gost 41715
Elita
- Poruka
- 17.690
Vi ne zelite albance u srbiji a zelite da ih prime u EU? svasta
Naravno. Da vide shta su propushtali.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vi ne zelite albance u srbiji a zelite da ih prime u EU? svasta
Зато што раде, а не надају се да ће уласком у "Шангри-Ла" ЕУ да им крене мед и млеко. Они виде ЕУ као средство, а не коначни рајски циљ. Земљу дембелију.
Da su SRS I SPS hteli u EU uveli bi oni nas davnih dana, dok su bioli na vlasti., a da je DSShteo mnogo bi vise napredovali a ne bi izgubili 5 god koliko su oni na vlasti.
u svemu se slazem sa tobom potpuno sem u tome da je srs jedina opoziciona stranka koja moze da ugrozi sadasnju vlast. Ali opet verujem da se koliko toliko bolje zivi sada... Naravno to nije dovoljno te ja glasam za ldp jer smatram da je kostunica glavni krivac za nastavak miloseviceve vlasti posthumno...Kako SRS postaje sve jaca stranka ispade da su oni na vlasti od maja 1980. godine.
Jugoslavija je mogla da udje u Evropsku uniju 90-91god.
Tada je jedini uslov bio da se Jugoslovenska kriza resi mirnim putem, sto je velika trojka (pre svega Tudjman i Milosevic, a kasnije i Izetbegovic) naravno u startu odbila jer je videla nacin kako da profitira.
Posle toga do samog kraja '95 godine o EU nije niko ni razmisljao.
A SRS koji je mogao da 'dovede Jugoslaviju u EU' nije imao neku veliku vlast. Imali su nekoliko ministarstava, a glavnu rec je vodio Milosevic po cijem su nalogu svi radili.
Ono sto mi nije jasno je da se jos uvek prica o periodu od pre 15 i vise godina. Vlast koja se danas raspala, vladala je koliko i Milosevic i sve sto su uradili je da su nastavili njegovim stopama, a evo i zasto.
Milosevic kada je dosao na vlast, dobio je jednu federativnu jedinicu koja je bila prilicno jaka, ali se na drugim frontovima kuvalo.
Da je moglo da se resi mirnim putem jeste. Da je JNA mogla Hrvatsku da sravni do Zagreba, moglo je i to da bude, samo da je Sloba stisn'o muda i naredio vec spremnim tenkovima samo da krenu.
Da su u to vreme poslusali Seseljevu teoriju reciprociteta bilo bi mnogo bolje i opet bi izgubili nasu Jugu, ali bi svi Srbi bili u Srbiji mnogo vecoj nego sto je sada i sve bi se resilo mirnim putem.
Umesto toga dobili smo cetvorogodisnji rat koji je jos vise potkopao mrznju izmedju Srba i Hrvata i Srba i Musilmana iz BiH. U Srbiju se slilo stotine hiljada izbeglica, a u BG jos toliko kriminalaca i oruzja. I od onolike SFRJ, ostade samo SRJ.
Samo 4 godine kasnije dobili smo i po drugi put od Amerikanaca po glavi, posle cega smo dobili rezoluciju 1244.
Dakle Milosevic je od SFRJ, prvo napravio SRJ, pa je vlast na Kosovu i Metohiji prepustio UNMIK-u.
Od 2000. krece druga prica. Sreca nasa pa nije bilo nikakvog rata, valjda se i narod posle svega opametio, pa vise nije niko lud da ratuje zbog tudjih interesa.
No, 2003. gubimo svaki trag SRJ i dobijamo SCG. 2006. god. na referendumu i Crna Gora krece svojim putem samostalno. No ni to ovoj vlasti nije bilo dosta, pa od proslog meseca su i ono malo vlasti sto im je rezolucija 1244 garantovala uspeli da izgube.
Posle svega licno mislim da ni Tadicu ni Kostunici vise nije mesto u foteljama vlasti i da posle vladavine koja je trajala skoro kao Miloseviceva (iako su se glavni likovi menjali, politika je bila ista), vlast ponovo treba da preuzme neko drugi.
U poboljsanju standarda gradjana takodje nisu mnogo uradili. I ovo malo para sto su napravili, potice od silnih privatizacija posle kojih su mase ljudi dobile otkaz, a ono malo preostalih zaposlenih malo vecu prosecnu platu.
Ja cu najverovatnije glasati za radikale iako sam mislio da to nikada u zivotu ne bih ucinio. Razlog je taj sto ne postoji ni jedna druga opoziciona stranka koja moze ugroziti sadasnju vlast.
Da li ici u EU ili ne, za opciju brzog priblizavanja EU nikada nisam bio, jer je mentalitet naseg naroda znatno drugaciji od mentaliteta naroda zapadne Evrope i taj proces bi trebao da ide polako i postepeno, jer EU od nas trazi samo da nase zakone prilagodimo njihovima, a kada nas narod bude spreman na to, onda mozemo pricati o ulasku u EU.
A pored zemalja EU, postoje i mnoge druge sa kojima mozemo da saradjujemo i ne tako davno smo taj primer i imali, i funkcionisao je i vise nego dobro za vreme komunizma u Jugoslaviji.
u svemu se slazem sa tobom potpuno sem u tome da je srs jedina opoziciona stranka koja moze da ugrozi sadasnju vlast. Ali opet verujem da se koliko toliko bolje zivi sada... Naravno to nije dovoljno te ja glasam za ldp jer smatram da je kostunica glavni krivac za nastavak miloseviceve vlasti posthumno...![]()

Debilcina zna da odgovori samo ovci ,ala je pametan .
Da nije to onaj sto studira u Londonu ,a drugima govori da idu u Afriku![]()

Briga EU da li će Srbija da uđe ili neće, njima je svejedno. Na nama je da razmislimo šta nam je bolje. Ja mislim da je bolje u Uniji nego izvan nje.
A volela bih da ih vidim na vlasti, makar jednu godinu.Naravno da ih nije briga da li hoćemo ili nećemo. Naš problem. Pare iz fondova preusmeriće na neku drugi (čitaj: normalnu) zemlju i gotovo. A onda ćemo, kao što reče juče jedan naš političar, ići u Albaniju po toalet papir, kao što smo nekad u Madjarsku.
Blago nama s našim pametnim radikalima.A volela bih da ih vidim na vlasti, makar jednu godinu.
Qq, pa kad počnu da kasne penzije, plate doktorima i profesorima i ostalim budžetlijama, biće skandala.
Opustili se, pa zaboravili kako su devedesetih štrajkovali svako malo. Izgleda da im se dopalo.

Anketa je besmislena jer je Unija u većini priznala Kosovo.
Vlasnik sajta ''Srpski nacionalisti''. Redak licemer.
Pa mora se ziveti bolje kad smo samo od Mobtela dobili milijardu i nesto. Kad su sve vodece fabrike teske industrije rasprodate. Nesto od tih para se ipak mora uloziti u drzavu i vratiti narodu koji je te fabrike pravio.
Vidim da se potpisujes sa 015, pa pretpostavljam da si iz Sapca. Secas li se sta je Zorka nekada bila i sta je sve proizvodila? Od lekova do stocnog djubriva.
A sta sada radi i koliko proizvodi i pre svega ko je glavni tu (verovatno si imao priliku da vidis i sam, kada sam ja i video i cuo, a nisam iz Sapca).
No da se vratim na temu. Sta ce biti kada se privatizacija zavrsi? Kada drzava vise ne bude vlasnik nicega i kada bude zivela samo od poreza, a monopol vladao na sve strane. I drugo, sta mislis da li bolje zive hiljade ljudi koji su dobili otkaze tokom privatizacije?
Politika koju Kostunica tera, meni zaista nije jasna. Nacin na koji su pre manje od godinu dana (imam skoro sve snimke) sastavili ovu (bivsu) vladu je bio katastrofalan. Tada sam mislio da ce se Kostunica nakon 4 godine povuci iz politickog zivota, kad eve ti njega opet za manje od godinu dana opet na parlamentarnim izborima. I to ni manje ni vise, nego je prvi sazvao vanrednu konferenciju za novinare, a posle su se ukljucivali svi ostali sa komentarima. DS je naravno bio zadnji, dok su se konsultovali sa svima i videli sa nemaju kud nego na izbore.
Sta ce biti u maju, zaista ne mogu da pretpostavim. Ako DSS vise nece u vladu sa DSom, oni sa trenutnim stanjem tesko da ce formirati vladu sa G17+ i sa LDPom (a moguce je i da G17 ne predje cenzus). DS tesko da moze osvojiti vise od 30% glasova ukoliko ne sklopi sa nekim neki dogovor.
S druge strane, radikali su na predsednickim izborima osvojili oko 40% glasova i verovatno da ce toliko i na parlamentarnim. Tu je i SPS sa 6-7% i verovatno DSS sa isto toliko glasova.
Ne znam koliko je realno ocekivati od ostalih stranaka da predju cenzus. Vuk Draskovic je pukao na proslim izborima, Karic takodje nema nikakve sanse, onaj sa magarcem jos manje, dok su se svi ostali integrisali u vece stranke ili ce izaci samo reda radi.
Jos nekoliko klupica u parlamentu mogu dobiti manjine jer imaju povlasceni status. I tu ce takodje biti ista scena kao i sada. Nekoliko Madjara i Albanaca (mada bih ja licno strogo odredio cenzus bez ikakvih povlastica za bilo koga. Ako je 5%, onda je 5%, a ne da neka sacica Madjara ili jos gore Albanaca sedi u parlamentu i prosipa muda za bubrege).
Ма да, срам га било, замисли нисе сложио са демоНОкратском идејом
ДА СЕ ОДРЕКНЕМО ДРЖАВЕ ЗА АУСВАЈС!!!![]()
Pa možda je čovek konačno video o kakvim se kretenima tamo zapravo radi, da nije otišao tamo onda biste tupili kako on koji nije bio na zapadu ne zna šta je to i ne treba da priča, a sa druge strane ako si bio tamo i radio ili se školovao, moraš odmah da im ližeš ..... Vi postaste veće EU patriJote od samih ljudi iz EU.O čemu pričaš? Nije licemerje što je živeo u Evropi, zaradio diplomu tamo koja je priznata i na Marsu, a sad bi da mlade ljude šalje u Afriku da studiraju? Sloboda izbora, šta to beše? Vidim, velika nepoznanica za patriote.
Pa možda je čovek konačno video o kakvim se kretenima tamo zapravo radi, da nije otišao tamo onda biste tupili kako on koji nije bio na zapadu ne zna šta je to i ne treba da priča, a sa druge strane ako si bio tamo i radio ili se školovao, moraš odmah da im ližeš ..... Vi postaste veće EU patriJote od samih ljudi iz EU.
Briga EU da li će Srbija da uđe ili neće, njima je svejedno. Na nama je da razmislimo šta nam je bolje. Ja mislim da je bolje u Uniji nego izvan nje.