Etničko porijeklo Albanaca

Ima mnogo knjiga ali pitanje je koliko su pouzdane na kraju ne znam odakle ideja o povezanost Vince i Mionaca od 1000 godina. Drugo ta jaka veza Mionaca i Mikenaca isto ne stoji.

Nema u Vinci ni trunke o http://en.wikipedia.org/wiki/Palace_economy.

Tako da nema smisla povezati Vincu za Mikencima.

I ti se potkrepljuješ izvorima sa wikipedije. Ne kažem da nije tačno ali nije ti ni wikipedija pouzdan izvor.

Poslednja izmena:
Bio je jedan narod prije nas sviju, a to je Vinka. Oni su naseljavali prostor današnje Srbije i oni su PRAVI PREDACI GRKA a ne vi kao što ti tvrdiš. I oni su prenjeli i svoj jezik i kulturu i umjetnost u Grčku jer silom prilika morali da se sele. Kakav albanski i kakvi bakrači. Vike su za tvoju informaciju ostavili veliki broj ostavština i u Srbiji ali ono njihovo glavno i izvorno je nasljedila drevna Grčka...

Zašto se ne možeš pomiriti sa činjenicom da ste dovedeni sa Kavkaza.

Iza albanske istorije stoji cela svetska nauka decko , tako da pokusavati (a i pokusavali nase komsije promeniti nase poreklo ) trebati puno - punooooooo posla , zato se nemuci jer samo ces izgubiti vremena uzalud ;)
1.https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.....0-9/1235384_442710562509470_1903429479_n.jpg

2.^Gli Albanesi e la questione Balkanica
Giuseppe Schirò - 1904, f. 137

Che se poi ricordi che l' Albania è una parte della Macedonia, concedi che assai più nobili sono stati gli avi degli f Albanesi, i quali, sotto Alessandro il Magno, sino alle Indie penetrarono; i quali prostrarono tutte quelle genti .
https://www.google.com/search?q=Che...rono+tutte+quelle+genti+.&tab=wp&tbm=bks&um=1

3.REVUE MILITAIRE GENERALE
Paris
Viti ,1907

L'Albanais est un descendant des anciens Pelasges, dont un
rameau essaima en Grèce. Son histoire est aussi vieille que celle
de ses montagnes. Homère a fait son portrait en chantant
Achille, le « brave parmi les braves ».

D'après Plutarque, Alexandre le Grand, dans ses moments de
colère, se servait de la langue macédonienne, qui n'était autre
qe le vieil idiome des Pelasges, idiome que rappelle encore,
disent les savants, la langue albanaise actuelle.
http://gallica.bnf.fr/searchInPeriodique?spe=Surcouf&arkPress=cb34429073d/date&lang=FR

4."with the name of Alexander the Great, established the Skanderbeg documentary evidence of the ancient Macedonian origin of the Albanians ..."
https://www.google.com/search?q=nom...rg.mozilla:en-US:official&tab=wp&tbm=bks&um=1

5.Robert D'ANGELY - "E N I G M A"
The book “Enigma”, which is published in seven volumes, is the work of my father Robert D'ANGELY (Paris, December 22, 1893 - Paris October 22, 1966)

Olympia, Alexander's mother was Epirotic, so Alexander's mother tongue was Albanian. In the book Enigma, the author insists that the word Epirot means Albanian and not at all Hellenic. "Epirotica lingua", always meant "Albanian language" and never “Ellhnikh glvssa”. The King Philip of Macedonia, father of Alexander, was born in Argos, but in fact that was found in Argos of Orestie, on the borders of Epirus and Illyria, (Alexander the Great, p. 14. G. Rado, 1931). Alexander the Great, of Albanian origin and Hellenic education. He learnt Greek from language lessons taught by Aristotelis, an Albanian from the town Stagire.
http://www.pelasg.org/robert_dangely_enigma_en.html

6.Blätter für literarische Unterhaltung,
Viti , 1854
Leipzig
Oxford University. Digitalisiert,

"...Albanesenstamms an die Wiegenstätte des macedonischcn Heldenjünglings von ihm gefallen, wodurch nicht nur der Epirote Pyrrhus, ftn» dern auch lange nach ihm Georg Kastriotis, oder bedeut» sam genug Skanderbei (Bei Alexander) geheißen, zu land«» männischen Stammvettern vom macedonischen Alexander würden."

http://books.google.de/books/about/Blätter_für_literarische_Unterhaltung.html?hl=de&id=LpoFAAAAQAAJ

IMAS JOS JEDNO 10 TAKVIH PRIMERA OD PROSLE STRANICE (OKO NASEG ALEKSANDRA , MISLIM DOVOLJNO JE ZA POCETAK :) )

Poslednja izmena:
Iza albanske istorije stoji cela svetska nauka decko , tako da pokusavati (a i pokusavali nase komsije promeniti nase poreklo ) trebati puno - punooooooo posla , zato se nemuci jer samo ces izgubiti vremena uzalud ;)
1.https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.....0-9/1235384_442710562509470_1903429479_n.jpg

2.^Gli Albanesi e la questione Balkanica
Giuseppe Schirò - 1904, f. 137

Che se poi ricordi che l' Albania è una parte della Macedonia, concedi che assai più nobili sono stati gli avi degli f Albanesi, i quali, sotto Alessandro il Magno, sino alle Indie penetrarono; i quali prostrarono tutte quelle genti .
https://www.google.com/search?q=Che...rono+tutte+quelle+genti+.&tab=wp&tbm=bks&um=1

3.REVUE MILITAIRE GENERALE
Paris
Viti ,1907

L'Albanais est un descendant des anciens Pelasges, dont un
rameau essaima en Grèce. Son histoire est aussi vieille que celle
de ses montagnes. Homère a fait son portrait en chantant
Achille, le « brave parmi les braves ».

D'après Plutarque, Alexandre le Grand, dans ses moments de
colère, se servait de la langue macédonienne, qui n'était autre
qe le vieil idiome des Pelasges, idiome que rappelle encore,
disent les savants, la langue albanaise actuelle.
http://gallica.bnf.fr/searchInPeriodique?spe=Surcouf&arkPress=cb34429073d/date&lang=FR

4."with the name of Alexander the Great, established the Skanderbeg documentary evidence of the ancient Macedonian origin of the Albanians ..."
https://www.google.com/search?q=nom...rg.mozilla:en-US:official&tab=wp&tbm=bks&um=1

5.Robert D'ANGELY - "E N I G M A"
The book “Enigma”, which is published in seven volumes, is the work of my father Robert D'ANGELY (Paris, December 22, 1893 - Paris October 22, 1966)

Olympia, Alexander's mother was Epirotic, so Alexander's mother tongue was Albanian. In the book Enigma, the author insists that the word Epirot means Albanian and not at all Hellenic. "Epirotica lingua", always meant "Albanian language" and never “Ellhnikh glvssa”. The King Philip of Macedonia, father of Alexander, was born in Argos, but in fact that was found in Argos of Orestie, on the borders of Epirus and Illyria, (Alexander the Great, p. 14. G. Rado, 1931). Alexander the Great, of Albanian origin and Hellenic education. He learnt Greek from language lessons taught by Aristotelis, an Albanian from the town Stagire.
http://www.pelasg.org/robert_dangely_enigma_en.html

6.Blätter für literarische Unterhaltung,
Viti , 1854
Leipzig
Oxford University. Digitalisiert,

"...Albanesenstamms an die Wiegenstätte des macedonischcn Heldenjünglings von ihm gefallen, wodurch nicht nur der Epirote Pyrrhus, ftn» dern auch lange nach ihm Georg Kastriotis, oder bedeut» sam genug Skanderbei (Bei Alexander) geheißen, zu land«» männischen Stammvettern vom macedonischen Alexander würden."

http://books.google.de/books/about/Blätter_für_literarische_Unterhaltung.html?hl=de&id=LpoFAAAAQAAJ

IMAS JOS JEDNO 10 TAKVIH PRIMERA OD PROSLE STRANICE (OKO NASEG ALEKSANDRA , MISLIM DOVPLJNO JE ZA POCETAK :) )

Kakva svjetska nauka bolan, pa vi za sebe ne znate sve do 1912. godine kada su vas Austrougari dovukli sa planina i napravili državu, vi niste ni znali sa svoju istoriju dok vas Švabo nije dovukao sa planina. 100 nakon toga i već prodajete priču kako se starosjedioci i sve te mitomanije. Ti sada želiš prodati priču naama kako su, hm, Aristotel, Sofokle, Platon i ostala kompanija zapravo Albanci ? Zanimljivo, ali ako je od vas nastala tako jedan napredna civlizacija kao recimo Grčka, kako onda da ste vi do skora bili 100% izolovani od civilizacije ? Mislim, ne bi li trebli biti ono napredni, razvijeni i šta ti ja znam više šta ?

Čitaj ponovo moj post, prije nas sviju bila je jedan vrlo razvijena civlizacija koja je naseljavala pa jedan veći dio Balkana. Vrlo lako može biti da vodimo porijeklo od njih i da narodi tipa Slavenii nikada nisu ni postojali, i da je ta sva priča oko doseljavanja zapravo gomila sranja. Stvar je u tome što mi malo znamo o sebi i svom pravom porijeklu... I naravno one mitomanije od strane one krize identiteta iz Bosne kako su oni stariji od Srba, od 1995. svi zajedno hoće da izvrnu istoriju.

Kakva svjetska nauka bolan, pa vi za sebe ne znate sve do 1912. godine kada su vas Austrougari dovukli sa planina i napravili državu, vi niste ni znali sa svoju istoriju dok vas Švabo nije dovukao sa planina. 100 nakon toga i već prodajete priču kako se starosjedioci i sve te mitomanije. Ti sada želiš prodati priču naama kako su, hm, Aristotel, Sofokle, Platon i ostala kompanija zapravo Albanci ? Zanimljivo, ali ako je od vas nastala tako jedan napredna civlizacija kao recimo Grčka, kako onda da ste vi do skora bili 100% izolovani od civilizacije ? Mislim, ne bi li trebli biti ono napredni, razvijeni i šta ti ja znam više šta ?

... I naravno one mitomanije od strane one krize identiteta iz Bosne kako su oni stariji od Srba, od 1995. svi zajedno hoće da izvrnu istoriju.

Bosnjaci su znatno stariji od tog vremena sta si napisao .. .

- Ostatak teksta necu da komentiram jer ocito - upravo ti se bavis mitomanijom , pre svega , nauci ko je stvorio Egiptasku drzavu , Grcku , pa i Tursku i Italiju .

Kakve smo mi komsije imali " VELIKO JE CUDO KAKO JOS POSTOJIMO KAKO NACIJA"

Poslednja izmena:
Ne oni nisu direktno preci Grka ali jesu preci jedne nama poznate kao najstarije civlizacije u Evropi, a to je minojske. Minojci su kasnije prenjeli svoju kulturu u Grčku i tako je čitav taj proces počeo. Pročitaj ovaj i ovaj članak vidjećeš, a i imaš veliki broj knjiga napisani na ovu temu. Sada da li su bili jedan narod to ne znam, samo znam da su kasnije krenuli da se naseljavaju širom Evrope i da se smatraju kao najstariji narod Evrope. Uglavnom su bili napredni dosta, imali su prva sela, pismo ili ti hjeroglife. Sada imaš teorije zavjere na osnovu da je ona piramida u Bosni zapravo njihovo maslo...

Prema zvaničnoj istoriji oni bi trebali da budu stariji i od Egipćana i od Sumeraca ali još se ne zna pravo vrijeme nastanka Sumera i Egipta. Ovo što smo mi učili u školi je vrlo lako laž...

Pretjerivanje malko...

Bosnjaci su znatno stariji od tog vremena sta si napisao .. aj neka .

- Ostatak teksta necu da komentiram jer ocito - upravo ti se bavis mitomanijom , pre svega , nauci ko je stvorio Egiptasku drazavu , Grcku , pa i Tursku i Italiju .

Kakve smo mi komsije imali " VELIKO CUDO KAKO JOS POSTOJIMO KAKO NACIJA"

Ko ? Da niste možda vi ?

Da su Bošnjci stari kako vi predstavljate bili bi neki pisani izvori o njima, ili bi barem bilo nešto u istoriji zabilježeno o tom famoznom narodu Bošnjaka. Uglavnom, ovo nije mitomanija, to što ti nikada nisi čuo za ovu civlizaciju pa govoriš da je mitomanija je tvoja stvar. Proguglaj i možda nešto i naučiš o njima...

Ko ? Da niste možda vi ?

Da su Bošnjci stari kako vi predstavljate bili bi neki pisani izvori o njima, ili bi barem bilo nešto u istoriji zabilježeno o tom famoznom narodu Bošnjaka. Uglavnom, ovo nije mitomanija, to što ti nikada nisi čuo za ovu civlizaciju pa govoriš da je mitomanija je tvoja stvar. Proguglaj i možda nešto i naučiš o njima...

Jedno nacicu ti a ostale pokusaj sam :

The Founder of Modern Egypt
Egipatski seit : http://www.egyptianagriculture.com/muhammad_ali.html
Ako ti je malo , onda klikaj ovde i nacices jos -"About 293,000 results "- : https://www.google.com/search?q=meh...l4.12936j0j7&sourceid=chrome&es_sm=0&ie=UTF-8

Predlazem tebi jer vidim da osim sta praznis frustracije nemas pojma o istoriju .
Ja ti garantujem da Boshnjaci su znatno stariji !!

Ovde se opasno brkaju pojmovi. Kao prvo, Albanija je egzonim, to jest strani naziv za datu teritoriju i ne može se van konteksta frljati citatima. Kao kad je u pitanju pojam vlaha/Vlaha, od ključne je važnosti ko koristi termin, kad ga koristi i u kom kontekstu, jer u zavisnosti od konteksta može označavati čitav dijapazon pojmova, od hrišćanina, stočara, brđana, pa do Mlečana, Srba, Rumuna ili vlaške nacionalne zajednice u Srbiji. Ja ovde sad mogu da navedem nemačke mape u kojima je "Albanijom" obeležena teritorija Crne Gore, Hercegovine, polovine Srbije, Makedonije i Albanije i citate o velikoj seobi Albanaca predvođenih albanskim patrijarhom Arsenijem Čarnojevićem, po narodnosti i lično Albancem, i o tome kako se tvrdokorno drže u Austrougarskoj svoje albanske nacionalnosti, albanskog jezika i albanske grčko-šizmatičke crkve i traže svoje vojvodstvo. O ovakvoj pojavi sam govorio kada sam kritikovao domaće pseudoistoričare oličene u onome šta rade i kakav naučni metod imaju. Taj fenomen osim kod nas, postoji još jedino kod Albanaca i Makedonaca. Fetiš starosedelaštva, projekcije savremenih nacija na antičku istoriju, manija antičkog vremena i orgazmiranje nad Aleksandrom Velikim i činjenicom da o nepismenim narodima Makedonjana, Ilira, Tračana i ostalih znamo toliko malo da je prostor za jezičke manipulacije i izvlačenje suludih zaključaka praktično neograničen. I da, zajedničko za sve troje je apsolutno nipodaštavanje Grka i gledanje na Grke kao na neke seljačine i otimače tuđe kulture, a zapravo je bilo obrnuto.

Kod Srba postoji jedan drugi problem, a to je problem da se prihvati da Albanci nisu ljudoždersko pleme koje se sporazumeva groktanjem, već narod kao i Srbi, samo sa manjom državotvornom istorijom, ali ništa manjom kulturom, folklorom, tradicijom itd. I kod Albanaca postoji taj isti problem prema Srbima, maltene identičan, a njihova manija starosedelaštva je cirka 100 puta veća nego kod Srba, gde zahvata samo jednu sektu među istoričarima-hobistima, već je rasprostranjena na nivou cele nacije. Ali to niti znači da je ispravna, niti da je treba u potpunosti negirati.

Jedno nacicu ti a ostale pokusaj sam :

The Founder of Modern Egypt
Egipatski seit : http://www.egyptianagriculture.com/muhammad_ali.html
Ako ti je malo , onda klikaj ovde i nacices jos -"About 293,000 results "- : https://www.google.com/search?q=meh...l4.12936j0j7&sourceid=chrome&es_sm=0&ie=UTF-8

Predlazem tebi jer vidim da osim sta praznis frustracije nemas pojma o istoriju .
Ja ti garantujem da Boshnjaci su znatno stariji !!

Ne taj Egipat već pričam od Drevnom Egiptu...

A za tvoju informaciju Egipćani nikada nisu prihvatili islam oberučke, oni su na naciste tokom drugog svjetskog rata gledali kao na oslobodioce od Arapa. Kod njih još postoji pokret obnove stare egipatske religije, a jedan dobar dio stanovništa se iznjašnjava kao ne-islamisti. Onaj sukob što je nedavno bio u Egiptu je rezultat toga...

Ovde se opasno brkaju pojmovi. Kao prvo, Albanija je egzonim, to jest strani naziv za datu teritoriju i ne može se van konteksta frljati citatima. Kao kad je u pitanju pojam vlaha/Vlaha, od ključne je važnosti ko koristi termin, kad ga koristi i u kom kontekstu, jer u zavisnosti od konteksta može označavati čitav dijapazon pojmova, od hrišćanina, stočara, brđana, pa do Mlečana, Srba, Rumuna ili vlaške nacionalne zajednice u Srbiji. Ja ovde sad mogu da navedem nemačke mape u kojima je "Albanijom" obeležena teritorija Crne Gore, Hercegovine, polovine Srbije, Makedonije i Albanije i citate o velikoj seobi Albanaca predvođenih albanskim patrijarhom Arsenijem Čarnojevićem, po narodnosti i lično Albancem, i o tome kako se tvrdokorno drže u Austrougarskoj svoje albanske nacionalnosti, albanskog jezika i albanske grčko-šizmatičke crkve i traže svoje vojvodstvo. O ovakvoj pojavi sam govorio kada sam kritikovao domaće pseudoistoričare oličene u onome šta rade i kakav naučni metod imaju. Taj fenomen osim kod nas, postoji još jedino kod Albanaca i Makedonaca. Fetiš starosedelaštva, projekcije savremenih nacija na antičku istoriju, manija antičkog vremena i orgazmiranje nad Aleksandrom Velikim i činjenicom da o nepismenim narodima Makedonjana, Ilira, Tračana i ostalih znamo toliko malo da je prostor za jezičke manipulacije i izvlačenje suludih zaključaka praktično neograničen. I da, zajedničko za sve troje je apsolutno nipodaštavanje Grka i gledanje na Grke kao na neke seljačine i otimače tuđe kulture, a zapravo je bilo obrnuto.

Kod Srba postoji jedan drugi problem, a to je problem da se prihvati da Albanci nisu ljudoždersko pleme koje se sporazumeva groktanjem, već narod kao i Srbi, samo sa manjom državotvornom istorijom, ali ništa manjom kulturom, folklorom, tradicijom itd. I kod Albanaca postoji taj isti problem prema Srbima, maltene identičan, a njihova manija starosedelaštva je cirka 100 puta veća nego kod Srba, gde zahvata samo jednu sektu među istoričarima-hobistima, već je rasprostranjena na nivou cele nacije. Ali to niti znači da je ispravna, niti da je treba u potpunosti negirati.
Pozdravljam vas post !
Nije meni cilj da napravim Alesandra M. Albanac koliki mi je cilj da cuju komsije da ovde , na ovim prostorima , zivi jos jedna nacija koja je jako stara i nijedna nacije od komsiluka ne vodi racuna o tome vec sprotivno , kako si i sam napisao .
-Mislim vreme je da otvaramo i mi usta jednom jer sa neba sigurno nismo pali , jos manje smo osvojili neku tudju istoriju ili digli neki glas u vezi ( u ovom slucaju Aleksandra M) toga.
Ja sam siguran da retko cuo neko od nase komsije od nekog Albanca da nama zanima zaista A.Makedonski , i tako ja licno sam procenio da sta vise postujes nase susede gorije ces proci i to je fakat , pa dok ima ,istrazuju i pisu najpoznatiji istoricara sveta o nama zasto mi kao Albanci da nemamo tog prava da se ponosimo toga vec to pravo imaju nacije koji ne veze njih nista oko toga i nikada napisali nesto o njima ?!

@N3M0N

U Albaniji ima oko deset hiljada Bošnjaka. Tamo su stigli prije 130 godina. I danas čuvaju jezik, kulturu, tradiciju i vole BiH. "Ovdje smo svi Bosanci"
http://www.dw.de/svi-smo-mi-bosanci-ovdje-u-albaniji/a-6021122

Ljudi su tamo jos danas .
Mislim da je ovo za tebe dovoljno .

Poslednja izmena:
Pozdravljam vas post !
Nije meni cilj da napravim Alesandra M. Albanac koliki mi je cilj da cuju komsije da ovde , na ovim prostorima , zivi jos jedna nacija koja je jako stara i nijedna nacije od komsiluka ne vodi racuna o tome vec sprotivno , kako si i sam napisao .
-Mislim vreme je da otvaramo i mi usta jednom jer sa neba sigurno nismo pali , jos manje smo osvojili neku tudju istoriju ili digli neki glas u vezi ( u ovom slucaju Aleksandra M) toga.
Ja sam siguran da retko cuo neko od nase komsije od nekog Albanca da nama zanima zaista A.Makedonski , i tako ja licno sam procenio da sta vise postujes nase susede gorije ces proci i to je fakat , pa dok ima ,istrazuju i pisu najpoznatiji istoricara sveta o nama zasto mi kao Albanci da nemamo tog prava da se ponosimo toga vec to pravo imaju nacije koji ne veze njih nista oko toga i nikada napisali nesto o njima ?!

@N3M0N

U Albaniji ima oko deset hiljada Bošnjaka. Tamo su stigli prije 130 godina. I danas čuvaju jezik, kulturu, tradiciju i vole BiH. "Ovdje smo svi Bosanci"
http://www.dw.de/svi-smo-mi-bosanci-ovdje-u-albaniji/a-6021122

Ljudi su tamo jos danas .
Mislim da je ovo za tebe dovoljno .

Čiju kulturu, jezik i trediciju ? Tursku, svoju (ako je imaju) ili nečiju drugu ?

btw. Bosanac i Bošnjak nije isto...

Poslednja izmena:
Pozdravljam vas post !

Shvatam. Istina je, Albanci su predmet najtežih predrasuda kod svojih suseda, a koji im negiraju upravo sve što si naveo: narodnost, kulturu, jezik, istoriju. A narod su kao narod, ne razlikuju se (kao ljudi i kao kultura) ni po čemu od Grka, Srba, Makedonaca ili Italijana, osim po tome što zbog geografskog položaja i istorijsko-političkih okolnosti nisu realizovali neku svoju moćniju državu (u političkom i kulturnom smislu) ili kulturni preporod, nego kritični deo nacije još uvek čine klanovi i plemenski mentalitet koji to sprečava. Ali neće zadugo.

Shvatam. Istina je, Albanci su predmet najtežih predrasuda kod svojih suseda, a koji im negiraju upravo sve što si naveo: narodnost, kulturu, jezik, istoriju. A narod su kao narod, ne razlikuju se (kao ljudi i kao kultura) ni po čemu od Grka, Srba, Makedonaca ili Italijana, osim po tome što zbog geografskog položaja i istorijsko-političkih okolnosti nisu realizovali neku svoju moćniju državu (u političkom i kulturnom smislu) ili kulturni preporod, nego kritični deo nacije još uvek čine klanovi i plemenski mentalitet koji to sprečava. Ali neće zadugo.

Предрасуде нису случајно настале. Пре Призренске лиге слагали смо се одлично, а онда је почело њихово коришћење сваке прилике за отимање онога што им не припада. Много их има и хоће обједињену еничку државу, ништа чудно, то је карактеристично за све народе тог периода, међутим за разлику од комшија они нису ратовали у балканским ратовима против Турака, нису ратовали у Првом Светском рату против окупатора, већ су веће ратове и окршаје користили како би без труда добили територије, а сувише су били дивљи да би организовали модерне државе, а недовољно храбри да би се за њих борили. Сви су људи на свету исти, али то не значи да р азличити народи немају неке културолошке карактеристике које их чине засебним. У Југославији сви памтимо Шиптаре (тада их је ретко ко звао Албанцима) као људе који држе пекаре, продају сунцокрет и цепају дрва. Нажалост прости људи стварају предрасуде, па као што на западу, због простих гастарбајтера, људи мисле да смо ми са Балкана стока, тако се и у Југославији због простих Албанаца читав народ сматрао дивљим. Међутим, понашање Албанаца на Косову, нарочито ових из Албаније сигурно није повисило мишљење о њима. Народ који као руља пале све цркве пред собом, није се ни по средњовековним стандардима сматрао културним, а камоли данас. Као и ми Срби и Албанци су у многоме заслужни због предрасуда. А господин Арбер нека скокне до Атине, да види како се понашају његови сународници.

Иначе под албанским фолклором мислите на ону дивљачку игру скакања и викања? Под културом мислите на?

Za pethodnog diskutanta ovaj primer je odlican od : "Stephanie Schwandner-Sievers, Bernd Jürgen Fischer - 2002"

prevod googel translate ,

Грчки ... и српски националисти у својој националистичкој ревности не само негирао постојање албанске нације, али је отишао у крајност, као у случају пропагандног књизи објављеној у француском и немачком бивши премијер Србије, Владан Георгевитхц, који покушао у Ернест да убеди свет да су Албанци били толико неразвијена да они и даље имали репове.
(...)

Link > http://books.google.hr/books?id=Dfa...lbanian identities: myth and history"&f=false

Dalje za istog diskutanta i one koji misle isto kao i on :

Albanofobija (ili antialbansko osećanje) predstavlja osećaj neprijateljstva ili mržnje prema Albancima ili Albaniji. Albanofobija se ispoljava u negativnim stereotipima, predrasudama i diskriminaciji prema pripadnicima albanskog naroda.

Albanofobija može poprimiti i oblik rasizma ukoliko je povezana sa verovanjem da su Albanci neka vrsta niže rase. Anti-albanska osećanja se ogledaju i u korišćenju naziva Šiptari, koji se usled negativne konotacije u srpsko-hrvatskom jeziku smatra uvredljivim.

Albanofobija u Srbiji je počela da narasta početkom 20. veka i usko je povezana sa spoljno-političkim ciljem Kraljevine Srbije da izađe na Jadransko more (luka Drač) preko albanskih oblasti. U tom cilju, srpska štampa je širila stereotipe o Albancima kao o "divljacima" nesposobnim za samostalan državni život.Čak i mnogi srpski naučnici su, pre nastanka nezavisne Albanije 1912. godine, pokušavali da dokažu nesposobnost Albanaca za stvaranje sopstvene države, tvrdeći da albanska plemena nemaju potrebu za državom ni sposobnost da se konstituišu u naciju te im je stoga potrebno tutorstvo.[6] Smatralo se da bi tek kolonizatorskim uticajima, odnosno uključenjem Albanaca i njihovih teritorija u srpsku državu, bilo omogućeno njihovo obučavanje za civilizovan život. Dimitrije Tucović u vreme Balkanskih ratova beleži da je šovinistička štampa u Srbiji „mesecima i godinama rasprostirala o arbanaskom narodu tendenciozna mišljenja“, izazivajući kod srpskog naroda „mržnju prema divljim Arnautima, prikrivajući kao guja noge divljaštva koja je srpska vojska prema njima počinila“...............

Poslednja izmena:
Za pethodnog diskutanta ovaj primer je odlican od : "Stephanie Schwandner-Sievers, Bernd Jürgen Fischer - 2002"

prevod googel translate ,

Грчки ... и српски националисти у својој националистичкој ревности не само негирао постојање албанске нације, али је отишао у крајност, као у случају пропагандног књизи објављеној у француском и немачком бивши премијер Србије, Владан Георгевитхц, који покушао у Ернест да убеди свет да су Албанци били толико неразвијена да они и даље имали репове.
(...)

Link > http://books.google.hr/books?id=Dfa...lbanian identities: myth and history"&f=false

Dalje za istog diskutanta i one koji misle isto kao i on :

Albanofobija (ili antialbansko osećanje) predstavlja osećaj neprijateljstva ili mržnje prema Albancima ili Albaniji. Albanofobija se ispoljava u negativnim stereotipima, predrasudama i diskriminaciji prema pripadnicima albanskog naroda.

Albanofobija može poprimiti i oblik rasizma ukoliko je povezana sa verovanjem da su Albanci neka vrsta niže rase. Anti-albanska osećanja se ogledaju i u korišćenju naziva Šiptari, koji se usled negativne konotacije u srpsko-hrvatskom jeziku smatra uvredljivim.

Albanofobija u Srbiji je počela da narasta početkom 20. veka i usko je povezana sa spoljno-političkim ciljem Kraljevine Srbije da izađe na Jadransko more (luka Drač) preko albanskih oblasti. U tom cilju, srpska štampa je širila stereotipe o Albancima kao o "divljacima" nesposobnim za samostalan državni život.Čak i mnogi srpski naučnici su, pre nastanka nezavisne Albanije 1912. godine, pokušavali da dokažu nesposobnost Albanaca za stvaranje sopstvene države, tvrdeći da albanska plemena nemaju potrebu za državom ni sposobnost da se konstituišu u naciju te im je stoga potrebno tutorstvo.[6] Smatralo se da bi tek kolonizatorskim uticajima, odnosno uključenjem Albanaca i njihovih teritorija u srpsku državu, bilo omogućeno njihovo obučavanje za civilizovan život. Dimitrije Tucović u vreme Balkanskih ratova beleži da je šovinistička štampa u Srbiji „mesecima i godinama rasprostirala o arbanaskom narodu tendenciozna mišljenja“, izazivajući kod srpskog naroda „mržnju prema divljim Arnautima, prikrivajući kao guja noge divljaštva koja je srpska vojska prema njima počinila“...............

Vašu prvu državu je obrazovala Austrougarska, to dovoljno govori koliko ste vi bili sposobni za samostalni život. Jedino za šta ste vi zapravo bili sposobni je uskakanje u tuđe teritorije pod patronatom prvo Turske, pa kasnije Austrougarske, Fašista i sada NATO-a. Dakle vi ste i obrazovani kako bi zapad preko vas nadzirao Balkan, nešto slično kao Izrael na Bliskom Istoku, ne slično, isto.

Vašu prvu državu je obrazovala Austrougarska, to dovoljno govori koliko ste vi bili sposobni za samostalni život. Jedino za šta ste vi zapravo bili sposobni je uskakanje u tuđe teritorije pod patronatom prvo Turske, pa kasnije Austrougarske, Fašista i sada NATO-a. Dakle vi ste i obrazovani kako bi zapad preko vas nadzirao Balkan, nešto slično kao Izrael na Bliskom Istoku, ne slično, isto.

Albanci su u svojoj teritoriju i nikad nisu okupirali nekad kroz istoriju neku tuđu teritoriju .

Poslednja izmena:
Albanci su u svojoj teritoriju i nikad nisu okupirali nekad kroz istoriju neku tuđu teritoriju .

Господине ја нити са националиста, нити мрзим Албанце. први комшија у београду ми је албанац католик и одлично се слажемо. Ја сам објаснио због чега постоји предрасуда овама и да никако није незаслужена. Што се тиче чланака са Википедије, које сте поставили, они више говоре о Србофобији код вас, јер се сви злочини према Србима оправдавају неким злим циљевима Срба да узму Север Албаније. Заправо Срби су у те крајеве дошли, терајући Турке, ваше савезнике са Балкана. Пошто је ту живело доста етничких Срба и пошто је и историјски та територија припадала Србији, сва три услова су била испуњена да међународна заједница дозволи српским државама те територије. Међутим, ви који нисте испуњавали ни један услов добили сте територије и државу од њих, како бисте били њихов фактор и ако нисте приметили до данас користе ваш национализам за своје циљеве. Аустријска штампа, супротно ономе што сте написали, измишљала је српске злочине (не кажем да их није биле, али број је преувеличаван), а њихов човек, Димитрије Туцовић, који се лажно представљао као наследник Светозара Марковића, а заправо радио за странце, потпомагао је ширењу њихових лажи, како би се кроз причу о вама као жртвама омогућило стварање нове државе, која је увек била на страни Запада, а никада на страни Балканаца. Ви сте и у Македонији ратовали за остваривање Велике албаније, са Македонцима, а ту вам се никако не уклапа прича о борби против злих Срба. Очигледно су сви око вас зли, јер вам не допуштају да отмете све пределе на које су вас Турци населили. Ја вама препоручујем да прочитате модерну политику запада и схватите да и да сте Илири, не припада вам ништа што сте са планина у модерно доба окупирали. Такође прочитајте турски попис Косова из 15. века, где јасно пише колико је било Албанаца, а колико Срба.

Господине ја нити са националиста, нити мрзим Албанце. први комшија у београду ми је албанац католик и одлично се слажемо.
Drago mi je kad cujem ovake stvari , ali ipak ovo je tema istorije Albanaca sta je i dosta osetljiva u danasnjoj vreme pa zato se nadam da nakon zavrsetka nase diskusije , slagali mi ili ne , opet ostajete prijatelj ne samo s'tvojim komsijom-Albanca nego i vise ..

Турке, ваше савезнике са Балкана.
Nema narod na Balkanu koji je ratovao protiv Osmanlija vise od Albanaca !
I tada kada su presli na Islam i prije toga .

Аустријска штампа, супротно ономе што сте написали, измишљала је српске злочине (не кажем да их није биле, али број је преувеличаван), а њихов човек, Димитрије Туцовић
Nije samo , ima nekoliko stotina ocevidaca a medjunjima (sem Srba) i Rusa .
Osim toga video sam u drugu temu ovu knjigu od tog vremena i mislim da dovoljno govori ta knjiga za one koje razumeju , sta nazalost i danas nije se bas promenilo ta ista retorika : http://forum.krstarica.com/showthre...je-i-slike?p=27938055&viewfull=1#post27938055

Ovde imas takodje novinu od 1912 godine "Politika"
http://i49.tinypic.com/ffd1tc.jpg

Tu pise za Urosevas kako je postao pepeo od srpske vojske : http://i49.tinypic.com/29eq0j6.jpg

Ви сте и у Македонији ратовали за остваривање Велике албаније, са Македонцима, а ту вам се никако не уклапа прича о борби против злих Срба.
Ne , vec za svojih prirodnih prava , poceci od skole i na dalje a niko ziv nije trazio od Albanaca u to vreme za spajanje s;Albanijom vec to je trazio bivsi premijer Makedonije (tada Premijer) http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=8C2EF9ECC607244FA487BEDE045DC710

Очигледно су сви око вас зли, јер вам не допуштају да отмете све пределе на које су вас Турци населили.
Turci su nas nasli ovde , na ovim prostorima Вучићевић-y , nema niti jedan jedini dokumenat da su nas Turci neselili negde , a za sprotivno ima dosta .

Такође прочитајте турски попис Косова из 15. века, где јасно пише колико је било Албанаца, а колико Срба.
Nisam mogao naci tog turskog popisa od XV veka nigde sem jedan sta je stampan u modernoj vreme u bivsoj Yug-a i u Wiki , a to nije validan izvor .
Ima knjige od tog vremena gde su prisutni Albanci vise od Srba u tadasnjoj Kosovu -znatno veca nego ova danasnja , znaci negde od XV veka ..

Pa vrlo lako može viti da je i ta vaša knjiga štampana u moderno vrijeme Albanije te da nije validna.

Uostalom, Turci nemaju šta da lažu, oni su tu bili neutralci tako da je taj podatak itekako tačan. Pa i za vrijeme Austrougarske monarhije je procenat šiptara na Kosovu bio enormno manji nego Srba, imaš taj dokument čak i na internetu a ako ga nađem postaću ga. Vi ste tek počeli da nastanjujete na Kosovu poslije drugog svjetkog rata.

A te svoje priče okači mačku o rep, obična mitomanija...

Pa vrlo lako može viti da je i ta vaša knjiga štampana u moderno vrijeme Albanije te da nije validna.

Uostalom, Turci nemaju šta da lažu, oni su tu bili neutralci tako da je taj podatak itekako tačan. Pa i za vrijeme Austrougarske monarhije je procenat šiptara na Kosovu bio enormno manji nego Srba, imaš taj dokument čak i na internetu a ako ga nađem postaću ga. Vi ste tek počeli da nastanjujete na Kosovu poslije drugog svjetkog rata.

A te svoje priče okači mačku o rep, obična mitomanija...

Mi ne postujemo nase knjige a niti imamo nase knjige u to vreme u vezi demografije .

Vi ste tek počeli da nastanjujete na Kosovu poslije drugog svjetkog rata.
ovaj autor je iz 1599 godine , ima je i na engleskom jeziku istu knjigu :
Lazzaro Soranzo - 1599
"U Dardaniju ima vise Albanca od Srba "
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/5903_403902249723635_1820037606_n.png
link : https://www.google.com/search?q=Laz...ls=org.mozilla:en-US:official&spell=1&tbm=bks

Prema ovoj statistici od 1844 godine , vi niste bili vise od 1 milion stanovnika :

1.https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/1011762_405456589568201_1064806004_n.png
2.http://play.google.com/books/reader...c=frontcover&output=reader&hl=en&pg=GBS.PA518

Danas ste oko 10 miliona , kako ?

Poslednja izmena:
Mi ne postujemo nase knjige a niti imamo nase knjige u to vreme u vezi demografije .

ovaj autor je iz 1599 godine , ima je i na engleskom jeziku istu knjigu :
Lazzaro Soranzo - 1599
"U Dardaniju ima vise Albanca od Srba "
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/5903_403902249723635_1820037606_n.png
link : https://www.google.com/search?q=Laz...ls=org.mozilla:en-US:official&spell=1&tbm=bks

Prema ovoj statistici od 1844 godine , vi niste bili vise od 1 milion stanovnika :

1.https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/1011762_405456589568201_1064806004_n.png
2.http://play.google.com/books/reader...c=frontcover&output=reader&hl=en&pg=GBS.PA518

Danas ste oko 10 miliona , kako ?

Aj' ovako.

Sudeći po imenu radi se o Italijanu. Otkuda Italijani tada na Kosovu ? Objasni mi to bogat i kako je on to mogao da radi popis ? Sudeći po ovim tvojim škrabotinama hoćeš da dokažeš da je tamo neki žabar znao bolje ko živi na Kosovu nego Turčin koji tu bio. Interesantno.

Inače pogledaj ovo: http://balkanologie.revues.org/265. Imaš detaljno objašnjenje ko je sve živio na Kosovu u posljednjih 200-250 godina...

Back