ochekujesh da sedimo skrshtenih ruku dok se u ime Boga rade loshe stvari?
Ako je za tebe Bog stvoritelj svega, zadrzi to za sebe i chuvaj u tvojoj glavi.
Kad dokazesh to, mozesh i javno da istupish.

Govoreci da ne znash nishta o Teoriji Evoluciji i u isto vreme govoriti da ta Teorija Evolucija nije dokazana govori sve o tvom kredibilitetu.

Jedan prijateljski savet: Bolje cutati i biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Овако како си сада написао... веома смешно додуше... испадаш најобичнија соц-реалистичка комунистичка лапрдаљка - а не неко ко се бави НАУКОМ. Један озбиљан човек који се бави науком никада себи не би дозволио да пискара овакве глупости.

ТИ ЋЕШ ДА МИ ОДРЕЂУЈЕШ КАДА ЋУ ЈАВНО ДА ИСТУПИМ...:rotf::rotf::rotf:

Овако како си сада написао... веома смешно додуше... испадаш најобичнија соц-реалистичка комунистичка лапрдаљка - а не неко ко се бави НАУКОМ. Један озбиљан човек који се бави науком никада себи не би дозволио да пискара овакве глупости.

ТИ ЋЕШ ДА МИ ОДРЕЂУЈЕШ КАДА ЋУ ЈАВНО ДА ИСТУПИМ...:rotf::rotf::rotf:
Da, zato shto nikako ne odobravam osobine religije:
-manipulishe ljudima
-izaziva ratove
-zaglupljuje ljude
-uziva zashtitu zakona bez ikakvog razloga
-uziva nezasluzeno mesto u drushtvu

Da se ponovi jos jednom, teorija evolucije nedokazuje da nepostoji Bog, tako da iako je prihvatis mozes da verujes u Boga.

Verovanje ljudi je njihova privatna stvar i sloboda ispovedanje svoje vere je zakonom zagarantovana, tu nema sporenja.

Kreacionizam se predstavlja kao nauka, kao takav tvrdi da moze da DOKAZE svoje teze i samim tim izlazi iz kruga religije i ulazi u krug nauke. Sasvim je normalno da nauka odreaguje.
Nemojte da se mesate u nauku i nauka se nece mesati u religiju, vrlo prosto.

Ја сам већ свој став изнео:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=10896988&postcount=1632

Back