- Poruka
- 800
To je hipotetska teritorija. Osim toga, prema jeziku se ne može odrediti porijeklo naroda ili pojedinca. Stvarno porijeklo nekog današnjeg naroda je skoro uvijek raznorodno (to važi za Srbe i Albance koji su usisavali u sebe različite etničke elemente), a porijeklo nekog pripadnika nekog današnjeg naroda ide unazad hiljade, hiljade i hiljade godina po muškoj i ženskoj liniji i zato su naše današnje predstave nacije i etnije pomalo besmislene, da ne kažem, veoma primitivne, zatucane i kontraproduktivne.
Naši daleki potomci (u njihovim pasošima će pisati "human") će shvatiti koliko smo mi bili zadrti po tom pitanju. Ti ako misliš da su "tvoji" s muške strane bili Albanci prije 2.000, 5.000, 10.000 ili 100.000 godina, pričali albanski ili nekom verzijom protoalbanskog, grdno se varaš. Ja sam nedavno otkrio svoju haplogrupu i to saznanje samo potvrđuje da stvarno svoje porijeklo niko ne zna jer tako izlazimo van Evrope i niko ovdje nije autohton. Etnički identitet i jezik nam se mijenjao možda i po 20 puta u posljednjih 20.000 godina.
Ja ovu tezu drzim od kada pisem na ovome forumu ali vecina nikako da shvate .. Kad sam napao cesto vase Patrijarhe ili Vatikan upravo ovako kako sto si napisao na ovaj tekst je bio cilj ..
citaj Arberi citaj, edukuj se kolko mozes, stavi sa strane dnevnu politiku i ne mrzi ljude, najmanje ne bi trebalo one na tvome okruzenju, ne obaziri se na ovima batovima, svrbende, i kako se oni jos zvali.
Vecina su dobri i kulturni ovde , mislim ako nekada ima kontra rasprave ili svadje nije loso, bez toga i nije interesantno

Naravno da ima svakaki , ima ih svuda ali sa vecinom ovde ja licno sam iznenadjen pozitivno , moram da priznajem .
Hvala za odgovor , Krinku , Theofan , Tandoori i Igor-u preko PP-a .