Evo kako Mađari čiste puteve

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
Da smo samo geografski blizu Evropskoj uniji, pokazuje i primer kako autoputeva i sporednih saobraćajnica u Mađarskoj. Tamo, svega metar s druge strane državne granice, sve je potpuno očišćeno od snega i nema nikakvih problema i zastoja u saobraćaju.
295979_subotica004-izlazak-iz-srbije121212ras-foto-biljana-vuckovic_f.jpg
Sramota i snežna lapavica na svakom koraku: Granični prelaz sa srpske strane

Mađarima najveći problem ne predstavlja sneg, već kako da se izbore sa stotinama kamiona parkiranih uz granicu sa Srbijom, kojima je u našoj zemlji zbog neočišćenih puteva zabranjen saobraćaj i koji su stvorili gotovo sedam kilometara dugu kolonu na izlazu iz Mađarske.

Prema saznanjima „Blica“, još tokom vikenda, zimske službe iz zemlje našeg severnog suseda su radile punom parom, pa nije bilo zastoja. Još u sredu je autoput M5, koji od graničnog prelaza sa Srbijom ide do Budimpešte, bio potpuno čist i suv, kao i svi prilazni putevi južnom mađarskom gradu Segedinu, u šta se uverila i naša ekipa.

295977_subotica01-kilometarske-kolone-kamiona-u-madjarskoj121212ras-foto-biljana-vuckovic_f.jpg
Na čistim mađarskim putevima stoje kolone kamiona koje ne mogu da uđu u Srbiju zbog nečistih srpskih puteva- Zbog posla često idem u Mađarsku, a bio sam i proteklog vikenda jer sam želeo da iskoristim rasprodaje u segedinskim tržnim centrima. Iako je i u Mađarskoj padao jak sneg, na putu nisam imao nikakvih problema. Međutim, nisam bio ni svestan šta me čeka kada pređem u Srbiju. Odmah po prelasku granice sam upao u kolonu i jedva sam stigao do Subotice - kaže Subotičanin Željko Malagurski.

295976_subotica001-auto-put-u-srbiji-pre-horgosa121212ras-foto-biljana-vuckovic_f.jpg
Dok u Srbiji vozila sleću s puteva...

Vozač kamiona s niškim registarskim oznakama Jovan Stevanović kaže da od utorka čeka na prelazak državne granice.

295980_subotica07-auto-put-u-madjarskoj121212ras-foto--foto-biljana-vuckovic_f.jpg
... U Mađarskoj su kolovozi čisti

- Neverovatno je da se kamioni najnormalnije voze po celoj Evropi, koja je takođe zavejana, a kod nas nisu u stanju da osposobe puteve za normalan saobraćaj. Kolege mi kažu da je deonica autoputa od graničnog prelaza Horgoš pa kroz veći deo Bačke dosta dobro očišćena, ali problemi sa snegom i ledom počinju pre Novog Sada - kaže za „Blic“ ovaj Nišlija.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/357726/Evo-kako-Madjari-ciste-puteve

Malo je reći da nam je vlada nesposobna,to su sami kriminalci,neradnici i tutumraci.:rtfm:

Па Мађарска је озбиљна држава за разлику од Србије.
Уствари свака европска држава је озбиљнија од Србије...
Која срамота човече, да чекају тамо камиони јер ове наше будале не могу снег да очисте :roll:

Лажу,
реко је Бекутин носач торби да је задовољан очишћеном просрбиом, ваљда Он најбоље зна....

“Sve vreme sam na terenu, ja sam ministar i kažem da je na putevima dobro”.

Foto: Arhiva
Nakon izjave premijera Srbije Ivice Dačića da će biti smenjen svako ko u vreme zimskih nepogoda ne bude radio svoj posao, oglasio se ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić:
-Sve vreme sam na terenu, 24 sata na nogama, i valjda znam kakva je situacija. Ja sam ministar saobraćaja i kažem da je na putevima dobro – javlja Blic.

Mrkonjić je dodao da je na putevima u Srbiji sve u redu.
Ministarstvo saobraćaja je juče saopštilo da je Milutin Mrkonjić ceo dan, sa svojim saradnicima, proveo u obilasku kompletne trase na autoputu između Beograda i Niša i na licu mesta proverio kakvi su uslovi na putevima i kako funkcioniše saobraćaj. Kako se navodi u saopštenju, ministar se danas uverio “o stanju i odvijanju saobraćaja, kao i o angažovanju svih službi čija je mobilnost podignuta na najveći stepen”.
Podsetimo, premijer Srbije je juče izjavio da ako je on mogao da se sastane sa Hašimom Tačijem, “mogu i oni da očiste sneg”, naglasivši da će, ako ne radi svoj posao, biti smenjen i ministar saobraćaja.
http://bktvnews.com/mrkonjic-dacicu-putevi-su-cisti-casna-ministarska/

Važno je da debeli gmaz ide na snimanje novogodišnjeg Granda . :roll:
Era Ojdanić: Mrkonjiću, ti si torbar Ane Bekute!

Stars, 06:11, 13.12.2012.

Autor: Dalibor Katić,Foto: Damir Dervišagić
51 komentara

Pošalji e-mail
Odštampaj tekst

Folker na snimanju „Grandove“ novogodišnje emisije kazao: Umesto da radi svoj posao, on nosi Ani tašnu, je.em ih oboje!
Era Ojdanić, Milutin Mrkonjić, Ana Bekuta, torbar, nosi tašnu

- Ero, Ero, ne radi nam iza leđa! - Pokajaće se pre roka!

Ismevao ministra!
Era Ojdanić isprozivao je ministra za saobraćaj Republike Srbije Milutina Mrkonjića nazvavši ga „torbarom Ane Bekute“. Folker je učestvovao u snimanju „Grandovog“ narodnog veselja na Košutnjaku, a dok su se na velikoj sceni smenjivale njegove kolege, on je opalio trač partiju s Borom Drljačom. A i s kim bi drugim.

Videvši kako Ana korača ka garderobi dok iza nje s torbama ide Milutin Mrkonjić, Eri se otvorila dizna. Uz Drljaču je selo još nekoliko pevača i slušalo kako Ojdanić iznosi svoj sud o popularnom paru.

- Vidiš li ti to! Pa, Dačić je izjavio kako će da smenjuje ministre, kaže, ako je on mogao da sedi s Tačijem, mogu i oni da očiste sneg. A šta radi ministar saobraćaja - kao torbar Ane Bekute! Umesto da radi svoj posao, on nosi Ani tašnu, je.em ih oboje! - rekao je prilično glasno Ojdanić.
Ero kralju . :super:

Kako rece pre neki dan na RTS neki tip iz Puteva Srbije, u EU postoji standard tzv "crni asfalt", dok se kod nas pod ociscenim putem smatra ako ima do 5 cm snega.

Slicno tome, kad je bila ona prica o kancerogenom kukuruzu, rekli su da je to zbog suse, koja je takodje pogodila i sve okolne zemlje, ali su one preduzele odgovarajuce mere da zastite svoje useve.

Srbija po obicaju najgora.

Ја сам јуче био у Мађарској у Сегедину..........аутопут јесте чист а пут који од границе води ка Сегедину (прво одвајање од грамице, код ОМВ пумпе) је био делимично завејан....ништа страшно али снега је било по коловозу. Сегедин - чист.
Додуше и наш аутопут од београда до Хоргоша је је веома лепо очишћен...тек понегде остатак леда или снега али дефинитивно ништа вредно помена...Какави су мањи путеви - НЕ ЗНАМ али знам да је Београд веома лоше очишћен........односно да на свим улицама које нису тзв. "првог приоритета" има снега и леда.

Back