- Poruka
- 77.429
Ne znam šta si po struci ali me čudi da ovakvu pogrešnu predstavu o nauci imaš. Ma niko živi ne tvrdi, niti to može, da je nauka svemoćna. Ja stalno ljude kao što si ti pozivam da malo razmisle, ako već ne žele da nađu i počitaju, o istoriji razvoja neke nauke i time stekne uvid u činjenicu da je nauka pre dvesta godina bila NEMOĆNA mnogo toga da reši. Kako vama kritičarima nauke nije jasno da se nauka neprestano razvija i da je daleko od toga da je otkrila sve što je mogla, a sve neobjašnjeno neće moći da otkrije i tu vidite njenu navodnu nemoć.
Za razliku od nauke koja se stalno razvija, šta je bilo sa religijskom dogmom. Ništa, kakva je bila pre hiljadu godina takva je i danas i zato postaje anahrona i u mnogim segmentima najblaže rečeno smešna, ali kome to reći.
е са тобом се може разговарати.
зашто би се ми препирали ко је глупљи или ко је паметнији, кад би овде требали да износимо своја мишљења.
зар ово што си ти написао је глупост? по мени није.
трудиш се да убедиш својим аргументима остале неистомишљенике у исправност твог расуђивања и знања која имаш.
наравно мене нећеш убедити, ма колико ти то изгледа као заостало схватање.
"наука се развија" - шта то наука развија, СВЕСТ можда? наука кажеш ОТКРИВА што значи да то већ постоји или ја ту реч не разумем. Јел мислиш да наука открива како је свет настао, можда је то у питању.
Можда једног дана и открије, а дали ћеш ти бити задовољан рецимо да "званична" наука ОТКРИЈЕ да је свет ипак настао од бића свестворитеља?