Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dao ti je covek linkove na clanke o kosmickim brzinama (escape velocity). Ocigledno nisi nista naucio. Kada telo jednom postigne potrebnu brzinu gravitacija vise ne moze da ga privuce, osim ako ne postoji neka druga sila (trenje na primer) koja ce ga opet dovoljno usporiti da padne pod uticaj gravitacije. Sve se to lepo vidi iz jednostavnih formula, koje moze da shvati svako dete u srednjoj skoli, i potvrdjeno je u praksi.KOJI raketni motori?
Nema ih vise. Shvati to.
Razmisli o dejstvu kratkotrajne i dugotrajne sile iz suprotnih smerova.
KOJI raketni motori?
Nema ih vise. Shvati to.
Posto neces da citas, evo ti slikovnice. U pitanju je djule ispaljeno iz topa.
![]()
A i B - padaju na Zemlju
C i D - ostaju u orbiti
E - napusta Zemlju i nikada se vise nece vratiti
A je najsporitji
E je najbrzi.
Mislim, sad vec pricamo o fizici osnovne skole![]()
Pa on ni ovozemaljske stvari ne razume a kamoli nebesku fiziku i kosmičke brzine.
O čoveče da li znaš koga si počeo da podučavaš fizici?Pa on ni ovozemaljske stvari ne razume a kamoli nebesku fiziku i kosmičke brzine.
Sveta685- nemoj da se ljutiš, to sam ja, stnco, tvoj obožavalac. Veruj mi da me neizmerno uveseljavaš svojim neznanjem.

KOJI raketni motori?
Nema ih vise. Shvati to.
Sve zavisi KADA su nastali ti silni krateri na ostalim nebeskim telima.
I zasto.
Pitanje je:
GDE SU VAMA DOKAZI ZA TE SILNE UDARE?
Ja tvrdim da ih nije bilo u toj "davnoj" proslosti (jer te "davne" proslosti i nema), ali ce ih biti sve vise u bliskoj buducnosti.
Objasni mi molim te, ako mozes, na osnovu cega tvrdis da nema "davne" proslosti, i koliko je po tebi stara Zemlja? (O zvezdama i Suncu da i ne govorimo).
Svetin odgovor na ovo pitanje je... negde izmedju 6 i 7 hiljada godina... ima na nekoj temi... tačan broj... Možda i na ovoj temi...
Opet isto izbegavanje odgovora.
Dokazi te silne padove kometa ili asteroida na Sunce u davnim vremenima.
Dakle, prijatelju, DOKAZI za takvu tvrdnju.
(ili mislis da vi mozete da pricate lepe price bez ikakvih dokaza?)

( Autor je Dzonatan Vels (Jonathan Wells), biolog koji radi na institutu „Discovery“, a svoja dva doktorata stekao je na univerzitetima Jejl i Kalifornija, Berkli.)

Zašto ne bi mogle i mutacije i evolucija biti predviđene inteligentnom kreacijom? Pa genom nije ništa drugo nego iskodirani program (čip u prirodnoj okolini) u kojem je predviđeno ogromno više mogućnosti nego što će konkretni živi organizam koristiti u određenom vremenu svoga života. Različiti delovi genoma su se aktivirali onog momenta kad su bili ispunjeni konkretni uslovi, što bi bila mutacija. A evolucija je višestruko mutiranje.
Posto neces da citas, evo ti slikovnice. U pitanju je djule ispaljeno iz topa.
![]()
A i B - padaju na Zemlju
C i D - ostaju u orbiti
E - napusta Zemlju i nikada se vise nece vratiti
A je najsporitji
E je najbrzi.
Mislim, sad vec pricamo o fizici osnovne skole![]()
Roth:Pa ma kako da to protumačiš, razlika je samo u tome što jedni vjeruju u Biće Kreatora a ti (još uvijek) to determiniraš kao nešto nedefinirano osobnošću. Uz srdačan pozdrav ljubiteljima znanosti i istraživanja.

Pitanje za evolucioniste: moze li da se izazove, pretpostavi (makar teorijski) eksplozija fotona?

a) Takva pitanja i dalje zanimaju nauku, sami poceci velikog praska su za sada prilicno labavi i tek teorijski razradjeni
b) svetlost se, po posanju fotona sirila brzinom svetlosti
c) pogledaj odgovor pod A
Pitanje je jasno: kojom brzinom je materija iz Velikog praska (recimo materija neke galaksije) stigla na mjesto sa kojeg do nas putuje svjetlost te materije?
Izvoli, daj racionalan odgovor po svom racionalnom razmisljanju!
:???:
Ovo je jedno od onih pitanja na koje je nemoguce dati odgovor.
Jednostavno, zvezde, vodonik , fotoni i ostali nisu nastali u trenutku velikog praska.
Da ne pominjem da zemlja nije u centru velikog praska pa da na osovu toga mozemo odrediti daljinu na taj nacin na koji ti ciljas...