Etničko porijeklo Albanaca

Који су докази за то? Пар речи записане из пера античких писаца, ако су их записали исправо јер то није био њихов језик?

Albanski je najstariji jezik na balkanu. Zborilo se nekada sve do BiH. Prvi pomen jezika je u 13. vijeku u zaledji Dubrovnika. Dakle zborilo se tada u Dubrovniku.

Albanski je najstariji jezik na balkanu.
Dokazi?
Prvi pomen jezika je u 13. vijeku u zaledji Dubrovnika. Dakle zborilo se tada u Dubrovniku.
To je jedna sudski proces gde je neki Matija spomenuo da je preko planine čuo da neko viče na albanskom. Moga je biti bilo ko, stanovnik tog predela, trgovac, putnik na konju... Ništa to ne dokazuje.

Arbanasi su tu i prije Slavljana dosljaka, docekali su vas

les-danseurs-albanais-by-alexandre-gabriel-decamps-c-1835.jpg!Large.jpg

Nije ,,sin brudera" vec seine Bruder, sto znaci ,,Njegov brat", misleci na Nikolu. Njemci pisu sve imenice velikim slovima.
Суштина је иста. Не знам немачки.

Никола, син Радише
Дамјан, син Николе (и то је подвучено)
Прогон, брат Брудеров - у реду
Никола, син Прогонов - у реду

Како си ти довео у везу Николу из прве ставке и Николу из четврте ставке?

Суштина је иста. Не знам немачки.

Никола, син Радише
Дамјан, син Николе (и то је подвучено)
Прогон, брат Брудеров - у реду
Никола, син Прогонов - у реду

Како си ти довео у везу Николу из прве ставке и Николу из четврте ставке?

Ne nego Progon - njegov brat.

Kakav bruderov :lol:

Seine znaci Njegov, Bruder znaci brat. Ovaj dokument je na njemackom sta ti odje nije jasno?
Ok nisam razumeo. Vidim veliko slovo pa mislim vlastita imenica, odnosno ime. Ali zašto je Progon albansko ime? Drugo ovo je samo jedno naselje, a treće to je več situacija nakon pada srpske despotovine kada su Albanci počeli da uz pomoć Turaka dolaze preko Prokletija. Nekako mi je merodavniji popis iz 1455. godine jer za svakog pripadnika manjine piše koje je nacionalnosti bio. To si i sam rekao.

Ok nisam razumeo. Ali zašto je Progon albansko ime? Drugo ovo je samo jedno naselje, a treće to je več situacija nakon pada srpske despotovine kada su Albanci počeli da uz pomoć Turaka dolaze preko Prokletija. Nekak mi je merodavniji popis iz 1455. godine jer za svakog pripadnika manjine piše koje je nacionalnosti bio. To si i sam rekao.

Progoni su jedna od prvih albanskih dinastija koja osnuje knezevinu Arbanon 1190. godine.

https://en.wikipedia.org/wiki/Progoni_family

Albanci su starosjedioci na Kosovu, oni tu zive i prije dolaska Srba/Slovena iz pripjata. Sve jasno navodi na to.

Progoni su jedna od prvih albanskih dinastija koja osnuje knezevinu Arbanon 1190. godine.

https://en.wikipedia.org/wiki/Progoni_family

Albanci su starosjedioci na Kosovu, oni tu zive i prije dolaska Srba/Slovena iz pripjata. Sve jasno navodi na to.
Ali zašto u tako kratkom roku jedan Albanac daje toliko slovenskih imena svojim pripadnicima porodice? Možda je neki Srbin čuo za to ime pa dao to Aalbansko ime. Opet napominjem meni je merodavniji popis za utvrđivanje nacionalnosti onaj iz 1455. gde iza svakog pripadnika manjine piše kojoj je nacionalnoj manjini pripadao.

Ali zašto u tako kratkom roku jedan Albanac daje toliko slovenskih imena svojim pripadnicima porodice? Možda je neki Srbin čuo za to ime pa dao to Aalbansko ime.

Slovenska imena su bila samo moda tog vremena. Slovenski jezik je bila tada Lingva franka, kao sto u Čeceniji svi znaju ruski, sto ne znaci da su Rusi.

Srbi kao Rusi, su osvajaci na Balkanu, oni su imali imperijalisticki odnos prema starosjediocima Vlasima i Arbanasima, ko su cuvali svoju drevnu kulturu uprkos imperijalista.

Opet napominjem meni je merodavniji popis za utvrđivanje nacionalnosti onaj iz 1455. gde iza svakog pripadnika manjine piše kojoj je nacionalnoj manjini pripadao.

Pa ne pise objasnio sam ti.

Pretpostavka najobičnija.

Nije nikakva pretpostavka vec je tako. Srbi su imali imperiju i vladali su dugo godina albancima, pa i bugarima i drugima. Albanci kao malobrojni narod su poprimili neka imena od imperijalista. Kao sto Crnci danas nose ime Dzon ili Albert.

Kako ne piše kada za svakog pripadnika manjine piše nacionalnost? Ostaje logična pretpostavka da su ostali sa slovenskim imenima verovatno Srbi.

Ne pise za svakog. Imas Djina i Bardu i druga neslovenska imena bez opisa nacionalnosti. Pisana je narodnost samo u selima dje su manjina. Turci nijesu radili popis da bi pokazali narodnost stanovnistva.

Back