- Poruka
- 66.502
42.ocigledno si citao najbolju knjigu u univerzumu ( a ne mislim na bibliju )![]()
Ne piše mi to na tablici bez razloga.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
42.ocigledno si citao najbolju knjigu u univerzumu ( a ne mislim na bibliju )![]()

Biblija je istinita, isto koliko i Tora i Talmud i Kuran i vedski spisi.значи са данашњом технологијом можемо ускоро стваорити нову врсту животиња или човека и оборамо Библију![]()
pa i pas bez dresure prepoznaje ljudski znak pokazivanjem prstom.
Ako mu pokazes u odredjenom pravcu on ce tamo pogledati ali chimpanza koja nije ucila signale nece.
Radi se o tome da je posle hiljada godina zivljenja sa covekom pas prilagodjavan da bolje razume ljude i samim tim efikasnije radi sa ljudima.
Chimpanzama to nije potrebno
Pitanje za tebe sale - sta mislis kako su nastale rase pasa?
Jesu li sve rase postojale od pocetka ili su se razvile kasnije?
I šta su sad ti psi kojih ima više nego na početku? Papagaji? Opet se nazivaju psima, niti su žirafe niti majmuni, ostali su psi.
mada mi nije jasno sve , npr. evoluvija cetacea...
Protocetus liči na delfina i to je ok ... ali Rodhocetus pa Ambulocetus je ludilo
koliko je vremena bilo potrebno da nastanu današnji kitovi ?
a teorija Panspermije ? kako vam se to čini ?
Ovo je daleko od istine. Poznajem jednu brilijantnu osobu (koja je inače doktor nauka, oblast fizička hemija), kreacionistu po svom ubeđenju koja svoje ogromno znanje usmerava u dokazivanje kreacionističkih teza. I naravno, ja kao (da kažem) delimični evolucionista ne mogu da pričam o toj temi sa njom, jer mnogo više zna od mene.Što se tiče kreacionizma on je blago rečeno debilan i služi za zadovoljavanje ljudi koji ne žele da razmišljaju...
Naravno, i ja poznajem neke fizičare koji su svojevremeno dokazivali da je zemlja ravna. Vrlo je bilo teško (čitaj: nemoguće) izaći na kraj sa njihovim naizgled neoborivim argumentima.Poznajem jednu brilijantnu osobu (koja je inače doktor nauka, oblast fizička hemija), kreacionistu po svom ubeđenju koja svoje ogromno znanje usmerava u dokazivanje kreacionističkih teza.
Biblija je istinita, isto koliko i Tora i Talmud i Kuran i vedski spisi.
Nekad bila top literatura, danas je malo pregazilo vreme...

Rekao bih da je obrnuto. Religije, a posebno hriscanska je ucinila ogromnu stetu nauci. Nauka se mesa u religiju retko, i to bez uspeha. Vernika nista nece spreciti da veruje i ono sto oce, i to uceni ljudi treba da utuve sebi u glavi. Vernik ce traziti dokaze gde god mu trebaju jer on zna rezultat, samo trazi bilo kakve dokaze.с`обзиром да је религијска књига, зашто се наука толико уплиће у њен садржајer
много се вараш и ти то добро знаш, једино ако тешиш себе.
па кад ју (Библији) је време изгазила, зашто је број 1 само на крстарици.
а где су други сајтови!!!
с`обзиром да је религијска књига, зашто се наука толико уплиће у њен садржај
и види да се све више и више људи интересују за њу.
а нарочито атеисти
питај данас клинце о еволуцији шта ће ти рећи.
еволуција као скуп "неких" наука је пропала ствар, тако да атеисти под хитно морају да осмишљају нешто друго у борби против Бога.
читао сам докинса, хариса, дезмонда мориса,вајнберга...све сами бомбастични наслови...кад их прочитах не видох ништа ново.
шаблонски, класично.
то је бајка, обична магла, заблуда, злокобна али господа су је (Библија) добро исчитала.
госн харис нам чак и писмо пише кроз књигу![]()
Rekao bih da je obrnuto. Religije, a posebno hriscanska i muslimanska su ucinili ogromnu stetu nauci. Nauka se mesa u religiju retko, i to bez uspeha. Vernika nista nece spreciti da veruje i ono sto oce, i to uceni ljudi treba da utuve sebi u glavi, trazice dokaze gde god mu trebaju jer on zna rezultat, samo trazi bilo kakve dokaze.
Cuo sam izreku: "coveku lako mozes ucini zlo, ali tesko dobro". To se dobro odnosi na pokusaje ucenih ljudi da objasne da religija nije sve i sva.
Kreacionizam je samo pokusaj da se sadrzaj biblije prikaze kao naucni sadrzaj.

Najveci problem pri popularizaciji nauke kod mladih je to shto se nauka ne objashnjava bajkama .
(питам самог себе)Kreacionizam je samo pokusaj da se sadrzaj biblije prikaze kao naucni sadrzaj.
A bibliju citaju atesti jer je to najlaksi nacin da postanes ateista.
Evolucija nije ateisticki odgovor na stvaranje, jer evolucija ne iskljucuje prisustvo boga. To je teorija i nista vise.

да толико знам да је то само теорија.еволуција као скуп "неких" наука је пропала ствар, тако да атеисти под хитно морају да осмишљају нешто друго у борби против Бога.:
po cemu?
Nabroj 10 dokaza za ovu tvrdnju
BTW evolucija nema bas nikakve veze sa religijom.
Evolucija se ne bavi time kako je zivot nastao vec kako se razvio,sto je receno bar 100+ puta ovde
а шта ће онда ова тема на пдф религији, зар јој није место на природним наукама.
ти си модератор покрени неку везу и премести је тамо.
Бог се неће спомињати, уколико имам жељу да боравим тамо![]()

шта ћеш онда трпи Бога који негира еволуцијуKreacionizam ima veze sa religijom jer se poziva na bibliju,zato nista od povlacenja veze
Ima i na prirodnim ovakva tema,prosetaj do tamo![]()
ето стално и стално врти се једна плоча, а феномен звани Библија (бајка) се не изоставља.
ако се и не спомене Библија већ наука која себе назива креационизам, онда су то најжешће глупости, хм, не иде то тако.
а овамо опет креационизам је дубоко везан за Библију.
како није за неку другу религијску књигу(питам самог себе)
![]()
ето стално и стално врти се једна плоча, а феномен звани Библија (бајка) се не изоставља.
ако се и не спомене Библија већ наука која себе назива креационизам, онда су то најжешће глупости, хм, не иде то тако.
а овамо опет креационизам је дубоко везан за Библију.
како није за неку другу религијску књигу(питам самог себе)
![]()

зашто се то не би истражило, не видим да то може бити толико страшно.
да толико знам да је то само теорија.
Većina imena koje si naveo su veliki protivnici svih religija, dakle Biblija je samo jedna knjiga u mnoštvu drugih čiji autoritet ateisti osporavaju. Igrom slučaja živimo u zemlji gde dominira hrišćanstvo, pa sa hrišćanima imamo više posla, inače nikakvo posebno značenje nema Biblija među ostalim "apsolutnim istinama".видиш неки људи имају само једну сврху у животу а то је оборити ауторитет Библије.