Evo kako DS-ovci kradu narodne pare: Sajt 25000 evra a kampanja ciscenja 500.000 e!!!

Тихи

Starosedelac
Poruka
161.931
Sajt 25.000 €, promocija 500.000€
Izvor: Politika, Tanjug

Beograd -- Ne samo da je Ministarstvo životne sredine za sajt platilo 25.000 evra već je i za promociju akcije “Očistimo Srbiju” na Srbija openu platilo pola miliona evra.


Promocija čišćenja Srbije na teniskom turniru Srbija open u 2009. i 2010. godini, koštala je poreske obveznike tačno 47.081.610 dinara, što je u trenutku isplate iznosilo oko 475.798 evra.

Taj iznos je plaćen preduzeću „Njus vol” za izradu i postavljanje platna sa sloganom akcije. Ono je bilo izloženo u vreme trajanja turnira od 2. do 10. maja 2009. godine i potom od 1. do 9. maja 2010. godine.

Ovaj biznismen je vlasnik preduzeća „Areks”, koje se bavi proizvodnjom marcipana, a ima i fabriku aditiva za pekarsku industriju. Koalicija za nadzor javnih finansija ukazuje da je sporni ugovor sklopljen posle pregovaračkog postupka, bez objavljivanja javnog poziva.

U zapisniku o pregovaranju od 29. aprila 2010. godine navodi se da je ponuda dostavljena tog istog dana, kada je sproveden i pregovarački postupak. Preduzeće „Njus vol” predstavljala je Tamara Drecun, a Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja Komisija za javne nabavke koju čine državni sekretar Nemanja Komazec, Sonja Vukadinović i Ljubodrag Milovanović.

Cena ponude iznosila je 23.481.610 sa PDV-om. Ministarstvo je prihvatilo tu cenu i pristalo da uslugu plati 10 dana po izvršenoj usluzi. Ponuđač je dobio sedam dana da završi posao – jedan dan da uradi idejno rešenje, za montažnu konstrukciju dva dana, za produkciju platna dva dana i za montažu platna dva dana.

Iz dokumentacije se vidi da je i prva ponuda ovog preduzeća za isti posao takođe izabrana na isti način. Podneta je 30. aprila 2009. godine, dva dana uoči turnira. Ukupna vrednost je bila 20 miliona dinara bez PDV-a.

Srđan Đoković, direktor „Femili sporta”, u pisanoj izjavi koju je poslao Politici na predlog ministarstva, kaže da je Novak Đoković sa velikim zadovoljstvom prihvatio da učestvuje u akciji „Očistimo Srbiju”, svestan činjenice koliko je važno podići svest o zdravoj i čistoj životnoj sredini kao i o promenama koje su neophodne u navikama svih nas.

Dulić: Promocija je stavka u budžetu

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić kaže da u budžetu Ministarstva postoji novac koji služi za promotivne kampanje i novac namenjen promociji akcije "Očistimo Srbiju" nije mogao biti potrošen za plate, penzije ili socijalna davanja.

On je naglasio da ta sredstva nisu mogla biti utrošena nizašta drugo i da mu je "žao što neko sad demagoški počinje da raspravlja o tome da li je novac mogao da se potroši za plate, penzije i socijalna davanja" i dodao da "ne zna bolju osobu" za promotivne aktivnosti zaštite životne sredine od tenisera Novaka Đokovića.

"Molim pogotovo one koji pokušavaju da napadnu sve ono što mi radimo - nemojte da dirate akciju Očistimo Srbiju, jer je vrlo značajna i ove godine će biti nastavljena istim intenzitetom", rekao je Dulić navodeći da je "svaki dinar potrošen u skladu sa Zakonom" i da su dobrodošli svi koji to žele da provere.

Potreba ili rasipanje

Koalicija za nadzor javnih finansija smatra da je u pitanju neodgovorno rasipanje novca poreskih obveznika i poziva tužilaštvo i Agenciju za borbu protiv korupcije da ispitaju ovaj slučaj.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=02&dd=02&nav_id=490005

Ovo se inace slucajno otkrilo zamislite koliko bi se tek otkrilo kada bi imali uvid u sve papire vlade Srbije. Oni kradu od gradjana MILIONE evra dnevno.

Godisnje preko 3 milijarde....

Zato je resenje jedino sve DS-ovce pohapsiti a sttranku zabraniti!
 Zato je resenje jedino sve DS-ovce pohapsiti a sttranku zabraniti!Ta takozvana stranka ne može tek tako da se zabrani.

Nju treba rasturiti u atome i sve kriminalce od tadića do zadnjeg člana pohapsiti i potrpati u zatvore.

Pola njih treba odmah da pojede noć da bi ona druga plovina odmah vratila sve opljačkano i pokradeno.

Kompletnu akciju najbolje je možda sprovesti na ulici pred masom. Svakog izvoditi pred narod i javno obelodaniti sve njegove kriminalne aktivnosti i za šta je sve kriv a zatim ga pustiti u narod.....

One što su još radili protiv Ustava giljotinirati i kako neko reče glavu mu pobiti na vrh Skupštine sa zabranom skidanja 4 godine.
 

Back
Top