Eurokrem ili Nutella?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nutela naravno i to nemačka, ako je baš neko teško siromaštvo i nemaština može i eurokrem maščija :)

samo me manite toga da je svaki krem isti. onaj od 200 dindzi ku*cu ne vredi,prave ga od kakao i palmino ulje. dobar krem kosta sad mozda 400 dinara. ne jedem vise to djubre,to je hrana za decu. ubija zube u pojam,rastura.
Pa sad realno mislim da zubari više rasturaju zube nego šećer koji unosimo. Zubari su smrt za zube!

mislim da se tu jednostavno radi o navici.
ja sam od malih nogu voleo iskljucivo Eurokrem, nije ni cipiripi, niti neki drugi krem mogao da mi zameni Eurokrem. Kada se pojavila Nutella i na nasem trzistu, nisam bio odusevljen i dalje mi je Eurokrem bio br. 1.
Pre nekih skoro 10 god. preselio sam se u Nemacku u na pocetku zivota u DE su mi nedostajali neki proizvodi koji ovde nema (Cedevita, nas jogurt koji se pije, Eurokrem, itd.) Eurokrem moze da se kupi i u Nemackoj u nekim prodavnicama sa nasom robom, ali ne idem cesto tamo pa sam retko kupovao. jeo sam Eurokrem sve redje evtl. kad dodjem u Srbiju ili kad mi neko donese, a uvek kod kuce imamo Nutellu. u DE to nije nikakav poseban krem, cesto budet tegla od 1kg za 3€, ima na trzistu dosta boljih i skupljih kremova od nutele, kao npr. Lindt, neki organski, bez palminog ulja itd, ali nutella nam je postala standard.
Pre par nedelja vidim nas Takovo Eurokrem u "normalnoj" prodavnici, sav srecan kupim i resim da to vece napravim palacinke... mogu reci da sam se bas razocarao.. ili to vise nije taj ukus Eurokrema od pre 10-20 god. koji pamtim ili sam se potpuno navikao na nutelu za koju mogu da kazem da mi je bolja nego eurokrem...

Eurocrem vs. Nutela je pitanje Gandola vs Ferrero.
Ko želi da kupi Eurocrem po staroj recepturi, uvek može da kupi Gandolin originalni krem koji se nije menjao od 1969, ili ako ga mrzi da ide u Italiju, kod nas ima "Jaffa crem" koji je originalni italijanski Gandola Eurocrem upakovan u naše teglice.

Zanimljivo je znati da recept za Eurocrem kod nas nije menjan jer su hteli da uštede, već su bili prisiljeni da smanje količinu zasićenih masti. Prvi koji su ukazali na alarmantnu nezdravost "starog" Eurocrema bili su Amerikanci, pošto kao što znate kod njih na kutiji mora da piše, između ostalog, i tačna količina masti i to po vrsti (zasićene vs nezasićene)

Uprkos svemu, i činjenici da je strahovito nezdrav u većoj količini, ja i dalje najviše volim originalni Eurocrem. Kao što neko reče, Nuteli "fali belo".

Pisao sam o ovome na drugoj temi, pa da kopiram, jer vidim da ima i ovdje ta tema.

Cijene i sastav kod mene u Hrvatskoj:
Eurocream 500g - 4.38€ - lješnjak 3%
Linolada 700g - 6.07€ - lješnjak 10-16%
Nutella 700g - 5.97€ - lješnjak 13%

Mislim da ovdje (u Hrvatskoj) nitko ne kupuje Eurocream sa 3% lješnjaka, pored Linolade i Nutelle? A Linolada i Nutella su često na akciji za 4.25€!
A i okus Eurocream a je izgleda očajan (u skladu s postotkom lješnjaka). Po testu je Linolada duo najbolja.
https://www.index.hr/shopping/clana...i-ocijenili-ih-dva-su-se-istakla/2395074.aspx

1667126796567.png
1667126913491.png

Back