krinka5
Buduća legenda
- Poruka
 - 27.423

I na kraju su krstini eksperti zaključili da su Albanci poreklom  Arapi . 
Ovde je svaki razum odavno digao belu zastavu

Ovde je svaki razum odavno digao belu zastavu

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

I na kraju su krstini eksperti zaključili da su Albanci poreklom Arapi .
Ovde je svaki razum odavno digao belu zastavu![]()

Sirenje R1b u Irskoj se izgleda poklapa sa Sirenjem Hriscanstva....Pazi ta teorija bi mogla da ti bude i istinita. Samo ne verujem da su bas svi. Smanji malo.
Pa i sam Kaplan Burovic kaze da 1912. nije bilo ni 50% Albanaca na teritoriji novoosnovane drzave, i da je ostali narod bio druge etnicke pripadnosti. Znaci makismalno 350.000 onih koji bi se u tom trenutku izjasnili kao Albanci. A vidimo prema popisima kako je radjen pokusaj administrativne Albanizacije 1945-1991, a zatim stanje stvari iz 2011.
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Albania#Ethnic_groups_and_languages
Hteli su oni dakle sve, ali su za tih 100 godina uspeli su da prebace samo 30% nealbanskog stanovnistva u svoje redove. Mogu da zamislim koliko ih je stvano bilo 1812, ako pretpostavimo da taj proces albanizacije nije zapoceo 1912. vec da je tekao i ranije, i ako uzmemo u obzir njihov visok natalitet...
	Imas dosta podataka o njemu na internetu, nema potrebe da ti kopiram i zaglusujem thread.Ko je Kaplan Burović ?
Da, ovi podaci su tacni, ja ih ne negiram.Nemam podatke za Albaniju ali imam za okruge Kosovo, Metohija , Zvečan i Prizren sa popisa iz 1921. godine. To je otprilike teritorija današnjeg K i M-a a brojke su neumoljive ;
...tabele...
Popis su sprovele srpske vlasti (tačnije vlasti SHS-a) pa nema govora o nekakvom nameštanju u korist Albanaca. Na približnoj teritoriji današnjeg KiM-a 1921. godine od ukpnog broja stanovnika živelo je 65% Albanaca .
Po meni sve stima. Kako decenije prolaze sve je vise i vise Albanaca u procentima, a drugih naroda je sve manje i manje.Znači na teritoriji KiM-a je 1921.godine živelo 65% Albanaca a imamo tvrdnju da je nepunih deset godina pre toga 1912. u samoj Albaniji živelo 50% Albanaca. Nešto tu ne štima, na osnovu čega se to tvrdi? , da li je tada napravljen popis, ili je obično laprdanje ?
Tvoje je pravo da ne ucestvujes u tom delu diskusije.Što se tiče tvrdnje da Albanci vode poreklo od Arapa, to mi je toliko glupo da ne vidim razlog na to da odgovaram.
Imas dosta podataka o njemu na internetu, nema potrebe da ti kopiram i zaglusujem thread.
.
Po meni sve stima. Kako decenije prolaze sve je vise i vise Albanaca u procentima, a drugih naroda je sve manje i manje.
Ne, ne znam da li je i gde je Burovic akademik. Verovatno nesto pocasno.Znači priznati akademik nešto slično kao Jovan I . Deretić.
Logika je jasna, vrsi se nasila asimilacija stanovnistva poslednjih nekoliko vekova i Albanaca u procentima na svim teritorijama ima sve vise.Ne razumem tu logiku , popis gde se javlja povećanje se odnosi od 1945. godine do 1989. gde se procentualno broj Albanaca povećavao od 95,9 % (1945) do 98% (1988) , znači povećanje za 2% i ti na osnovu toga zaključuješ da je Albanaca u Albaniji 1912. godine bilo 50% .
I ja bih voleo, ali za sada nema. Zato nam ostaje da verujemo procenama. Ako su tebi Burovoic i njegov rad decja igra, onda mora da si stvarno veliki poznavalac istorije i Albanaca? Veci od samog Burovica...Ja bih osim te logike i pozivanja na književnika akademika voleo da imam neke opipljive pokazatelje iz 1912. godine, ovako to sve izgleda kao dečja igra.
Ne razumem tu logiku , popisi u kojima se javlja povećanje jesu od 1945. godine do 1989. gde se procentualno broj Albanaca povećavao od 95,9 % (1945) do 98% (1988) , znači povećanje za 2% i ti na osnovu toga zaključuješ da je Albanaca u Albaniji 1912. godine bilo 50% . Ja bih osim te logike i pozivanja na književnika akademika voleo da imam neke opipljive pokazatelje iz 1912. godine, ovako to sve izgleda kao dečja igra.
"Population growth accelerated from the country's Declaration of Independence in 1913 to 1944 to 0.7% per year. This was due in part because Albania had the largest birth rate and the smallest death rate in Europe at the time.[1]"
Ne, ne znam da li je i gde je Burovic akademik. Verovatno nesto pocasno.
Stvarno je neozbiljno da, nekoga za koga si sam u prethodnom postu konstatovao da ne poznajes, odmah na prvu poredis sa Dereticem.
Logika je jasna, vrsi se nasila asimilacija stanovnistva poslednjih nekoliko vekova i Albanaca u procentima na svim teritorijama ima sve vise.
Ne znam uopste zasto si lupio ovo poslednje. Nigde ja nisam zakljucio da je Albanaca u Albaniji bilo toliko i toliko procenata, vec sam preneo Buroviceve procene.
I ja bih voleo, ali za sada nema. Zato nam ostaje da verujemo procenama. Ako su tebi Burovoic i njegov rad decja igra, onda mora da si stvarno veliki poznavalac istorije i Albanaca? Veci od samog Burovica...
Prema ovom clanku, Albanija je 1923. imala populaciju od oko 820.000.
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Albania
Rasprava se odnosila na povećanje procenata albanskog stanovništva unutar Albanije u odnosu na druge etničke zajednice.
Burovićev rad jeste dečja igra prepuna amaterzma.
Nemam podatke za Albaniju ali imam za okruge Kosovo, Metohija , Zvečan i Prizren sa popisa iz 1921. godine. To je otprilike teritorija današnjeg K i M-a a brojke su neumoljive ;.
Ako cemo realno, nije istorija nauka istog tipa kao sto je nuklearna fizika pa da tu postoje mali i veliki. U istoriji postoje samo poznavaoci i nepoznavaoci za razliku od nekih drugih nauka gde postoje znalci i neznalice.Istina poređenje nije baš prikladno jer je ovaj prvi totalni ludak. Nisam napisao da ga ne poznajem već sam pitao "Ko je on" upravo da bih podsetio da nema ništa neozbiljnije nego nekoga ko nije istoričar , potpuno nebitnu ličnost sa stanovišta istoriografije prestavljati kao nekakvog autoriteta. To je kao kad bi Dobricu Ćosića ,Mihaila Markovića ili Vuka Draškovića prestavili kao velike istoričare.
Ja i mislim da je njegova procena korektna. To ne znaci da je dokazana, niti da se dokazi izvode iz onim gore putem koji si ti zamislio. Samo se jednostavno lepo uklapa u desavanja. Turci imaju popise, ali je pitanje da li ima podataka o etnickoj pripadnosti, a uz to nisu ni prevedene knjige.Kog vraga si uopšte pominjao Kaplana i tih "ni 50%" ako ne misliš da je to tačno. Naravno razvoj albanskog etnikuma jeste se odvijao i asimilacijom drugih kao što se to dešavalo i sa drugim narodima na Balkanu.
У Приштини Арбанаса колико и јевреја, 350 ..наспрам 13000 Срба
Ako cemo realno, nije istorija nauka istog tipa kao sto je nuklearna fizika pa da tu postoje mali i veliki.

Na osnovu cega to tvrdis, kada do pre nekoliko sati navodno nisi ni znao ko je Burovic?![]()
Ako cemo realno, nije istorija nauka istog tipa kao sto je nuklearna fizika pa da tu postoje mali i veliki. U istoriji postoje samo poznavaoci i nepoznavaoci za razliku od nekih drugih nauka gde postoje znalci i neznalice.
Ja i mislim da je njegova procena korektna. To ne znaci da je dokazana, niti da se dokazi izvode iz onim gore putem koji si ti zamislio. Samo se jednostavno lepo uklapa u desavanja. Turci imaju popise, ali je pitanje da li ima podataka o etnickoj pripadnosti, a uz to nisu ni prevedene knjige.
http://www.worldcat.org/title/hicri...i-arvanid/oclc/16745883&referer=brief_results
A ovo za Prištinu svjedoči Gopčević, ili mi se čini? xaxaxaaxax
![]()
![]()

Znači priznati akademik nešto slično kao Jovan I . Deretić.
Ne razumem tu logiku , popisi u kojima se javlja povećanje jesu od 1945. godine do 1989. gde se procentualno broj Albanaca povećavao od 95,9 % (1945) do 98% (1988) , znači povećanje za 2% i ti na osnovu toga zaključuješ da je Albanaca u Albaniji 1912. godine bilo 50% . Ja bih osim te logike i pozivanja na književnika akademika voleo da imam neke opipljive pokazatelje iz 1912. godine, ovako to sve izgleda kao dečja igra.
Ne možeš uzimati za ozbiljno popise iz vremena Envera Hodže, mada za manjine ni sada nije mnogo bolja situacija u Albaniji... moraju se grdne pare dati da bi se vratilo prezime na "ić"-čitao sam skoro
Albanski komunistički režim je jedan diktatorski i totalitarni režim koji je zabranjivao religiju, a Srbima oko Skadra je bilo zabranjeno da srpski pričaju čak i kod kuće, da daju djeci imena koja oni žele itd.
Kaplan Resuli Burović je, koliko se sjećam, akademik Albanske akademije nauka... to je postao nekad prije 50 ili više godina, ali zbog svojih zasluga u književnosti...
U kakva dešavanja se uklapa ? U povećanje procenta za 2% za period od cc 45 godina (na stranu što nismo sigurni ni da li je sam popis ispravno sproveden) ? Tu jedino može da se uklapa u tvoju mašu i ništa drugo. Nego ajde ti prvo raspravi sa sobom da li se slažeš sa Kaplanovom procenom pošto ja ne mogu da raspravljam sa osobom koja u sebi ima dve ličnosti suprotnih stavova.
Ti mene ovde opet zezas? O kakva 2% pricas? Ta cela situacija od 45-90 je bila samo administrativna gimnastika, a pretpostvaljamo da su blizi istini rezultati popisai iz 2011. U svakom slucaju ta njihova 45-godisnja politika jasno pokazauje stanje njihovog savremenog uma.
edit: A sad vidim iz odgovora Svarozicu da ti je sve jasno, nego si samo uzeo mene da zezas. Ma genijalno...
Po meni sve stima. Kako decenije prolaze sve je vise i vise Albanaca u procentima, a drugih naroda je sve manje i manje.
I nemoj tu da izmisljas neistine pa onda izvodis zakljucke i vredjas me na osnovu toga. Lepo sam napisao u poslednjem postu sta mislim o Kaplanovoj proceni. Ne bi bilo lepo da ja sad ovde izmislim nesto za tebe i lupim nesto tipa:"Ajde ti Krinka prvo raspravi sa sobom da li voda tece nizbrdo ili uzbrdo, pa onda dodji i izjasni je, jer ja ne mogu da raspravljam sa sizofrenicnim mentalnim bolesnikom".
Ne znam uopste zasto si lupio ovo poslednje. Nigde ja nisam zakljucio da je Albanaca u Albaniji bilo toliko i toliko procenata, vec sam preneo Buroviceve procene.
..
Ja i mislim da je njegova procena korektna. To ne znaci da je dokazana, niti da se dokazi izvode iz onim gore putem koji si ti zamislio. Samo se jednostavno lepo uklapa u desavanja. ......
""Mmm, baš mi nešto albanski i arapski onako zvuče slično (a ne znam ni jedan ni drugi).

Niti su eksperti, niti su zaključili. Ja sam pokušao da pokrenem raspravu nakon tih dvosmislenih arapskih upadica, ali na taj izazov niko nije odgovorio. Isto kao i onaj slučaj, na one gluposti o rasno degenerisanim "siptarima" - on je čovek vid'o "siptare", vid'o Srbe i zaključio da su to dva različita rasna entiteta (jedan zdrav, a a drugi degenerisan, naravno), kao i da možda ima 2 do 3% degenerisanih kojima zakon dopušta da se izjašnjavaju kao Srbi i veruju da su Srbi, iako je jasno da to ne mogu biti. A dokaz - slike mladih i lepih Srpkinja na jednoj strani, i bezubih omatorelih "siptara" na drugoj, isto kao i metod "Mmm, baš mi nešto albanski i arapski onako zvuče slično (a ne znam ni jedan ni drugi), hajde da izvučemo po koji turcizam arapskog porekla i nađemo ga u arapskom i eto ti veze". Sila od zaključaka, da čovek nabije kesu na glavu kad se otrezni ako tako nešto izvali pijan, samo od nekih stanja nema otrežnjenja.
Bogune potpuno se slažem sa tobom , svakako nisam mislio na tebe kada sam napisao poruku.

Kaplan Resuli Burović je, koliko se sjećam, akademik Albanske akademije nauka... to je postao nekad prije 50 ili više godina, ali zbog svojih zasluga u književnosti...