- Poruka
- 77.680
MOLIM?!?!??!?!?
Pa naravno, svi ti koji nisu nista zavrsili imaju znanje ko pile sto kljuca po dvoristu, zato i konstatno lupetaju gluposti.
значи ти си из мог поста већ научно утврдио да нисам завршио факултет

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
MOLIM?!?!??!?!?
Pa naravno, svi ti koji nisu nista zavrsili imaju znanje ko pile sto kljuca po dvoristu, zato i konstatno lupetaju gluposti.

Тони ПОДРЖАВАМ ја и СРБИЈУ.
Не знам откуд ти то да се овде пљује по науци.
Без муке нема ни науке.
Тако да ће се наука доста помучити да на крају ипак призна ЈАЧЕГ.
значи ти си из мог поста већ научно утврдио да нисам завршио факултет![]()
E to ti je jako dragoceno.
сад те не разумем, можда ниси наспаван, ниси завршио факултет, по твојој дефиницији констатно лупаш глупостиMOLIM?!?!??!?!?
Vrlo verovatno.
Uostalom, ni ja ga jos uvek nisam zavrsio, ali sam naucio jednu mnogo bitnu stvar - naucio sam da razmisljam, racionalno i realno.
сад те не разумем, можда ниси наспаван, ниси завршио факултет, по твојој дефиницији констатно лупаш глупости![]()
а то си стекако... како?
за то ти је потребан факс?
иди спавај не брукај се.
Nabroj mi neke koji su pali (meteore, komete,...)
Ni jedan od tih ne ide ka Suncu.
Dakle, tvoj odgovor se i dalje ocekuje.
Heh, pazi, covek spominje Voyager
Ovakvo pitanje moze da postavi neko ko ima manje od 12 godina.
Jos bolje, evo ti opet kontra pitanje, nabroj mi neke meteore i komete sto su pali na zemlju.
I pri tom ne ocekujem nabrajanje par meteora koji su drasticno uticali na zivi svet.
Dakle?
Naravno, iz istog razloga iz kog ISS ili MIR nikad nisu pali na Zemlju, iz istog razloga neke komete ne padaju na Sunce. Uostalom, sta objasnjavati coveku koji nije bio u stanju da zavrsi srednju skolu.....
Idi kopaj ugljen, to je tvoj domet.
Lepo sam imala zelju da se sklonim sa ove teme, ali mi ne ide. Javljam se samo da izrazim svoju nevericu u toliku ljudsku glupost i tvrdoglavost, zelju da se u sve "razume", a u stvari su ti dometi jako ograniceni. Evolucija je jedna od najjasnijih i najbolje objasnjenih pojava u prirodi, samo se radi o kolicini predznanja sa kojom joj se pristupi. Kako ja nemam zelju da se upustam u raspravu o teoriji singulariteta jer je moje obrazovanje iz fizike elementarno, i kao sto ja nemam nameru da se raspravljam o kvalitetnijim motornim uljima jer najblize automehanici sto sam prisla je kad sednem u kola, apelujem da se genetikom, molekularnom biologijom i evolucijom bave ljudi sa makar malo znanja iz iste. Evo ja bih beskrajno volela da se javi neki student medicine ili biologije, hemije i sl., a da je kreacionista, pa da diskutjemo kao ljudi.Srdacan pozdrav!
Sta ne ide ka Suncu?
Citas li ti pitanja?
Gde su motori na Vojadzeru, Pioniru, ili Odiseju koji su mu neophodni da SAVLADA SUNCEVU GRAVITACIJU? (ako postoji)
Na Zemlji postoje krateri koji svedoce o padovima takvih tela.
Pokazi mi neki krater na Suncu koji dokazuje da je tacna izjava da je "vecina njih pala na Sunce jos u davnim vremenima"?
Ili vi to po obicaju jednostavno"ZNATE"?
Dragi Sale, kao prvo te molim za malo kulturnije obracanje. Kao drugo, ja se ne obrazujem na nacionalnoj geografiji i bbc dokumentarcima, vec sam se toj temi ozbiljno posvetila kroz 5 god fakulteta( molekularna biologija i fiziologija) i evo skoro pa godinu dana doktorskih studija iz iste oblasti. Sto zato sto je to bilo predvidjeno na faksu, sto iz ljubavi, tek procitala sam na desetine naucnih radova koji se ticu evolucije. Tako da mi na mom stavu ne moze niko zameriti, jer znam kako sam ga izgradila. Jako me zanima sta si ti po struci i gde si ti sticao svoja znanja o teoriji evolucije iz kojih si izveo stav da je to glupost. Takodje bih volela da znam reference i drugih protivnika evolucije na ovom forumu, jer mozda je problem samo u neadekvatnoj literaturi. Srdacan pozdrav!
Kometa Shoemaker Levy 9 - pala na Jupiter 1994 godine.
http://www.lpi.usra.edu/science/kring/epo_web/impact_cratering/intro/SL_9.jpg
Pad komete uslikan teleskopom na planini Mauna Kea na Havajima. Link iznad.
kometa Howard-Koomen-Michels, pad na sunce 30. Avgust 1979.
zatim jos dve neimenovane 27. 1. 1981. i 20.7. 1981.godine. Sudarile se sa Suncem i sprzile u momentu.
Da da, ova kometa je imala veci obim od zemlje. Veeeeeelika. Ali je vise nema.
Tako dragi Sveto, opet ispadas magarac sa ovakvim pitanjima. Ja lepo kazem, prvo se obavesti o necemu, jer ces konstantno ispadati idiot i ljudi ce ti se smejati, kao sto se ja sada smejem. Verovatno bih mogao iskopati jos koji primer, ali i ovo je sasvim dovoljno.
Odgovor na tvoje drugo glupo pitanje:
Ono sto tebi nije jasno u vezi sa raketama je verovatno odgovor "kako je on proputovao toliko mnogo, kad toliko goriva nije mogao poneti sa sobom?" Jel da, to te muci? E, vidis jos davno pre svemirskih letova Njutn je formuliso svoj zakon inercije: "Telo ce ostati u stanju mirovanja ili ravnomernog pravolinijskog kretanja sve dok ga neko delovanje ne primora da to stanje promeni". Primenjeno na raketnu tehniku ovo znaci "Raketa koja je postigla zadovoljavajucu brzinu, dovoljnu da napusti gravitacioni uticaj primarnog tela (Zemlje) ce nastaviti da se krece pravolinijski sve dok je neko drugo telo ne primora da to stanje promeni"
Evo ako i dalje ne verujes dve razglednice:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c6/Titan_3E_with_Voyager_1.jpg
Ovo su motori koji su dali tu brzinu Voyager 1. Zovu se Titan 3E Centaur.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d2/Voyager.jpg
A ovo je Voyager 1. Primetices da nema motore, jer mu vise i ne trebaju. Jer tamo gde je on, ne postoji nista sto ga usporava.[/QUOTE]
Prvo:
Jedna je stvar kruzno kretanje, a druga je stvar padanje, odnosno skretanje sa standardne putanje.
Neki objekat moze da na svojoj Standardnoj putanji naleti na drugi, a to je sudar koji je stvar slucajnosti.
Druga je stvar kada jedan objekat treba da PRIVUCE drugi, izbaci ga sa njegove putanje i NEMINOVNO privuce na sebe i izazove sudar.
Ne vidim kakve veze ima kometa Sumejker-Levi?
Je li i ona "pala" na Sunce?
Nije?
A kako to da nije?
Kako to da Sunce nije svojom ekstremno velikom silom privlacenja privuklo tu kometu, vec ju je privukao Jupiter?
Drugo:
Raketni motori sluze da se savlada privlacna sila Zemlje.
Kojim motorima savladava PRIVLACNU SILU SUNCA?
Ili mozda ona ne deluje u njegovom sistemu?
Verovatno kad napusti polje Zemljine "gravitacije" stize u prostor gde mu motori vise ne trebaju, zato sto tamo nema nikakve druge privlacne sile, izuzev "gravitacija" planeta.
Je li tako?
(u stvari, nema ni njih, sudeci po tvojoj zadnjoj recenici?)
A kako to da nije?
Kako to da Sunce nije svojom ekstremno velikom silom privlacenja privuklo tu kometu, vec ju je privukao Jupiter?

Voyager je savladao raketom Titan 3.Kojim motorima savladava PRIVLACNU SILU SUNCA?
Evo ih
![]()
Ovaj, kakva je povrsina Sunca?
MIslim, stvarno zasluzujes nagradu za najneobrazovanijeg forumasa.
Aha. Znaci to su motori koje on nosi sa sobom ZA SAVLADAVANJE SUNCEVE GRAVITACIJE?
SIGURAN SI?
Pa, kakva je povrsina Sunca?
Jel' imaju tamo neki krateri koji potkrepljuju tvoju tvrdnju o silnim sudarima u davnoj proslosti?
Ima ili nema?
Ovo cu samo da citiram
Voyager je savladao raketom Titan 3.
Pa kad ne umes da odgovoris - sta ti drugo i preostaje?
Pogledaj malo pricu iz fizike o delovanju sila - recimo jedne kratkotrajne, koja deluje u jednom pravcu, i druge stalne koja deluje u suprotnom?
A i vrednosti istih.
Vise ih ne nosi, jer mu nisu potrebni - vec ima dovoljnu brzinu, a ko sto (ne)znas u Svemiru nema vazduha, pa nema ni trenja, a samim tim ni usporenja.
Takva da se ne bi mogla kartografisati ni u tvojim najludjim snovima.
Kako ocekujes da kartografises nesto gde se non stop odigravaju nuklearne reakcije?Tako da sa temperaturom od 5000 stepeni ne mozes ni ocekivati nikakve kratere.
![]()
Kapis?
A takodje ni gravitacije koja bi delovala usporivacki?
A kapis li ti da ne treba da me ubedjujes kakva je povrsina Sunca, vac da das dokaze za tvrdnju o silnim sudarima raznih objekata sa njim u dalekoj proslosti?
Ako je povrsina Sunca takva, pitanje je odakle vam takve tvrdnje?
Kapis?
Eno ti prica o silama.
Nije strasno ne znati, strasno je ono sto ti radis - razmetati se sopstvenim neznanjem.
Uzmi pa izracunaj kolika je "tezina" Jupitera - masa puta ubrzanje.
Tolika bi trebala da je i privlacna sila Sunca na tom rastojanju.
Gravitacija vuce na jednu stranu, a raketni motori na drugu stranu. Tj brzina koju su mu oni dali.
S obzirom na broj objekata koji je leteo okolo naokolo, s ozbirom na kratere na ostalim telima, taj zakljucak je neminovan.
A odakle tebi zakljucak da nije bilo udara?
Zato so nema kratera?