Evo zasto je zenska prevara gora...

Pricamo o kucnim poslovima koji su po meni veoma laki,jos ako imas volje.
Mozda su po meni laki jer sam u dobroj fizickoj formi...
Dosadni su do bola. Zato su žene pre bile "histerične", jer su bile ugušene dosadom, stegama, nemogućnošću obrazovanja i učestvovanja u političkom životu, i gušenjem ženske seksualnosti (odsecanja klitorisa).

Zato kućne poslove treba podeliti. Niko ne zaslužuje da mu kreativnost odumire.

Meni su za moju prvu biznis ideju rekli: neće ti to uspeti ovde, i nije preduzetništvo za ženu.
(i to majka, verovatno ubijena u pojam koliko i sama nije mogla da se ostvari kao žensko)

Uspelo je + nameravam da širim obim i samo žene.
E, sad.. a'jmo u drugu krajnost!Zapošljavajmo samo žene...inače svaka tebi čast! Ja sam imala veliku podršku oca i srećna sam zbog toga. Podsestila si me na moju drugaricu koja je vlasnik jedne agencije. Kad je bio usvojen Zakon da mora zaposliti određeni procenat invalida i osoba Romske nacionalnosti, rekla mi je:"Ja zatvaram firmu.Invalidima mogu još i naći da nešto rade, ali od c.... a radnik, to je misaona imenica".

E, sad.. a'jmo u drugu krajnost!Zapošljavajmo samo žene...inače svaka tebi čast!
Pa ne želim to u smislu samo žene jer hoću da stvorim krajnost, nego da hoću da stvorim prilike za žene.
Neću ja time narušiti nikakvu ravnotežu, naprotiv, verovatno ću biti samo kap u okeanu. Ali šta je okean nego mnoštvo kapljica!

Pa ne želim to u smislu samo žene jer hoću da stvorim krajnost, nego da hoću da stvorim prilike za žene.
Neću ja time narušiti nikakvu ravnotežu, naprotiv, verovatno ću biti samo kap u okeanu. Ali šta je okean nego mnoštvo kapljica!
a kako to hoćeš da stvoriš prilike za žene,svojim beslovesnim piskaranjem ovde mesto da se stvarno angažuješ po tom pitanju i konačno nešto i uradiš mesto da samo serendašš?!

Dosadni su do bola. Zato su žene pre bile "histerične", jer su bile ugušene dosadom, stegama, nemogućnošću obrazovanja i učestvovanja u političkom životu, i gušenjem ženske seksualnosti (odsecanja klitorisa).

Zato kućne poslove treba podeliti. Niko ne zaslužuje da mu kreativnost odumire.

Zene pre,zene pre,zene pre..............
Gledas kakav su uticaj zene imale u smrdljivim drzavama i plemenima...Zasto ne procitas kakav su zene imale uticaj u Sparti?

Spartanke su imale pravo na obrazovanje, jednako kao i muškarci. U tadašnjem grčkom svetu, bilo je krajnje neuobičajeno da žena poseduje zemlju, kao i da ravnopravno nasleđuje sa muškim potomcima.
Žene, koje bi ostale udovice, su takođe nasleđivale muževljevu imovinu, zajedno sa decom.
U okviru obrazovanja, bilo im je dozvoljeno da vežbaju, kao i muškarci, potpuno nage (i niko nije pravio problem oko toga, zamislite, a nage su bile kako bi primetile nedostatke i kasnije ih vežbanjem otklanjale), čak i da se takmiče u atletici, trkama, itd. i to pred mešovitom publikom.
Bilo im je dozvoljeno da nose lagodniju odeću, koja im je omogućavala više pokreta, te nije bilo neobično da vidite nogu, do butine, kod Spartanki.Međutim, ovo izjednačavanje muškaraca i žena, po fizičkoj spremnosti, naravno nije imalo veze sa današnjim viđenjem ravnopravnosti, već je bila prosto potreba da žene budu fizički spremne i jake.
Spartanci su smatrali da se žena kao ličnost može ostvariti, samo ukoliko razvije i "mušku crtu", iz podsvesti, zbog čega se zahtevalo da prolaze kroz jednak tretman fizičkog osposobljavanja, kao muškarci, te su žene znale da barataju oružjem, bore se, bacaju disk, koplje, itd.
Ženama je bilo dozvoljeno da sedruže sa muškarcima u javnosti. Kako da razgovaraju, tako i da raspravljaju o politici. Generalno, spartanske žene su bile poznate po svojoj oštroumnosti i domišljatosti. Na ovo se nije gledalo blagonaklono, u ostatku grčkog sveta, međutim, ako se uzme u obzir da su žene morale biti fizički jake i sposobne da bi rodile jake i zdrave potomke, onda je sasvim logično da se tražilo da umno takođe budu jake i sposobne. Plutarh je čak zapisao da su muškarci Sparte suviše često slušali svoje žene

I sad i ti imas isto da biras Beograd ili selo...

U tadašnjem grčkom svetu, bilo je krajnje neuobičajeno da žena poseduje zemlju, kao i da ravnopravno nasleđuje sa muškim potomcima.

Sam potireš sopstvenu poentu tako što navodiš Spartu kao izuzetak od uobičajene prakse. I dokazuješ kakva je zapravo bila uobičajena praksa.

Na stranu što su meni militantna i sadistička društva poput Sparte jako problematična kao mera civilizovanosti i uspeha.

Poslednja izmena:
Sam potireš sopstvenu poentu tako što navodiš Spartu kao izuzetak od uobičajene prakse. I dokazuješ kakva je zapravo bila uobičajena praksa.

Na stranu što su meni militatantna i sadistička društva poput Sparte jako problematična kao mera civilizovanosti i uspeha.
Stari grci su otkrili sex, i u njemu uzivali 500 godina.
Onda je dosao Aleksandar Makedonski, i rekao im da to isto mogu da rade i sa zenama:rotf:

Na stranu što su meni militatantna i sadistička društva poput Sparte jako problematična kao mera civilizovanosti i uspeha.

A kakvo je stanje bilo u Egiptu ? Je l' ono bese da je Kleopatra VII najmocnija zena u istoriji?
A kakvo je ono stanje bilo zena u Rimu?
Pa cak i po Bibliji i Kuranu zene ima svoje mesto,cak vrednije i od muskog...

Kao prvo ne znas kako je provesti u vozu ceo dan...Meni voz kasni 30 minuta,pa hocu da se ubijem...I jos moj otac dodje sa posla i uzme me za ruku i odvede u park.
Moj otac ce nikad vise nije vratio isti kad je otisao u rat...
Normalno, otac je svetac, majka lenja dr.olja
Niko ne omalovazava posao tvog oca, niti bilo koji..a da, sem tebe, koji omalovazavas majcin
Nego, ti bi bar trebao da znas da je, po pravoslavnom predanju, otac odgovoran za psihicko stanje majke.
Da li je ona mogla/smela da te vodi u park?Da se ne lazemo, deca se bas i nisu setkala u nase vreme.
I da li taj odlazak u park potire sve sto je za tebe radila svakog je.benog dana?Ona je bila sa tobom ceo dan, ne on.

Niko ne omalovazava posao tvog oca, niti bilo koji..a da, sem tebe, koji omalovazavas majcin
Nego, ti bi bar trebao da znas da je, po pravoslavnom predanju, otac odgovoran za psihicko stanje majke.
Da li je ona mogla/smela da te vodi u park?Da se ne lazemo, deca se bas i nisu setkala u nase vreme.
I da li taj odlazak u park potire sve sto je za tebe radila svakog je.benog dana?Ona je bila sa tobom ceo dan, ne on.
Jbt, od teme zašto je MUŠKA prevara gora, preko emancipacije žena... dođosmo i do "trauma" iz detinjstva!

Moja majka je radila malo po kuci,ali mnogo je kukala...Ona je izlazila,ostavljala me kod babe,ali cim napravi nesto malo bole je ledja...Moja majka jeste provela vise vremena sa mnom,ali sam ja vise upamtio oceve emocije nego majcine.
Otac me uvek ucio da ne pravim greske koje je on pravio i da postanem covek,stalno je govorio 'nemoj da lutaš po kiši to nije sklonište '.

Moja majka je radila malo po kuci,ali mnogo je kukala...Ona je izlazila,ostavljala me kod babe,ali cim napravi nesto malo bole je ledja...Moja majka jeste provela vise vremena sa mnom,ali sam ja vise upamtio oceve emocije nego majcine.
Otac me uvek ucio da ne pravim greske koje je on pravio i da postanem covek,stalno je govorio 'nemoj da lutaš po kiši to nije sklonište '.
Naravno... to je i jeste očev posao! Da te zaštiti i izvezde na pravi put. Majke su tu da više da brinu, to ne znači da te majka manje volela, jbt!
Mene nepismena pok. baka očuvala, pa šta mi fali!
Možda mi je jezik poduži...

Poslednja izmena:
Pa kad si ga ostao zeljan
Primer iz udzbenika o glorifikovanju odsutnog roditelja

Naravno... to je i jeste očev posao! Da te zaštiti i izvezde na pravi put. Majke su tu da više da brinu, to ne znači da te majka manje volela, jbt!
Mene nepismena pok. baka očuvala, pa šta mi fali!
Možda mi je jezik poduži...
Ne bre, ona ga samo hranila, oblacila, kupala, uspavljivala, bila tu kad se povredi pih
Jos zamisli izlazila iz kuce, ko joj uopste dopustio i imala problema sa kicmom

Back