A zar niko od vas nije pomislio da ima i onih koji glasaju za pesmu zato što im se dopada, a ne zato što je predstavnik iz određene zemlje?
Ja nisam sve odgledala, jer ne gledam (nemam) tv, ali sam neke videla na youtube...
Pesma BIH je toliko mila, topla i draga, i uz to i posebna, drugačija....da znam kad i kako treba, verovatno bih i glasala za njih...
Albanija mi je ok, mada joj fali snaga, izgledalo je kao da se devojčica koja peva uplašila (kako i ne bi)...Osim BiH, sviđa mi se i Izrael, osim refrena koji je pomalo šalala, ali ostalo je baš fino....
Naša Jelena ima nenormalno lep glas (ko ju je slušao uživo, zna kako to izgleda kad trnci prolaze kroz telo, i kako se čovek naježi od glave do pete dok ona peva)...nažalost, pesma je suviše spora, nikako da se zauka, podseća me na muziku iz nekog filma o Kosovskom boju - tačno mogu da zamislim scene borbi u slow motionu, u prvoj strofi, konje koji jure, a u drugoj Jelenu kao Kosovku devojku kako ide kroz bojište puno leševa i ranjenika, dolazi do svog voljenog i "uspavljuje" ga pesmom (ispraća na Onaj svet) u refrenu....
Laka je zaslužio pobedu, ali šteta što mnogi ne razumeju njegovu pesmu- da čovek nije nastao od majmuna i da ne bi trebalo tako ni da se ponaša....