У свему што пишем у вези религије има веома мало или ни мало мојих личних ставова - углавном су то препричана или цитирана дела тј. УЧЕЊА СВЕТИХ ОТАЦА или признатих и уважених теолога од стране СПЦ. Морам да вас упозорим, док још имате времена да скратите своје језичине и увреде и да ову тему радо читају и они који би као од шале могли да вас раскупусају. Вашим
несмотреним и антирелигиозним изјавама (а све као бајаги у име "науке")
можете навући на себе велики гнев.
Učenja svetih otaca, eremita?
Od kada su sveti oci u Unifikacionij crkvi?

Od kada su sveti oci talibani?
Pokušavaš svoje neznanje da kriješ iza svetih otaca. Nekoga bi na tvom mestu bilo sramota.
Iznosiš budalaštine i izmišljotine, eremita, koje pokušavaš da prikažeš kao stav SPC, pri čemu je SPC jasno stavila do znanja da nema stav po pitanju teorije evolucije.
A koje su to izjave antireligiozne, eremita?
One izjave koje ukazuju na tvoje neznanje, eremita?
Zamisli, veliki eremita, ako neko ukaže na ambis njegovog neznanja odamh je protiv SPC i protiv religije i protiv boga (bilo kog).
Nije li jadno i bedno da svoje nedostatke kriješ ispod skuta tvoje verske zajednice?
I na šta si spao, eremita?
Posle laži i izmišljotina koje si citirao, posle budalaština koje si navodio, sada još i pretiš?

Sjajno!
Upravo si demonstirao kako se vera meša u nauku.
Čim veri nešto nije po volji počinju pritisci i pretnje.

Bolji dokaz nisam mogao ni da zamislim.
Hvala veliko, eremita, što si demonstrirao koliko su opasni, nazadni i zatucani verski fundamentalisti i kreacionisti.

У циљу прикупљања доказа да се овде бавите активностима које неодољиво личе на некакву нову секту посетио сам и овај сајт: www.[B]teorijaevolucije[/B].com/... чини ми се да је неко рекао да је то сајт вашег гуруа.. и гле чуда сајт који би требало примарно да се бави теоријом еволуције има и овакве одељке:
1. Evolucija i Religija Da li postoji sukob između evolucije i religije?
2. Mit o Potopu
eremita, šta smo rekli za pominjanje sekte i naučne zajednice?
Već si zaboravio.
Ne samo što si zaboravio, nego još i pretiš fizičkim nasiljem.
Nisi primetio da sam delove nekih tekstova sa tog sajta sa sve linkom postavljao bar 20 strana unazad, nego si nam svima otkrio "tajnu zaveru".

Дакле ВИ СЕ БАВИТЕ РЕЛИГИЈОМ тј. да будем прецизан ВИ СЕ БАВИТЕ АНТИРЕЛИГИОЗНОМ ПРОПАГАНДОМ НАЈНИЖЕ ВРСТЕ и морам вам рећи да сам скандализован неким текстовима које сам погледао, само мали пример:
цитат:
"......Funkcija nauke je da opiše svet, i da objasni najbolje što ume kako on funkcioniše. Ljudi, međutim, već imaju neka svoja shvatanja, i kada nauka otkrije nešto novo, ona nateruje ljude da ta shvatanja preispitaju. Mnogima se ovakvo preispitivanje ne sviđa: ako su naši preci verovali u nešto, zašto mi danas verujemo drugačije?
Odgovor na ovo pitanje je prost: zato što je važno znati istinu. Do pre samo par stotina godina, ljudi su verovali da Bog (ili neki Božji izaslanik, na primer Sveti Ilija) uzrokuje grom i munje. Nauka je u međuvremenu otkrila da to nije tako. Da li ovo otkriće umanjuje Boga? Da li je bolje verovati u neistinu da Bog baca munje, ili u istinu da one nastaju zbog razlike u potencijalu između oblaka i zemlje?
I po čemu je ovo antireligiozni tekst?
Ah,da... pošto ti sam, eremita ne znaš kako nastaje munja, onda smatraš da ako neko iznese objašnjenje, koje se naravno kosi sa tvojom predstavom o munji, jer je ista zasnovana na neznanju, to automatski znači da napada religiju...
Gordost i glupost izgleda uvek putuju zajedno.
Mi smo skandalizovani tvojom zatucanošću.
Nego eremita, umeš da objasniš, gde se ovde tačno napada religija. Ja nikako da nađem taj momenat u tekstu.
Verovati u nešto što nije istina nije znak vere – to je znak najgore vrste arogantnog ponosa.
Ovo dobro upamti, eremita, jer si ti odličan pokazatelj, koliko je ovo tačno.
“Dokazi mogu da budu kakvi hoće, stručnjaci mogu da pričaju šta hoće, ja znam šta je istina, i tačka!” Ako Bog postoji, da li on želi da mi ovako razmišljamo? Da li je Bogu stalo da verujemo u grandiozne neistine – da on baca gromove, da on šalje bolesti da bi kaznio grešne, da je on stvorio svet za šest dana pre šest hiljada godina? Ili bi mu možda bilo draže da upotrebimo naš razum, da probamo da razumemo svet u kome živimo, i da otkrijemo istinu, čak i ako ta istina znači da moramo odustati od nekih ideja o njemu u koje smo vekovima verovali?........
Umeš li da objasniš šta je ovde tačno antireligiozno?

Е сада узми свих твојих 1 000 постова у којима нападаш ВЕРНИКЕ да се мешају у НАУКУ - и поједи их. Ко се овде коме меша - више је него јасно. Окупили се неки ликови, отворили сајт теоријаеволуције и покушавају да верницима којима је БОГ=ИСТИНА протуре нову веру а то је НАУКА=ИСТИНА тј. НАУЧНИЦИ=БОГОВИ...и то све време се претварајући латински лукаво...![]()
eremita, ma je li to...? Ma da li je to...?
Reci mi, eremita, da li je ovo... prvi korak ka korišćenju kreacionistički manipulacija?
Joj, pile malo, pravi prve korake ka finalnoj zatucanosti jedno kreacioniste.
Dobro obratite pažnju, jer nemamo često priliku da posmatramo proces razvitka jednog kreacioniste od larve u obliku zatucanog, fundamentalističkog vernika do krajnjeg stadijuma razvijenog kreacioniste.

Nego, eremita, a gde je tih mojih 1000 poruka u kojima napadam vernike?
Evo, tražim... ali još nijednu nisam našao...
п.с. Ех, да. заборавио сам да вас потсетим ДА МИ ОДГОВОРИТЕ НА ОНА ПИТАЊЦА О ТОМЕ КО КОГА ФИНАНСИРА...![]()
Ogovorio sam ti eremita, nego izgleda ne čitaš tuđe poruke.

Ето, опет натрчаваш на песницу....... објашњење појма КРЕАЦИОНИЗАМ преузео сам из научног рада САНУ особе која је еволуциониста... вас двојица само као папагаји понављате шта је написао онај гуру-аутор са сајта теоријаеволуције...
Možda nisi razumeo eremita.
Dozvoli da ti ponovim: na koji način pobijanje kreacionizma ruši učenje staro 2000 godina, ako je kreacionizam star svega 20 godina (uzgred ima preko 30, tako da bi bilo dobro da pogledaš godinu prvog izdanja tog rada koji si citirao
Uzged, "opet natrčavaš na pesnicu"?!

Da li je moguće da si toliko isfrustriran i nesposoban da kulturno artikulišeš svoje argumente ako ih imaš, ili da pošteno priznaš svoju pogrešku ako ih nemaš ili se tvoje rezonovanje svodi na stav: "onako kako eremita misli, tako i avramski bog misli; ko se ne složi sa eremitom, ne slaže se sa avramskim bogom, jer i sam avramski bog mora da se povinuje eremitinom stavu"?

Лично нисам до сада прочитао ни једну креационистичку књигу, али колико сам могао да се информишем преко интернета они се у САД и Европи представљају као хришћани, код нас су обележени као псеудохришћанска секта. Е сада то што они покушавају да псеудонаучним методама докажу Шестоднев не значи да ћу се ја ОДРЕЋИ ВЕРЕ У ШЕСТОДНЕВ...напротив ЈА ВЕРУЈЕМ У ШЕСТОДНЕВ ...тј. у Свето писмо Старог и Новог завета и У УЧЕЊЕ СВЕТИХ ОТАЦА...
Nisi pročitao nijednu kreacionističku knjigu, ali si ovde citirao najmanje osam kreacionističkih autora?!

OK, eremita, primetio sam ja još pre nekoliko meseci da je tvoj modus operandi da citiraš nešto što nisi pročitao i onda to zastupaš kao svoj stav.
"Čega se pametan stidi, budala se ponosi."
Narodna poslovica
Možeš li da odgovoriš, eremita, zbog čega tumačiš Sveto pismo bukvalno, kad ga ni pravoslavni teolozi, niti sveti oci ne tumače bukvalno, čak insistiaju na tome da je takav način pogrešan i ukazuju na složene metafore i alegorije Svetog pisma kao na dokaz promisli avramskog boga?

Uzgred, zbog čega onda citiraš kreacioniste?

Све сте овде и написали и потписали:
www.[B]teorijaevolucije[/B].com .
Sad si nas sve otkrio.
Reci mi, samo koliko si dugo tražio to stecište tajnog udruženja naučne zajednice, čiji sam link postavio do sada bar deset puta?

Твој велики проблем је што уопште не поседујеш ОПШТЕ ОБРАЗОВАЊЕ, тако да си умислио да се ЗНАЊЕ налази само у ТЕ... а то није тако, веруј ми.
Hm, da... OK, eremita, jesi li ti završio makar osnovnu školu?

Teorija evolucije je tek jedan segment u okviru biologije, a biologija je tek jedna od prirodnih nauka, a prirodne nauke su tek deo obaveznog gradiva osnovne škole.
Ако тебе финансира наша држава - то је заиста трагично јер види на шта ти трошиш своје време - на наклапања и баљезгања.
Vidiš ja baš smatram da je moje vreme dobro iskorišćeno, jer razotkrivam pojedince i grupe koji neprekidno rade na smanjivanju opšte sposobnosti mog naroda, time što ga zaglupljuju.

Uzgred, ne znam da li si primetio, ali tvoje tumačenje Svetog pisma nije u saglasju sa navedenim linkovima.