Kole11
Poznat
- Poruka
- 7.544
E bas ti hvala. Mogao bih da te zaposlim kao sekretara, jer toliko sam uocio nepravilnosti da ne mogu vise ni sam da vodim evidenciju.Netačno. Ti kontinuirano interpoliraš svoje interpretacije i menjaš sadržaj izvora, iznova i iznova.
1)Kad Skilica razlikuje Trivale i Srbe, ti kažeš fuj to; pusti, zaboravi na to i citiraš druge izvore, umesto da vidiš šta piše Skilica.
2) Kada Nikola Alemani kaže da je najdirektnije preuzeo citat od Atanasija Bibliotekara, ti kažeš ma to bre samo potvrda gde je još našao i tvrdiš da je to pročitao u izboru u kojem bi Alemanije sam ne tvrdi.
3) Zastupaš stanovište da je nekako Alemani dospeo do Bogomilovog žitija (s upitno je je li taj čovek i do koje mere i znao slovenske jezike čak) bez Marnavića, iako doslovno nigde to ne piše. Alemani objavljuje 1623. godine, i to nakon što Mrnavić piše, s ti kažeš da je bilo obrnuto.
4) Smatraš da se mogu čitati tekstovi bez poznavanja jezika. I onda laički pokušavaš da preveden reči. Grčko xhumpantes si, mrtav 'ladan, pokušao da prevedeš kao nekakve župane
5) Džejmsa Brajsa si proglasio nacistom koji bi trebalo da sprovodi germansku propagandu; istog čoveka koji se borio za razotkrivanje nemačkih ratnih zločina u Belgiji
6) U potpunosti si izmislio svoju verziju teksta Jovana Lidijakog i bez i jednog jedinog dokaza ovde tvrdio da je Anastasije Bandi izvršio falsifikat, i to tako što si poredio razlike u izdanjima, a citat koji si Bandiju pripisao kao falsifikat objavljen je prvi put pre nego što se Bandi uopšte bio i rodio
7) Pismo papr Ivana X upućeno kralju Tomislavu ti je u potpuno isto vreme i autentično i falsifikat. U jednoj rečenici, to je izvor koji se ne može pouzdano koristiti, a u sledećoj to je ključni dokaz (u zavisnosti od toga koju reč iz dotičnog teksta izvlačiš iz izvora)
8) Branio si Ranku Kuić i zastupao stanovište da je ona videla natpis na onom nadgrobnom spomeniku u Prizrenu i autentično ga prenela, iako ne postoje nikakvi dokazi, jerbo su na fotografije objavljene u njenom feljtonu u Politici samo prepisani crteži iz članka Radomira Milojković a iz Galaksije, na čemu se zasnova njeno čitanje i tumačenje, a ne na osnovu stvarnog urezanog teksta
9) Tvrdio si da izvori poznaju na području južne Francuske nekakvu Provincia Sclavorum
10) Izjavio si da je statut grada Budve falsifikat iz vremena SFRJ, govoreći o citatu člana koji je itekako poznat davno pre nego što je SFRJ nastala.
11) Tvrdio si da Prokopije tvrdi da Mund nosi latinsko ime, sa značenjem 'svet'
12) Na temi o pisanim izvorima o srpskom srednjovekovlju postavio si hroniku rimskh krаljeva, te konkretno spomen kralja Servija Tulija
Na prvu ruku...kad bih ozbiljno porazmislio, verovatno bismo mogli da pređemo i stotinu.
Ovo je samo maleni prikaz, samo stvari kojih sam se na blic prisetio. Spisak tvojih menjanja izvora, samostalnih interpolacija, ili preciznije rečeno bukvalno falsifikata, ogroman je. Celi niz izvora si čitao bez poznavanja jezika i bukvalno izmišljao prevode...ni manje ni više no do toga da tipični latinski -que sufiks u tvojoj mašti predstavlja konstrukciju latinskog prideva. Nisi samo pravio i postavljao falsifikate izvora, nego i kontinuirano lažeš o tvrdnjama drugih forumaša; lažeš o mojim tvrdnjama, ubacuješ nekakvog Stanojevića kojeg nikad nigde nisam pomenuo i svašta mi drugo podmećeš i pogrešno pripisuješ.
Tako da - ćuti i pokrij se, ako želiš da sačuvaš izvor. Malo je ko (na forumu skoro da to nikada uopšte nismo ni imali prilike videti) baronminhauzenovski toliko menjao sadržaj izvora kao ti.I dok razmišljam, teško mi je da mi neki konkurent padne na pamet.
Dobro si me podsetio na Lidijskog, i na bezbrojne bezimene zveri koje napadaju Trakiju. Covece to sam skroz zaboravio

Bas cu Jovana ponovo da pogledam, secam se da tamo ima puno toga zanimljivog. Mislim, zanimljivosti su na sve strane, al bezbrojne bezimene zveri su pri vrhu liste falsifikata....