I celo to selo je bilo albansko? Svi su imali albanska imena?Imas Djina i Bardu i druga neslovenska imena bez opisa nacionalnosti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I celo to selo je bilo albansko? Svi su imali albanska imena?Imas Djina i Bardu i druga neslovenska imena bez opisa nacionalnosti.
I celo to selo je bilo albansko? Svi su imali albanska imena?
I koliko sela ima takvih u tom popisu iz 1455. godine? Po tvojoj tvrdnji albanskih.Tamo dje su albanska imena i ne pise narodnost, onda svi su albanci. A tu su oznacene manjine, poput Srba, Bugara Vlaha itd.
I koliko sela ima takvih u tom popisu iz 1455. godine? Po tvojoj tvrdnji albanskih.
To treba da se proveri, ja nemam uvid u taj popis zaista, tako da mogu samo napamet da pričam. O tome sam samo čitao u medijima.Reka bih oko 30-40%.
Неправилно.Nije ,,sin brudera" vec seine Bruder, sto znaci ,,Njegov brat", misleci na Nikolu. Njemci pisu sve imenice velikim slovima.
Дакле да је постојао неки такав запис било би узето 1/1 неоспорни докзз да су Албанци Илири. Сва ова објашњења твоја о природи извора и стања људске свести и познавања историје би пала у воду.@NickFreak ovde imaš sve te objave.
Halkokondil polemiše ko su bili Iliri i izlaže da se ne slaže sa stavom da su Albanci Iliri, zato što su značajno drugačiji od Slovena.
Konkretni savremenik koji pre njega piše i sa kojim najverovatnije polemiše jeste Kritovul sa Imbra. On je jedan od prvih vizantijskih utora koji je pokušao da zaglaba o tome ko bi poreklom mogli biti Albanci. Po Kritovulu bi trebalo da budu potomci drevnog plemena Taulanata.
Добро то је за сад једини помен да Грци покушавају довести Албснце у везу са Илирима опет претпоставка на основу Лаониковог разлагања?
Postavljali smo ih koliko hoćeš, pomenuo sam i Kritovula sa Imbra. Kačio sam i hroniku iz druge polovine XIV veka.
I onda je otpočeo niz sporadičnih i kratkih napada Albanaca, ilirske i seljačke nacije; oni su nomadski i bedni narod, bez gradova i tvrđava, sela, zemlje ili vinograda, živeći lutajući po planinama i poljanama.
Postavljali smo ih koliko hoćeš, pomenuo sam i Kritovula sa Imbra. Kačio sam i hroniku iz druge polovine XIV veka.
I onda je otpočeo niz sporadičnih i kratkih napada Albanaca, ilirske i seljačke nacije; oni su nomadski i bedni narod, bez gradova i tvrđava, sela, zemlje ili vinograda, živeći lutajući po planinama i poljanama.
Дакле да је постојао неки такав запис било би узето 1/1 неоспорни докзз да су Албанци Илири.
Да ли их на почетку теме има колико хоћеш или 1 2 3?
Видиш а Илири живели од пољопривреде
Ima neki francuski članak koji je detaljno popisao i kritički obradio sve ili skoro sve. Ne sećam ga se napamet i ne mogu iz glave da izvučem sa persee.fr. Pretraži ako te interesuje.
O kome govoriš, o drevnim Ilirima?
Ako da kakve to veze ima.
То бих волео да видим да не лицитирамо бројкама да видимо на колико места се то помиње на колико места неки други па би ту имали мало бољи увид.
Imaš i tako izvorešto smo citirali za Peloponez konkretno i iseljenike. Jedan izvor piše Ilir, a drugi u istom kontekstu i opisujući iste stvari Albanac, itd.
No, treba naglasiti, to je zamena teze pričati na temi o etničkom poreklu Albanaca, zato što to sa tom temom nikakve veze suštinski nema. Možda bi trebalo otvoriti sasvim zasebnu temu o vizantijskoj arhaičnoj nomenklaturi da se ne bi više brkale toliko te stvari.
Све то стоји али кад се унакрсно упореди има неку вредност како би разумелимшта се ту дешавало.
Ја сам био мало захтеван јер сам на фону комп је већ преспор сад за интернет онда могу све радове које и имам да сечем и прикупљам овако с телефона само из главе.
Ne znam uopšte šta bi poredio sa čim, jer kao što kažem nije kao da je bila neka preterana konfuzija. Nije kao da se malo šetala imena pa da kažeš da se nekad i Tribali ili Dačani podrazumevaju pod Albancima. U dosta jasnom kontinuitetu se ilirski etnonim odnosi na Albaniju, dosledno, od Stefana Vojislava koji zauzima ilirske planine po Skilici do Repoša Kastriote koji uzima titulu ilirskog duksa.
I tako je sve do Duke, koji prvi naziva Bosance Ilirima, a pošto taj etnonim ne koristi za Albance, dosledno piše samo Albanija i Albanci. I posle imaš Halkokondila u dilemi. Duka je taj koji je izvršio, da kažemo tako, „transfer“ ilirskog etnonima iz Albanije u Bosnu.
Чекај илирске планине код Скилице аутоматски Илири и Албанци који се уопште не спомињу у 11. веку.
Е сад баш због овога видим да је баш велика конфизија а ја верујем само својим очима не туђим!
Гарашанин- Је л' ја једем хлеб зубима рускијем?